lord_oblivion 1362 Napisano Decembar 16, 2008 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Slicno ovome ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Decembar 16, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Stvar je prosta,sto 2T uradi u dva takta-cetverotaktnom za to trebaju 4.Ako vozis po malo tezim terenima gde nemas vremena i mesta za zalet nego ti snaga treba odmah i sada onda 2T pobedjuje sigurno.Za sekundu ga navrtis i vec imas snage na pretek koju iskusan vozac zna da iskoristi i iskontrolise bez problema.Prostije su masine te se stoga i mnogo manje kvare pa im je i odrzavanje znatno jeftinije.Bar sam se ja navozao po sumi u poslednji 10 godina,toliko da mi se smucilo ali sta da radim kada sam poslom vezan za istu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fruskogor@c 19 Napisano Decembar 30, 2008 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za off road po meni je presudna mala tezina, jer kad dodje do guranja svaka kila viska je smrt.To znam vrlo dobro jer vecinom na svakoj voznji bude i takvih situacija.sto se tice snage i momenta i jedni i drugi ih imaju i previse tako da to za amatersku voznju nije mnogo bitno.to cu potkrepiti vrlo jednostavnim primerom na stazi u Jazku.mali Sale Stankovic sa svojim KTMom 85 obrije sve zivo na mnogo snaznijim motorima, Patak, Rboban ,Goran to mogu da potvrde kao dobri poznavaoci ove problematike.Stefan recimo najbolje vreme na stazi ima 1m46s i to sa yamahom 85.Posle toga je presao na yzmahu yz250f i to vreme ne moze da postigne nikako.primer drugi na trci u Zrenjaninu Sale ima vreme bolje od vecine iz najjace klase.zato mislim da je prica o snazi u drugom planu.cetvorotaktni su kultivisaniji i opusteniji za voznju i jako je bitno u jacoj klasi da imaju alnaser ili da je tu Goran.(Patak zna sta mislim.)mislim da su po dzep povoljniji dvotaktni. Sve ovo u stvari nije bas bitno .Bitna je dobra ekipa, ispravni motori, suma i samo przi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 2999 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Za off road po meni je presudna mala tezina, jer kad dodje do guranja svaka kila viska je smrt.To znam vrlo dobro jer vecinom na svakoj voznji bude i takvih situacija.sto se tice snage i momenta i jedni i drugi ih imaju i previse tako da to za amatersku voznju nije mnogo bitno.to cu potkrepiti vrlo jednostavnim primerom na stazi u Jazku.mali Sale Stankovic sa svojim KTMom 85 obrije sve zivo na mnogo snaznijim motorima, Patak, Rboban ,Goran to mogu da potvrde kao dobri poznavaoci ove problematike.Stefan recimo najbolje vreme na stazi ima 1m46s i to sa yamahom 85.Posle toga je presao na yzmahu yz250f i to vreme ne moze da postigne nikako.primer drugi na trci u Zrenjaninu Sale ima vreme bolje od vecine iz najjace klase.zato mislim da je prica o snazi u drugom planu.cetvorotaktni su kultivisaniji i opusteniji za voznju i jako je bitno u jacoj klasi da imaju alnaser ili da je tu Goran.(Patak zna sta mislim.)mislim da su po dzep povoljniji dvotaktni. Sve ovo u stvari nije bas bitno .Bitna je dobra ekipa, ispravni motori, suma i samo przi! SLAZEM SE... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Maj 17, 2011 Andragog, 4983 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan U Enduro trkama, Rominijak, Erzberg... i slicno pobadjuje 2T oduvek i uvek, a ako to nisu trke po sumi onda neznam koje su !!!! Sa stazu gde se uvoza krug 4t je bolji, ali za nepoznati teren 2t je zakon zbog 10-15 kg manje !!! Ja vozim 2t sve je ok, ali bih itekako kupio 4t kad bi imao dodatnog novca. Nervira me kad stalno moram da nosim dvotaktol.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 17, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Licno vise volim 2t motore obozavam osecaj RC ventila kad otvori pa pocne da cupa pogotovu ako je neka trkalica u pitanju ili jos bolje ako je nesto preko 125 tipa 250 350 (imao sam priliku da se sretnem sa RD 350). Takodje sam vozio ture po 100km - 200km bez problema jeste da se posle oseca malo dvotaktol ali i tu ima cari za neke ljude. Jedino da manje trosi ali kako kazu ako oces da ide brzo mora i da trosi Sa 4t motorima nemam nesto puno iskustava tako da njih necu kometarisati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Maj 17, 2011 Andragog, 4983 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan pa,,zavisi od zelje vozaca,,,ko nije vozio rd 350,,rs 250,itd,cvaje,,nezna sta je adrenalin,,,upakovan u malu kubikazu,,sto se terenske vozznje tice tu je 2t,,,zakon,,,,4t nije bas za neko divljanje po terenu,moze naravno,al 2t u istoj kubikazije nervozniji na gas,laksi,jaci itd,,,eh sad opet za grad itd,,,bolja su mi nekako 4t,,,,za otvoren put 4t,,al za neke staze,,,kratke krivine itd,,,pa 2t je majka mara,,,naravno treba znati i voziti pa iskoristiti cari dvotaktnog motora,,,,,nego prvo probajte rd 350,,rd 400,,ili nsr 250 :-X :-X :-X :-X e posle sedite na 4t mal vece kubikaze pa se razocarajte,,nebih smeo ni da pomislim da sednem na 750cm nekog cvaju,,verovatno bih se duze peo na nju nego sto bih je vozio..... Klasa Moto 2 ( 600 ccm)i dalje ima sekundu vise po krugu u odnosu na GP 250, sto je malo vise od duplo kubika !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 17, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan A sta cemo sa RD 500 NSR 500 RG 500 RZV 500 i legendarnim TZ 750 (2t) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Maj 17, 2011 Andragog, 4983 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Zapalicemo ih !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Merkuu 217 Napisano Maj 17, 2011 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Bg - Lo Motocikl: Kymco Agility 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da imam para da mogu da biram motor za sumu, 2T bez razmisljanja. Miris pregrejane cvaje, neprocenljivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 18, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Zapalicemo ih !!! xD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...