Jump to content

Moto Zajednica

Dvotaktni vs cetvorotaktni...

Recommended Posts

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Stvar je prosta,sto 2T uradi u dva takta-cetverotaktnom za to trebaju 4.Ako vozis po malo tezim terenima gde nemas vremena i mesta za zalet nego ti snaga treba odmah i sada onda 2T pobedjuje sigurno.Za sekundu ga navrtis i vec imas snage na pretek koju iskusan vozac zna da iskoristi i iskontrolise bez problema.Prostije su masine te se stoga i mnogo manje kvare pa im je i odrzavanje znatno jeftinije.Bar sam se ja navozao po sumi u poslednji 10 godina,toliko da mi se smucilo ali sta da radim kada sam poslom vezan za istu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 251 postova

Za  off  road  po  meni  je  presudna  mala  tezina,  jer  kad  dodje  do  guranja  svaka  kila  viska  je  smrt.To  znam  vrlo  dobro  jer  vecinom    na  svakoj  voznji  bude  i  takvih    situacija.sto  se  tice  snage  i  momenta  i  jedni i  drugi  ih  imaju  i  previse  tako  da  to  za  amatersku    voznju  nije  mnogo  bitno.to  cu  potkrepiti  vrlo    jednostavnim  primerom  na  stazi  u Jazku.mali  Sale  Stankovic  sa svojim  KTMom  85  obrije

sve  zivo  na  mnogo    snaznijim  motorima, Patak, Rboban ,Goran  to  mogu  da  potvrde  kao  dobri  poznavaoci  ove  problematike.Stefan  recimo  najbolje  vreme  na  stazi    ima  1m46s  i  to  sa  yamahom  85.Posle  toga  je    presao  na  yzmahu  yz250f  i  to  vreme  ne  moze  da  postigne  nikako.primer    drugi  na  trci  u  Zrenjaninu  Sale  ima  vreme  bolje  od  vecine  iz  najjace  klase.zato  mislim  da  je  prica  o  snazi  u  drugom  planu.cetvorotaktni  su  kultivisaniji  i  opusteniji  za  voznju  i  jako  je  bitno  u  jacoj  klasi  da  imaju  alnaser  ili  da  je  tu

Goran.(Patak  zna  sta  mislim.)mislim  da    su  po  dzep  povoljniji  dvotaktni.

Sve  ovo  u  stvari  nije    bas    bitno .Bitna  je    dobra  ekipa,  ispravni  motori,  suma  i  samo  przi!

• Drug član, 2999 postova
  • Motocikl: FleXeR

Za  off  road  po   meni  je   presudna   mala  tezina,  jer  kad  dodje   do  guranja  svaka  kila  viska   je  smrt.To  znam   vrlo   dobro  jer   vecinom    na  svakoj   voznji  bude  i   takvih    situacija.sto   se   tice  snage  i  momenta   i   jedni i   drugi  ih   imaju   i  previse   tako   da  to  za  amatersku    voznju   nije  mnogo  bitno.to   cu   potkrepiti  vrlo    jednostavnim   primerom   na   stazi   u Jazku.mali   Sale   Stankovic  sa svojim  KTMom  85  obrije

sve   zivo   na  mnogo    snaznijim   motorima, Patak, Rboban ,Goran  to  mogu  da  potvrde  kao  dobri  poznavaoci   ove  problematike.Stefan   recimo  najbolje   vreme   na  stazi    ima  1m46s  i   to   sa   yamahom  85.Posle   toga  je    presao  na   yzmahu   yz250f   i   to  vreme   ne   moze   da   postigne   nikako.primer    drugi  na   trci  u   Zrenjaninu   Sale   ima   vreme   bolje   od  vecine  iz   najjace   klase.zato   mislim   da   je   prica   o  snazi  u   drugom  planu.cetvorotaktni   su  kultivisaniji  i  opusteniji  za  voznju   i  jako  je  bitno  u  jacoj  klasi   da   imaju  alnaser  ili   da   je   tu

Goran.(Patak   zna   sta   mislim.)mislim  da     su  po   dzep   povoljniji   dvotaktni.

Sve  ovo   u   stvari   nije    bas    bitno .Bitna  je    dobra   ekipa,  ispravni   motori,  suma   i   samo   przi!

SLAZEM SE...

• Andragog, 4983 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

U Enduro trkama, Rominijak, Erzberg... i slicno pobadjuje 2T oduvek i uvek, a ako to nisu trke po sumi onda neznam koje su !!!!

Sa stazu gde se uvoza krug 4t je bolji, ali za nepoznati teren 2t je zakon zbog 10-15 kg manje !!!

Ja vozim 2t sve je ok, ali bih itekako kupio 4t kad bi imao dodatnog novca. Nervira me kad stalno moram da nosim dvotaktol.... :zdravo:

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Licno vise volim 2t motore obozavam osecaj RC ventila kad otvori pa pocne da cupa pogotovu ako je neka trkalica u pitanju ili jos bolje ako je nesto preko 125 tipa 250 350 (imao sam priliku da se sretnem sa RD 350).

Takodje sam vozio ture po 100km - 200km bez problema jeste da se posle oseca malo dvotaktol ali i tu ima cari za neke ljude.

Jedino da manje trosi ali kako kazu ako oces da ide brzo mora i da trosi ;)

Sa 4t motorima nemam nesto puno iskustava tako da njih necu kometarisati.

• Andragog, 4983 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

pa,,zavisi od zelje vozaca,,,ko nije vozio rd 350,,rs 250,itd,cvaje,,nezna sta je adrenalin,,,upakovan u malu kubikazu,,sto se terenske vozznje tice tu je 2t,,,zakon,,,,4t nije bas za neko divljanje po terenu,moze naravno,al 2t u istoj kubikazije nervozniji na gas,laksi,jaci itd,,,eh sad opet za grad itd,,,bolja su mi nekako 4t,,,,za otvoren put 4t,,al za neke staze,,,kratke krivine itd,,,pa 2t je majka mara,,,naravno treba znati i voziti pa iskoristiti cari dvotaktnog motora,,,,,nego prvo probajte rd 350,,rd 400,,ili nsr 250  :-X :-X :-X :-X e posle sedite na 4t mal vece kubikaze pa se razocarajte,,nebih smeo ni da pomislim da sednem na 750cm nekog cvaju,,verovatno bih se duze peo na nju nego sto bih je vozio.....

Klasa Moto 2 ( 600 ccm)i dalje ima sekundu vise po krugu u odnosu na GP 250, sto je malo vise od duplo kubika !!! :moto3:

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

A sta cemo sa RD 500 NSR 500 RG 500 RZV 500 ;) i legendarnim TZ 750 (2t)

• Svrati ponekad, 194 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 125

Da imam para da mogu da biram motor za sumu, 2T bez razmisljanja. Miris pregrejane cvaje, neprocenljivo.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja