Jump to content

Moto Zajednica

E decoooo...evo kako se to radi

Recommended Posts

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

Geoff is now back in England, making money to finance his projects that he started in South Africa

da je isao avionom imao bi pare za taj projekat :lol:

dobar je dobarrrr

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 118 postova
Covek zna sta radi. Ne kao mi' date=' vozmo se od pice do guzice i kuckamo po tastaturi.[/quote']

Nisam bas siguran da tip zna sta radi, jer stazu koju je prosao ja nebih to uradio za nikakve pare.Mislim (ja) da je on diabola.

Sto se tice izbora motora O K

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Michelin Desert front tyre, Pirelli MT21 rear

Pa izbor guma mu je poprilièno stupidan, jer fakat nema

smisla kombinirati Desert prednju i MT 21 zadnju. Zadnja

Desert mu ne stane kvalitetno na felgu jer je 140/80, no

prednja Desert je opasna guma za klizav teren i asfalt.

Ja bi uzeo T63, ionako je bitno bolja od MT 21 po svim

testovima i mom iskustvu.

Inaèe je lik ok, a izbor motora je tipièan obzirom na

cijenu i glas koji prati 3AJ model Tenerke.

• Svrati ponekad, 195 postova
Covek zna sta radi. Ne kao mi' date=' vozmo se od pice do guzice i kuckamo po tastaturi.[/quote']

Nisam bas siguran da tip zna sta radi, jer stazu koju je prosao ja nebih to uradio za nikakve pare.Mislim (ja) da je on diabola.

Sto se tice izbora motora O K

Zasto mislis da ako ti to nebi prosao za nikakve pare da covjek nezna sto radi? I te kako zna. :thumbsup:

• Svrati ponekad, 118 postova

Zasto mislis da ako ti to nebi prosao za nikakve pare da covjek nezna sto radi? I te kako zna. :thumbsup:

Pa hodao sam malo po tim afro predelima dzipovima i koliko se secam nije bas prijatno voziti se motorom, a da ne pricam o bezbednosti licnoj

• Svrati ponekad, 195 postova

Pa hodao sam malo po tim afro predelima dzipovima i koliko se secam nije bas prijatno voziti se motorom' date=' a da ne pricam o bezbednosti licnoj[/quote']

Pa tebi se nije nista dogodilo, njemu se nije nista dogodilo, ni mnogim drugim nije, covjek nije ni prvi ni posljednji, a rizika ima svakakve vrste i to ne samo u africi, naravno negdje vise negdje manje. Tko oce taj ide, tko ne zeli taj nece.

Pozdrav! :pivo:

• U prolazu, 21 postova

Jbg...ljudi mislim da nas ima raznih.One koji imaju bike da bi ga parkirali ispred Monze(hotel Dzugoslavija) ili da ga lickaju,glancaju i sva ostala sviranja osim voznje ili drze u garage tek da bi ga imali jer je to fancy,a pogotovu oni koji se deklarisu po onome sta nisu ("non Usce-bikers")i slicni ne kontaju sustinu.

Sloboda brate u svakom mogucem pogledu,vetar u kosi i pici gde ti padne na pamet.Ja bi na Mesec otisao bre da ima put do tamo i da tamo sluze dobro pivo....i naravno,ne sam.

Nadam se da sam bio jasan a isto tako se nadam da su sebi jasni svi koji ovako ne razmisljaju a imaju dva tocka u kuci.

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Da ne bi otvarao novu temu nadovezacu se na ovu.

Elem, u deset dana upoznao sam dva ,,svjetska putnika'' koji su totalno razliciti.

Zajednicko im je da putuju na dva tocka.

Prvi je bio Finac koji putuje na... Hm... pa to u pocetku bijase BMW R 800 GS.

I2Whu_picture002mw4.jpg

Kaze to je najbolji motor zbog kardana, naime ne muci brigu o kolicini prljavstine na lancu, jer ipak nije toliko zanimljivo voziti po asvaltu i samo asvaltu. No posto voli da putuje u raznorazne predele i na duge ture

(u Budvu je zastao na par dana, inace je isao za Grcku) malo je modificirao motocikl svojim potrebama.

Montirao je trkacki rezervoar sa BMW modela koji je ucestvoavao na reliju Pariz - Dakar tako da prihvata 42 litre, prednju viljusku je montirao od KTM tako da USD tipa, motor je zamjenio sa vecim od 1000 ccm. Svjetlo i masku je pozajmio sa modela R90, jer je originalno svjetlo bilo preslabo. U svakom slucaju od origanala je ostao samo okvir i kardanski prenos.

mMljV_picture011pj3.jpg

ziSLc_picture003nr7.jpg

2zUb4_picture006eh2.jpg

Kaze, svasta je radio u zivotu i sve mu brzo dosadi, dok motocikl vozi 25 godina i gle cuda jos mu nije dosadilo.

Nije mu bitan izgled motocikla, bitno je da je pouzdan, da je jednostavan, jer kako kaze kada se pokvaris u nekoj nedodjiji bolje da imas motocikl oko kojega mozes nesto cackati.

xPYYW_picture008gx5.jpg

Poslije deset dana upoznam drugog lika koji ima drugaciju filozofiju.

Vazno je imati udoban, siguran i prije svega brz motocikl koji pruza odlicnu zastitu od vjetra. Ah, da, i potrebno je da je u trendu sa dizajnerskim tokovima.

Zbog toga je, po njemu kupio najbolji motocikl na svjetu, koji objedinjuje sve to u jednom motociklu.

J71E2_picture012uy3.jpg

Nije nista prepljavao, dokupio je bocne kofere i top case i bez problema je prevalio put Moskva - Budva

79CRY_picture015kn1.jpg

Qgzux_picture020gh4.jpg

Dva putnika, koji opet na daleki put idu sami. No nije li to avantura, i ne zelimo li svi mi tako nesto, bilo u prvoj ili drugoj varijanti.

Da se i mi zateknemo u nekoj nama nepoznatoj zemlji gdje cemo ostaviti prijatan utisak na ljude koje smo tamo upoznali. Motocikl je u tome vise nego odlicno pomocno sredstvo.

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Pa nekako mi ova "crvena" varijanta vise odgovara,BMW izvini!

Jos ako mogu da lijepo stanem na Hondicu sa svojih 190,mislim da bi to bio definitivan izbor!

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada
Jos ako mogu da lijepo stanem na Hondicu sa svojih 190

ja imam 192 cm i fino sam se smjestio' date=' moje misljenje za VFR :heart:

mAa89_picture014ta6.jpg

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

imamo primjere i na ovim forumima da ljudi idu na daleka putovanja sa mnogo starijim motorima nego sto je ovaj BMW. svako ima svoj neki merak i ja to postujem, ali definitivno bih se drzao ove druge varijante... novji, udobniji, brzi... nema potrebe da se cacka nista oko motora bez benzin da se sipa ;)

ova VFRka djeluje prejebeno

• Svrati ponekad, 436 postova
imamo primjere i na ovim forumima da ljudi idu na daleka putovanja sa mnogo starijim motorima nego sto je ovaj BMW. svako ima svoj neki merak i ja to postujem' date=' ali definitivno bih se drzao ove druge varijante... novji, udobniji, brzi... nema potrebe da se cacka nista oko motora bez benzin da se sipa ;)

ova VFRka djeluje prejebeno[/quote']

Sto rece jedan stari pijanac, o muzici: To ti je k'o ovde u kafani, neko voli spricer, neko rakiju, a neko pivo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja