Jump to content

Moto Zajednica

Uvoz motocikala i prateca sr*nja...

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova
Mene jako zanima uvoz ali iz amerike. Ovde inace nema odjave saobracajne jer ona i nepostoji' date=' tablica se sam odjavi ako nekupis novu nalepnicu. A i motori su dosta jeftiniji ovde nego u Nemackoj cak i sa prevozom dodje jeftinije. Juce sam dobio nove oglase u kome svi dileri nude nove hiljadarke za $9300 a sigurno moze jos 100-200 da se skine sa cene. to je 7 soma Evra za novu R1, GSXR1000, CBR1000RR i ZX-10R, sto ja mislim da je jako dobra cena. A 600cc su za 1500-2000 dolara jeftiniji.[/quote']

Ima jedan lik u Ki koji to konstantno radi i prodaje ih ovde.Ali stvarno ne znam nista oko tog uvoza.Uglavnom,cim on to radi,isplati se.A to je najbitnije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Znate mozda nekog u Novom Sadu ko radi spediciju po nekoj pristupacnoj ceni?

Naime , nasao sam prevoz do Novog Sada ko ce da mi sredi papire sve do carinske zone. Sada mi treba spediter...

Bio sam u zoni, i tamo su mi u jednoj firmi koji radi medjunarodnu spediciju i uvoz kola rekli cifru od 100€ "za ruke".

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Uh... pretražio sam forum i sve mi nešto konfuzno....

Moj sluèaj:

Kupujem motor (Tenere 660, 1997 godište) od brata koji je slovenaèki državljanin i vlasnik motora, i koji namerava da ga strpa u kola (velika kola) i preveze do Beograda.

Koliko sam saznao, moram pre carine da napravim kupoprodajni ugovor, i da pri uvozu platim (ðuture - carina, pdv...) 41% na cenu motora iz ugovora, osim ako carinik ne pomisli da je cena nameštena, u kom sluèaju se cena odreðuje na licinom mestu (kataloška vrednost).

Šta sve meni nije jasno:

1) kataloška vrednost - imaju li obièni smrtnici uvid u to?

2) to... kupoprodajni ugovor... kako to? Da li je to ekvivalent prenosu vlasništva kada ja kupujem od nekog odavde vozilo? ili...?

3) kada se to obavi, onda idem da registrujem motor, šta onda? Šta mi treba od ulaznih dokumenata? Negde sam proèitao da mi treba prevedena stara saobraæajna??

Pomagajte ljudi, oseæam se izgubljeno :cry:

• Zainteresovan, 981 postova

1) kataloška vrednost - imaju li obièni smrtnici uvid u to?

Naravno da mozes videti' date=' otidi u bilo koji AMSS ili jos jednostavnije kod Boze u agenciju (on ima isti taj katalog).

2) to... kupoprodajni ugovor... kako to? Da li je to ekvivalent prenosu vlasništva kada ja kupujem od nekog odavde vozilo? ili...?

Kupoprodajni ugovor napravljen u Sloveniji izmedju tebe i tvog brata. Nesto kao prenos vlasnistva. Ovo ces najlakse dobiti od shpeditera u Bg.

3) kada se to obavi' date=' onda idem da registrujem motor, šta onda? Šta mi treba od ulaznih dokumenata? Negde sam proèitao da mi treba prevedena stara saobraæajna??[/quote']

Pre registracije motora moras platiti i carinu i porez. Od dokumenata za uvoz ti treba: motor :lol: , saobracajna dozvola (slovenacka), kupoprodajni ugovor i propratna deklaracija koju dobijas na granici pri ulazu u Srbiju.

Ako imas jos neko pitanje .... imas broj ZOVI!

Pozdrav

• Zainteresovan, 774 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV

250 eura je meni uzao lik iz BG-a da ga dotera kod mene kuæi s tim što mora par dana da bude na carini.

Carina ti je 5-8 % od cene motora(kataloške ili cene sa raèuna ) + 18% PDV na celu sumu i posle toga naravno registracija

Pozdrav

• Svrati ponekad, 156 postova

Malo stara tema al ajde: radi se o tome da bih mozda uvezao motor iz Madjarske gde su motori jeftiniji a i blizu mi je odem busom i vratim se motorom. Da li mozda ima neko neka iskustva sa uvozom iz te zemlje koji sve papiri trebaju i da li mora da bude odjavljen, jer jedni pisu ovako a drugi onako. Unapred hvala! :)

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

sorry za off, ali au matori al si ga izvukao iz naftalina svaka ti cast, da znas da sam se sad setio situacije kada sam ovu temu postavio!

ja ne znam da li postoji sticky tema da neko ko je uvezao motor napise konacno sta i kako se treba raditi sa papirima odjava tamo papiri spedicija carina lezarina i sl... razumem da se cene razlikuju ali bem mu sunce valjda uvek trebaju isti papiri tj slicni sto zavisi od drzave do drzave, ali shvatate poentu.

evo zvanicno bih zamolio nekog da ako ima vremena napise u tezama... :Mina:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja