Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina motora i prenos vlasništva - večito pitanje

Recommended Posts

• ..., 355 postova
  • Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC

Mnogo je već pisano o prenosu vlasništva motora, kupovini u drugom mestu, registraciji i pravilima vezanih za celu peripetiju. Odgovora je bilo mnogo, ali konfuzija i dalje vlada...

Npr. Ja sam iz Beograda i kupih motor u Nišu koji je registrovan na NI do marta 2009. I eto mene u Niš sa vlasnikom pod rukom i odemo mi sada u agenciju za prenos vlasništva.

Koliko sam shvatio sada bi tu na licu mesta trebalo platiti: (ispravite, dodajte)

1. kupoprodajni ugovor

2. odjavu motora sa NI

3. taksu

4. porez

Moja pitanja:

1. Pošto je motor registrovan, da li time što ga odjavljujem prekidam i važenje registracije do datuma u saobraćajnoj, ili se taj datum prepiše u novu saobraćajnu u Ljermontovoj kada mi je izdaju sa BG tablicom?

2. Da li motor ako se odjavi u Nišu može legalno da se doveze do Beograda?

3. Da li neko zna kako se to inače radi?

4. Da li to sve može da se završi za jedan radni dan ili moraju papiri u svakom slučaju da se šalju na odjavu ili slično?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 577 postova

1. Registracija vazi i dalje, bez obzira sto vadis novu saobracajnu.

2. Legalno samo na shlepu, jer ga ne smes voziti bez tablica, koje nemas jer si ga odjavio. Naravno, spremi pricu, registrovan je, bla, bla,...

3. SVE moze da ti sredi agencija dole, ako hoce

4. Moze da se zavrsi sve za jedan radni dan u Nisu (ali otidji sto ranije), pa onda brzo za BG pa u Ljermontovu, oni rade i popodne.

• ..., 355 postova

Nije, nije, našao sam DR350 preko moto berze-u Nišu, bio juče, pogledao, probao, kaparisao, a u ponedeljak idem da platim ostatak i da ga teram za BG...

• ..., 355 postova

U stvari, sada se razmišljam, možda i jeste... Lik je iz Niša, motor se prodavao decembra 2007, on mi reče da ga je kupio i registrovao u februaru 2008 i sada ga prodaje. E sad, na forumu je ranije bila tema o tom DR-u o kom ti verovatno pričaš, ali ovaj moj izgleda mnogo bolje i čistije od onog na slici:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=12471.0

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: trenutno bez

2. legalno je voziti posle odjave, ali sa proba-tablicom, koja je mogla da se izvadi na par dana (osiguranje+proba). treba proveriti, mozda je povoljnije ako treba da se placa slep sluzba.  ;)

• Svrati ponekad, 471 postova

ako hoces da skratis sebi muke samo odes u neku agenciju u nisu i kazes sta zelis i sve ti zavrse, a ako hoces da ga vozis do BG legalno onda moras da uzmes probne tablice, a ako hoces nelegalno samo sednes i picis :)

a da li moze sve da se zavrsi za jedan dan zavisi od opstine, recimo kod nas na zvezdari nije moglo da se zavrsi za jedan, tj dok ne vide prema izvodu da je stvarno uplaceno zbog mahinacija koje su pravljene

a prenos ide prema kataloskoj vrednosti a mene je za mog DR-a izasao 4000din sve sa svim taksama i sa svim troskovima agencije, ali motor je iz NS pa onda je samo 2000din kostalo prijavljivanje u BG (nova saobracajna i tablica)

• ..., 355 postova

Ćao drugari,

Evo da vas obavestim da sam danas doterao DR-a iz Niša...

Ustao jutros u pola 5 i seo na bus za Niš koji je tamo bio u 9h. Do 12h sam završio sve što znači:

1. agencija: sklapa kupoprodajni ugovor (prodavac mora da je prisutan), napravi osnovnu dokumentaciju za prenos i odjavu

*prodavac na dalje nije potreban

2. opština (poreska uprava): plaća se porez na prenos vlasništva (ispalo je 1200din :-) za DR iz '96) - 2 uplatnice

3. policija: predaja tablica i odjava saobraćajne dozvole - 1 uplatnica=610din

Na kraju sam završio sa motorom bez tablica u Nišu sa rukama punim raznih papira od kojih su najvažniji bili:

1. kupoprodajni ugovor iz agencije

2. rešenje iz opštine o plaćenom porezu

3. saobraćajna sa pečatom odjave

Pa pravac autoput do Ljermontove bez ikakvih probnih tablica i čudesa.

Tamo u agencijici (15:30h) kod ulaza sa leve strane dao sve papire, pa u Komercijalnu pošticu, pa na šalter kod raspoložene crne, kovrdžave gospođe koju svi dobro poznajemo već godinama :-)

I dobih saobraćajnu na moje ime i tablice BG 23-xxx (16:00)  :o

Znači sve to za jedan dan, nisam mogao da verujem da me niko od milion činovnika kroz čije sam šake prošao na ovom putešestviju nije sj..ao na neku birokratsku foru...

BTW, bajk je strava! BRM!!!  8)

• Zainteresovan, 577 postova
nisam mogao da verujem da me niko od milion činovnika kroz čije sam šake prošao na ovom putešestviju nije sj..ao na neku birokratsku foru...

;D isto razmisljamo... ja imam panicni strah od administracije  ;D >:(

i da... lepa pricica, al ne verujemo ni rec dok ne vidimo SLIKE masine.

kako si preziveo autoput?

• Svrati ponekad, 471 postova

super si ti prosao, ja sam istu stvar radio negde u martu samo u NS i zavrsio sam sve negde oko 19:30, bio sam u NS oko 7:30 ujutru

sto opet i nije tako lose sobzirom da imaju jedan MUP na ceo NS, sva sreca pa je agencija odradila odjavu tablice, a placanje poreza sam ja odradio

• Mistik, 297 postova
  • Motocikl: Honda CBF1000A 2007

Izvinjavam se sto povampirujem temu, al mora se  ;D

Situacija je ovakva  :

Kupio sam motor u Valjevu prosle godine koji je registrovan na VA table do 22.02.2009.

Vozio sam ga na ovlascenje i danas sam otisao i uradio kupoprodajni ugovor, platio porez i prodavac je

odjavio tablicu . Meni je ostala saobracajna sa pecatom da je odjavljena i da je tablica vracena, ugovor i dokaz o placenom porezu .

E sad moje/a pitanje(a) je/su :

Sta raditi, da li da idem u Ljermontovu i da vadim saobracajnu i tablicu na moje ime, pritom ce mi saobracajna vaziti do 22.02.2009.

jer dotle vazi stara registracija ?? Znaci moracu da platim taksu za tablicu i novu saobracajnu (mislim da je oko 2000) i onda cu morati

da radim tehnicki, i novu registraciju (osiguranje) .

Ili da prvo uradim tehnicki, platim osiguranje i sve zavrsim djuture tj. da ne moram da se vracam ponovo do SUP-a i da ustedim neki dinar na taksama ?

Problem je sto mi je motor sad go  ;D tj. nema tablicu, pa me zanima da li osiguranje i tehnicki mogu da se urade ako je motor bez tablice i

da nakon toga sa osiguranjem, tehnickim i starom odjavljenom saobracajnom i KP ugovorom odem i uzmem novu tablicu i saobracajnu na

moje ime koja ce vaziti do 22.02.2010 ??

Pritom znam da rizikujem ako vozim bez tablice, ali mi je na kilometar servis gde mogu sve da zavrsim  ;D

Eto pa ako me je neko razumeo sta hocu, bio bih mu zahvalan na odgovoru  8)

• Drug član, 1359 postova

ti imas registraciju do 22.02 pa mozes sad da ides na tehnicki odmah i da ga uradis pa onda do supa u ljermontovoj i dobices seobracajnu i tablice sa registracijom do 22.02.2010 ako platis sve . tehnici imas pravo da radis mesec dana pre (30dana ) i toliko posle sa tim sto mislim ako uradis posle on opet vazi do 22.02 . tako da spremi pare i pravac tehnicki.  ;D

• ..., 355 postova

ti imas registraciju do 22.02 pa mozes sad da ides na tehnicki odmah i da ga uradis pa onda do supa u ljermontovoj i dobices seobracajnu i tablice sa registracijom do 22.02.2010 ako platis sve . tehnici imas pravo da radis mesec dana pre (30dana ) i toliko posle sa tim sto mislim ako uradis posle on opet vazi do 22.02 . tako da spremi pare i pravac tehnicki.  ;D

Slazem se!

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT

Angazuj agenciju i gotova stvar.Tako sam ja

Koliko je kostala usluga agencije?

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Ćao drugari,

Evo da vas obavestim da sam danas doterao DR-a iz Niša...

Ustao jutros u pola 5 i seo na bus za Niš koji je tamo bio u 9h. Do 12h sam završio sve što znači:

1. agencija.....

2. opština (poreska uprava): .....

3. policija: .....

pa u Komercijalnu pošticu, pa na šalter kod raspoložene crne, kovrdžave gospođe koju svi dobro poznajemo već godinama :-)

Znači sve to za jedan dan, nisam mogao da verujem da me niko od milion činovnika kroz čije sam šake prošao na ovom putešestviju nije sj..ao na neku birokratsku foru...

BTW, bajk je strava! BRM!!!  8)

e dakle  :D :D :D i meni sledi prenos i registracija (sve je u bgd) za par dana i procitah temu od pocetka pa sam se slatko nasmejao a posebno za ovo "komercijalnu posticu". dakle, iz ovoga se tako lepo vidi gde zivimo i koliko smo samo sretni kada stvari funkcionisu normalno. pazi kad od srece sto cate uradise sve iz prve - covek tepa "komercijalna postica"  :D :D :D

• Podržavam 1

• U prolazu, 1 post

Pozdrav,nov sam ovde pa mi nemojte zameriti ako napravim neku gresku. Imam 15 godina i jako volim 'mopede' ali mogu da polazem tek za 16 :( . nagovaram caleta da uzmemo apenca (kazu da za njega treba A ). zanima me koliko kosta prevod i registracija za njega. vlasnik je u mojoj opstini?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja