Setac035 328 Napisano Octobar 13, 2022 U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad konacno imam malo vise vremena pa i ja da napisem o mom putovanju od 11 do 16 septembra. Ovu rutu sam planirao da izvozim pocetkom maja ali na zalost zbog obaveza ,novca i nekih poteskoca na motoru nikako nisam uspevao.Dodje onda avgust, zena me zapne da idemo na more. Deca vec velika svako za sebe otislo negde i ja i ona spicimo to isto Srbiju,Bugarsku,Tursku,Grcku i Makedoniju na 10 dana ,odvozamo dzipom 3170 km od cega oko 1500 km sve pored mora i odusevimo se jel prvi put smo za ovolike godine videli ovoliko mesta i oko njih svasta na ovom putu.Ujedno prvi put Turska,gde smo u istanbulu proveli dva dana i zaljubimo se u nju i ljude tamo. E sad dolazi septembar a meni veliki odmor (jbga drzavna jaka firma) a zivci pocinju da rade,para nema a zinulo mi dupe da idem da odvozam ovo pa bog.Pisti zena ,kukaju sitna deca ,ja uzimam odmor i sa stekanih 300 e pravim ,u stvari utvrdjujem tadasnji plan kako da ostvarim ovo ludilo a da prodjem opet Srbiju,Bugarsku,Tursku(ukljucujuci bas veliki deo Turske,Grcku obalu,Makedoniju i nazad za moju svuda prodjoh Jagodinu ne nadjoh za 5 dana. Nisam uopste neko ko uziva u luksuzu tako da je bilo spavanja u satoru,spavanja u jeftinom hostelu u Istanbulu jedenja po marketima ali i u restoranima,gorivo taman da se prodje i sve da bi se uklopio u preskroman fond . Uzimam u petak osiguranje za 2000 dinara,Vozi pomoc na putu vec imao, od ponedeljka sam 12 septembra na odmoru ali mi pada i nedelja slobodna i ja u nedelju u 10 sati da bi imao i taj pola dan ujutru krecem (i dalje zena kuka i piste sitna deca na ludog oca ). 21 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 13, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ruta je pre polaska trebalo da izgleda ovako, normalno zeljne oci pa ispalo malo, malo vise.Posto sam sa zenom obisao dosta i zbog vremenskog ogranicenja Bugarsku i Makedoniju sam ovaj put bukvalno samo odvozio bez nekih vecih zadrzavanja ,sipanje goriva i kafe i cigara . Promenio Octobar 13, 2022 član Setac035 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 13, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan I krecem Prvo kod zence da se oprostimo da ako se ne vratim da joj ostanem u lepom secanju. JBG SKRINSOT IZ KLIPA PA ISPALI KAO GREMLINI,inace smo prelepi Uz put prva kafa kod Nisa eh kad bi i ja imao kao ovi momci nekog normalnog da mi pravi drustvo ovako nenormalnom Promenio Octobar 13, 2022 član Setac035 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 13, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan BULGARIA Kao sto sam napisao nju sam gledao da izvozim sa kratkim pauzama jel u njoj mi se bre ama bas nista ne svidja sivo, komunizam I postala je skupa Prvo odusevljenje sto se kosi sa ovim gore navedenim ,stajem posle granice odmah sa leve strane po vinjetu od 8 e za nedelju dana kad za motore ne treba.Bugariiii volim vasssss!!!!!!!.8 e ostadose u dzepu. sipujem gorivo koje je dosta jeftinije nego u Srbiji i vozim dalje. Blizu Plovdiva vec gladan na nekom parkingu,vadim iz ovog mog autobusa dva NARESKA kad hleb zaboravljen.Te u p.m.Kad od svih stranih tablica milion kamiona iza mene NS .Zemo daj hleb,brat daje na prvu odusevljen sto vidi Srbina ,hteo da mi pravi ,pravi Lala i sendvice sa Sremskom ali me bilo sramota hahaha. Ako neko poznaje coveka a kralj je, nek mu se zahvali jos jedanput u moje ime Promenio Octobar 13, 2022 član Setac035 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 13, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan TURSKAAAAAAAAAAAAA Zemlja ogromnog prostranstva,spoj raznih civilizacija,starog i novog,bede i bogatstva.Predobri i gostoljubivi ljudi na svakom koraku koji gledaju da ti pomognu na svakom koraku.Drugi put sam tamo a vec se u glavi negde u pozadini vec prave putanje za sledece leto. Granicu ovaj put za razliku od proslog sa zenom prolazim bas na brzinu I bez ikakvih problema Vec umoran vozim do prve pumpe ,jede se nesto bezveze da se utoli glad,uzimam HGS za 300 lira sto je za oko 900 km turske bilo cask i vise i prva napustena pumpa spavanje Kur... sa skupim satorima.Ovaj za 2 crtvene je izdrzao bas kvalitetnu kisu te noci ,ujedno na srecu i jedinu tokom celog puta.Unutra vreca ,cebence,ispod najobicniji najlon i izolacija za ispod laminata.Cudimo se Turcima kad ih vidimo da spavaju kod nas pored puteva,a onda glupaci kad odemo tamo vidimo da je to tamo najnormalnija stvar i da mozes da spavas i da kampujes ali bukvalno svuda redom bez da te iko opomene ili ti nesto uradi.Inace sve pumpe su u letnjem periodu obezbedjene kao kod nas njihovom Zandarmerijom(Yandarma) Promenio Octobar 13, 2022 član Setac035 21 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Octobar 14, 2022 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ozbiljan poduhvat, svaka čast. Pratim 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Octobar 14, 2022 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako nešto volim da vidim Bravo Da sam znao plan,ne bi bio sam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 14, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ustajem bas nekako odmoran valjda od zvuka svih onih kamiona sto su prolazili u mojoj blizini i krecem ka prvom gradu koji sam sa suprugom posetio ali mi je ostao u bas lepom secanju EDIRNE grad na tromedji izmedju Turske ,Bugarske i Grcke. previse slika pa stavljam samo neke da docaram izgled Promenio Octobar 14, 2022 član Setac035 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 14, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E sad ono sto me je odusevilo i kupilo kod Turaka a to je postovanje prema svojima i drzavi HAHAH nije me burek odusevio mada je predobar a i prejeftin.Sedim i doruckujem pun trg ljudi kafici ,saobracaj na hiljade kao mravi .Na trgu vidim neko desavanje ,neki zvanicnici u odelima,deca u nosnjama neka pleh muzika u uniformama ,trafik police iliti saobracajci regulisu taj deo Odjednom krece i dok ja ukapiram da se svira njihova himna i dok ja u panici drpam za telefon i bacam viljusku oko mene staje zivot kao u filmovima .Svi bre ama bas svi kako pocinje ustaju sa stolica,ljudi staju kolima izlaze,prolaznici staju . SVi STAJU MIRNO A VECINA NJIH I SALUTIRA RUKOM KAO DA SU VOJNICI ovo crno na stolu su najeftinije cigare na celom svetu 22 lire ,koje god hoces samo su sve crne paklice i sa onim preuzasnim slikama (pusis kao Turcin ,vala i jesam tih dana hahah) Promenio Octobar 14, 2022 član Setac035 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 14, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan krecem dalje prema Istanbulu ali i kao prosli put od Autoputa kod Luleburgaza se odvajam(ranije tako iso isto) prema Tekirdagu a odatle sve pored mora gde se redaju sve mestasca i gradovi pored mora Promenio Octobar 14, 2022 član Setac035 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 14, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vec pregrejan pod opremom pada i prvo kupanje nekih dva tri sata,plaza ja se kupam i nekoliko porodica sedi na plazi milina Promenio Octobar 14, 2022 član Setac035 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 14, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Krecem dalje i opet svracam u prelepi SILiVIRI(preporuka za posetiti) hahah naucilo tele kako se smanjuju slike ovde ahahaah Promenio Octobar 14, 2022 član Setac035 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 14, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nesto rucka ,a cene u marketima su itekako za ovaj nas Srbistan prepovoljne Promenio Octobar 14, 2022 član Setac035 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 14, 2022 U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan I u poslepodnevnim casovima stizem u ISTANBUL u grad u koji bih se sutra preselio,grad gde sve vrvi od ljudi,motora,auta ,milion vera ,naroda ,spoj svih jebenih civilizacija.I nemoj neko da vas laze od nasih da ga zna .Da ga prodjes i vidis pa bar mesec dana ti reba koliko je to cudoviste .Inace nalazi se na dva kontinenta Evropi i Aziji koje spaja bosfor a mozes da ga predjes na vise mesta caki tunelom ispod samog moreuza ali za nas nazalost motorom zabranjeno i ne igrajte se zajebanu policiju imaju a ako nista odrace vas na samoj granici za kaznu a usput i ako niste platili hgs mada za njega bez dodatnih troskova jel imate pravo 15 dana da platite 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 14, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evropski deo ISTANBULA i malo slika Ovo su za sve turiste otprilike najznacajnije lokacije koje svi posete Plava dzamija,Aja Sofija nekadasnja crkva sto se vidi po freskama na zidovima ,krstovima i delu gde su krunisani kraljevi(ne zacudite se kad vidite i popove unutra da setaju),velika ulica sa radnjama ,ostaci rimskog teatra itd . Promenio Octobar 15, 2022 član Setac035 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 15, 2022 U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stigla noc ja cicija nisam kupio njihovu karticu sa internetom (inace bas dobre i jeftine pakete za turiste imaju) pa cu da vacam wifi kod nekog kafica.Hteo tu noc da prespavam, i razvucem sator na jednom od placenih i dobro cuvanih parkinga kao sto sam uradio sa zenom a pored nas je bilo bar jos desetak ljudi koji su spoavali po kolima i pored njih ali mucak.Ne pustaju motore nigde (inace cena im je presmesna 70 L za 24 sata za auto a jos jeftinije na sate)Nekako ostavim motor sa sve stvarima na jednom od punktova verske policije gde me jos puste da ga bukvalno uz njih ostavim i setnja.Caj i trilece i wifi (jedna od slika) kad booking malo ku..c.Ne funcionise u samoj Turskoj.Kao stari hakler skidaj Tor prijavljuj se ono me zeza i nekako nadjem ,pisalo apartman sa sedecim i lezecim delom i kuhinjom za nekih 1200 dinara na 16 km od centra.Krenem ja vec pola 2 nocu i stizem tamo kad ludi Turci nisu napisali ni pravu adresui od hostela (mislim da me onaj u pidzami psovao samo tako) ali opet izaso i samnom iso do hostela .Vidi se da paceniku nije prvi put da mu ovo rade hahaha.Na recepciji pojma nemaju o nikakvoj rezervaciji i nekako posle nekih 40 minuta dobijam i sobu koja je opravdala 1200 dinara. Nema veze makar francuski sa cistom posteljinom i tusem sa toplom vodom me opravljaju a jos sve to pod zemljom u podrumu i ja sutra spavam do 11 jer normalno u mraku sam bez dnevne svetlosti KAO NOV 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 15, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Doruckujem i krecem dalje.Most 15 mucenika ili bosforski most inace ogromno cudo duzine oko 1600 m se preiazi i na tlu sam Azije Promenio Octobar 15, 2022 član Setac035 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 15, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Posle mosta odmah sa desne strane je kompleks i muzej 15 mucenika .Ogroman park sa bas lepim sadrzajem.Preporuka za posetiti Promenio Octobar 15, 2022 član Setac035 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 15, 2022 U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sreca ovo moje cudo od motora ima muziku pa necu usput ovako sam da zaboravim da pricam pa pevam i pricam sam sa sobom .Iz parka cepam dalje u nezaobilazni deo Istabula KADIKOY sa ogromnom pijacom gde nema sta nema 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 16, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Krecem dalje i usput u nekoj nedopizd...ni preogroman market pa stajem da pogledam i da se nesto prezalogaji i popije kafa.I dalje prejeftino cak se kupuju i neke igracke za sina. Promenio Octobar 16, 2022 član Setac035 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 16, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Krecem dalje sledece odrediste BURSA grad ispod planine Uludag.Kazu tamo svi razumeju nas jezik hahaha ja to ne videh nigde .Jos gostoljubiviji nego u Evropskom delu Turske i to se sve vise vidi kako se ide u dubinu nje.Svasta da se vidi ali da se proba i cuveni Iskender kebab Napisao gostoljubivi jel se pola grada skupilo da me odvedee do restorana gde se sprema originalni kebab a tu vec poceo i problem sa moptrom gde se neznam koliko njih skupilo da me guraju ,da zaustavljaju saobracaj,hahah da mi poprave motor, da donose cajeve i da nude ko zna sta ,Hahahah ne razumem ja njih niti oni mene ali tu je google prevodilac normalno njihov internet jel cicija sto sam napisao u predhodnom postu nije kupila karticu.Bezbednost se vec oseca da je na mnogo vecem nivou od Evropskog dela jel cak i za ulazak u trzni centar vas skeniraju na ulazu kao na aerodromu. Promenio Octobar 16, 2022 član Setac035 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 16, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan I jos malo BURSE Promenio Octobar 16, 2022 član Setac035 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 16, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ajde da skracujem put,jel sam kratak sa vremenom a ima jos dosta da se vozi ,krecem dalje i ujedno negde da se spava.Pumpe i svratista su bas retka kod njih ides autoputem i ko zna kadf ces da naletis na njih .Iskender restorani sa ogromnim parkinzima i tu odlucujem da razvucem sator.E tu sam se noc posteno smrzo u njemu . Promenio Octobar 17, 2022 član Setac035 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 16, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ustajem ,pakovanje,pije se kafa(normalno skuvana na kuvalu)ppolako grejem smrznute koske i krecem dalje.Sledeca tacka BANDIRMA Promenio Octobar 16, 2022 član Setac035 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Setac035 328 Napisano Octobar 16, 2022 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW k1200 lt,Yamaha gts 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odmara ,jede i krece dalje (sto ne moze da stane vreme ) i krecem dalje za CANAKALE.Turci su umetnici kako da na gluposti uzmu Evropljanima pare i po meni prisvoje tudje kao svoje.Trojanski konj i Troja Promenio Octobar 16, 2022 član Setac035 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...