Jump to content

Moto Zajednica

podesavanje ogibljenja?!

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

pa evo ovako . ja sam srdjan i do skoro sam vozio zx10r a od pre 20 dana sam presao na suzuki k3 1000. u nedelju sam isao do raske i tek na putu sam provalio da je ogibljenje previse mekano bas sam se ljuljuskao na putu, a u raskoj smo to resili zatezanjem ogibljenja i u povratku je bilo puno bolje mada ja bas nisam mnogo zadovoljan jer jos uvek mi je motor nemiran u krivini. da li neko zna kako da podesim ogibljenje i kako je najbolje da to uradim?

post-1776-12879009500978_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Napisao sam opsirniji komentar u ovoj gore temi, ali ajde da ti i ovdje napisem. Najbolje je da ga odmah sve vratis na fabricki set-up i da naucis tako da vozis. Ako mozes sa tako podesenim ogibljenjem da provezes motor kroz krivinu bez lelujanja, znaci da si naucio da vozis. Podesavanje dolazi tek kasnije tj. kada zelis da budes jos brzi u krivini nego sto si sa istim set-up-om. Fabricko podesavanje je uvijek najbolji kompromis za sve i cackanjem se gotovo uvijek narusi voznost.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

hvala procitao sam sve i nista mi nije jasno ali uz malo muke namesticu ga valjda

Reci sta, pa cemo da razjasnimo!  :)

• Drug član, 1854 postova

Fabricko podesavanje je uvijek najbolji kompromis za sve i cackanjem se gotovo uvijek narusi voznost.

ovo pije vodu kada težina vozača ne prelazi neke okvire za koje je fabrika podesila ogibljenje. ako si teži ili lakši mislim da je bolje da podesiš predopterećenje opruge kako bi pod tvojom težinom viljuška bila u optimalnom radnom području.

napiši šta ti nije jsano pa da ti objasne ljudi koji su upućeni.

inače evil_zo-ov savet je odličan, ako nemaš neko iskustvo sa postojećim ogibljenjem nećeš moći ni da primetiš neka sitnija poboljšanja.

• U prolazu, 6 postova

ljudi ja sam vec uzeo motor sa mekanim ogibljenjem pa smo ga malo dotegli. naznam kakvo je fabricko ali ja se sa prethodnim ljuljam a sa sadasnjim manje ali u sporoj voznji preko neravnina bezi mi volan na sve strane. sta da uradim da ga vratim na fabrikaciju nismo dirali nista osim onih srafcica na klik za prednju i zadnju viljusku?

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Pronadji User Manual za svoj motor i tamo ces naci sve detalje oko podesavanja na fabricke vrijednosti.

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

naznam kakvo je fabricko ali ja se sa prethodnim ljuljam a sa sadasnjim manje ali u sporoj voznji preko neravnina bezi mi volan na sve strane.

Popusti one srafice na vrhu prednje viljuske za tri klika pa vidi kakva je situacija.

Imam negde fabricki set-up pa cu ti napisati ako  nadjem!

• U prolazu, 6 postova

ja nemam bas nista ali cu probati kao stosi rekao a ako nadjes posalji. inace ovaj motor je dosao iz tvog grada uzeo sam ga od damjana ako ga znas a moja kawa 10ka je zavrsila kod njega.

• Svrati ponekad, 385 postova

Bas sam pre neki dan cackao ogibljenja i bas sam ih rascackao,bukvalno mi skace

kao magare,a danas sam ga natovario i isao je kao pegla.Stvarno nista ne treba cackati

pogotovu ako si ne strucan...... ;D ;D ;D ;D.

ja nemam bas nista ali cu probati kao stosi rekao a ako nadjes posalji. inace ovaj motor je dosao iz tvog grada uzeo sam ga od damjana ako ga znas a moja kawa 10ka je zavrsila kod njega.

Znam Dacu, ima je GSX-R (SRAD) 750 pre ovog motora.

Nego, probaj kako sam ti rekao, ako ne iskopacemo negde fabricku postavku!

• U prolazu, 6 postova

e pa ljudimoji evo i malo smeha od mene. vratim na prednjoj viljusci one srafcice za tri klika unazad i naravno motor pocne mnogo bolje da spiluje na rupama ali ja i dalje nezadovoljan. svratim i do pumpe da prekontrolisem gume i provalim da je prednja guma pala na 0,8 bara i sokiram se jer sam ja tako vozio pun gas do raske i nazad gde je i pocelo cackanje ogibaljenja zbog ljuljanja motora u krivinama . napumpam ja na 2,5 bara i eto ti cuda motor kao da vozim peglu. a da bar nisam imao problema sa gumama i da ne znam kako se motor ponasa sa praznim u redu ali nije mi palo uopste na pamet. sve u svemu sada znam nesto vise i nosim srafciger sa sobom dok ga ne podesim kako mi odgovara sada sam provalio sta mi je ciniti. a Vama svima hvala :o

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja