Jump to content

Moto Zajednica

Šta kupiti? Honda Shadow 1100 vs Yamaha Dragstar 1100

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin , Kawasaki VN 1500 Classic

Pozdrav ekipo,

Razmisljam da kupim motor , u uzem izboru su Honda Shadow1100 sebre ili Yamaha Dragstar 1100 2001.

za sta se odlučiti?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 295 postova
  • Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g.

Na dragstaru sam više puta menjao otkinutu pogonsku osovinu za kardan,veliki i skup posao,to je doduše yamaha u neko doba malo konstruktivno popravila,ali neznam od kog broja šasije ,a honda,što bi rekli,nema joj smrti bez sekire!

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Zainteresovan, 159 postova
  • Motocikl: Kawasaki vulcan 1500

Po meni yamaha lepša (stvar ukusa) ali bi se odlučio za hondu. Moj matori je ima (nije sabre), baš dobar motor. Bez obzira što je 20 godina stariji od mog vulcana oduševim se svaki put kad je upalim više nego kad upalim svoj. Možda subjektivno ali honda je honda. 

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Na kraju uporednog testa magazina "Cruiser" između  VN1500 A, VN1500 Classic, Dyna Low Rider, Springer Softail i Intruder 1400, svi vozači su rekli da bi za vožnju izabrali VN1500 Classic. Daleko od toga da su ostali loši. Svaki model ima svoje vrline, ali Classic se najlepše vozi. 

Hteo sam reći da sa VN takođe nema greške. 

Promenio član stari roker
  • Sviđa mi se 1

Stari roker je upravu. Vulcan se vozi lepše i lakše od ostalih čopera te klase. Moj je E7 serija 2004 godište i to je neverovatno povozan motor, taj što ti gledaš je isto E serija tj. E2, identični su. Takođe nema greške sa njim uz normalno održavanje. Stabilan, povozan, nisko težište, nije veliki potrošač (rekao bih da je ista potrošnja te Honde od 1100 i vulcana od 1500), moj stari ga uvek pohvali kad se provoza sa vulcanom. Nema ni tu greške nikakakve, treba samo da nađeš očuvan i kršten model za neke normalne novce ako je to danas moguće. 

Samo pogledaj na ebaju gde se može naći radilica za VN 1500,a da je bliže od marsa!

• Sviđa mi se 1

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500
Pre sat vremena, triton je napisao:

Samo pogledaj na ebaju gde se može naći radilica za VN 1500,a da je bliže od marsa!

Misliš da je to pod obavezno? Da li postoji nesto posebno što sa'ranjuje taj agregat, ili se to desi usled nedostatka ulja, lošeg ulja, neki drugi nedostatak? 

Ovo pitam čisto iz praktičnih razloga. Kupio sam vulcana pre par meseci. Nije vožen godinama. 31500 na satu, verovatno i stvarnih. Radi kao sat. Ne znam kakve su tečnosti , ali ja polako sve menjam i spremam vožnju. 

Imam loša iskustva sa tim modelom,i sad mi jedan stoji,stanje salonsko,mala kilometraža,al radilica prolupala,delova ni za lek,pre par godina,došao švaba u Novi Sad,i prolupao vulkan,odneo je radilicu u nemačku,700 eura popravka,a ostavili su staru klipnjaču koja je dole bila skroz crna,samo su je trnovali,novi ležaj,i radilica verovatno metalizovana,to neznam tačno,oterao ga je nazad u nemačku,neznam šta je dalje bilo sa tim motorom.

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 650 Dragstar

Pozdrav drugari! Da li mozete nesto vise da kazete o Hondi Shadow 1100? Trazio sam temu ali nigde nema :stabre:

Recimo njena udobnost za duze rute, optimalnost, potrosnja, i td.... Hvalaaa

Teško pitanje. Sve je to slično ali ima i razlike. Moj matori ima shadow 1100 i taj motor me oduševi svaki put. Drugar ima dragstar 1100 i kune se u njega. Ja imam vulcan i prezadovoljan sam... Da sada kupujem motocikl ne bih znao šta da uzmem, bio bi u tvojoj koži. Ako je kršten i očuvan primerak dobar je i jedan i drugi. Udobnost im je isto sličan adut. Potrošnja takođe svima skoro ista, razlika u 0,5l-1l. Nađi po jedan normalan primerak i probaj ih, posle toga će ti se sve samo reći. Kolega @tritonje imao raznih iskustva sa kruzerima, gore imaš njegove postove. Moje subjektivno mišljenje je Honda shadow, ima taj motor "ono" nešto što drugi nemaju a ne može se objasniti (bar ja ne mogu). Honde su veoma pouzdane, izdržljive, kvalitetne...samo treba naći dobar komad. Nije ti ovo moje piskaranje mnogo pomoglo ali bar nešto (koliko znam) da se napiše. Srećno sa kupovinom! 

Promenio član Hertzeg
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 23 postova
11 hours ago, Hertzeg said:

Teško pitanje. Sve je to slično ali ima i razlike. Moj matori ima shadow 1100 i taj motor me oduševi svaki put. Drugar ima dragstar 1100 i kune se u njega. Ja imam vulcan i prezadovoljan sam... Da sada kupujem motocikl ne bih znao šta da uzmem, bio bi u tvojoj koži. Ako je kršten i očuvan primerak dobar je i jedan i drugi. Udobnost im je isto sličan adut. Potrošnja takođe svima skoro ista, razlika u 0,5l-1l. Nađi po jedan normalan primerak i probaj ih, posle toga će ti se sve samo reći. Kolega @tritonje imao raznih iskustva sa kruzerima, gore imaš njegove postove. Moje subjektivno mišljenje je Honda shadow, ima taj motor "ono" nešto što drugi nemaju a ne može se objasniti (bar ja ne mogu). Honde su veoma pouzdane, izdržljive, kvalitetne...samo treba naći dobar komad. Nije ti ovo moje piskaranje mnogo pomoglo ali bar nešto (koliko znam) da se napiše. Srećno sa kupovinom! 

hvala drug... inace i ja sam veliki ljubitelj "chopera". Dragstar mi se svidja po dizajnu, imali su je neki moji prijatelji koji su samo reci hvale imali... drugo, Honda je Honda... a nije je niko imao od prijatelja, tako da pojma nemam o njoj.... ima jedan top primerak na oglasima, pa ako ode ode, a ako ostane eto, mozda bude moja.... ne znam sta da radim... videcu. Hvala u svakom slucaju. 

Promenio član Donsaiko

Samo da je kršten primerak, to su mašine pravljene da traju. Ja iskreno nisam ni gledao Vulcan-a kad sam kupovao motor, moj izbor je bio Dragstar no.1, Shadow no.2 i Intruder no.3. Ali nije bilo suđeno, slučajno naletim na Vulcan-a i kad sam video u kakvom je stanju i kako ga lik održava dogovorili smo se u par reči, baš mi je legao Vulcan i nisam se pokajao. Drugar ima Intrudera i to mu je jedini izbor bio pri kupovini, takođe brutalan motor i mislim da je "najkrupniji" u klasi od 1500cc. Ako nisi kao "mi" 130+kg imaš mnogo veći izbor od nas od 800cc do 1100cc. Ako pazariš nešto okači slike da vidimo :takoje:

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin , Kawasaki VN 1500 Classic

Vozio sam i jedno i drugo i treće. Trenutno imam Kawasaki VN1500 classic , motor koji je udoban nenormalno, poteze lepo, lep i pouzdan  motor mozda i najlepsi u njegovoj klasi.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 23 postova
On 10/4/2023 at 8:03 AM, Hertzeg said:

Samo da je kršten primerak, to su mašine pravljene da traju. Ja iskreno nisam ni gledao Vulcan-a kad sam kupovao motor, moj izbor je bio Dragstar no.1, Shadow no.2 i Intruder no.3. Ali nije bilo suđeno, slučajno naletim na Vulcan-a i kad sam video u kakvom je stanju i kako ga lik održava dogovorili smo se u par reči, baš mi je legao Vulcan i nisam se pokajao. Drugar ima Intrudera i to mu je jedini izbor bio pri kupovini, takođe brutalan motor i mislim da je "najkrupniji" u klasi od 1500cc. Ako nisi kao "mi" 130+kg imaš mnogo veći izbor od nas od 800cc do 1100cc. Ako pazariš nešto okači slike da vidimo :takoje:

I meni je Vulcan dobar, pogotovo Voyager. I da budem iskren, on mi je nekako ciljni kruzer. Yamaha dragstar mi je po izgledu nekako od ovih manjih najlepsi, i nekako mi on najlepse pase. Mala kruzerica, za grad fina, i za dalje rute krstaris na nekih 100km/h lagano… i stignes sve da vidis usput :D shadow 1100 moja neka procena, je isti ko i dragstar, u mom izboru koji imam dragstar 650 i tu shadowku, jedino ta kubikaza je veca kod shadowke, ali u konjskim snagama nije neka razlika. Tako da mu dodje skoro pa na isto. Planiram dogodine, ako Bog da zdravlja put do Slovenije, tamo radim. Odvezo bi je i vikendom bi se setkao sa njom. Budzet mi je do 4500€ negde. Eto, obozavam kruzere, a volim duze voznje… i u velikoj sam dilemi sta uzeti za taj novac. Taj put je pokrenuo pitanje oko ove shadowke od 1100 kubika, inace bi dragstar uzo. Ako uzmem nesto pohvalicu vam se

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 23 postova
On 10/4/2023 at 9:18 AM, AcoHonda said:

Vozio sam i jedno i drugo i treće. Trenutno imam Kawasaki VN1500 classic , motor koji je udoban nenormalno, poteze lepo, lep i pouzdan  motor mozda i najlepsi u njegovoj klasi.

Taj je i meni top. Pogotovo classic :) secam se u vojsci kad sam bio, u Beloj Crkvi i bio neki moto skup. I ja tu sa ortacima, rokali pivo (bombe)… ma ludilo… brate, mi tu setamo kad ga ugledam, on crven i oslikan sa nekim motivima, ne mogu da se setim sta je bilo na rezervoaru, mislim neka zena u dark stilu…. Meni dusa ostade na njemu. E tada je ja mislim kliknulo nesto u meni da zavolim taj tip motora…. Old school i custom. To je moj opijum, i chrome 

• Sviđa mi se 1

• motoras, 2454 postova

Ja sam kupio vn15 na neviđeno. Prvo sam dogovorio, pa onda otišao po njega. Moj je 94. godište, ima žičane felne, na satu 30000 što odgovara stanju motora. Dugo je bio parkiran posle nekog klizanja. 

Još ga ne vozim, na 900r - u sam. Vulkana sam samo probao par kilometara i oduševio se kako ide. Moj primerak ima 35 kw, ali obrtni moment je takav da poteze kao kamion. Kruziranje sa 110-120...

Nadam se da ću ga sledeće sezone isterati na drum. 

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja