slobasuper9 2915 Napisano pre 20 sati Drug član, 1178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Prethodni moj post može ići u " šta me je danas rastužilo". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mijatovicc 160 Napisano pre 20 sati U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Morini X cape 650 // BMW F900 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moj X cape 650 je kod mene prešao 31.000+km i znam da je trenutni vlasnik nagurao dodatnih 10.000 i da nije bilo nikakvih problem. Pokazao se kao bas pouzdan, i zaista šteta što su neozbiljni ja sam bio zagrejan za X cape 1200 i bas sam ga čekao ali pošto nije došao otišao sam na drugu brend. Nadam se da će doći opet kod nas jer je zaista dobar brend a i pokazao se pouzdan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4548 Napisano pre 19 sati Drug član, 2884 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, slobasuper9 je napisao: Prethodni moj post može ići u " šta me je danas rastužilo". Ok...ajmo onda dalje...šta se sledeće kuva kod tvojih ne verujem da će tvoj poslodavac ispustiti prostor za dodatni deo poslovanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2915 Napisano pre 19 sati Drug član, 1178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan E pa ništa iskreno. Tu smo, posmatramo al nismo u fazonu da se radi bilo šta da bi se radilo. MM je bila lepa priča. Dobru su viziju i zamisao imali i lepo je to sve skociano. U celoj priči je bio problem što je nemoguće ostvariti rast sa 2 modela. Da bi se brend održao moraju se ispuniti i neke brojke da bi procentualno to imalo rezon. Jako jako mi je žao što nisam dočekao X Cape 700 i 1200, AllTrike... Itd. Ja sam negde naginjao da radimo još ovu sezonu, ali sam svestan da ne primam platu iz ljubavi.Svakako, u 2026 očekujemo neki Suzuki događaj, recimo, na stazi Takođe, lični mi je cilj da u skuter svetu kad je SYM u pitanju definitivno SYM preuzme dominaciju... I to je to. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4548 Napisano pre 18 sati Drug član, 2884 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, slobasuper9 je napisao: Svakako, u 2026 očekujemo neki Suzuki događaj, recimo, na stazi Takođe, lični mi je cilj da u skuter svetu kad je SYM u pitanju definitivno SYM preuzme dominaciju... I to je to. Ne verujem da ću prisustvovati toj stazi...na žalost a što se tiče SYM priče, ne znam koliko imate prostora za cenovnu konkurentnost u odnosu na ove brendove koji su ušli. Svakako ima prostora i voleo bih da se uđe u main stream. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15487 Napisano pre 18 sati Integrisan, 8149 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je X cape bio zanimljiv. Izdvajao se od ostalih kineza. Imao je baš nezgodnu konkurenciju mada je bio i jeftiniji. Malo je pregojen, beše oko 230kg. Mislim i da mu je TRK502 oteo baš mnogo vlasnika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 2249 Napisano pre 18 sati Drug član, 1006 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, slobasuper9 je napisao: E pa ništa iskreno. Tu smo, posmatramo al nismo u fazonu da se radi bilo šta da bi se radilo. MM je bila lepa priča. Dobru su viziju i zamisao imali i lepo je to sve skociano. U celoj priči je bio problem što je nemoguće ostvariti rast sa 2 modela. Da bi se brend održao moraju se ispuniti i neke brojke da bi procentualno to imalo rezon. Jako jako mi je žao što nisam dočekao X Cape 700 i 1200, AllTrike... Itd. Ja sam negde naginjao da radimo još ovu sezonu, ali sam svestan da ne primam platu iz ljubavi. Svakako, u 2026 očekujemo neki Suzuki događaj, recimo, na stazi Takođe, lični mi je cilj da u skuter svetu kad je SYM u pitanju definitivno SYM preuzme dominaciju... I to je to. Ne kapiram bas najbolje. Jel MM generalno lose stoji u svetu, ili samo u Srbiji nema prodju pa se zato povlacite? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8257 Napisano pre 18 sati Drug član, 2794 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dakle povlači se sa našeg tržišta ? Kako sad ovi ljudi što su ga uzeli a još su u garanciji recimo, rezevni delovi itd ? Mada nije više ni to kao što je bilo, sve dostupno online, verujem da u mnogim slučajevima i brže i jeftinije može da se dođe do delova u odnosu na ovlašćeni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4548 Napisano pre 17 sati Drug član, 2884 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Gile je napisao: Ne kapiram bas najbolje. Jel MM generalno lose stoji u svetu, ili samo u Srbiji nema prodju pa se zato povlacite? Loše stoje u svetu...loše poslovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2915 Napisano pre 9 sati Drug član, 1178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, mick je napisao: Ne verujem da ću prisustvovati toj stazi...na žalost a što se tiče SYM priče, ne znam koliko imate prostora za cenovnu konkurentnost u odnosu na ove brendove koji su ušli. Svakako ima prostora i voleo bih da se uđe u main stream. Što se tiče SYM-a, pozicioniran je taman tu gde treba i za sad to ide jako lepo (da kucnem u drvo). Lepa gama, lepe cene, za svakog po nešto. Pre 8 sati, Alekre je napisao: Meni je X cape bio zanimljiv. Izdvajao se od ostalih kineza. Imao je baš nezgodnu konkurenciju mada je bio i jeftiniji. Malo je pregojen, beše oko 230kg. Mislim i da mu je TRK502 oteo baš mnogo vlasnika. Pa ako ga direktno poredimo sa TRK nisam siguran da je bolje manje od 50ks na 240kg (koliko ima TRK) nego 61 ks na 230 kg. Da su odmah dali akciju sa setom kofera kao što su ostali onda bi to bio skroz drugi par cipela. Pre 8 sati, Gile je napisao: Ne kapiram bas najbolje. Jel MM generalno lose stoji u svetu, ili samo u Srbiji nema prodju pa se zato povlacite? Pa nemam pojma, nisam uopšte posmatrao ostatak. Kod nas, nije da se nije prodavao ali svakako su najavama novina negde gurnuli u stranu ove koji su tu a novine čekamo već 2 godine... Pre 8 sati, živke je napisao: Dakle povlači se sa našeg tržišta ? Kako sad ovi ljudi što su ga uzeli a još su u garanciji recimo, rezevni delovi itd ? Mada nije više ni to kao što je bilo, sve dostupno online, verujem da u mnogim slučajevima i brže i jeftinije može da se dođe do delova u odnosu na ovlašćeni... Što se tiče toga, post prodaja nije uslovljena uvozom i prodajom novih motocikala. Isto je kao kad izađe novi model, nečega, za stari je postprodajna podrška i dalje tu. Tako da što se tiče toga, nema tu brige. Budite malo optimistični kao ja , da ne maštam sam, možda se i vrati u igru. Pre 11 sati, Mijatovicc je napisao: Moj X cape 650 je kod mene prešao 31.000+km i znam da je trenutni vlasnik nagurao dodatnih 10.000 i da nije bilo nikakvih problem. Pokazao se kao bas pouzdan, i zaista šteta što su neozbiljni ja sam bio zagrejan za X cape 1200 i bas sam ga čekao ali pošto nije došao otišao sam na drugu brend. Nadam se da će doći opet kod nas jer je zaista dobar brend a i pokazao se pouzdan. Ima dosta klijenata koji su zadovoljni motociklom. Drago mi je da si i ti i jako mi je žao što nam još nije stigao 1 200 . Svakako, dobra je prilika ze nekog ko traži jeftin prevoz da se ugrabe ovi sa lagera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 528 Napisano pre 9 sati Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se baš ponadao da će 700 da stigne i kod nas. Gledam prezentaciju sa sajma u Milanu i po specifikacijama je sličan, ali ima 12ks više od 650 što baš mislim da ovdašnjem fali. 1200 je brutalan ali cena od 14k+ ne znam… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2915 Napisano pre 8 sati Drug član, 1178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pa kako sam ja video ispravili su baš sve što su bile zamerkice na 650. Eto i 1200.. Prelep je, super specifikacija, svaga, ma sve top...Al ne možeš ići cenom preko Stroma 1050 na primer... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21315 Napisano pre 8 sati Integrisan, 6640 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Саша said: Ja sam se baš ponadao da će 700 da stigne i kod nas. Gledam prezentaciju sa sajma u Milanu i po specifikacijama je sličan, ali ima 12ks više od 650 što baš mislim da ovdašnjem fali. 1200 je brutalan ali cena od 14k+ ne znam… Za te pare Afriku ko iz topa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15487 Napisano pre 8 sati (promenjeno) Integrisan, 8149 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prethodna generacija motocikala im je bila izuzetno zanimljiva. Ne samo da je zanimljiva nego su to bili motocikli iz više klase. Ovo je bio Granpasso 1200. Ohlins, Brembo, Excel točkovi, napred Marzocchi 50mm... Negde oko 200kg! Nije bilo dovoljno. Promenio pre 8 sati član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7182 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 6682 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Problematična elektronika, pa i mehanika, loša izrada nekih vitalnih kompinenti, servisna mreža 0, čak i u matičnoj državi. Recept za propast. Po istom ključu nestao i Benelli. Kinezi pokupovali imena i teraj dalje, ali konkurencija surova. Ne znam ovo za Morini, za sada nije tako tragično, mada može da bude. Ako sam dobro razumeo, veliki zastupnik za dobar deo Evrope neće više da se bavi prodajom, što ih svakako pogađa..ali drugih problema nema. Evo neka kaže @slobasuper9 ako ne zadire previše u politiku poslovanja koju ne smeš deliti....u stvari da preformulišem samo jedno pitanje. Jel Eurosumar direktno povezan sa Moto Morini S.r.l ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4548 Napisano pre 6 sati Drug član, 2884 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, pronto je napisao: Jel Eurosumar direktno povezan sa Moto Morini S.r.l ? Ako je glavni distributer za Evropu otkazao MM saradnju...na koji način bi Euro Sumar mogao direktno da sarađuje sa MM? Ako MM nije na listi distributera, nema više priče o prodaji jer teško da će kinez da grune toliki keš da sam napravi distribuciju za tržište od par hiljada motocikala godišnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2915 Napisano pre 4 sati Drug član, 1178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, pronto je napisao: Problematična elektronika, pa i mehanika, loša izrada nekih vitalnih kompinenti, servisna mreža 0, čak i u matičnoj državi. Recept za propast. Po istom ključu nestao i Benelli. Kinezi pokupovali imena i teraj dalje, ali konkurencija surova. Ne znam ovo za Morini, za sada nije tako tragično, mada može da bude. Ako sam dobro razumeo, veliki zastupnik za dobar deo Evrope neće više da se bavi prodajom, što ih svakako pogađa..ali drugih problema nema. Evo neka kaže @slobasuper9 ako ne zadire previše u politiku poslovanja koju ne smeš deliti....u stvari da preformulišem samo jedno pitanje. Jel Eurosumar direktno povezan sa Moto Morini S.r.l ? Da. Direknto smo radili sa Moto Morini S.r.l i kancelarija im je u Italiji. Pre 2 sati, mick je napisao: Ako je glavni distributer za Evropu otkazao MM saradnju...na koji način bi Euro Sumar mogao direktno da sarađuje sa MM? Ako MM nije na listi distributera, nema više priče o prodaji jer teško da će kinez da grune toliki keš da sam napravi distribuciju za tržište od par hiljada motocikala godišnje. Mislim da je to pogrešno formulisano. Moguće da je još neko od kolega to predao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1667 Napisano pre 3 sati prisutan, 1267 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam ispratio izgleda MM ili Morbideli traži novog distributera za Evropu, mada mi taj koncept malo nije jasan, zar matične fabrike same ne mogu da rade taj posao?? Znam da se se proizvode u Kini, ali.., centrale su u Italiji? Ja sam probao Morinija X Cape i umalo ga ne uzeh, ali visina je presudila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 848 Napisano pre 2 sati Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je ovo pre EICMA: „SIMA objavljuje kraj distribucije motocikala Moto Morinija u Francuskoj, počev od 31. decembra 2025. godine. Ovaj datum automatski označava kraj uloge MotoMonda kao uvoznika Moto Morinija za zemlje Beneluksa, Nemačku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku i Austriju. Od tog datuma, SIMA i MotoMondo će obustaviti sve aktivnosti vezane za prodaju, distribuciju i promociju proizvoda Moto Morinija u gorepomenutim zemljama.“ Kroz istoriju večito labilni Moto Morini se suočava s velikim potresima u Evropi - Auto Republika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 2249 Napisano pre 2 sati Drug član, 1006 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da su na EICMA izbacili nove modele. Ne lici mi da su u strmoglavom padu. Zato me i zacudilo povlacenje sa trzista. Steta. Kada bih se odlucio za kineski motor samo bih Morinja gledao, nista vise. Moje subjektivno misljenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 848 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Pored ovog sam se baš dugo zadržao... Šteta za ovaj razvoj situacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...