FFBikerSar 803 Napisano Octobar 8, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam napravio izlet do Kraljeve Sutjeske i tvrđave Bobovac, najznačajnijeg i najbolje utvrđenog grada srednjovjekovne Bosne, gdje se čuvala bosanska kraljevska kruna i nalazila kraljevska grobna kapela. Po savjetu prijatelja koji je vlasnik turističke agencije i svakodnevno tamo vodi turiste, koristio sam auto a ne motor - i nisam požalio: dok je do Kraljeve Sutjeske relativno dobar asfaltni put, do Bobovca je nemoguće potpuno na asfaltu doći. Dok je od izletišta Luke R444a ka Varešu (oko 7 km makadama) još u relativno dobrom stanju, R466 od Kraljeve Sutjeske ka Bobovcu i dio R444a koji se nastavlja do izletišta Luke su u očajnom stanju. Mene jeste pretekao na tom dijelu momak sa Yamahom KLE 500 (vozio sam sporo da ne uništim auto), on je na Bobovcu samo gledao ima li ikakav način da se dokopa asfalta. Ja sam se vratio preko Vareša i Breze. Na Bobovcu nema praktično nikakve ugostiteljske ponude, tako da sve što trebate bolje je da ponesete sa sobom... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Octobar 8, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Još slika iz muzeja manastira 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Octobar 8, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Još slika iz muzeja manastira 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Octobar 8, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Još slika iz muzeja manastira 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Octobar 8, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Još slika iz muzeja i biblioteke manastira, te eksterijer 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Octobar 8, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Bobovac 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano Octobar 9, 2022 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti Tarik na ovim prekrasnim slikama.Odavno imam veliku želju poći u Kraljevu Sutjesku, nadam se daću u dogledno vrijeme to i doživiti.Bio sam na grobu naše najdraže Kraljice Katarine.„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Octobar 9, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, el classico said: Hvala ti Tarik na ovim prekrasnim slikama. Odavno imam veliku želju poći u Kraljevu Sutjesku, nadam se daću u dogledno vrijeme to i doživiti. Bio sam na grobu naše najdraže Kraljice Katarine. „Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ To je u Rimu, crkva Sta Maria Aracoeli na Campidogliu... Jedno upozorenje: trebalo bi telefonom najaviti posjetu. Ja sam otišao bez najave, i jedva sam uspio nagovoriti policajca koji čuva manastir i istovremeno služi kao i vodič, da ode upitati gvardijana, koji je bio na ručku, da pusti mog gosta iz Njemačke i mene, te da nam pokaže crkvu, muzej i biblioteku samostana. Pokazao sam mu članke iz časopisa za koji pišem, da sam prije radio reportaže i o drugim samostanima, da je i ovo u svrhu reportaže... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano Octobar 9, 2022 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Točno je ta Crkva.„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...