hellena 60 Napisano Decembar 30, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan No. 1 ovo ima jak ukus kao...cokolada No. 2 1/6s f/6.4 ISO 400 No. 3 No. 4 ISO 200 Komentar: "Deda Mraze, Deda Mraze, ne verglaj nasred staze, Ne turiraj, ne zevaj, vec poklone spremaj..." stih By Mrle No. 5 NEMA VISE COKOLADE, RESIO SAM ! No. 6 ISO: 3200 f-number: f/2.8 expositure time: 1/30s Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Decembar 30, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas slici br.6 zbog uloženog truda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Decembar 30, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Decembar 30, 2008 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Biće da tema nije podstakla sve one talentovane ljude da se potrude, za razliku od prethodne. Mislio sam da će biti više fotografija a i mašte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Decembar 30, 2008 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Biće da tema nije podstakla sve one talentovane ljude da se potrude, za razliku od prethodne. Mislio sam da će biti više fotografija a i mašte. Slazem se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Decembar 30, 2008 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Posle duzeg razmisljanja glas sam dao slici broj 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 31, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Glasao za fotografiju br 6. Jes da me malo povukla i br 4. ( jer je na monitoru moj post i slicica koju sam postavio ), al ipak je za mene br 6. najbolja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Teska tema, a? Glasao za 5...tehnicki veoma dobra, mada i idejno nije losa(ali samo uz komentar)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan veoma interesantno i zanimljvo napravljen stonehenge od kockica cokolade.Tko da glasam za sliku 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 31, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan 5 i 6 su zaista vrh !!! 6 je odlican kadar, sjajna ideja, dobra realizacija. Jedino bih obradu malko drugacije, ovako mi je malo "providna", ali inace VRH !!! 5 je VRHUNSKA ideja !!! Svaka cast, zaista odlicna fora, totalno sam odusevljen!!! Medjutim, skripi kadar, nije dobro, trebalo je dosta sire na lijevo. Drugo, mozda bi bilo bolje da je fokus na mlohavoj guzici. Boje, kontrast i sve ostalo je super ispalo, bas prija oku. Ali ideja je zaista fenomenalna, odusevljen sam. Slika 1 je tehnicki odlicna, odlicno svijetlo, ja bih kadrirao malcice jos u lijevo, ali i ovako je dobro. Nekako je ne vidim bas u ovoj temi, inace je odlicna. Naravno, pohvalio bih i ostale radove, ova mala igra se znacajno popravlja polako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Fotografi su se malko opustili, valjda to ide pred Novu Godinu ;D , za razliku od ostre konkurencija u prosloj temi "Zaboravljeni". Neke slike su samo "skljocnute" tek da bi bile "skljocnute" i to se vidi. Slika broj 6 je interesantna ideja, ali je konverzija u crno-belu ubila boju chokolade koja i jeste tema. Dobra ideja-pogresna realizacija. Ostajem uzdrzan od glasanja, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Decembar 31, 2008 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Posle duzeg razmisljanja glas sam dao slici broj 2 O cemu si to dugo razmisljao i na kraju glasao za No. 2 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 1, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Glasam za No.5 jer je zanimljiva, prica bas onako kako je potpisana, tehnicki dobra, u temi. No.6 je lako mogla da bude dobra fotka, ali je autor ocigledno imao problem sa podlogom na koju je redjao kamenje a potom je i neshvatljivo postavio parametre (za ISO vrednost pretpostavljam da je pogresno upisana). Voleo bih da nam ovo objasni nakon zakljucenja glasanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 1, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...a potom je i neshvatljivo postavio parametre (za ISO vrednost pretpostavljam da je pogresno upisana)... Ne vidim sta ti je tu neshvatljivo? ISO3200 se itekako koristi, blenda 2.8 takodje, shutter 1/30 sekundi takodje, njihova kombinacija takodje, ja prosto ne shvatam sta ti tu nije jasno. Objasni molim te. Fotografija nije moja ali se lako moze zakljuciti kako je uslikana i zasto tamo ispod nje stoje one brijke koje stoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 1, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan ...a potom je i neshvatljivo postavio parametre (za ISO vrednost pretpostavljam da je pogresno upisana)... Ne vidim sta ti je tu neshvatljivo? ISO3200 se itekako koristi, blenda 2.8 takodje, shutter 1/30 sekundi takodje, njihova kombinacija takodje, ja prosto ne shvatam sta ti tu nije jasno. Objasni molim te. Pretpostavljam da je namerno redjao cokoladu na tamnoj podlozi kako bi na kraju posvetljena cokolada i po boji potsecala na kamene blokove u Engleskoj, ali su mu zato izgoreli levi blokovi i to je pokvarilo ideju. Sto se tice podesavanja aparata, najvise me buni otvor blende (f/2.8 ) koji sa fokusom na sredisnjem kamenu cini da je kamenje napred i pozadi zamuceno.Tako ispada da je taj sredisnji kamen zbog necega bitniji od ostalih, a ja ne razumem zasto ( to mi se nekako ne slaze ni sa kompozicijom ni sa kadrom). ISO 3200 uopste ne razumem, i ako je tacna, molio bih da mi neko objasni zasto je u ovom slucaju koriscena. Ali mislim da je najbolje da ovo nastavimo nakon zakljucenja glasanja, i da prvi krene autor (kome cestitam jer je uskomesao temu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 1, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Glasam za No.5 jer je zanimljiva, prica bas onako kako je potpisana, tehnicki dobra, u temi. Glasao za 5...tehnicki veoma dobra, mada i idejno nije losa(ali samo uz komentar)! Potrebno prosvetljenje, ali stvarno, izgleda da sam jedini glup u društvu. Koja je to ideja, koja priča u fokusiranoj proćelavoj poluglavi sa prljavom prosedom kosom, a koja tehnika u zamućenom otromboljenom torzu?? I gde je tu čokolada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 1, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...ISO 3200 uopste ne razumem, i ako je tacna, molio bih da mi neko objasni zasto je u ovom slucaju koriscena... Nemoj da se naljutis, ali, da li ti znas uopste cemu sluzi ISO i sta je ova brojka 3200?? ...Sto se tice podesavanja aparata, najvise me buni otvor blende (f/2.8 ) koji sa fokusom na sredisnjem kamenu cini da je kamenje napred i pozadi zamuceno.Tako ispada da je taj sredisnji kamen zbog necega bitniji od ostalih, a ja ne razumem zasto ( to mi se nekako ne slaze ni sa kompozicijom ni sa kadrom)... Vrlo cu ti rado za cas objasniti ovo ali tek kada mi odgovoris na prethodno pitanje jer u suprotnom ne bi bilo smisla. Ne skreci sa teme, sam si zapoceo konfuzno pitanje o parametrima i sad pricas o kadru koji nije imao nikakve veze sa tvojim pitanjem. Ajde sad polako, pogledaj opet one brojke i razmisli ima li smisla ono sto pitas i da li uopste razumijes to sto pitas i u sta se uplices... Glasam za No.5 jer je zanimljiva, prica bas onako kako je potpisana, tehnicki dobra, u temi. Glasao za 5...tehnicki veoma dobra, mada i idejno nije losa(ali samo uz komentar)! Potrebno prosvetljenje, ali stvarno, izgleda da sam jedini glup u društvu. Koja je to ideja, koja priča u fokusiranoj proćelavoj poluglavi sa prljavom prosedom kosom, a koja tehnika u zamućenom otromboljenom torzu?? I gde je tu čokolada? Pa ne mora bukvalno cokolada da bude na slici da bi asociralo na istu. Pa recimo meni tako ova ogromna guzicetina ovako jos golisava odmah baca u sred glave jednu misao: "Nikada vise necu jesti cokoladu i slatko, uzas...". Ideja je odlicna zaista, za realizaciju fotografije se donekle i slazemo, ali se za sustinu ideje mora odati priznanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 1, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo cu ti rado za cas objasniti ovo ali tek kada mi odgovoris na prethodno pitanje jer u suprotnom ne bi bilo smisla. Ne skreci sa teme, sam si zapoceo konfuzno pitanje o parametrima i sad pricas o kadru koji nije imao nikakve veze sa tvojim pitanjem. Ajde sad polako, pogledaj opet one brojke i razmisli ima li smisla ono sto pitas i da li uopste razumijes to sto pitas i u sta se uplices... Ja sam opasan amater koji procita ponesto i pokusava da napreduje i sa ISO 3200 na fixnoj meti nista ne kapiram a voleo bih, pa te molim da mi kazes logiku. OK, nije tvoja slika ali mi deluje da znas o cemu pricas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 1, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim sta ti je tu neshvatljivo? ISO3200 se itekako koristi, blenda 2.8 takodje, shutter 1/30 sekundi takodje, njihova kombinacija takodje, ja prosto ne shvatam sta ti tu nije jasno. Objasni molim te. Fotografija nije moja ali se lako moze zakljuciti kako je uslikana i zasto tamo ispod nje stoje one brijke koje stoje. Rekoh amater, i novajlija pride, ni citat ne umem da koristim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 1, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mora bukvalno cokolada da bude na slici da bi asociralo na istu. Pa recimo meni tako ova ogromna guzicetina ovako jos golisava odmah baca u sred glave jednu misao: "Nikada vise necu jesti cokoladu i slatko, uzas...". Ideja je odlicna zaista, za realizaciju fotografije se donekle i slazemo, ali se za sustinu ideje mora odati priznanje. Pokrij tekst ispod slike pa mi onda reci. Slika mora da govori sama. Inače odosmo u književnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 1, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mora bukvalno cokolada da bude na slici da bi asociralo na istu. Pa recimo meni tako ova ogromna guzicetina ovako jos golisava odmah baca u sred glave jednu misao: "Nikada vise necu jesti cokoladu i slatko, uzas...". Ideja je odlicna zaista, za realizaciju fotografije se donekle i slazemo, ali se za sustinu ideje mora odati priznanje. Pokrij tekst ispod slike pa mi onda reci. Slika mora da govori sama. Inače odosmo u književnost. Ja sam opasan amater koji procita ponesto i pokusava da napreduje i sa ISO 3200 na fixnoj meti nista ne kapiram a voleo bih, pa te molim da mi kazes logiku. OK, nije tvoja slika ali mi deluje da znas o cemu pricas. Aj da ne gubimo vrijeme i da se rasprava ne bi rasplinula u nekom losem pravcu, ipak cu odgovoriti prije nego sto villis odgovori na moje pitanje. E pa ovako, imamo scenu i dodatno osvjetljenje koje ocigledno nije blic jer bi u tom slucaju moglo da se slika sa mnogo brzim shutter-om, a samim tim i vecom blendom (tu dobijamo trazenu dubinsku ostrinu) i naravnom manjom ISO vrijednoscu kako bi dobili sto bolji kvalitet (koji nam u ovom slucaju i nije toliko bitan jer se fotografija smanjuje na 650*nesto pixela). E sad, posto nije bilo blica, autor je vjerovatno koristio neku lampu ili neki slican izvor svijetla koje nema snagu kao blic i ne dozvoljava dovoljno brz shutter da slika ne bi bila stresena. Kada nam fali brzina okidaca onda povecavamo otvor blende i/ili povecavamo ISO vrijednost. Pretpostavljam da je f2.8 najveca vrijednost blende koju ima autorov objektiv koji je koristio i preostaje mu samo jos da poveca ISO osjetljivost. Cak i vjerovatno maximalnom ISO osjetljivosti aparata od 3200, autor fotografije je dobio brzinu zatvaraca od svega 1/30 sekundi sto obicno nije dovoljno za slikanje uz ruke na zizinim daljinama od preko 30mm (okvirno), a gledajuci kadar mislim da je ta zizina duzina bar duplo. Dakle, ukoliko u tom slcaju nemate stativ, blic ili stabilizaciju na aparatu, jako pazljiva ruka je jedino sto vam ostaje kao sansa. Dakle, kao sto nas guru Crnamrlja vise puta rece, za realizaciju fotografije je dovoljno poznavati funkcije blende, brzione okidaca i ISO osjetljivosti. Tako da sada vec meni nije jasno sta je to toliko cudno bilo u vezi parametara koje imamo za ovu fotografiju ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 1, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mora bukvalno cokolada da bude na slici da bi asociralo na istu. Pa recimo meni tako ova ogromna guzicetina ovako jos golisava odmah baca u sred glave jednu misao: "Nikada vise necu jesti cokoladu i slatko, uzas...". Ideja je odlicna zaista, za realizaciju fotografije se donekle i slazemo, ali se za sustinu ideje mora odati priznanje. Pokrij tekst ispod slike pa mi onda reci. Slika mora da govori sama. Inače odosmo u književnost. Ja sam opasan amater koji procita ponesto i pokusava da napreduje i sa ISO 3200 na fixnoj meti nista ne kapiram a voleo bih, pa te molim da mi kazes logiku. OK, nije tvoja slika ali mi deluje da znas o cemu pricas. Aj da ne gubimo vrijeme i da se rasprava ne bi rasplinula u nekom losem pravcu, ipak cu odgovoriti prije nego sto villis odgovori na moje pitanje. E pa ovako, imamo scenu i dodatno osvjetljenje koje ocigledno nije blic jer bi u tom slucaju moglo da se slika sa mnogo brzim shutter-om, a samim tim i vecom blendom (tu dobijamo trazenu dubinsku ostrinu) i naravnom manjom ISO vrijednoscu kako bi dobili sto bolji kvalitet (koji nam u ovom slucaju i nije toliko bitan jer se fotografija smanjuje na 650*nesto pixela). E sad, posto nije bilo blica, autor je vjerovatno koristio neku lampu ili neki slican izvor svijetla koje nema snagu kao blic i ne dozvoljava dovoljno brz shutter da slika ne bi bila stresena. Kada nam fali brzina okidaca onda povecavamo otvor blende i/ili povecavamo ISO vrijednost. Pretpostavljam da je f2.8 najveca vrijednost blende koju ima autorov objektiv koji je koristio i preostaje mu samo jos da poveca ISO osjetljivost. Cak i vjerovatno maximalnom ISO osjetljivosti aparata od 3200, autor fotografije je dobio brzinu zatvaraca od svega 1/30 sekundi sto obicno nije dovoljno za slikanje uz ruke na zizinim daljinama od preko 30mm (okvirno), a gledajuci kadar mislim da je ta zizina duzina bar duplo. Dakle, ukoliko u tom slcaju nemate stativ, blic ili stabilizaciju na aparatu, jako pazljiva ruka je jedino sto vam ostaje kao sansa. Dakle, kao sto nas guru Crnamrlja vise puta rece, za realizaciju fotografije je dovoljno poznavati funkcije blende, brzione okidaca i ISO osjetljivosti. Tako da sada vec meni nije jasno sta je to toliko cudno bilo u vezi parametara koje imamo za ovu fotografiju ??? Ok, hvala. Baratam odnosima blende, okidaca i ISO osetljivosti, samo izmedju max ISO i korigovanja osvetljenja mi se ucinilo da je ovo drugo bilo kvalitetnije resenje. Inace ovo nije neka kritika vec samo radoznalost i zelja da se makne neka fora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 1, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li i ova tema mora da se pretvori u prosipanje "pameti" i svadju ko ima bolji aparat i ko zna vishe o blendi i ekspoziciji ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 1, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2123 Napisano Januar 1, 2009 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora cika Gremline. Ja se samo slazem sa ovim sto je Lazar napisao. Malo me bunilo ISO3200 zato sto nije redak slucaj da se pri toliko ISO javlja dosta suma, ali verovatno je bilo lose svetlo pa je to trebalo sve uklopiti. Na kraju nije ispalo lose. Mozda covek nije imao stativ, pa nije mogao da stavi manju brzinu okidaca i malo vecu blendu i eto tako. Bas sam pametan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...