Jump to content

Moto Zajednica

Farmerke sa štitnicima?

Recommended Posts

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Drugi put postavljam temu u moto oprmeu i molim urednike da je ne prebacuju u forum o prodavnicama jer me interesuje da li neko ima iskustva sa njima?

Bolje da ovu temu spojiš sa već postojećom sličnom temom ako je ima. A ja je nisam našao...

Neko ne voli da izgleda kao marsovac kada ide do grada a želeo bi da bude zaštićen.

Specijalne farmerke sa ugrađenim štitnicima i sa kevlarom mogu da se nabave i kod nas!

Rogue%20Jeans.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 423 postova

Cuo sam za takve farmerice.I planiram da ih uzmem za narednu sezonu iz razloga sto  volim da vozim u farmerkamaa a ove sa stitnicima mi deluju kao idealan izbor.

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Ovakva oprema postoji odavno tzv jeans look. Mislim da je sasvim ok i moguce da "porazmislim" o ovakvim pantalonama.

Gde ih ima i po kojoj ceni?

Ima ih i u Louisu, proizvodjac Vanucci - sifra proizvoda 20863434

Te nemaju kevlar! A i nema ih kod nas u Srbiji.

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

Gde ih ima i po kojoj ceni?

Ima ih i u Louisu, proizvodjac Vanucci - sifra proizvoda 20863434

Te nemaju kevlar! A i nema ih kod nas u Srbiji.

ovakve pantalone iz louisa sam imao priliku da isprobaam kada sam bio u Becu i super su i cena im je super oko 90e a kada su na snizenu negde su oko 70e kda stignu preko dobavljaca iz louisa koji rade od 0%-20% provizije racunajte sami loliko izadju u dinarima.....

sasvim su o.k. i bez kevlar-a verujte mi na rec

• Svrati ponekad, 351 postova

Ove vanucci su sad mislim oko 65e u Louisu. Kakve su nemam pojma, nisam ni probala ni videla.To sto ih nema u Srbiji, nije problem, jer ima par ljudi koji donose iz Louisa bez provizije. :)

Ove vanucci su sad mislim oko 65e u Louisu. Kakve su nemam pojma, nisam ni probala ni videla.To sto ih nema u Srbiji, nije problem, jer ima par ljudi koji donose iz Louisa bez provizije. :)

Tačno 69,95€ na popustu. Ali NEMAJU kevlar koji malko više košta. Bez kevlara su dobre i obične farke.

Kako nije problem što ih nema u Srbiji? A gde ćeš da probaš da li ti odgovaraju? I šta ćeš sa njima ako ti ne odgovaraju?

ovakve pantalone iz louisa sam imao priliku da isprobaam kada sam bio u Becu i super su i cena im je super oko 90e a kada su na snizenu negde su oko 70e kda stignu preko dobavljaca iz louisa koji rade od 0%-20% provizije racunajte sami loliko izadju u dinarima.....

Probao si da tresneš u njima?! Ja bih radije da verujem da sam dobro zaštićen ;)

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Probao si da tresneš u njima?! Ja bih radije da verujem da sam dobro zaštićen ;)

Rekao sam da necu komentarisati vise, ali ovo moram.

Markone, ako je posredi ovog posta propagiranje odredjene marke/modela, onda se izvinjavam i obrisacu ovaj post.

Ako pak stvarno hoces da saznas iskustva, ili da neko bude ovom temom informisan, onda bi trebao da zna sledece:

1. Kevlar te nece zastiti kad, kako ti kazes "tresnes", za to sluze protektori, koji treba da raspodele silu udarca.

2. Kevlarska vlakna su tu da bi SPRECILA KIDANJE, cepanje, ili kako god hoces, te da se nebi nakon pada klizao na sopstvenoj kozi.

3. Obican teksas+stitnici pruzaju 90% zastite kao te "kevlarske", do sada sam se kao klinac "natestirao" farmerica kao zastite pri padu, i mogu reci da je presudna debljina materijala, a ne toliko sastav. Svaki tekstil se isto ponasa pri padu. Ako mislis da je taj kevlar toliko izdrzljiv, pozajmi jedan par pa cu ti demostrirati suprotno, letos sam dva para iscepao iz zjbancije, u krivini na kolenu (mogu motoras, Dusan, Vlada i jos par clanova da potvrde)

4. Za +100e, itekako mogu da se nabave pantalone sa daleko boljom zastitom. Ako vam je do izgleda, vozite u trenerkama i patikama, ali obavezno da su Pumine sa Karbonskom (!) zastitom za pertle!

Tačno 69,95€ na popustu. Ali NEMAJU kevlar koji malko više košta. Bez kevlara su dobre i obične farke.

Kako nije problem što ih nema u Srbiji? A gde ćeš da probaš da li ti odgovaraju? I šta ćeš sa njima ako ti ne odgovaraju?

Ako nekog zanima, nacicu broj od dobavljaca koji donosi za +10%, a ako ti velicina ne odgovara, sledeci put dobijes drugu, a pare ne ostavljas!

Rekao sam da necu komentarisati vise, ali ovo moram.

Markone, ako je posredi ovog posta propagiranje odredjene marke/modela, onda se izvinjavam i obrisacu ovaj post.

Vidi, ne smatram vas sve budalama i svima je jasno da ja prodajem takve farmerice, ali me stvarno interesuju konkretna iskustva sa kevlarom. Da ne bude ono kao: Na sajmu palio motornu testeru i zaustavljao je na butini da dokaže kako je kevlar super stvar i sl ;)

Ako pak stvarno hoces da saznas iskustva, ili da neko bude ovom temom informisan, onda bi trebao da zna sledece:

1. Kevlar te nece zastiti kad, kako ti kazes "tresnes", za to sluze protektori, koji treba da raspodele silu udarca.

2. Kevlarska vlakna su tu da bi SPRECILA KIDANJE, cepanje, ili kako god hoces, te da se nebi nakon pada klizao na sopstvenoj kozi.

Kao što rekoh u ovoj temi:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=27650.0

Štitnici služe da ublaže udarac a kevlar kao i kod antibalističkih prsluka - ako se desi da ne daj bože padneš da ne dođe do povreda tipa ogrebotina od oštrih predmeta ili prodora kamenčića pod kožu i sl.

3. Obican teksas+stitnici pruzaju 90% zastite kao te "kevlarske", do sada sam se kao klinac "natestirao" farmerica kao zastite pri padu, i mogu reci da je presudna debljina materijala, a ne toliko sastav. Svaki tekstil se isto ponasa pri padu. Ako mislis da je taj kevlar toliko izdrzljiv, pozajmi jedan par pa cu ti demostrirati suprotno, letos sam dva para iscepao iz zjbancije, u krivini na kolenu (mogu motoras, Dusan, Vlada i jos par clanova da potvrde)

Običan teksas + štitnici nisu tema u ovom slučaju :) To je kao da pominješ debele duks gaće, pecaroške pantalone i štitnike za rolere u temi o dobrim tekstilnim moto pantalonama...

Običan teksas služi ovako:

PrasacBMW650ST1024x768.jpg

Obrati pažnju na koleno! A pao sam u mekano blato! U teoriji, sa kevlarskom zaštitom (koja je sloj ispod teksasa) rezultat ovakvog pada bi trebalo da bude pocepan teksas, kevlar čitav, štitnici odradili posao a koleno bez krvi i bez modrice koja prolazi za par nedelja.

Kevlar si iscepao? Kakav je to kevlar bio?! Pazi, ja pričam o pravom kevlaru a ne o nekim materijalima koji su "kao kevlar". Da nisi iscepao teksas a kevlar ostao čitav?

4. Za +100e, itekako mogu da se nabave pantalone sa daleko boljom zastitom. Ako vam je do izgleda, vozite u trenerkama i patikama, ali obavezno da su Pumine sa Karbonskom (!) zastitom za pertle!

Pa vidi, znamo se i videli smo se letos, nisi mi delovao kao nervozan i netolerantan tip? :)

Šta imaš protiv da neko odabere garderobu koja mu najviše prija? Ljudi napravili garderobu za motor da liči kao da je za svakodnevnu upotrebu. Baš za one kojima smeta da kada siđu sa motora, moraju da se presvuku jer im na poslu ne tolerišu moto odeću kao prikladnu za tu vrstu posla ili ne vole da ih svi gledaju kao marsovce...

I šta fali tim Puma patikama ako neko hoće da ih nosi?

Ako nekog zanima, nacicu broj od dobavljaca koji donosi za +10%, a ako ti velicina ne odgovara, sledeci put dobijes drugu, a pare ne ostavljas!

Poručiš, roba ti stigne za 2 nedelje pa ti ne odgovara. Pa onda opet čekaš 2 nedelje da ti donese veće/manje... Ni to nije tema.

Pričamo o farmericama sa kevlarom i CE štitnicima, koje mogu da se nabave u Srbiji. Da li neko ima iskustva sa takvim farmericama?

Nije važno to što ih ja imam u ponudi već mi treba konkretno mišljenje onoga ko ih koristi, kako su se pokazale u vožnji, ne daj bože prilikom pada i sl.

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

u beogradu, kod kalenic pijace, na samom pocetku Milesevske mislim da je broj 3, postoji prodavnica auto-delova. jos pre mesec dana sam tamo video da su poceli da prodaju i nesto od moto opreme. imaju moto-jakne i moto-jeans pantalone. video sam ih okacene ali to je kod njih iza tezge gde musterije nemaju pristup. doduse trgovac se ponudio da mi ih prinese ali ja nisam bio zainteresovan. pitao sam samo za cenu i on mi rece 10.500 din

• Architect, 341 postova
  • Motocikl: Tracer 7GT

Mene su najljubaznije pustili unutra da sve pregledam ???

Ta kombinacija farmerki i stitnika je super, skroz je univerzalna, samo je bitno da se farmerke ne cepaju tokom pada.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Pa vidi, znamo se i videli smo se letos, nisi mi delovao kao nervozan i netolerantan tip? :)

Šta imaš protiv da neko odabere garderobu koja mu najviše prija? Ljudi napravili garderobu za motor da liči kao da je za svakodnevnu upotrebu. Baš za one kojima smeta da kada siđu sa motora, moraju da se presvuku jer im na poslu ne tolerišu moto odeću kao prikladnu za tu vrstu posla ili ne vole da ih svi gledaju kao marsovce...

I šta fali tim Puma patikama ako neko hoće da ih nosi?

Neznam kakvu nervozu i ne toleranciju naslucujes u mom postu ali nema veze. Poenta je valjda da u ovoj temi diskutujemo o farmerkama za motor, tj. prednostima i manama istih.  ;)

Licno ja sam protiv toga, jer ne pruzaju zastitu kakve moto pantalone za taj novac mogu pruziti. Ako je neko kupio kao modni detalj, onda ih svrstavam u istu grupu kao i one sto nose, vec pomenute Puma patike. Jos ako se uz to poturi prica kako je bezbednost na prvom mestu, onda me vec i nesvestica hvata.

Postoji "insisting on aperfect safety is for people who don't have a balls to live in a real world", i slazem se sa time,jer sam strasno alergican na gluposti u smislu da ako se sedne na motor u karbonskim papucama sa zastitom za palac onda si mnogo bezbedniji nego u obicnim. Zna se sta je za motor, a sta je pravljenje kompromisa, i to sam zeleo da naglasim.

Mogu imati kevlara koliko hoce, to su i dalje farmerice. Necu da gresim dusu za te tvoje, ali bio sam jedno vreme zagrejan da kupim tako nesto. Pogledao sam 5-6 modela i sve se sastoji na tome da su to materijali POJACANI (!) kevlarskim vlaknima, sa kevlarom na kriticnim mestima. Konkretno, savovi su pojacani, a na mestima pregiba su uslili kevlar. Wau, kao kad bi prilikom pada rekao "aj da zviznem na ledja, jer sam tu najsigurniji posto nosim kornjacu".

Običan teksas + štitnici nisu tema u ovom slučaju :) To je kao da pominješ debele duks gaće, pecaroške pantalone i štitnike za rolere u temi o dobrim tekstilnim moto pantalonama...

Ovde i jeste tema teksas+kevlarska vlakna+stitnici na odedjenim mestima+stitnici VS dobre moto pantalone.  ;)

Kevlar si iscepao? Kakav je to kevlar bio?! Pazi, ja pričam o pravom kevlaru a ne o nekim materijalima koji su "kao kevlar". Da nisi iscepao teksas a kevlar ostao čitav?

Ne, texsas sam cepao. A ako razmislis, nisu CELE od kevlara, tako da nemozes pri padu da biras sta ces da cepas a sta ne. + teksas je tanak, kevlar nema apsorbciju pa ti modrice ne ginu, + ako nema postavu ima da se crvenis od guljenja samo tako!  ;)

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

Markos u beogradu u Francuskoj ulici ih ima vec duze vremena mislim cak i preko godiu dana......

ogradjujem se ako nije 100% tacna informacija kupio ih je jedan od mojih kupaca pa kada smo se videli na berzi pohvalio mi se za iste.....

Mogu imati kevlara koliko hoce, to su i dalje farmerice. Necu da gresim dusu za te tvoje, ali bio sam jedno vreme zagrejan da kupim tako nesto. Pogledao sam 5-6 modela i sve se sastoji na tome da su to materijali POJACANI (!) kevlarskim vlaknima, sa kevlarom na kriticnim mestima. Konkretno, savovi su pojacani, a na mestima pregiba su uslili kevlar. Wau, kao kad bi prilikom pada rekao "aj da zviznem na ledja, jer sam tu najsigurniji posto nosim kornjacu".

Ove moje imaju kevlarsku postavu! Koja može da se izvadi ako ne sedaš na motor. I protektore na kolenima koji se isto vade po potrebi. Onda su klasične farmerice. Dakle postavljene su kevlarom skroz od kukova do ispod kolena.

Eto korisnog podatka: nisam ni znao da se neki modeli prodaju kao zaštita, a imaju samo ojačanja na kritičnim mestima?! Ja sam naivno mislio da su sve kao ove što ih ja imam, a što se vidi na slici gore.

Ovde i jeste tema teksas+kevlarska vlakna+stitnici na odedjenim mestima+stitnici VS dobre moto pantalone.  ;)

A ne, ne! Silno grešiš... mislim, silno grešiš sinko ;) (citat petao Sofronije)

Nema tu dileme! Dobre moto pantalone se ne porede sa farmericama sa kevlarskom zaštitom! Ja imam i jeftinije moto pantalone koje po meni pružaju mnogo bolju zaštitu. Recimo AGV Sport Hurricane koštaju 7.560,00 Din sa 20% novogodišnjeg popusta, a na tu cenu za članove BJB ima još 5% popusta. Problem je što one i izgledaju kao moto pantalone.

Ovde je samo pitanje da li neko ima ekstremna iskustva sa takvim farmericama.

Ne, texsas sam cepao. A ako razmislis, nisu CELE od kevlara, tako da nemozes pri padu da biras sta ces da cepas a sta ne. + teksas je tanak, kevlar nema apsorbciju pa ti modrice ne ginu, + ako nema postavu ima da se crvenis od guljenja samo tako!  ;)

Kao što rekoh gore:

Ove moje imaju CELU kevlarsku postavu! Koja može da se izvadi ako ne sedaš na motor. I protektore na kolenima koji se isto vade po potrebi. Onda su klasične farmerice. Dakle postavljene su kevlarom skroz od kukova do ispod kolena.

I koštaju 9.360,00 Din sa novogodinjim popustom, a za BJB članove dajemo dodatnih 5% popusta :)

EDIT:

Neko mi briše postove pa je između ostalog obrisao i važnu informaciju da je cena sa popustom za članove BJB-a 8.890,00 Din

Ne znam kome smeta informacija da članovi BJB-a mogu da prođu jeftinije?!

• Svrati ponekad, 426 postova

Uf, markone kako uzivas da nipodastavas konkurenciju... :)

Nemaju Kevlar ali imaju taj Teramid sto je prakticno drugi naziv za istu stvar: aramidna vlakna...

• Zainteresovan, 631 postova
  • Motocikl: crf 1000

These come with [b]reinforced Kevlar panels in the Hips, shins and bum seat as standard,for abrasive resistance[/b]. An adjustable comfort kneepad is also supplied as standard, this can be replaced with the optional knee armour.. Pockets behind the reinforced areas allow fitment of optional CE approved armour for added protection if desired. The jeans are constructed from 14oz  denim for comfort and durability and are in a straight standard cut. These are available in Blue or Black.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja