dzimika 0 Napisano Octobar 14, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan oslabio ti je akumulator, ima dovoljno struje da zavrti ali nema dovoljno da baci dovoljno struje na svecice i ne treba temperatura da padne ispod nule da bi se to pokazalo, dovoljno je i ispod 10 stepeni da bude. proslu jesen oba auta nisu htela da upale a u garazi su a temeperatura je bila oko 3, 4 stepena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 14, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan oslabio ti je akumulator, ima dovoljno struje da zavrti ali nema dovoljno da baci dovoljno struje na svecice i ne treba temperatura da padne ispod nule da bi se to pokazalo, dovoljno je i ispod 10 stepeni da bude. proslu jesen oba auta nisu htela da upale a u garazi su a temeperatura je bila oko 3, 4 stepena Jel` tako? Ona kisa juce mi sjebala joskin gadget pa ne vidim napon... Izolovao sam ga od kise, ali ne i od proloma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Octobar 16, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Slican problem kao Fibra. Morao se gurati motor sto na nbgd uopste nije mala stvar. Dzimika je potpuno upravu jer kad sam ga povezao na kablove upalio je u sekundi. Zaista mu treba veci napon za udar. Da li vredi puniti akumulator i da li je to sigurna stvar u smislu da ce raditi ili kupiti nov? Gde ima nov i za koliko dinkica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem da ima smisla puniti jer ocito da ne drzi dobro kad je hladno vreme. Napuni se on i u voznji ali ga noc opet sjebe. Probao sam da zavrcem gorivo preko noci kako je laband predlozio, ali ipak je do akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 16, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem da ima smisla puniti jer ocito da ne drzi dobro kad je hladno vreme. Napuni se on i u voznji ali ga noc opet sjebe. Probao sam da zavrcem gorivo preko noci kako je laband predlozio, ali ipak je do akumulatora. Kakav akumulator imas? Ja imam onaj s oduskom za kiselinu. Par prevrtanja i kolicina kiseline padne. Ako nije zatvoren provjeri nivo kiseline, pa ga stavi na punjac. Ne moze ga motor napuniti ako je pravo prazan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Sutra je vikend pa cu malo da ga prekontrolisem. I moj je sa tim oduskom, nije zatvoren. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Octobar 16, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je Xe svetlo pocelo da strajkuje! Juce je radilo,a danas do odem do centra(vec je bio mrak),kad ono cvrc! Usi su mi otpale od zime na elektro biciklu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Octobar 17, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sinoc izvadio akumlator iz motora. Zima je, pa rekoh da se ne smrzava. A i nije neki velik posao da ga vratim ako bude bilo jos lepog vremena, mada sumnjam. U sobi cu akumlator dopunjavati svake trece ili cetvrte nedelje i nadam se da ce na prolece biti ko nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Octobar 17, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi šta se ovo dešava , i meni je crko akumulator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ovo je CRNA HRONIKA nasih akumulatora.....deo neke velike zavere =))) Pretpostavljam da je bilo jako toplo prosli vikend a pritom je kraj sezone kad niko nije dopunjavao rastvor ili gel sigurno od pocetka sezone i onda NAGLA promena temperature i onda je doslo do CVRC! To je moja pretpostavka. Ne verujem da ima smisla puniti jer ocito da ne drzi dobro kad je hladno vreme. Napuni se on i u voznji ali ga noc opet sjebe. Probao sam da zavrcem gorivo preko noci kako je laband predlozio, ali ipak je do akumulatora. Kakav akumulator imas? Ja imam onaj s oduskom za kiselinu. Par prevrtanja i kolicina kiseline padne. Ako nije zatvoren provjeri nivo kiseline, pa ga stavi na punjac. Ne moze ga motor napuniti ako je pravo prazan. Meni fali nivo gela unutra medjutim, decko sto radi struju kaze da ako i napuni aku postoji sansa da su se celije iskrivile i da su u kratkom spoju pa tako preko noci izvuce struju. Ne moze da se napuni u voznji dovoljno ako se vozi po 10ak 15 minuta a to je najcesce u bgd. Pogotovo ako su upaljena svetla. KOliko je nov aku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 17, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da nas vec ima dovoljno da mozemo ladno traziti popust na kolicinu ako se udruzimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan I hocemo.....Udruzenje smrznutih akumulatora! Jel zna neko cenu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Na mom je iscurio dio kiseline, pa sam dolio destiliranu vodu. Drzao je kako-tako dok nije zahladilo. Ista prica: KREPO! ...sad kupujem samo zatvoreni! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 17, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam bas vratio akumulator. Jebem ti budalu, falilo je dosta kiseline. E, sad da li se trajno sjebao zbog toga ili ce ga ovo malo oporaviti ne znam. Kad sam kupio motor uradio sam osnovni servis da ne boli glava, ali akumulator nisam ni pipnuo. :-[ Zljuljao malo motor, vidim ima jos tecnosti iznad crte, ali ipak je nije bilo u svim celijama, a bilo je i par izvrtanja pa je mozda i iscurilo. Cudno mi je malo sto je danas solidno palio, iako je jutros kad sam krenuo bilo 3°C. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Par izvrtanja? Imao sam isti slucaj i kad sam nasuo destiliranu vodu produzio sam mu zivot jos pola sezone. Inace je preporuka je da se u aku sipa iskljucivo destilirana voda jer kod normalnog rada dio vode "izhlapi" pa se uljevanjem vode kiselina vraca na ispravnu koncentraciju. Zato se nikako ne smije sipati ponovo kiselina jer bi se u tom slucaju pojacala koncentracija kiseline. ...e sad, kod nas to ocito nije slucaj jer je nama dio kiseline iscurio kod prevrtanja, samo je pitanje koliko?! Mozda bi rijesenje bilo istresti svu kiselinu i nasuti novu, ali kod prvog prevrtanja opet imas problem. Pravo rijesenje je kupnja zatvorenog akumulatora, samo ja cu pricekati proljece jer u Hrvatskoj garancija za moto aku je 6 mjeseci, pa mi se ne isplati kupiti sada jer se Transalp ionako parkira do proljeca. ...u jeee udavi vas! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan cena exide akumulatora je izmedju 2500,00 do 3500,00 din.,zavisi od amperaze. Bolje je jaci.Ja sam kupio na prolece od 14a i dobar je.Obratiti paznju na velicinu da moze da stane na mesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 17, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ispred nosa mi je servis akumulatora Black H. (ko je vama kriv što imate mali, pa vam ništa nije ispred nosa). Vade iz mrtvih, pobuđivanjem, samo je bitno da nijedna čelija nije 'prespojila' a ako jeste onda ide 'oče naš'...Bude sve marke, nije obaveza da bude BH! Pokušaću da dođem do broja fona. Probajte Google... Black H. njihov sajt, servisi..Zemun Prvomajska 36 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Octobar 17, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i ispravan aku ima manji kapacitet na nižim temperaturama a tek raubovani u sezoni. tako da su ova iznenađenja ipak očekivana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 18, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ispred nosa mi je servis akumulatora Black H. (ko je vama kriv što imate mali, pa vam ništa nije ispred nosa). Vade iz mrtvih, pobuđivanjem, samo je bitno da nijedna čelija nije 'prespojila' a ako jeste onda ide 'oče naš'...Bude sve marke, nije obaveza da bude BH! Pokušaću da dođem do broja fona. Probajte Google... Black H. njihov sajt, servisi..Zemun Prvomajska 36 Eto ga na!!! Taman sam odlucio kupiti novi akumulator i ti mi stavis bubu u uho s ozivljavanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi,ko bese pravi velike vizire za ta u okolini Bgd-a i ako moze kontakt telefon.Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5986 Napisano Octobar 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ivan, Marinkova bara, tel.: 064-2847-847 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Octobar 20, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan hvala Arakis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Octobar 20, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Danas ugradjujem onaj automat sa kontrolerom Stop svetlo sam uradio sa ledovima(26x crvena fi 10mm) i dve bele za osvetljavanje reg tablice.Migavci takodje dobijaju led,jedan je gotov-toliko sam imao zutih ledova Ekstra izgleda!U jednom migavcu ima 13 zutih led.Extra visoki sjaj,komad kosta 36 din :o ALi svetle za svaku paru! ;D Slike kada sve bude gotovo.(Cekam da mi stigne ostatak ledova za migavce) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Octobar 20, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Meni je aku suv suv da ne moze biti suvlji. Cak ne vidim ni gde je kiselina. Verovatno je ona pri dnu i ne vidi se. Dolio sam u svaku celiju dosta vode(prokuvao sam vodu iz filtera) i sad cu da ga stavim na punjenje. Jedino mi nije jasno na koju foru je on palio do sada? Na sta je palio...vazduh? Neverovatno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...