Nikolic 3 Napisano Octobar 12, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se malo pohvalim, i da podelim dobro iskustvo sa vama! Svi koji me znaju, pamte da sam ih gnjavio sa sledecim neresivim problemom: vetar, tj. promaja u kacigi! Znaci, haos!, pri svakoj brzini iznad 20km/h ;D, provlaci se vetar, preko lica, tacno preko desnog oka. ne mogu vam objasniti koliko je to iritirajuce a i stetno, kako za koncentraciju prilikom voznje a i po zdravlje (na duzim voznjama samo bih poceo da trepcem svaki cas...). u pitanju je integralna kaciga IXS HQ243, xl velicina (moja velicina), kupljena nova. naravno, ne probana. znate vec kako to posle ide sa dodatnim zeljama... probao sam skoro sve, da resim problem: 1. na ivicama otvora vizira sam lepio bezbroj (stvarno bezbroj, svuda okolo!) tankih gumica (misleci da vetar prolazi tu); 2. nakrivim kacigu prednji deo na dole, sportski pomalo; 3. sednem vise pozadi (KLE500 to bas i ne voli); 4. stavljam potkape (i kad im vreme nije), "naguzvam" deo potkape pod desnim okom; 5. nosim naocare za voznju... 6. pomislim da sam "mucho loco", probam druge kacige, kad one, uglavnom Ok... 7. lepio/sio cicak trake i mikrofiber, ali nista nece da izdrzi stavljanje/skidanje kacige... vec sam krenu da kupim drugu novu kacigu (ovaj put uz obaveznu probu, ili odoh iz radnje ;D), kad videh u Polo-u wind jammer, univerzalni, ali ipak samo za integralne kacige. moj je! danas testirao,... mmmmilina! nema vetra, nema promaje, opustena i lepa voznja! ako neko ima slican problem, preporucujem mu pomenuto resenje, uz napomenu da mu je cena relativno visoka, 15e, ali sa obzirom na zadovoljstvo i bezbednost voznje i zdravlja, nije puno. narocito kad se uzme u obzir da sam probao slicne varijante "uradi sam" koje nisu bile dugotrajne. Evo i slike: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Octobar 12, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan moram priznati da ovo jos nisam vidio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Octobar 12, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan jos da se dodam, moje iskustvo sa wind jammerom: Main advantages: 1. nema promaje, vetra preko lica 2. mnogo, ali stvarno mnogo smanjuje buku od vetra po spoljasnosti kacige 3. kozi brade vrlo prijatan materijal (user friendly, sto bi rekli neki ) Main disadvantages: 1. uprkos rupicama na prednjem i zadnjem delu, za luftiranje, protok vazduha ipak nije dovoljan, pa treba koristiti anti-fog sprej po unut.viziru 2. znacajno smanjena buka moze biti nezgodna po pracenje saobracaja, narocito neiskusnijim vozacima, bar u pocetku. 3. otezano stavljanje / skidanje kacige. no, bolje i to nego da ga svaki put skidam, samolepivi deo bi se zaprljao i izgubio adhesivnost. mozda i gresim, ali isuvise mi je drag ovaj komad opreme da bih ga tako lako upropastio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 13, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se malo pohvalim, i da podelim dobro iskustvo sa vama! Svi koji me znaju, pamte da sam ih gnjavio sa sledecim neresivim problemom: vetar, tj. promaja u kacigi! Znaci, haos!, pri svakoj brzini iznad 20km/h ;D, provlaci se vetar, preko lica, tacno preko desnog oka. ne mogu vam objasniti koliko je to iritirajuce a i stetno, kako za koncentraciju prilikom voznje a i po zdravlje (na duzim voznjama samo bih poceo da trepcem svaki cas...). u pitanju je integralna kaciga IXS HQ243, xl velicina (moja velicina), kupljena nova. naravno, ne probana. znate vec kako to posle ide sa dodatnim zeljama... probao sam skoro sve, da resim problem: 1. na ivicama otvora vizira sam lepio bezbroj (stvarno bezbroj, svuda okolo!) tankih gumica (misleci da vetar prolazi tu); 2. nakrivim kacigu prednji deo na dole, sportski pomalo; 3. sednem vise pozadi (KLE500 to bas i ne voli); 4. stavljam potkape (i kad im vreme nije), "naguzvam" deo potkape pod desnim okom; 5. nosim naocare za voznju... 6. pomislim da sam "mucho loco", probam druge kacige, kad one, uglavnom Ok... 7. lepio/sio cicak trake i mikrofiber, ali nista nece da izdrzi stavljanje/skidanje kacige... vec sam krenu da kupim drugu novu kacigu (ovaj put uz obaveznu probu, ili odoh iz radnje ;D), kad videh u Polo-u wind jammer, univerzalni, ali ipak samo za integralne kacige. moj je! danas testirao,... mmmmilina! nema vetra, nema promaje, opustena i lepa voznja! ako neko ima slican problem, preporucujem mu pomenuto resenje, uz napomenu da mu je cena relativno visoka, 15e, ali sa obzirom na zadovoljstvo i bezbednost voznje i zdravlja, nije puno. narocito kad se uzme u obzir da sam probao slicne varijante "uradi sam" koje nisu bile dugotrajne. Evo i slike: Koliko rece da joj je cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Octobar 13, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan @ NeskeBG Da ne bude zabune, pisao sam o "okovratniku", dodatku za donji deo kacige... cenu si tacno podebljao. na slici je i kaciga, samo kao primer postavljanja wind jammer-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cmmon 211 Napisano Maj 26, 2011 U prolazu, 91 postova Lokacija: Backa Topola ili tu negde Motocikl: Honda cbf600s Prijavi odgovor kao problematičan oho, zvuci odlicno, ukucala u google proline i wind jammer i srbija i nema, zvala cetri radnje za moto opremu, nikad culi, cak mi se i jedan smeje, kao ma nemas ti pojma, ako mi nemamo, to ni ne postoji...tip iz ixs-a.bzvz e sad, sve sto si ti radio, radila sam i ja sa mojom duchinni kacigom,jedino nisi stavljao sundjer za pranje sudova, to je bilo iz nuzde, na putu sam a duva li duva,kao da ni nemam kacigu,d701 model, nema onaj deo za bradu, ko na vetrometini,oci suze,sinusi otkidaju.u nekom dragstoru uzela sundjer pa gurnula,nije lose ali jos uvek duva ovo mi zvuci kao spas jer vec gledam da kupim novu kacigu znaci, molba za sve - molim lepo napisite gde mogu kupiti, poruciti, ja sam iz Backe Topole ali cu otici ako treba, nje vazno gde je, barem cu odmah isprobati na putu nazad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Maj 26, 2011 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Mogu ti sutra poslati sitijem.Odlican dodatak za malo starije kacige.Ja ga imam poodavno.Nema vise da pirne vetar po licu,malo mi magli ali samo kad stanem,tada i onako podignem vizir i mnogo manje ima buke.Info na pp ili 064/142-5729 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...