MarkoTs 6 Napisano Mart 24, 2014 U prolazu, 58 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50 Prijavi odgovor kao problematičan Da da ulje cu sada da promenim razmisljam se za bardal 20w50 sta vii drugovi mislite.Moj drug ga je koristio na zx 7 kaze da posle motula s ovim mu se motor preporodio. ja koristim bardahil XTC 15-50 na er5 ici i zadovoljan sam, mada je ono sinteticko, starijim motorima bi vise prijalo mineralno ili bar polusintetika al tesko se nalazi. http://www.ipone.rs/ipone-proizvodi/4-taktni/m4-20w50 pise da je mineralno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 24, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Za gpz-a pise u manualu da ide polusintetika. Onda bi trebalo i u ER5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7001 Napisano Mart 25, 2014 Drug član, 2958 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ja koristim bardahil XTC 15-50 na er5 ici i zadovoljan sam, mada je ono sinteticko, starijim motorima bi vise prijalo mineralno ili bar polusintetika al tesko se nalazi. Zar XTC nije polusintetika? Piše sintetic, a ne full sintetic... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 25, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Polusintetika je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1247 Napisano Mart 25, 2014 Drug član, 816 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan a sad sam sretan sto ne napisu lepo half sintetic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sashapfc 0 Napisano April 1, 2014 U prolazu, 2 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Ducati monster 620 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, da li znate gde bih mogao da trazim instrument tablu tj ceo set satova(km/h i rpm) za Er-5? Neki otpad? neki sajt. bilo sta? Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 1, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Prvo postavi temu na forumu- mozda neko ima. Drugo: http://motootpad.rs/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTs 6 Napisano April 1, 2014 U prolazu, 58 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.aliexpress.com/item/Kawasaki-ER5-ER-5-ER-5-ER500-Speedometer-Gauge-Cover-Free-Shipping/1742457038.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1247 Napisano April 1, 2014 Drug član, 816 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, da li znate gde bih mogao da trazim instrument tablu tj ceo set satova(km/h i rpm) za Er-5? Neki otpad? neki sajt. bilo sta? Hvala unapred. imas pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola9 15 Napisano Maj 23, 2014 U prolazu, 86 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Yamaha Beluga 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Vozim Kawasaki ER 5 2002 godište. Problem mi stvaraju karburatori. Naime motor nekada radi mirno na ler gasu i ide sasvim ok, dok nekada radi nemirno ili se desi da se ler gas zaglavi na 2000-3000 obrtaja, a nakon toga padne na 1000 i motor hoće da se ugasi, na primjer stanem na semafor i motor radi na 2000 obrtaja i zatim krenem i na sledećem semaforu motor radi na 1000 obrtaja i kad krećem imaj onaj zvuk i lupanje kao da hoće da se ugasi, kao da hoće da se prebaci u brzinu manje i kada se to desi obično se osjeti benzin iz auspuha, u glavnom guši se do nekih 3,500 obrtaja i onda prokine i ide ok sve do sledećeg stajanja. Ne znam u čemu je problem, da li je slavine, iglice, vakumi ili nešto sasvim drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola9 15 Napisano Maj 23, 2014 U prolazu, 86 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Yamaha Beluga 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam reći da nekada kad ga palim po hladnom vremenu dok je čok povučen do kraja motor radi na 1200 obrataja, a kada vratim čok radi na 1000 i hoće da se ugasi kao da ne reaguje na čok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1247 Napisano Maj 28, 2014 Drug član, 816 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan najbolje da pogleda neki majstor, stelovanje ciscenje vakumiranje karburatora provera sajle za cok, slavina da te zeza prelivao bi tj imao bi benzin u ulju i filteru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Maj 29, 2014 (promenjeno) Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan proveri prvo svecice to bar mozes sam Promenio Maj 29, 2014 član KATAKLINGER Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola9 15 Napisano Maj 29, 2014 U prolazu, 86 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Yamaha Beluga 125 Prijavi odgovor kao problematičan proveri prvo svecice to bar mozes sam Svjećice sam provjeravao one su dobre, posle malo više vožnje po otvorenom putu sve se vratilo u normalu, jedino osjetim kada stanem da gorivo malo smrdi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kakodasezovem 5 Napisano Maj 29, 2014 U prolazu, 54 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekome treba imam set za reparaciju slavinice nov iz louisa za istu cenu kao kod njih tj 15e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 29, 2014 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Vozim Kawasaki ER 5 2002 godište. Problem mi stvaraju karburatori. Naime motor nekada radi mirno na ler gasu i ide sasvim ok, dok nekada radi nemirno ili se desi da se ler gas zaglavi na 2000-3000 obrtaja, a nakon toga padne na 1000 i motor hoće da se ugasi, na primjer stanem na semafor i motor radi na 2000 obrtaja i zatim krenem i na sledećem semaforu motor radi na 1000 obrtaja i kad krećem imaj onaj zvuk i lupanje kao da hoće da se ugasi, kao da hoće da se prebaci u brzinu manje i kada se to desi obično se osjeti benzin iz auspuha, u glavnom guši se do nekih 3,500 obrtaja i onda prokine i ide ok sve do sledećeg stajanja. Ne znam u čemu je problem, da li je slavine, iglice, vakumi ili nešto sasvim drugo. Ako nije do struje onda to mogu da budu problem karburatori, da prelivaju. Ja sam imao slican problem, gusi se, nece da ide, padaju obrtaji... Ja sam menjao iglice na karburatorima, pre toga sam polirao kanale sa pastom, stapicem za usi na busilici, ponovio par puta na oba i resio muku. Naravno radio sam i reparaciju slavine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banowatz 10 Napisano Jun 3, 2014 U prolazu, 25 postova Lokacija: BG - Autokomanda Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Vozim Kawasaki ER 5 2002 godište. Problem mi stvaraju karburatori. Naime motor nekada radi mirno na ler gasu i ide sasvim ok, dok nekada radi nemirno ili se desi da se ler gas zaglavi na 2000-3000 obrtaja, a nakon toga padne na 1000 i motor hoće da se ugasi, na primjer stanem na semafor i motor radi na 2000 obrtaja i zatim krenem i na sledećem semaforu motor radi na 1000 obrtaja i kad krećem imaj onaj zvuk i lupanje kao da hoće da se ugasi, kao da hoće da se prebaci u brzinu manje i kada se to desi obično se osjeti benzin iz auspuha, u glavnom guši se do nekih 3,500 obrtaja i onda prokine i ide ok sve do sledećeg stajanja. Ne znam u čemu je problem, da li je slavine, iglice, vakumi ili nešto sasvim drugo. Hehe, kao da slušam samoga sebe. Jedini problem koji sam ikada imao sa ER-5'om, ne računajući zamenu slavine, bili su začepljeni karburatori. To se i danas desi po koji put, ali sam nakon dosta izgubljenih živaca i para razradio metodologiju koja daje rezultate u 80% slučajeva. 1. korak - zagrej dobro motor, a onda naglo navrti 9000 rpm u prvoj ili drugoj brzini, a zatim naglo otpusti potpuno gas, da koči motorom. Ponovi jedno 5-10 puta. 2. korak - ukoliko korak br. 1 ne urodi plodom, kupi MOTUL FUEL SYSTEM CLEAN - onaj za auto, od 300 ml. Ista je formula kao za motocikl - to mi je lično rekao vlasnik MASS-a, čak mi je i preporučio da uzmem taj, jer se dobije više za dat novac. Ne mogu da nabrojim koliko puta mi je FS Clean uštedeo novac za čišćenje karburatora, što nije nimalo jeftina usluga ukoliko ne umeš sam. Otprilike ide 100ml na 10-15 litara goriva. Prvo sipaš FS clean na pumpi, a onda zaliješ benzinom. Ne deluje baš odmah, nekada mu treba i dan dva. Takođe, tokom zimskog sna obavezno sipaj FS clean u rezervoar. Ja čak mislim da mi dizne i nisu bile prljave, nego je jednostavno u pitanju voda u gorivu, nešto od kondenzacije, a nešto i ljubaznošću pumpadžija. Negde sam pročitao da voda padne na dno karburatora i ne mrda odatle, a ometa rad motora. U ovo poslednje stvarno nisam siguran, no u svakom slučaju, MOTUL FS clean vezuje i vodu, između ostalog. Ove zime sam držao FS clean u rezervoaru i problem mi se javio samo jednom, a rešio sam ga napred navedenom metodom pun gas do 9000 rpm, a onda nagli otpust. Nadam se da ćeš rešiti problem! Pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banowatz 10 Napisano Jun 4, 2014 U prolazu, 25 postova Lokacija: BG - Autokomanda Prijavi odgovor kao problematičan Još da dodam - kada sipaš FS clean, prebaci slavinu na RES, da povuče svu prljavštinu sa dna rezervoara. Pošto ER-5 ima indikator nivoa goriva, nije problem. U mom slučaju, rezerva je tek kada kazaljka potpuno izađe iz crvenog dela, ne znam da li je tako kod svih, ionako nije previše precizna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1247 Napisano Jun 4, 2014 Drug član, 816 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan proveri prvo svecice to bar mozes sam Svjećice sam provjeravao one su dobre, posle malo više vožnje po otvorenom putu sve se vratilo u normalu, jedino osjetim kada stanem da gorivo malo smrdi. skini cep od ulja i pomirisi ako osecas benzin prelivaju karburatori, skini plastiku bocnu (prvo skines sediste) iznad menjaca odvrni tri srafa skini poklopac filtera za vazduh i vidi da nije natopljen (benzinom) filter vazduha, nece da se resi problem sam od sebe, ako moras da menjas iglice karbova moras. Slavina ako te zeza kupis od skutera on-off i vise ne boli glava. promeni i pumpu gde sipas gorivo za promenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12375 Napisano Jun 7, 2014 Ne silazi, 7262 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja uopste i ne okrecem slavinu, kada stigne do kraja, natankam. U poslednje vreme iskljucivo 98 sipam. Inace, danas smo sredili prednju. Plocice su dosle do servisnog intervala 1mm, klipovi su izleteli, bas je tragicno izgledalo na prvi pogled. Nove sinter plocice (Probao sam organske i zajebao se), klipove smo izvadili, ocistili sa par pokreta fine smirgle, vratili gumice na mesto, nabacili mast, sklopili, zamenili ulje i sad sam miran dugoooo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1247 Napisano Jun 7, 2014 Drug član, 816 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan nisam ni ja okretao slavinu, al otisla membrana il gumica na slavini, iglice nisu lepo zaptivale jerbo je i nase gorivo puno koje cega i prelivali karbovi. Kad sam zamenio iglice stavio sam ovu on/off slavinu i ne razmisljam vise o njoj. Inace u servis manuelu pise za slavinu goriva za ER5 da je treba zameniti svake 4 godine, ne servisirati zameniti, a to u zemlji srbiji niko neradi zbog hronicne paranemije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10417 Napisano Jun 8, 2014 Hronični Motociklopata, 7303 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam imao problem sa slavinom na mom CB500 , nova je "samo" 270eur pa sam kupio komplet za reparaciju membrane za 10-15eur, i sad je sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1247 Napisano Jun 9, 2014 Drug član, 816 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam imao problem sa slavinom na mom CB500 , nova je "samo" 270eur pa sam kupio komplet za reparaciju membrane za 10-15eur, i sad je sve ok javi nam kad slavina puni 1 rodjendan od reparacije membrane, da li jos drzi il mora ponovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10417 Napisano Jun 9, 2014 Hronični Motociklopata, 7303 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam imao problem sa slavinom na mom CB500 , nova je "samo" 270eur pa sam kupio komplet za reparaciju membrane za 10-15eur, i sad je sve ok javi nam kad slavina puni 1 rodjendan od reparacije membrane, da li jos drzi il mora ponovo citao sam da su se ljudi zalili na te komplete za reparaciju membrana iz Louisa, ja sam moj kupio sa Nemackog ebay-a , nadam se da nije isti priozvodjac i da ce trajati, nebi opet da se patim sa tim nagodinu Neznam kako je to reseno na Kawi, ali CB ima neki odusak odozdo i cim membrana pocne da jede govna, tamo pocne da curi gorivo napolje, to je znak da pusta, bar sam ja tako skontao, jer kad sam zamenio membrane, nije vise curio ni spolja a ni u karburatore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jun 9, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam imao problem sa slavinom na mom CB500 , nova je "samo" 270eur pa sam kupio komplet za reparaciju membrane za 10-15eur, i sad je sve ok javi nam kad slavina puni 1 rodjendan od reparacije membrane, da li jos drzi il mora ponovo citao sam da su se ljudi zalili na te komplete za reparaciju membrana iz Louisa, ja sam moj kupio sa Nemackog ebay-a , nadam se da nije isti priozvodjac i da ce trajati, nebi opet da se patim sa tim nagodinu Neznam kako je to reseno na Kawi, ali CB ima neki odusak odozdo i cim membrana pocne da jede govna, tamo pocne da curi gorivo napolje, to je znak da pusta, bar sam ja tako skontao, jer kad sam zamenio membrane, nije vise curio ni spolja a ni u karburatore Proizvodjac je SAITO Made in Japan. Ja je menjam svake godine. Oove zime cu da je skinem i vratim staru, slavinu na off, a crevo do karba iscupati i ostaviti da visi pa ako i prelije neka prelije mami svojoj Ovako- nova slavina 270 evra, set za reparaciju 15 evra. To je 18 setova za reparaciju tj. 18 godina voznje. Ja 18 godina necu voziti isti motor tako da mi se ne isplati kupovati novu slavinu + ta nova nece izdrzati 18 godina. Racunica je jasna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...