Gremlin 24 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posle prijatnog nedeljno-predvecernjeg kafenisanja i druzenja na splavu sa "Japancima" Danetom i Komom, krecem kuci i posle par metara shvatam da mi je zadnja guma probusena. Stajem i imam sta da vidim: lep, debeo, gradjevinski ekser od 10 cm, sa glavom fi 6 mm, uredno se zabio posred gume, probusio spoljasnju , a unutrasnju cak na dva mesta. Znam da sa sprejem nema fore, osim za tubeless gume - ali ipak probam - i zaista nema fore. Pena je izasla svuda okolo a guma je ostala probusena. Zovem Daneta, on nudi da Koma iz radionice donese pumpu na 12 V - ali dzabe, guma je bas,bas probusena. Pitam majstora koji radi bicikle u sportskom centru,on fini ljubazni Lala, kaze da si dosao ranije mozda bi nesto i mogao. Alat mu zaglavljen iza jedno 100 bicikala koje je uneo u radnju. Sleduje voznja u prvoj pored motora/guranje od sportskog centra 25.Maj na Dunavu, do najblizeg vulkanizera - Auto Centar Boban u Dunavskoj. U znoju lica svog, posle borbe sa motorom,ulazim u vulkanizerski deo: Ja:Dobro veche, srecan rad ! Majstor: sedi na naredjanim gumama, gleda kroz mene i kaze: ne radimo nista sa/za i oko motora !!! Ja: Molim vas, platicu koliko treba, i casticu. Majstor: ne radimo nista sa/za i oko motora !!! Izlazim iz radnje, zovem drugara Dorcolca, kaze odguraj ga do vulkaznizera na uglu Dushanove i Drinciceva - taj je radio motore. Ponovo borba coveka i Yamahe, naravno servis je zatvoren u 8 uvece.Parkiram motor ispred, skidam kofer i kuci. Ponedeljak ujutro: Pocinje akcija. Vulkanizer na na uglu Dushanove i Drinciceve reaguje kao da je trazeno da popravi gumu od kipera-dampera za povrsinski kop. I to propada. Zovem vulkanizere redom - niko nece da radi gumu za motor. Zovem moto servis Cubra u Visnjicevoj, radi od 11 - 15 casova, kaze moze da montira i demontira tocak, ali ne radi vulkanizerske usluge i nema unutrasnje gume na lageru. Krecem da zovem redom prodavnice, nigde guma, naravno search na BJB reshava problem: Auto Centar Tadic ! Ja: Dobro jutro, treba mi ta i ta unutrasnja guma, jel imate ? Danijela: Dobro Jutro AC Tadic, Danijela na vezi, momenat, nema, moze da se naruchi i da bude ovde do 15.00 Ja: Porucite, zadnju i prednju (za svaki slucaj da zatreba u buducnosti) 15 sati: Ja: Dobar dan, jesu stigle gume ? Danijela: Nisu josh, kasni isporuka,javicu vam se. 18 sati: Ja: Dobar dan, jesu stigle gume ? Danijela: Stigle jesu, ali je majstor zauzet za danas. Sutra dodjite u 11. Utorak ujutro: Moj drug Checha je obecao da ce njegov sin da mi kombijem preveze moror do AC TAdic. Nalazimo se u dogovoreno vreme, ubacujemo motor u kombi i pravac AC Tadic u Visnjickoj 59. Stizemo tamo, Danijela ceka sa gumama, majstor izlazi i pomaze nam da skinemo motor iz kombija. Dize motor na stender, skida tocak, skida gumu na mashini, krpi rupu na spoljnoj, montira unutrasnju, balansira, vraca na motor. Sve zajedno, oko 40 minuta. E sad cene, a cene nisu bas popularne: Komplet skidanje tocka,sa demontazom i montazom unutrasnje i spoljen gume gume: 2400,00 dinara Flekica na spoljnoj gumi: 310,00 dinara Nova unutrasnja guma SAVA: 800,00 dinara ================================================================================================ 3510,00 dinara Uzeo sam josh po jednu prednju i zadnju unutrasnju za rezervu, sve zajedno: 4915,00 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 724 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Od ovoliko setanja i guranja motorom, ja bih pukao od muke ne znam kako su zakrpili, al vidim da su ispostavili racun za medalju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Unutrasnja potpuno nova, spoljna okrpljena flekicom i lepkom.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Braaaate - skidanje tocka sa montazom gume 2400 dinara (nesto manje od 30 Eur)?????? Pa mnogo je kume stvaarno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Novembar 11, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Heh znam kakav je osecaj! Zamisli sve to samo u Kragujevcu... Isto nagazio na tapetarski ekser, obisao ceo grad uzduz i popreko i niko ni da pogleda gumu. Gde god sam nosio tocak gledali su ga kao da je sa spejs satla skinut!! Tri vulkanizera su mi rekla da ja moram SAM da skinem gumu sa tocka a oni ce da zakrpe bez problema > Poludeo sam. Na kraju nadjoh coveka koji je jedini rekao da ce da pokusa! Uspeo je da zavrsi posao za 15 min! Sva ta zajebancija je trajala 3 dana! Eeeejjjj 'de mi zivimo!? Grad sa 250000 stanovnika i sa ogromnim brojem dvotockasa ( kojih je svake godine sve vise i vise), NEMA NIJEDNU VULKANIZERSKU RADNJU koja radi motore. Cuvajte se kada dolazite/prolazite kroz Kragujevac :-[ :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan aaaaaaaaaa uuuuuuuuuuuu jebote, pa nova mitas guma je 50eura zadnja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dentas 55 Napisano Novembar 11, 2008 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: u potrazi za motorom Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu, brate, al puce za gumu! U Pancevu ima vulkanizera kolko hoces koji to rade, al ja se resih tih problema..... prodao transalpa - kupio TDM-a! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Novembar 11, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Braaaate - skidanje tocka sa montazom gume 2400 dinara (nesto manje od 30 Eur)?????? Pa mnogo je kume stvaarno. Za te pare majstor-zidar treba da radi 12 sati. Bruka, ako taj vulkanizer nema bar trostruku doktorsku titulu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan A meni majstor Pera pre neki dan naplatio 500 din ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Novembar 11, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan jeftinije bi ti bilo da si dovezao motor do mene u mladenovac, steta sto nisam u bg ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 724 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan A meni majstor Pera pre neki dan naplatio 500 din ;D ;D ;D Pa kad te video olupanog od Xene, zao bi coveku da ti dodatno dere kozu i zbog gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan A meni majstor Pera pre neki dan naplatio 500 din ;D ;D ;D Pa kad te video olupanog od Xene, zao bi coveku da ti dodatno dere kozu i zbog gume To je bilo tri dana pre xene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 724 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan A meni majstor Pera pre neki dan naplatio 500 din ;D ;D ;D Pa kad te video olupanog od Xene, zao bi coveku da ti dodatno dere kozu i zbog gume To je bilo tri dana pre xene Au pa dobri cika Pera je cak i vidovit Salu na stranu drago mi je da ima postenih i dobrih majstora kao i vozaca i drugarcina poput na primer.... pa Sejtana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan A meni majstor Pera pre neki dan naplatio 500 din ;D ;D ;D Pa kad te video olupanog od Xene, zao bi coveku da ti dodatno dere kozu i zbog gume To je bilo tri dana pre xene Nije, nije.......pratimo mi datume.....bilo mu je zao kad te je video, dao ti popust, i tacka ! ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 11, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ja navikao da sam skinem tocak ( nikad vulkanizer nije ni hteo da skida tocak sa motora - ko zna zasto je to dobro ). Zadnji put kad sam bio pre par meseci - odnesem ceo tocak, montaza - demontaza - 200 dinara, a krpljenje unutrasnje 50 do 150 - zavisi kolko posla ima. Letos sam odneo samo unutrasnju od tomosa, vulkanizer stavio flekicu, ispeglo je onom njihovom peglom, i nije hteo nista da naplati ! Ove cene gore - UZAS . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemim 0 Napisano Novembar 11, 2008 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan auuuuu, ala ti teru, pa ja sa kog god sam motora nosio do sada max mi je uzeo 300 din sa deontazom i montazom i to je realna cena ako vidim da se bas namucio castim ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Novembar 11, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam vozio motore sa zicama uvek sam problem resavao sa dva pajsera!Mozda bi trebalo da naucis,nikad se nezna kad moze da ti zatreba!Sta da je bilo u nekoj nedodjiji?Sednes na rezervoar i do prvog asfalta.Malo ste se pogospodiliKoliko vidim i Bg. je nedodjija!Mi imamo majstor Bucu koji otvara radnju na svaki poziv i dolazi cak i na lice mesta!Pozdrav za njega ovom prilikom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si odma uvece da otvoris temu na forumu imo bi unutrasnju gumu odma (011/219-2554 trazis gileta) uvece , a nasao bi se kolega koji bi to namestio na licu mesta za manje para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Proslo je godinu i po, a uspomena na vulkanizera iz BG ne bledi... http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=7576.msg104056#msg104056 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 12, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam vozio motore sa zicama uvek sam problem resavao sa dva pajsera!Mozda bi trebalo da naucis,nikad se nezna kad moze da ti zatreba!Sta da je bilo u nekoj nedodjiji?Sednes na rezervoar i do prvog asfalta.Malo ste se pogospodiliKoliko vidim i Bg. je nedodjija!Mi imamo majstor Bucu koji otvara radnju na svaki poziv i dolazi cak i na lice mesta!Pozdrav za njega ovom prilikom! Da, da, bas tako, u pravu si 100 %...Beograd je nedodjija i najveca selendra u Srbiji, a vulkanizeri otimaju kad i gde mogu-pritom u gradu od 2 miliona ljudi ima samo par njih koji to famozno skidanje tocka uopste hoce da urade. Ne znam sto je to tako veliki posao za vulkanizera da skine tocak sa motora ??? Sve sto mi je danas radio vulkanizer u AC Tadic bilo je gotovo za otprilike 40 minuta (lepak se nanosi dva puta i sushi se neko vreme pre nego sto se stavi flekica) Da sam nekog u Beogradu pozvao telefonom da otvori radnju, ili ne daj Boze izadje na teren, verovatno bi me streljao. Prednost zivota u manjim mestima, gde se svi poznaju i nema sanse da te neko zahebe ili odere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 12, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan . Ne znam sto je to tako veliki posao za vulkanizera da skine tocak sa motora ??? Ma bolje i da ga oni ne skidaju, retko ko i zna. Kod nekih motora da bi skinuo zadnji tocak moras prvo da skines auspuh ( da bi izvadio osovinu ). Jednom mi je jedan vulkanizer rekao: " To je komplikovano, treba tu otkacinjati kocnicu, nisam ja za to strucan - da nesto lose uradim pa da te nosim na dusi ! Skini ti lepo tocak pa donesi i ja cu moj deo posla da uradim " - Posteno ! Jedino sto ovaj tvoj vulkanizer od toga napravi nauku pa je i naplati papreno ! ??? :( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Novembar 12, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Ehe sta ti je Beograd. U Sapcu bih resio problem za dva minuta , jbg veliki grad i veelika zajebancija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Novembar 12, 2008 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Ima li čovjek cjenovnik u radnji , da li si dobio fiskalni račun , da si u Švajcarskoj gumu krpio ni po jada . Ako sam išta naučio o majstorima bilo koje fele je to da prvo pitam za cijenu , jer su me par puta zaklali isto kao i tebe . Na greškama se uči . poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Novembar 12, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja sam doduse sam skinuo moj tocak i nosio do Lav auta u zarkovu gde su mi zamenili spoljnu gumu, i sve je trajalo jedno 15 min ukupno sa placanjem, a cifra je bila kao za demontazu/montazu bilo kog tocka naravno bez balansiranja, doduse kad sam menjao zadnju tada je jos radio njihov servis u zelezniku ali na zalost radio im je neki idiot od majstora ali zato u zarkovu rade odlicni majstori pa tamo sednem na caj dok cekam da mi zavrse bilo sta za sta odem. Inace znam da imaju i bajkera medju majstorima pa ako motor ima stender mozda bi i skidali ceo tocak. A jedini vulkanizer koji radi nocu za koga znam je kod plavog mosta, tj kad se skrene kod avia pumpe sa auto puta i spusta se nizbrdo ide se pravo ka njegovoj radionici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Novembar 12, 2008 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan Kod plavog mosta i kod buvljaka su vulkanizeri koji rade 00-24 za one koje znam ... ali mislim da niko od njih ne skida tochak sa motora , ali znam da je cena skidanja tochka kod Tadica 1000din , a i balansiranje sa montazom gume je skoro 1000din ... papreno u svakom sluchaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...