Jump to content

Moto Zajednica

MZ prikoličar

Recommended Posts

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

da se upisem u temu .. ja i drugar pokusavamo da nakacimo prikolicu na jednog bmw-a ali radovi se nastavljaju tek naprolece... ima ovde dobrih saveta kako da se nakaci prikolica a da motor bude vozan tako da pratim temu ..

ovo mi se svidja :

post-8874-0-69262800-1346760503_thumb.jpg

post-8874-0-97626500-1346760512_thumb.jpg

post-8874-0-00619800-1346760523_thumb.jpg

post-8874-0-22819200-1346760530_thumb.jpg

post-8874-0-06797000-1346760536_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Po ovoj situaciji smo shvatili da na BJB-u uopšte nemamo prostor za prikolice.

Narednih dana podforum Classic, Oldtimer, Chopper će biti dopunjen u nazivu i sa Custom tako da stvaraoci mogu da nađu pravi kutak za svoje radove.

Naravno, ideja nije da se pažnja obrati samo na prikolice, ima divnih radova a nisu vidljivi ovako izmešani sa fabričkim modelima. Ti ljudi moraju da imaju svoje mesto na BJB-u. Da li će se stvar razvijati ili ne to niko nezna ali bar da postoji mesto za tako nešto.

U pravu si, to je prava stvar. Verujem da će ići sporo kao i sve do sada ali će na kraju ipak ispasti dobro. Trebalo bi. Ja bih to uradio ali ne zalazim često u druge delove BJB-a, vodim politiku aktivne miroljubive koegzistencije.

Biće, biće, treba da se pokupe ljudi tokom sezone... Kad nije sezona onda je nervoza jer se ne vozi pa tako u krug, iz perioda u period, iz godine u godinu...

Intervencija nije velika, treba da se doda reč u naslov, biće OK.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Eeeee, da častiš !!!

Pitanje, hteo bih da napravim temu o prikolicama ali ne sidecar vec vučne prikolice za motocikle.Da li da to okaćim u ovoj temi?

Uzmite nekog preko studenske ako od silnih mod.i adm. nema nikoga da odradi...:jee:?

Gde god nema para to tako ide... Ali dobro je da ide, nekad brže, nekad sporije ali ipak ide.

Tema ti je odlična, otvori je tamo sa nekim nedvosmislenim nazivom npr. "vučne moto prikolice" ili slično pa će se svima pojaviti u spisku novih tema.

Ja nekako verujem da bi ljudi kod nas to pravili daleko više ako bi postojalo makar i takvo mesto sa slikama i crtežima. Kod nas su slabo zastupljene, napolju ih je daleko više i nisu ništa neobično za učesnike u saobraćaju, prikolica pa šta?

Ali treba pričati i o tome, mislim i da ne mora da izađe skupo kada bi se pravilo, ustvari zavisi ko šta želi...

Izgleda da je ovako bolje... Možda grešim ali ovaj prvi tip mi ne deluje nešto sigurno, kao da je tek seo...

E bre Zverinjak, čačkaš me sa ovom temom od kako je otvorena. A ja ni sam neznam šta ću, zadovoljio sam se, skinuo prikolicu i već se razmišljao da je prodam jer je razlika u ceni prikolice i još jednog MZ-a mala. Mada šta će mi još jedan motor, i ovako nemogu da plaćam registracije.

Ali ovo je dobra fora. Ne jede gume. Nema "uglova" ovog čvrstog tipa pa je sve nekako mekše i verujem da materijal trpi manje opterećenje. Neznam kako bi ležalo na kratkim seckanjima po krivini ali u dužim brzim krivinama je očigledno bolje.

Možda to i nisu velike prerade u odnosu na sadašnje stanje? Za vozača je ovakva vožnja prirodnija ali putnik ako je navikao na klasičnu prikolicu biće u problemu.

Ha, ha, najebaće balansero, već ga vidim kako brunda. :D:P

Nisam baš ni sa parama kako treba, ove godine je Varšavski pakt u planu... Ali ko zna, možda i nije preskupa intervencija.

Neznam gde si ovo našao, možda ima neki nacrt?

Intenzivno tražim nacrte za ovaj sistem kako bih se preračunao da li ja to mogu da radim ili ne.

Svaka pomoć je dobrodošla pa posle ako ima para ok a ako nema, opet ok. :neznam:

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: MZ es 150, MZ es 150 CROS

Pozdrav za sve na forumu! Interesuje me kakva je situacija za registraciju motora sa bocnom prikolicom? Da li se nesto razlikuje u odnosu na obicne motore?

• Ne silazi, 6288 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Pozdrav za sve na forumu! Interesuje me kakva je situacija za registraciju motora sa bocnom prikolicom? Da li se nesto razlikuje u odnosu na obicne motore?

Isto pitanje ali za vučnu prikolicu u samogradnji ?

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Mislim da za bočnu nije potrebno ništa, samo treba sa n jom otići na tehnički. Za vučnu - nisam upoznat .

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Vujo, mani se corava posla. Imao si prikolicu ,probao isada je to proslost.Pusti ovo za neke nove, mladje entuzijaste. Za tebe je jedino vucna i to kamp prikolica.:zdravo:.

Ene:

Ovo je za klasicnu prikolicu:

Isto pitanje ali za vučnu prikolicu u samogradnji ?

Ima stara izreka "to ni milicija nezna". I baš je tako, nisam izlazio iz Uprave Saobraćajne policije pa se utvrdilo da se čeka mišljenje sudskog veštaka koji takođe nije znao nego je nešto predpostavljao, sugerisao...

Nov zakon predviđa upisivanje bočne prikolice u saobraćajnu dozvolu ali kako do tog upisivanja da se dođe na tehničkom pregledu neznaju a na Mašinskom fakultetu neće da atestiraju prikolicu koja je fabrička, univerzalna i kao takva pravljena za bilo koji motor sa cevastim ramom. Fabrička prikolica sa fabričkim ramom - slučaj nije za njih.

Moja je prikolica odvojiva od motora, nema sopstveni pogon ni kočnice i zbog toga mi niko nikada nije pravio problem. Obavezno me zaustavljaju ali da bi zadovoljili znatiželju, motor je potpuno ispravan i nema razloga da bilo ko pravi probleme.

I to je ono što ja znam. Ne isključujem mogućnost da se nešto zakonski menjalo tokom poslednjih godina ali kao što rekoh "to ni milicija nezna" a ja sam pitao koga god sam znao i umeo i saznao isto što i oni.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja