Jump to content

Moto Zajednica

Moja Prva Ozbiljnija Voznja

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 371 postova
  • Motocikl: Afrika

@ Arakis & ZlajaBgd

E, Rasa je jos uvek u vili Vodovoda i taj deo vikend naselja se zove "Slavujevo Brdo"

Sto se tice hladnoce nesto sam pokusavao da izracunam:

Ako je temperatura vazduha 3*C pri vetru od 100Km/h (pretpostavljam da ako se krecem 100Km/h motorom da je vetar koji me duva isto 100km/h, mozda gresim) onda moje telo trpi temperaturu od   -6.29*C. Ako toj brzini dodam i vetar koji duva iz suprotnog pravca dobijam recimo brzinu vetra od nekih 170km/h onda je temperatura koju osecam -8.71*C. E sad nemam pojma kako da dodam na tu temperaturu uticaj vremena provedenog na istoj.  Nisam bas siguran da sam provalio kako sve to radi pa ako vas ne mrzi pogledajte ovde.. moze da bude korisno...

Evo imate ovde wind chill index:

http://www.tc.gc.ca/civilaviation/systemsafety/newsletters/tp202/1-03/V029.htm

A evo i konvertora:

http://www.timetemperature.com/weather_calculator.html

@GhostMile

:) pa skapirao sam to za novine... mada gledacu da nadjem neku extra kvalitetnu jaknu za veoma niske temperature....

Sto se tice voznje bez dozvole. Duboko verujem se da se to nece ponoviti vise... polazem za 10 dana i nadam se da cu za isto toliko dana i imati dozvolu....  Sto se tice sankcija, stvarno nemam pojma kakve su kazne. Tako treba i da ostane... :)

E sad, to sa grejanjem u rucicama sigurno moze daosta da pomogne uz adekvatnu opremu.... Kakve su sanse da ugradim te rucice na moj motor, jer nameravam da vozim svih 12 meseci?

@bucko

uh, uvek sam se pitao kako ljudi mogu da voze motor po snegu? Proklizava li motor? Koliko je sigurna voznja u takvim uslovima? Koja brzina se preporucuje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1193 postova

mislim da sad na jastrebcu ima snega ili se varam

a za rucice imas temu u opremi, u luisu su 25eu i koliko ja znam idu na sve motore

e na tom brdu sam proveo svako leto kao klinac,teca je i sad gore (ljubisa) jedva se krece ali je stalno gore bas preko puta vodovoda i samuje sa rasom

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX

Što su uslovi teži to je izazov veći , a svaka budala ima svoje veselje.U Alpima imaš skup u Januaru mesecu ,elefanten se zove i okupi se po više hiljada motora na minus 25-30 ,a svima njima lepo ;D

ass320x200oy0.png

ovaj ima lance za sneg .

Nama je najveci problem u nedeljnoj vožnji  pravila ogromna količina rizle ,pa je u par kilometara bilo tri pada srecom bez povreda.Što se brzine tiče prilagodiš je uslovima na putu a onda pomnožiš sa dva i onda počinje adrenalin.....

@bucko

Ja nameravam da vozim i po snegu... znaci li to da moram da kupim gume sa sto vecim kramponima? I koje gume mi preporucijete?

Ko zna mozda i odem na taj skup u Alpima...

@Marko

Afrika je 93. godiste, a platio je 3400e

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250

Bravo batice, to sto ti nazivas ozbiljnom voznjom ja radim svaki vikend i to u oba pravca, pa ako bih stavljao na sajt svaki put citali bi ljudi samo moje price.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Bravo batice, to sto ti nazivas ozbiljnom voznjom ja radim svaki vikend i to u oba pravca, pa ako bih stavljao na sajt svaki put citali bi ljudi samo moje price.

Do jaja,sad si ti ispao baja....

Vidis jbte da je decko tek uzeo motor,svaka voznja pa makar i najkraca mu je dozivljaj..ako tebi nije nemoj da komentarises gluposti.

• Drug član, 1193 postova

pa stavljaj ,zato i sluzi ova rublika,ionako sam sve procitao sto ima ovde

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

@bucko

Ja nameravam da vozim i po snegu... znaci li to da moram da kupim gume sa sto vecim kramponima? I koje gume mi preporucijete?

Ko zna mozda i odem na taj skup u Alpima...

@Marko

Afrika je 93. godiste, a platio je 3400e

Da je nisi kupio u novom sadu ? Ima li zadnji ohlins amortizer i preradjeno sediste sa ustepanim plamenovima ?

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Da je nisi kupio u novom sadu ? Ima li zadnji ohlins amortizer i preradjeno sediste sa ustepanim plamenovima ?

Da Aco , to je ta Africa ... inace Veve je u ovih dana u Krusevcu , ne silazi sa Africe ko dete s tresnje  :D , u sredu je polozio za A kategoriju (on kaze "polozio sam za Africu" ... vec je pravi sektas  ;D ) i sad samo tera , ni zima mu nista ne moze kad je na Africi ...  :D

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Da Aco , to je ta Africa ... inace Veve je u ovih dana u Krusevcu , ne silazi sa Africe ko dete s tresnje  :D , u sredu je polozio za A kategoriju (on kaze "polozio sam za Africu" ... vec je pravi sektas  ;D ) i sad samo tera , ni zima mu nista ne moze kad je na Africi ...   :D

Polozio je za V kategoriju! :)

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

E ako je to ta, znam joj skoro ceo istorijat. Dovoljno je reci da sam hteo da prodam moju Afriku da bi kupio tu od Draze. Samo taj ohlins (kad je nov) kosta 850 e. Motor je u extra stanju.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Dobro izvini jbte nisam hteo nikoga da uvredim, svako ima pravo na svoje misljenje.

Izvini druze,nisam mislio da te uvredim,ali moje misljenje je da ti komentar nije na mestu.

Pozz

:) evo vratio se ja iz Krusevca....

@milanlj74

e, pa znam kako ovo moze da zvuci i verujem da 90% ljudi na ovu akciju gleda kao na neku rutinu... stvar je u tome sto sam ja 5 godina vozio biciku i onda prvi put seo na Afriku Twin, motor od 750 kubika i po hladnom vremenu ga trerao do Krusevca.... ni malo mi nije bilo sve jedno.... i ako sam skakao iz aviona, prezivljao u sumi bez hrane po 10 dana spavajuci na drvetu sam bez igde ikog, pesacio po 100 km bez stajanja, vozio biciklu po Dominikani pored ozbiljnih upozorenja da mogu biti izboden i opljackan, plivao u Moravi na spoljnoj temperaturi od -5 itd, ujedan od zmija, pirana, kucica, secen nozem... ima jos puno budalastina.... ipak ova voznja je ostavila uisak na mene....  i nisam se ni malo uvredio sto si komentarisao... to je bila logicna reakcija.....

@aca-pn

:) to je ta afrika..... daj, ne drzi me u neznanju... hocu i ja da znam ceo njen istorijat.... daj, daj, daj.... :)

pozdrav ljudi

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250

Uzivaj majstore, izvini nisam primetio da si ti tek poceo da vozis, posto vidim da imas svojih nekih 30-ak godina pa reko vozis motor 15 godina, a tek ti je sada ovo najdalje sto si ikada isao. Bravo bice toga jos, nedaj se isprovocirati, vec je meni ovaj neki vampir skrenuo paznju za komentar. Pozdrav

• Svrati ponekad, 143 postova

Uzivaj majstore, izvini nisam primetio da si ti tek poceo da vozis, posto vidim da imas svojih nekih 30-ak godina pa reko vozis motor 15 godina, a tek ti je sada ovo najdalje sto si ikada isao. Bravo bice toga jos, nedaj se isprovocirati, vec je meni ovaj neki vampir skrenuo paznju za komentar. Pozdrav

Hmmm zanimljivo ..."nedaj se isprovocirati"... Nego da te priupitam ...

...A šta je tvoj komentar bio nego čista provokacija??? Pardon, kurčevita maliciozna opseracija...

A čovek vampir ima svoj nick - Skols, te nema razloga da ga prekrštaš.....

Sve u svemu, začin C... Dodješ, nisi ni ljudski pročitao temu, jer da jesi video bi da u naslovu stoji Prva, što automatski govori da je čovek skoro počeo da vozi itd, ostaviš komentar u najmanju ruku neprimeren i drzak....

Ništa lično, al'  što bi  rekao Radovan III : Stanislave, preterano sereš!

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

To se uvek događa kada neko na brzinu uleti u temu i lupi šta mu prvo padne na pamet, bez obzira da li će neko biti povređen, uvređen..."ja znam najbolje, ja pa ja...sad ću ja vas da naučim"...kao da smo na velikom odmoru u Mrduši Donjoj, pa čiji je veći i ko je veća faca....

Ako nemate šta da komentarišete, uzdržite se od komentara.

Veve, drago mi je da si se (ponovo ;)) zaljubio i našao novi smisao i način života. Samo napred i pazi nase ;)

• Svrati ponekad, 143 postova

;D Da nećeš da nas biješ?  :D :D :D

Ma, sa zakašnjenjem videh temu..pa i sa zakašnjenjem odreagovah...

A to što su se njih dvojica sporazumeli..... to je ok...

Moj komentar vezan je prevashodno za nastup i stil komentarisanja...Koji je malo bljak... Bar meni..

• Drug član, 1777 postova

Batine, nego ;D

Upravo si sama priznala da si napravila gresku koju cika Arakis pominje ;D  Elem, puno je sadrzaja na forumu pa ne retko covek krene od sredine da prati i desi se da ne skonta o cemu se zapravo radi, sto se desilo tebi a i milanlj74, al ga ti bas lepo i nasiroko oplete ;D ;D ;D

samo jedan veliki nesporazum, miljanlj74 je video temu Beograd-Valjevo i normalno se zapitao sto neko pise putopis o tome, sto je i logicno. E sad, promakla mu je info da je Veve rekao da mu je to prvi put da vozi malo duze, imao je potrebu da to podeli sa nama bajkerima, tako da put koji je vozio nije bitan, vec nacin na koji je on to doziveo. Meni se svidelo to sto je napisao, iskreno je, podseti nas kako smo i mi nekada imali slicna osecanja, i zapitamo se da li se mozda sada nismo previse opustili...

Elem, siguran sam da cemo u bliskoj buducnosti citati Vevetove putopise koji ce se nalaziti medju najboljima ;)

:) ehj ljudi, samo opusteno....  ;D ;D ;D

Znam da milanlj74 nije mislio nista lose kada je iskreno rekao to sto je mislio. Nije ni u jednom trenutku bio bezobrazan niti je vredjao i omalovazavao. I cim je shvatio da je pogresio dao mi je to do znanja, na svoj nacin. Nemate razloga da se ljutite na njega.

@Dane

a za ono o mojim buducim putopisima... iz tvojih usta u Bozije usi.....

:) Hvala Vam svima na komentarima

veve

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja