Jump to content

Moto Zajednica

cudno ponasanje tomosa a3

Recommended Posts

• U prolazu, 82 postova
Pre sat vremena, Krokodilo je napisao:

Удаљеност индуктивних полова на бомбини местиш 0,15, ја сам их терао и на 0,10 за бољу искру.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

uzvini sto pitam ali na sta tacno mislis ? nisam bas najbolje razumeo xd

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5003 postova
uzvini sto pitam ali na sta tacno mislis ? nisam bas najbolje razumeo xd
Растојање бомбине од магнета.

• U prolazu, 82 postova
pre 11 minuta, Krokodilo je napisao:

Растојање бомбине од магнета.

iskreno bobinu nisam dirao nista, samo sam zamenio kondenzator i platine, a jel to na ona dva srafa stelujem ili ? msm glupo sto pitam al nzm xd 

iskreno bobinu nisam dirao nista, samo sam zamenio kondenzator i platine, a jel to na ona dva srafa stelujem ili ? msm glupo sto pitam al nzm xd 
Да на та два шрафа. Ниси купио нови мотор, зато провери све.

• U prolazu, 82 postova
pre 2 minuta, Krokodilo je napisao:

Да на та два шрафа. Ниси купио нови мотор, зато провери све.

dobra ideja to nisam gledao 

Радилица ти није нова бар са слике коју си горе поставио, сумњам да је и магнет исправан код канала за кајлу. Извини, мени тешко што може да промакне па и са слике.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 82 postova

zamenio sam kabl i svecicu i pali, ali nije naj najbolje pun gas pa upali, i radi i onda izgubi snagu i ugasi se. probao sam stelovanje paljenja da nije do toga ali nmg da kazem da je to. karburator je nov i nema stelovanje tako da nzm, cak sam ga malo i vozio juce ali nzm sta sada moze da bude problem.nzm da li zamena dizne je problem jer ja nzm koja je na njemu mozda da stavim vecu ?

Promenio član sytomos

• 8-bit, 1903 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
1 hour ago, sytomos said:

update. sredio sam paljenje i pali lepo i ide kao lud :D Hvala svima oko saveta kako da popravim ovaj moped !!!

Pa šta si mu uradio? :)

• Haha 1

• U prolazu, 82 postova
pre 55 minuta, mradomir je napisao:

Pa šta si mu uradio? :)

pa iskreno posle svega sto sam zamenio i uradio mislio sam da nema nista od toga i kada sam skoro resio da batalim to sve, onda rekoh ajd jos jednom da probam i problem je bio taj sto zazor nije bio taj koji treba  xd cackao sam to malo i nasao gde radi.papirom sam pravio zazor a pre toga merio sublerom iako nije to pravi metod ali ocigledno da to sto sam ja pravio na 04 nije 04mm xd

• U prolazu, 82 postova
On 7. 2. 2025. at 20:02, Krokodilo je napisao:

Не контам али ајде, нека буде.

pozdrav, nisam imao vremena da pisem ovde ali eto cisto da dam jedan update vezan za tomos. bio sam ga nekako nastelovao isao je malo i posle ne, ploca je bila usrafljena skroz u desno i zazor je bio mnogo veci od 05 znaci nista prema standardu. ali samo tako je nekako palio. predpostavljam da je do radilice posto onaj kanal je ostecen bio, pa moguce da kada se stavi magnet mozda tu ima neki problem. zanima me misljenje o tome ?

Promenio član sytomos

• U prolazu, 82 postova

da napomenem da nikada nije radio kako treba msm vozio sam ga ali je jedva radio. i nikada nije mogao da radi na idle ili kako se kaze u mestu msm samo sam palio i vozio (kada je hteo xd)

Promenio član sytomos

• U prolazu, 82 postova

problem je zapravo taj,da kao sto ste rekli da pre gmt na 1.5mm treba da polako otvara platine.on to ne moze, vec su otvorene tada, a pomeranje ploce skoro nista ne pomaze.kao sto sam rekao nekada se desilo da je upalio ali uglavnom puca verovatno zbog tajminga. iskreno nzm sta sve tu moze biti problem platine i paljenje je ispravno jer sam menjao sve to. samo nisam magnet i radilicu. i da jedna stvar sto nisam rekao. na radilici je rupa dosta dublja i veca od kajle, kajla nije bila kada sam kupio vec sam je kupio posebno za taj motor bas. ali sam se cudio da ne upada lepo na radilicu tj da je rupa veca i sira ??? da li je neko pre busio to i zasto nemam pojma i meni je to misterija xd nekako sam bio to stavio i tako palio msm iskreno bukvalno sam sve zamenio na toj masini i menjac i sve sve samo nisam radilicu i magnet. jer da ponovim da i kada sam ga vozio i sve to nikada nije radio u mestu kao svaka druga masina ono kako bi trebalo. upalim vozim cim pustim gas ugasi se, ni stelovanje lera nije pomoglo.i recim ovozim ga, ostavim sa strane, posle hocu da upalim nece uopste sad sta je problem tu iskreno ne umem da kazem 100%

Promenio član sytomos

• Ne silazi, 2335 postova
  • Motocikl: Benelli

Ta kajla na magnetu je jako vazna,mora biti tacno na mestu.1,2-1,5mm pre GMT trebaju platine da se otvore.Ubaci cigaret listic u platinu,kad mozes ta izvuces to je trnutak otvaranja.Bez pravilnog predpaljenja nema ni dobrog rada motora.Moze da se desi da nece da upali.

• Sviđa mi se 1

Лепо сам те питао и водио, и уједно и питао дали је магнет оригинални од Томоса. Можда је од PUCHа Е50, на оку ист али моменат отвсрања не, јер врти обратно од Томоса. Ако је магнет вожен на оштечену радилицу где је кајла била буџана(варом попуњено па брусано, или слично), у 100% случајева долази до поремечеја брега који отвара платину и дешава се тај синдром. Зато кад питамо да би помогли(бесплатно) очекујемо искрени одговор и нормално, крајњи исход. Све у правцу дали се труд исплатио или не(као надохнаду неку). Дешава се да добијете одговор и мукла. Ја то доживљавам као, решио сам проблем и ко те јебе. Тај осечај, рецимо мене одврача од писања и веч неко време сам све реџе и реџе присутан на форум. И ово да знате, кајла не држи магнет у тачни положај, веч конус. Кајла је само помоч да не тражите положај магнета компаратором, веч сам писао да свој буџани GY веч годинама терамо без кајлу и није се десило да се помести. Тако сам терао скоро сваког Томоса јер је сваки мој, био буџан.

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 82 postova
Pre 1 sat, Krokodilo je napisao:

Лепо сам те питао и водио, и уједно и питао дали је магнет оригинални од Томоса. Можда је од PUCHа Е50, на оку ист али моменат отвсрања не, јер врти обратно од Томоса. Ако је магнет вожен на оштечену радилицу где је кајла била буџана(варом попуњено па брусано, или слично), у 100% случајева долази до поремечеја брега који отвара платину и дешава се тај синдром. Зато кад питамо да би помогли(бесплатно) очекујемо искрени одговор и нормално, крајњи исход. Све у правцу дали се труд исплатио или не(као надохнаду неку). Дешава се да добијете одговор и мукла. Ја то доживљавам као, решио сам проблем и ко те јебе. Тај осечај, рецимо мене одврача од писања и веч неко време сам све реџе и реџе присутан на форум. И ово да знате, кајла не држи магнет у тачни положај, веч конус. Кајла је само помоч да не тражите положај магнета компаратором, веч сам писао да свој буџани GY веч годинама терамо без кајлу и није се десило да се помести. Тако сам терао скоро сваког Томоса јер је сваки мој, био буџан.

nisam smatrao pre da je to problem is neznanja iskreno. nisam mislio da je taj deo je problem. magnet nije bas ok onaj kanal je skoro unisten gde ide kajla. zamenicu radilicu i magnet pa cemo videti. e sad sto nisam pisao sve ovo vreme. pa iskreno malo sam taj ceo projekat ostavio sa strane i radio druge stvari fokusirao se na posao. pa tek poslednjih para dana kako sam krenuo ponovo motor da sredjujem ipak sam video da ovo jeste problem, sada kapiram sta ste govorili, tada nisam bas iskreno. izvinjavam se zbog toga sto sam malo na svoju ruku radio iako je bilo saveta za ovo sa vase strane. slikacu vam posle da vidite magnet i radilicu verujem da ce te se oduseviti :D

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 82 postova
Pre 2 sati, cezarpa je napisao:

Ta kajla na magnetu je jako vazna,mora biti tacno na mestu.1,2-1,5mm pre GMT trebaju platine da se otvore.Ubaci cigaret listic u platinu,kad mozes ta izvuces to je trnutak otvaranja.Bez pravilnog predpaljenja nema ni dobrog rada motora.Moze da se desi da nece da upali.

pre kada sam vracao magnet i palio ga i sve nisam mislio da je to toliko lose iako je delovalo osteceno, sada kada sam skinuo magnet imao sam sta i da vidim. a i kad god bi vratio magnet pomerala se mrtva tacka tj ono sto sam markerom belezio da znam.

• motoras, 2493 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Nema veze sto je okrenuo kajlu. Vidi se na radilici tačno mesto gde je kajla bila. I na magnetu se takođe vidi gde je otvor za kajlu. Namestiš to jedno spram drugog i stegneš. Magnet drži konus, a ne kajla. Već je napisano gore. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 627 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300
Pre 4 sati, sytomos je napisao:

na idle ili kako se kaze u mestu

"U leru"

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 82 postova

rasturio sam celu masinu radilica nema lufta a ne vidim ni da je kriva, mogu da je slikam ako vas interesuje, posto po ovome sto pisete sada kapiram da radilica mozda nije problem nego magnet nzm ako treba kupicu magnet jer realno vec sam pricao sa covekom koji ima magnete koji su kao novi.

Promenio član sytomos

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja