Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• U prolazu, 73 postova

oslabio ti je akumulator, ima dovoljno struje da zavrti ali nema dovoljno da baci dovoljno struje na svecice

i ne treba temperatura da padne ispod nule da bi se to pokazalo, dovoljno je i ispod 10 stepeni da bude. proslu jesen oba auta nisu htela da upale a u garazi su a temeperatura je bila oko 3, 4 stepena

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1826 postova

oslabio ti je akumulator, ima dovoljno struje da zavrti ali nema dovoljno da baci dovoljno struje na svecice

i ne treba temperatura da padne ispod nule da bi se to pokazalo, dovoljno je i ispod 10 stepeni da bude. proslu jesen oba auta nisu htela da upale a u garazi su a temeperatura je bila oko 3, 4 stepena

Jel` tako? Ona kisa juce mi sjebala joskin gadget pa ne vidim napon... Izolovao sam ga od kise, ali ne i od proloma.  ::)

• Svrati ponekad, 217 postova

Slican problem kao Fibra. Morao se gurati motor sto na nbgd uopste nije mala stvar. Dzimika je potpuno upravu jer kad sam ga povezao na kablove upalio je u sekundi. Zaista mu treba veci napon za udar.

Da li vredi puniti akumulator i da li je to sigurna stvar u smislu da ce raditi ili kupiti nov? Gde ima nov i za koliko dinkica?

Ne verujem da ima smisla puniti jer ocito da ne drzi dobro kad je hladno vreme. Napuni se on i u voznji ali ga noc opet sjebe.

Probao sam da zavrcem gorivo preko noci kako je laband predlozio, ali ipak je do akumulatora.

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Ne verujem da ima smisla puniti jer ocito da ne drzi dobro kad je hladno vreme. Napuni se on i u voznji ali ga noc opet sjebe.

Probao sam da zavrcem gorivo preko noci kako je laband predlozio, ali ipak je do akumulatora.

Kakav akumulator imas? Ja imam onaj s oduskom za kiselinu. Par prevrtanja i kolicina kiseline padne. Ako nije zatvoren provjeri nivo kiseline, pa ga stavi na punjac. Ne moze ga motor napuniti ako je pravo prazan.

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Kod mene je Xe svetlo pocelo da strajkuje!  >:( Juce je radilo,a danas do odem do centra(vec je bio mrak),kad ono cvrc!

Usi su mi otpale od zime na elektro biciklu! :)

• ,, 1032 postova

Ja sam sinoc izvadio akumlator iz motora. Zima je, pa rekoh da se ne smrzava.  :) A i nije neki velik posao da ga vratim ako bude bilo jos lepog vremena, mada sumnjam. U sobi cu akumlator dopunjavati svake trece ili cetvrte nedelje i nadam se da ce na prolece biti ko nov.

Ljudi ovo je CRNA HRONIKA nasih akumulatora.....deo neke velike zavere  =)))

Pretpostavljam da je bilo jako toplo prosli vikend a pritom je kraj sezone kad niko nije dopunjavao rastvor ili gel sigurno od pocetka sezone i onda NAGLA promena temperature i onda je doslo do CVRC!  To je moja pretpostavka.

Kakav akumulator imas? Ja imam onaj s oduskom za kiselinu. Par prevrtanja i kolicina kiseline padne. Ako nije zatvoren provjeri nivo kiseline, pa ga stavi na punjac. Ne moze ga motor napuniti ako je pravo prazan.

Meni fali nivo gela unutra medjutim, decko sto radi struju kaze da ako i napuni aku postoji sansa da su se celije iskrivile i da su u kratkom spoju pa tako preko noci izvuce struju.  Ne moze da se napuni u voznji dovoljno ako se vozi po 10ak 15 minuta a to je najcesce u bgd. Pogotovo ako su upaljena svetla. 

KOliko je nov aku?

Na mom je iscurio dio kiseline, pa sam dolio destiliranu vodu. Drzao je kako-tako dok nije zahladilo. Ista prica: KREPO!

...sad kupujem samo zatvoreni!

Sad sam bas vratio akumulator. Jebem ti budalu, falilo je dosta kiseline. :(  E, sad da li se trajno sjebao zbog toga ili ce ga ovo malo oporaviti ne znam. Kad sam kupio motor uradio sam osnovni servis da ne boli glava, ali akumulator nisam ni pipnuo. :-[  Zljuljao malo motor, vidim ima jos tecnosti iznad crte, ali ipak je nije bilo u svim celijama, a bilo je i par izvrtanja pa je mozda i iscurilo.

Cudno mi je malo sto je danas solidno palio, iako je  jutros kad sam krenuo bilo 3°C.

Par izvrtanja? Imao sam isti slucaj i kad sam nasuo destiliranu vodu produzio sam mu zivot jos pola sezone.

Inace je preporuka je da se u aku sipa iskljucivo destilirana voda jer kod normalnog rada dio vode "izhlapi" pa se uljevanjem vode kiselina vraca na ispravnu koncentraciju. Zato se nikako ne smije sipati ponovo kiselina jer bi se u tom slucaju pojacala koncentracija kiseline.

...e sad, kod nas to ocito nije slucaj jer je nama dio kiseline iscurio kod prevrtanja, samo je pitanje koliko?! Mozda bi rijesenje bilo istresti svu kiselinu i nasuti novu, ali kod prvog prevrtanja opet imas problem. Pravo rijesenje je kupnja zatvorenog akumulatora, samo ja cu pricekati proljece jer u Hrvatskoj garancija za moto aku je 6 mjeseci, pa mi se ne isplati kupiti sada jer se Transalp ionako parkira do proljeca.

...u jeee udavi vas!  ;D

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

cena exide akumulatora je izmedju 2500,00 do 3500,00 din.,zavisi od amperaze. Bolje je jaci.Ja sam kupio na prolece od 14a i dobar je.Obratiti paznju na velicinu da moze da stane na mesto.

• Zainteresovan, 726 postova

Ispred nosa mi je servis akumulatora Black H. (ko je vama kriv što imate mali, pa vam ništa nije ispred nosa). Vade iz mrtvih, pobuđivanjem, samo je bitno da nijedna čelija nije 'prespojila' a ako jeste onda ide 'oče naš'...Bude sve marke, nije obaveza da bude BH!

Pokušaću da dođem do broja fona.

Probajte Google... Black H. njihov sajt, servisi..Zemun  Prvomajska 36

Ispred nosa mi je servis akumulatora Black H. (ko je vama kriv što imate mali, pa vam ništa nije ispred nosa). Vade iz mrtvih, pobuđivanjem, samo je bitno da nijedna čelija nije 'prespojila' a ako jeste onda ide 'oče naš'...Bude sve marke, nije obaveza da bude BH!

Pokušaću da dođem do broja fona.

Probajte Google... Black H. njihov sajt, servisi..Zemun   Prvomajska 36

Eto ga na!!!

Taman sam odlucio kupiti novi akumulator i ti mi stavis bubu u uho s ozivljavanjem.  >:(

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Danas ugradjujem onaj automat sa kontrolerom :)

Stop svetlo sam uradio sa ledovima(26x crvena fi 10mm) i dve bele za osvetljavanje reg tablice.Migavci takodje dobijaju led,jedan je gotov-toliko sam imao zutih ledova :) Ekstra izgleda!U jednom migavcu ima 13 zutih led.Extra visoki sjaj,komad kosta 36 din  :o ALi svetle za svaku paru!  ;D

Slike kada sve bude gotovo.(Cekam da mi stigne ostatak ledova za migavce)

Meni je aku suv suv da ne moze biti suvlji. Cak ne vidim ni gde je kiselina. Verovatno je ona pri dnu i ne vidi se. Dolio sam u svaku celiju dosta vode(prokuvao sam vodu iz filtera) i sad cu da ga stavim na punjenje. Jedino mi nije jasno na koju foru je on palio do sada? Na sta je palio...vazduh? Neverovatno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja