hellena 60 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan No. 1 No. 2 No. 3 ISO 1600, f/13, ET 1s No. 4 1/350 s f/5.6 ISO 64 No. 5 No. 6 No.7 ISO: 400 F-nimber: f/4 Shutter speed.v : 1/5312s No. 8 No. 9 No. 10 No. 11 ISO speed: 200 Aperature: f/8 Shutter Speed: 1/250 s Exposure Compensation: +1.0 EV Focal Length: 29 mm No. 12 Exp.Time 1/420sec. Aperture f 4.7 ISO 800 No. 13 iso vrednost (100), otvor blende (f 3.6), dužina ekspozicije ( 0.01 s) Jedan put je siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na uloženom trudu! Srećno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 18, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Hvala tebi Hellena na trudu !! Trebalo je ovaj put mnogo poraditi na galeriji, a bila si brza nego ikad. Svaka cast drugari !! Vec uzivam u slatkim mukama za koju da glasam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko fotografija me zagolicalo, ali ovom prilikom par reci o moje dve finalne: No.5 - ideja nije preterano originalna, ali gotovo da ne moze da omane: motor, putovanje, brzina...tome je tesko odoleti. Da su ostavljene boje bilo bi bolje i ja bih tada glasao za nju, ovako No.13 - je fotografija za koju sam kliknuo. Slika zajedno sa potpisom seta izmedju zivotnih cinjenica i crnog humora, zasluzuje da ide u temu "Life fotografija". Na kraju je slucaj hteo da bude postavljena pod rednim brojem 13! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan No. 8 Odlicno prenesena atmosfera, s tim sto mislim da bi u coloru bila jos bolja, ispunjenija, veselija, deca bi vise bila "deca", ne deluju mi ne srecno njih troje, ili ja pogresno shvatam crno/belu kombinaciju ovde, majka kao da im onako usput nesto prica dok se vozikaju, po meni uzivaju. Izdvojio bih jos 3. i 7. za odlicno uhvacen momenat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan tučaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan No. 8 Odlicno prenesena atmosfera, s tim sto mislim da bi u coloru bila jos bolja, ispunjenija, veselija... Slazem se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DanielaGT 0 Napisano Januar 18, 2009 U prolazu, 14 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Uh, tezak izbor. Glasala sam za 7, a troumil oko 8, 7 i 3... U svakom slucaju, sve fotke su izuzetne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Januar 18, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Bravo narode,ovo je sad vec ozbiljna tuca! Teskom mukom se odlucio za dvojku,volem te sorove i ravnicu! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Januar 18, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan slazem se sa jamanom u potpunosti takodje glasao za 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veve 180 Napisano Januar 18, 2009 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Afrika Prijavi odgovor kao problematičan uh stvarno ima odlicnih fotografija... i ja sam se dugo razmisljao dok nisam glasao za fotografiju bod brojem 5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan No.2 - kako sam pogledao fotografiju, tako sam otvorio stare slike iz detinjstva: blatnjavi put i horizont postavljeni u sredinu, veliko, monotono nebo i vinjeta koja dodatno pritiska, sve to ne da mi ne smeta vec bas govori o hladnim, dosadnim i teskim sremackim zimama...ceo utisak mi, medjutim, nepopravljivo kvare ove nove kuce sa desne strane. Da su umesto njih stare svapske, zaista bih mislio da stojim na sred iriske dzade i gledam put Fruske gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 18, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko fotografija me zagolicalo, ali par reci samo o moje dve finalne: No.5 - ideja nije preterano originalna, ali gotovo da ne moze da omane: motor, putovanje, brzina...tome je tesko odoleti. Da su ostavljene boje bilo bi bolje i ja bih tada glasao za nju, ovako No.13 - je fotografija za koju sam kliknuo. Slika zajedno sa potpisom seta izmedju zivotnih cinjenica i crnog humora, zasluzuje da ide u temu "Life fotografija". Na kraju je slucaj hteo da bude postavljena pod rednim brojem 13! No.13 To je dobra fotografija, ali se meni čini da je "put" misli do druma, na čemu je Veve insistirao, malo predugačak. Tema je tema, da se na nju odgovori, i da se napiše ispod ili iznad svake fotografije, to i ništa više. Nisam pristalica najdirektnijih asocijacija, ali treba sebe uokviriti, uostalom naslov slike je upravo meni zameran u prosloj turi, što mislim da je bilo skroz u redu. Meni je No.7 na prvi pogled bila jako interesantna, ali mi fali nešto da razradim priču, i uz pomeren fokus odustao sam od nje, a baš mislim da je mogla da bude neviđena samo sa jednim polegnutim prednjim točkom motora u donjem desnom uglu. Krivo mi ko da je moja. uh stvarno ima odlicnih fotografija... i ja sam se dugo razmisljao dok nisam glasao za fotografiju bod brojem 5. No.5 apsolutno dopadljiva, dobro se prodaje na prvi pogled, možda i previše, kao reklama. No.3 na kraju moj izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ogroman skok kvaliteta u odnosu na prošlu temu. BRAVO! BRAVO! Mali korak za čovečanstvo ali veliki za BJB. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Oooooooooooo pa bravo majstori...e ovako se to radi! Za koju se sada odluciti kada su sve EKSTRA !! Da prozborim i ja koju... Idejno gledano po meni NAJ su 2, 5, 7, 12, 13 Tehnicki 2, 3, 7 Pa se odlucih za fotku 13 ponajvise zbog originalnosti same ideje...Mnogo jaaaaaka ideja za zadatak "put"!! Jos jednom SVAKA CAST na fotkama bravo Majstori!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi nesto na pamet... kako bi bilo da nakon zavrsenog glasanja i proglasenja pobednicke fotke, nasi renomirani foto profesionalci daju svoj sud o slikama (jedino tako mozemo da ukrademo neku foru od njih :D)!! Kazem nakon zavrsetka glasanja da ne bi njihov profesionalni sud uticao na glasanje!! Sta velite, a?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 19, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi nesto na pamet... kako bi bilo da nakon zavrsenog glasanja i proglasenja pobednicke fotke, nasi renomirani foto profesionalci daju svoj sud o slikama (jedino tako mozemo da ukrademo neku foru od njih :D)!! Kazem nakon zavrsetka glasanja da ne bi njihov profesionalni sud uticao na glasanje!! Sta velite, a?? Odlicna ideja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 19, 2009 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi nesto na pamet... kako bi bilo da nakon zavrsenog glasanja i proglasenja pobednicke fotke, nasi renomirani foto profesionalci daju svoj sud o slikama (jedino tako mozemo da ukrademo neku foru od njih :D)!! Kazem nakon zavrsetka glasanja da ne bi njihov profesionalni sud uticao na glasanje!! Sta velite, a?? Koliko se secam u pocetku je i postojao plan da se oformi "strucni ziri" koji bi nakon glasanja malo prokomentarisao fotke i ukazao na eventualne greske, to bi bilo savrseno, mada, sumnjam.. Ali, naravno da podrzavam Picasoov predlog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Januar 19, 2009 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShukS 1 Napisano Januar 19, 2009 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna ideja sa zirijem! Kratak komentar... No.2 - Odlicna atmosfera... No.3 - Uh kako provokativno!... Moj izbor... No.5 - Voleo bih da je moja No.7 - Jako zanimljiv pristup temi... No.8 - Jedna od najboljih... No.9 - Takodje dobra atmosfera, mada ni priblizno No.2... No.10 - Ocekivao sam bolju prodju za ovu fotku...Cudno se igraju boje na njoj... No.13 - Dozvoljavam da je moja glupost u pitanju, ali mene nije dotakla poruka...osim toga,nemam zamerki, naprotiv! Ni prica o poruci nije zamerka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Januar 20, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi nesto na pamet... kako bi bilo da nakon zavrsenog glasanja i proglasenja pobednicke fotke, nasi renomirani foto profesionalci daju svoj sud o slikama (jedino tako mozemo da ukrademo neku foru od njih :D)!! Kazem nakon zavrsetka glasanja da ne bi njihov profesionalni sud uticao na glasanje!! Sta velite, a?? Koliko se secam u pocetku je i postojao plan da se oformi "strucni ziri" koji bi nakon glasanja malo prokomentarisao fotke i ukazao na eventualne greske, to bi bilo savrseno, mada, sumnjam.. Ali, naravno da podrzavam Picasoov predlog. To je i bila neka početna ideja, ali naše stručnjake boli guza da se bakću s nama, zato i nije uspelo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 20, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi nesto na pamet... kako bi bilo da nakon zavrsenog glasanja i proglasenja pobednicke fotke, nasi renomirani foto profesionalci daju svoj sud o slikama (jedino tako mozemo da ukrademo neku foru od njih :D)!! Kazem nakon zavrsetka glasanja da ne bi njihov profesionalni sud uticao na glasanje!! Sta velite, a?? Koliko se secam u pocetku je i postojao plan da se oformi "strucni ziri" koji bi nakon glasanja malo prokomentarisao fotke i ukazao na eventualne greske, to bi bilo savrseno, mada, sumnjam.. Ali, naravno da podrzavam Picasoov predlog. To je i bila neka početna ideja, ali naše stručnjake boli guza da se bakću s nama, zato i nije uspelo... Treba ih razumeti, nasi su radovi prepuni gresaka, ali tu i tamo i oni nesto prokomentarisu i to puno znaci. S druge strane, mi koji imamo nekakvo zanimanje i manje-vise vrlo skromno znanje o fotografiji mozemo kroz ovakvo zezanje lagano da napredujemo. Treba da se manemo sladunjavih prica i trazimo odgovore na nepoznanice. U jednom trenutku smo u istoj ravni sa tim majstorima fotografije - kao konzumenti njihovih radova. Tada svojevoljno prihvatamo ili ne predubedjenje, klise, pravila itd. U tom usmeravanju publike nalazi se, valjda, interes zadojenog fotografa. Prema tome interes je obostran, samo je pitanje kada ce se prepoznati. Ne treba mnogo ni ocajavati ako se bas svi "profi" ne osvrcu na nas, jer, ruku na srce, poneka njihova fotografija bolje da nije osvanula na ovom forumu, a za razliku od nas oni nemaju opravdanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 20, 2009 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi nesto na pamet... kako bi bilo da nakon zavrsenog glasanja i proglasenja pobednicke fotke, nasi renomirani foto profesionalci daju svoj sud o slikama (jedino tako mozemo da ukrademo neku foru od njih :D)!! Kazem nakon zavrsetka glasanja da ne bi njihov profesionalni sud uticao na glasanje!! Sta velite, a?? Koliko se secam u pocetku je i postojao plan da se oformi "strucni ziri" koji bi nakon glasanja malo prokomentarisao fotke i ukazao na eventualne greske, to bi bilo savrseno, mada, sumnjam.. Ali, naravno da podrzavam Picasoov predlog. To je i bila neka početna ideja, ali naše stručnjake boli guza da se bakću s nama, zato i nije uspelo... Treba ih razumeti, nasi su radovi prepuni gresaka, ali tu i tamo i oni nesto prokomentarisu i to puno znaci. S druge strane, mi koji imamo nekakvo zanimanje i manje-vise vrlo skromno znanje o fotografiji mozemo kroz ovakvo zezanje lagano da napredujemo. Treba da se manemo sladunjavih prica i trazimo odgovore na nepoznanice. Slazem se, jednostavno ne treba biti lenj, vec se baciti na dostupnu literaturu, koje na internetu danas ima u ne normalnom obimu i raditi na sebi sto vise. Takodje mnogo toga moze da se nauci gledanjem i tumacenjem malo ozbiljnijih fotografija, samo treba biti uporan. A sto se tice sladunjavih prica, mnogo mi je draze kada procitam neku opravdanu ostru kritiku na konto svog rada, jenostavno to me dodatno motivise da ucim jos vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veve 180 Napisano Januar 22, 2009 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Afrika Prijavi odgovor kao problematičan auuuuu....... kakva borba!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan auuuuu....... kakva borba!!! Kakva ?? Ja jos nisam glasao. Gustiram ... pa ne vidim rezultate. U sirem izboru su mi 3, 4, 5, 7, 11 i 13. I ostale su zanimljive, svaka na svoj nacin, i ovim im uopste ne imanjujem vrednost. Ipak, za neku moram da se odlucim. Ne mogu jos da pretpostavim kad budem 'bocnuo' sta cu da vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...