Jump to content

Moto Zajednica

Kakvi to ljudi mrze motocikliste

Recommended Posts

• U prolazu, 68 postova

Obzirom da se svakog dana susrecemo sa oduzimanjem prednosti,kojekakvim iskakanjima i u najgorem slucaju obaranja motocikliste od strane drugih vozaca ajde da vidimo koje i kakve to ljude bikeri nerviraju i zbog cega mrze motocikliste

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Ne bih rekao da nas mrze, već da jednostavno vozači automobila nisu navikli na prisustvo motorciklista na putu. A i mora se uzeti u obzir da je puno neiskusnih motorciklista na putu koji baš i ne vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju (pod ovim mislim zakačene retrovizore pri provlačenju kroz gužvu) pa to može izazvati neku netrpeljivost između vozača automobila i motorciklista.

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Slazem se sa ovim sto je Bane napisao, sumnjam da ima puno onih koji mrze motocikliste. Jednostavno, stvar je u totalno saobracajnoj nekulturi, nedisciplini i samozivosti svih vozaca bez obzira na broj tockova. Kod nas je svaki manevar u kome nije bilo mrtvih i ranjenih bio dozvoljen.

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Nema tu mrznje, bar se nadam da je tako. Mislim da je u pitanju samo nepaznja i mozda nekultura, ;) sa kojom se srecemo i kao vozaci automobila, pesaci...

• Zainteresovan, 875 postova

Ljudi imaju razne predrasude,na primer moj cale  ??? kada sam ja zeleo sportaka on me je uporedio sa onim krimosima iz 90-ih koji su jurcali po gradu i izivljavali se.Generalizuju sve motocikliste. Kada bi bili mal subjektivniji bilo bi bolje sve...  :)

• Drug član, 1442 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Kod nas je svaki manevar u kome nije bilo mrtvih i ranjenih bio dozvoljen.

Ha ha ovo si dobro rekao, dođi u Bgd ujutru posle 7h kad krene gužva pa da vidiš šta narod radi tj. kako vozi, pa hiljade policajaca nije dovoljno da ih sve kažnjava

• Svrati ponekad, 432 postova

Ljudi imaju razne predrasude,na primer moj cale  ??? kada sam ja zeleo sportaka on me je uporedio sa onim krimosima iz 90-ih koji su jurcali po gradu i izivljavali se.Generalizuju sve motocikliste. Kada bi bili mal subjektivniji bilo bi bolje sve...  :)

Slazem se ! Veliki broj ljudi motocikliste direktno vezuju za drogu,nasilje i sl.

• Drug član, 2143 postova

Mislim da je mali broj onih koji direktno mrze bas motorcikliste. Znam mnogo vise ljudi koji na primer mrze Taxi-ste  :-X

Radi se samo o generalnoj saobracajnoj nekulturi, nepaznji i neodgovornosti za ljude oko sebe.

Dvotockasa je svakim danom sve vishe, a vozachi automobila jednostavno to ne mogu da prihvate kao cinjenicu, i shvate koliko je neko na motoru ranjiv i u najmanjem incidentu.

;)

• Svrati ponekad, 306 postova

Vozio sam skuter levom trakom bulevarom sa sest traka u Novom Sadu.Naime tu blizu skrecem u levo.Kad naidje tip sa svojom zenom i obilazeci me isece me i umalo ne odbaci na bankinu.Kad ga stigoh na semafuru i upitah zasto me umalo ne ubi, samo je ponavljao skuteri moraju na biciklisticku stazu. Ja opet, zar je to razlog, on isto.Da sam imao pistolj ubio bih budalu na mestu.

• Drug član, 2143 postova

Vozio sam skuter levom trakom bulevarom sa sest traka u Novom Sadu.Naime tu blizu skrecem u levo.Kad naidje tip sa svojom zenom i obilazeci me isece me i umalo ne odbaci na bankinu.Kad ga stigoh na semafuru i upitah zasto me umalo ne ubi, samo je ponavljao skuteri moraju na biciklisticku stazu. Ja opet, zar je to razlog, on isto.Da sam imao pistolj ubio bih budalu na mestu.

Dobro je sto nisi imao pistolj...sad bi bio na drzavnoj hrani i pod kljucem.

;)

• Svrati ponekad, 165 postova

Imao sam hiljadu ovakvih situacija.Tada nogom lagano ciljas u retrovizor doticnog magarca u autu i onda gas na tu biciklisticku stazu koju on toliko pominje.Iznenadices se kako lako otpadaju retrovizori,narocito na skupim kolima.Godinama sam trpeo sve i svasta od vozaca automobila i vise ne mogu,sada reagujem.Narocito sam alergican kada me iseku pri njihovom skretanju u levo.

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV

I ja se pridruzujem stavu da nema mrznje. Ranijih godina bilo je relativno malo motora po svim gradovima u Srbiji i bivsoj SFRJ. Tada je vladala rutina ko je veci taj ima prednost! To se zadrzalo i danas. Ali motora ima znatno vise u danasnje vreme, tako da se i ja pitam kako vozacima ne pada na pamet da vise obracaju paznju s obzirom da je i motora vise pogotovu skutera, koji cesto ne mogu da prate brzi tok saobracaja. Onda ih ganjaju po ulici i teraju da skrenu uz ivicnjak ili jos gore uz levu ivicu puta....

U Francuskoj je saobracajni zakon da kada motorista dolazi sa DESNE strane vozilu u raskrsnici, vozilo MORA da pusti motoristu da se ukljuci. Kazna je takva da automobili koce ko ludi kada vide motor. Isto je i po putevima je r je svaki kontakt sa nezasticenim motoristom ravan pokusaju ubistva (po mom misljenju). I sam sam skorasnja zrtva vozaca koga nije briga ni za koga...

Mora i zakoni da se promene, i vozacka kultura.

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

Ja od kada me oborio dripac sa golfom kecom iz cista mira da bi video koliko moze blisko da prodje da me poplasi auspuhom nosim mali sprejcic okacen medju sajle, u pitanju je "rasterivach pasa" neki vole da ga zovu suzavac neznam zast.... pa kad stignem nekog od tih presretacha shtrcnem ga na semaforu nevolim nasilje lomljavu retrovizora a ovo se bas pamti inace koristan i kad kere krenu shkljocati zubima blizu jaja ;D,nije zabranjen kod nas nije moralno znam ali kad pitam sto me je isekao a on krene po kevi,sestri ja prekinem diskusiju i odem a on ostane plachuci ;D

• Svrati ponekad, 423 postova

Ja od kada me oborio dripac sa golfom kecom iz cista mira da bi video koliko moze blisko da prodje da me poplasi auspuhom nosim mali sprejcic okacen medju sajle, u pitanju je "rasterivach pasa" neki vole da ga zovu suzavac neznam zast.... pa kad stignem nekog od tih presretacha shtrcnem ga na semaforu nevolim nasilje lomljavu retrovizora a ovo se bas pamti inace koristan i kad kere krenu shkljocati zubima blizu jaja ;D,nije zabranjen kod nas nije moralno znam ali kad pitam sto me je isekao a on krene po kevi,sestri ja prekinem diskusiju i odem a on ostane plachuci ;D

Uopste nije losa ideja ;D ;D

• Svrati ponekad, 351 postova

Moze na PP gde ima to da se kupi. Bas imam ozbiljan problem sa psima...

Ako imas problem sa psima dok vozis bajk, najbolje resenje je da stanes. Stanes i gledas u njih, eventualno nesto progundjas i pas ce iskulirati. Isprobana taktika mnogo puta do sada i uvek radi. Takodje, i u inostranim safety prirucnicima sam videla da to savetuju za pse, dok za druge zivotinje kazu da su nepredvidive. :)

• Ne silazi, 6320 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Kad sam na bicikletu, obicno usporim da me stignu i cesto uspem nogom da malkice zavalim vodju potere, sto je dovoljno da se svi pokolebaju i odustanu. Drugi nacin je da presaltam i po gasu, tj. pedalama. Moja drugarica zaista ima problem sa psima, svaki put mi djipne na glavu kad se pojavi neka kera snjurajuci ;D A mozda i meni nekad dobro dodje, s obzirom da nisam posebno agresivna licnost.

• Svrati ponekad, 319 postova

Ja volim moj pendrek na rasklapanje, mada je malo nezgodan za nositi kada nisam na motoru. Sto se tice tog "suzavca" ja sam danas kevi i sestri kupio po jedan, da im se nadje za ne daj Boze. Da ne idemo u off javi mi se na pp ako te zanima gde ima.

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Ti sprejevi protiv kerova postoje u dve "verzije":

- humana, tj. zasnovana na biber spreju, vrlo lepo sluzi, ne steti psima i moze da se nadje u pet shopovima (ja sam konkretno kupio u "star pet"-u)

- malo surovija varijanta, tj. malo blaza verzija zabranjenog suzavca, koji se vodi kao sprej za odbranu od pasa, a isto tako moze posluziti i za odbranu od ljudi.

Ovu drugu verziju bas i ne podrzavam, posto u 99% slucajeva sprej na bazi bibera resi problem sa psima, pa me bas nije ni zanimalo gde mogu da se kupe pravi suzavci...

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

Moze na PP gde ima to da se kupi. Bas imam ozbiljan problem sa psima...

ma na bubanj potoku ga reg.prodaju  500-600 dindzi kad te pojuri kuche oprasis ga malo ono se deset minuta prevrce i upamti posle strika od tebe i zvuk kad ti chuje

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Mrze nas uglavnom babe ;D, a drugi vozači su ili loši vozači ili nisu dovoljno obrazovani da bi u saobraćaju zaštitili, a ne ugrozili slabije. Mene je pokojni ujak učio da su pešaci uzvišeni učesnici u saobraćaju, najstariji u saobraćaju i da se posebno moraju poštovati, između ostalog i zato što su najslabiji. Ali u Srbiji, slično kao u onim putopisima u Moto Pulsu (Pakistan, Nepal), izgleda da vlada pravo jačeg. Vreme će to sigurno promeniti, kao što je promenilo u savremenim zemljama Zapadne Evrope. Naravno, ako se sami ne pazimo, neće nas ni neko drugi sačuvati.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja