Jump to content

Moto Zajednica

ŠTA MISLITE O RADU M.K. U SRBIJI

Recommended Posts

• U prolazu, 99 postova

sezona je prosla skupovi takodje ,pa me zanima vase misljenje

o tome da li klubovi odnosno koliko smo kao klubovi na celu sa MAS-om (a ne pojedinci )

doprineli na popularizaciju moto sporta,ponasanju u saobracaju

humanitarnim radom i u opste na neke olaksice koje se ticu nas motorista

(registraciju,smanjenje placanja auto puta,i slicno).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5547 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Do popularizacije motocikala se doslo zasigurno, sto govori broj uvezenih motocikala i moto skupova, ali ne i do popularizacije moto sporta, nazalost. Sto se tice ponasanja u saobracaju i bezbednosti, samo ono sto masovnost povlaci za sobom. A sto se tice registracije i putarine, ovde se ne uredjuju tako brzo ni neka mnogo zivotno vaznija pitanja, pa dokle ovo dodje na red, bojim se nacekacemo se.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Ja sam na žalost jedini u mojoj zgradi koji ima motor pa mi je malo bedak da sam sa sobom pravim MK ili MC (kako je kome drago) al čim se doseli još neko sa 2 točka, eto nama kluba i iz korena menjamo stanje među srpskim motoristima... :D :D :D

Šalu na stranu, ja bih zaista voleo da neka nova pokretačka snaga koja će konačno pomeriti stvari s mrtve tačke bude BJB moto asocijacija

• U prolazu, 11 postova

Sta god da uradimo stvari se nece promenuti.Ipak mi zivimo u srbiji,Npr. ove godine u jednom gradu za vreme susreta lokalni stanovnici su bacali staklo na put!!!!!?????

A sto se tice rada mk. sve je OK.

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Da motora ima vise... Ima, i to bas. Da MK ne vode racuna o bezbednosti na skupovima... Ne vode.

Na defileu u Rumi je 2% ljudi imalo kacige. Na istom se desilo da je decko povredjen prilikom pada sa motora kada je bez opreme propinjao motor.

Prvo moramo sami da pokazemo da se brinemo za sopstvenu bezbednost, a posle da to trazimo od drugih.

• U prolazu, 99 postova

evo i ja cu da se izjasnim .posto pripadam m.k.extrem smederevo

mislim da  moj klub a i drugi klubovi nisu se preterano pomucili oko

svih ovih stvari vezano za nas same .i mislim da smo kolektivno nezreli za jednu

jaku organizaciju kao sto bi trebala da bude MAS. pocev od raznih akcija pa dalje skupova i slicno

i mislim da gotovo nista medijski nismo uradili za motociklizam.a da nepricam o nekom humanitarnom radu

• Zainteresovan, 875 postova

Jos uvek je nase drustvo u fazi razvoja i verujem da ce za koju godinu stvari poceti da dolaze na svoje mesto. Ljudi moraju da shvate ozbiljno voznju motora i da to nije samo nacin da se podigne adrenalin. Zbog nedolicnog ponasanja pojedinih motociklista ljudi imaju predrasude i stereotipe prema svima nama.

• U prolazu, 35 postova

MK"VATRENI" je ove sezone pokusao da poseti sto vise skupova i u sto vecem broju a pored toga pojedeno je i dosta prasica,jagnica kao i rostilja,sto znaci dosta druzenja u okviru kluba. ;)

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Mislim da nije uradjeno nista. Vecina nasih moto klubova je formirano reda radi ( da svi vide da i mi nismo macji kasalj ) , nazalost svi su isuvise gledali filmove B. produkcije o kojekakvim bandama na motorima, pa i nasi klubovi lice pomalo na te iz filmova. Dok se klubovi ne uozbilje i pocnu ozbiljno da rade nista od njih. Koga god sam iz bilo kog kluba upitao : Zasto to tako, sto se ne potrudite da bude onako - uvek sam dobijao odgovore tipa " znas hocemo mi, al to ne ide lako, znas imamo ovakvih i onakvih clanova, i. t. d.  I tako stalno - do vecnosti !

Mislim da nam nije potrebno da gledamo filmove, dovoljno je da se ljudi okrenu u svom okruzenju, nek pogledaju druge klubove ( sportske, kinoloske, sah klubove, kojekakva druga udruzenja i videce da kod njih nema problema - sve moze uz malo truda. Jedino u moto klubovima nista ne stima. Moje licno misljenje je da moto klub ne treba da ima za cilj jedino organizaciju moto skupa i neke zurke i gotovo, vec i mnogo vise !

Letos sam bio prijatno iznenadjen kad sam bio u Cacku i video da je M.K. Mancula organizovao tribinu u Cacku gde se govorilo o motorciklistima i povecanju bezbednosti u saobracaju sa ucescem nacelnika za saobracaj MUP-a Cacak, kao i jos nekoliko ozbiljnih gostiju !  - Za pohvalu 

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Yamaha fazer 1000

Evo ti odgovora  brate extremisto

.Kao i sto sam znas mnogo stvari je trulo u celoj prici i puno  cega nema zdravu osnovu.Nemoram ja da ti pricam o  stelovanju termina i o radu moto klubova u srbiji kad ti to bolje znas od mene.Svi mi volimo svoje klubove i zelimo da ih dignemo na visi nivo , ali za to je potreban glavni faktor koji se zove novac. Znas koliko  sve kosta i koliko te kosta sezona . Mi nismo kuckari i sah majstori, kako kaze drumska lisica .,i nas sport vise kosta od para kopacki i loptice za stoni tenis ., i uz to  i "vreme je pasje ". nema se love za sve.Drzavu libo racku za nas i nase pokusaje  ispred skupstine da nam umanjenje registracije na pola godine i smanjenje putarine  jer nemamo 4 tocka.Hocu da ti kazem da je malo pravih koji nesto pokusavaju da urade  i promene ,  i mnogo onih koji cekaju da  defile prodje kroz grad pa da se prikljuce iz sporednih ulica  i budu deo parade .Brate , prica ide u nedogled pa cu da  skratim .Pozdravi Bubija i drustvo pa se cujemo.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Tacno je da nas sport kosta puno, al kosta svakog zasebno . A sto se tice klubova svrha njihovog postojanja kod nas ispada samo organizacija moto skupova, eventualno podela paketica deci i akcija davanja krvi ( tu i tamo ) .

Smatram da bi moto klubovi trebali da rade dosta vise . Govorim o radu, ne o novcu . Na primer : Mogli bi moto klubovi - svako u svom mestu da organizuju u saradnji sa skolama po neko predavanje o motorciklima i voznji na njima - jednom mesecno. U sezoni voznje mozda i jednom nedeljno. Sta je potrebno ?    Jedan iskusan motorciklista koji bi odrzao predavanje , nekoliko njih koji ce da osmisle to predavanje - tipa " skola dobre voznje motorom " , prostorija gde ce se to odrzati - dovoljna je jedna ucionica ili sala mesne zajednice, ukljuciti lokalne medije da to izreklamiraju ( ako moto klub to radi besplatno mislim da bi i ta reklama bila besplatna ), a mogu se otstampati i neki plakati ( na racunaru, pa fotokopirati ).

Ne mora ta predavanja da drzi samo jedan covek, moze vise njih, pa na smenu.

Ima puno toga sto moto klub moze da uradi, a bez novca - ovo je samo jedan primer.

E kad se bude tako radilo i ljudi ce drukcije razmisljati o nama ( ne ko sad sto misle ), pa ce se onda mozda nesto promeniti i u nasu korist. Ako nista drugo bar ce crna hronika biti manja .

Mozda ja nisam u pravu, mozda i jesam, al to je samo moje misljenje !

• , 1322 postova

Po mom skromnom misljenju MOTO KLUB je skupina ljudi koji vole motore i prvenstveno su clanovi moto kluba radi medjusobnog druzenja,prijateljstva,sklapanja poznastva sa ostalim motoristima,znaci HOBI.

Moto klubovi nisu ti koji trebaju raditi na nekim akcijama sto se tice sigurnosti na cestama i slicnih stvari.

Za te stvari postoji unija motorista,ili neke druge organizacije koje su na nekom vecem drzavnom nivou i koji su placeni da taj posao i obavljaju.

Sada cete reci da sve to sto sam ja naveo,da se zbog toga ne mora biti u nekom klubu,da i pojedinci bez boja kluba isto vole motore...

Pa naravno da je tako!!!

Tko zeli biti u klubu neka bude,tko ne zeli,neka ne bude,jasno kao dan.

Naravno da je odlicna stvar kada neki klubovi naprave nesto u humanitarne svrhe ili organiziraju nesto za dobrobit drustva u kojem zivimo,ali,sve je to "pod neobavezno",ovisno o vremenu i mogucnostima.

Mi motoristi smo poznati po tome da zelimo uvijek napraviti nesto dobro i da zelimo uvijek nekome pomoci,pa cak i vise od nasih granica mogucnosti.

Znaci ,ni jedan moto klub nije formiran ni osnovan "reda radi" nego zbog onoga sto sam naveo u prvoj recenici.

Ne gurajte probleme moto klubovima nego onima koji te stvari moraju rjesavati jer dok VI mislite da su moto klubovi ti koji ne rade nista,problem nikada nece biti rijesen.

Eto,sada mozete slobodno i mene popljuvati,ovo je moje misljenje iza kojega i stojim.

• Ne silazi, 5547 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere
MOTO KLUB je skupina ljudi koji vole motore i prvenstveno su clanovi moto kluba radi medjusobnog druzenja,prijateljstva,sklapanja poznastva sa ostalim motoristima,znaci HOBI.

Ovo je bas ovako u slucaju mog moto kluba. Cak su neki clanovi vise angazovani oko rostilj-razanj akcija nego oko voznje! ;D Skup ne pravimo vec par godina, iako imamo 3 nagrade za najbolju organizaciju od pre 5-6 godina.

• U prolazu, 99 postova

Po mom skromnom misljenju MOTO KLUB je skupina ljudi koji vole motore i prvenstveno su clanovi moto kluba radi medjusobnog druzenja,prijateljstva,sklapanja poznastva sa ostalim motoristima,znaci HOBI.

Moto klubovi nisu ti koji trebaju raditi na nekim akcijama sto se tice sigurnosti na cestama i slicnih stvari.

Za te stvari postoji unija motorista,ili neke druge organizacije koje su na nekom vecem drzavnom nivou i koji su placeni da taj posao i obavljaju.

Sada cete reci da sve to sto sam ja naveo,da se zbog toga ne mora biti u nekom klubu,da i pojedinci bez boja kluba isto vole motore...

Pa naravno da je tako!!!

Tko zeli biti u klubu neka bude,tko ne zeli,neka ne bude,jasno kao dan.

Naravno da je odlicna stvar kada neki klubovi naprave nesto u humanitarne svrhe ili organiziraju nesto za dobrobit drustva u kojem zivimo,ali,sve je to "pod neobavezno",ovisno o vremenu i mogucnostima.

Mi motoristi smo poznati po tome da zelimo uvijek napraviti nesto dobro i da zelimo uvijek nekome pomoci,pa cak i vise od nasih granica mogucnosti.

Znaci ,ni jedan moto klub nije formiran ni osnovan "reda radi" nego zbog onoga sto sam naveo u prvoj recenici.

Ne gurajte probleme moto klubovima nego onima koji te stvari moraju rjesavati jer dok VI mislite da su moto klubovi ti koji ne rade nista,problem nikada nece biti rijesen.

Eto,sada mozete slobodno i mene popljuvati,ovo je moje misljenje iza kojega i stojim.

to je to sto je i normalno

• Zainteresovan, 875 postova

Posto su klubovi osnovani radi druzenja onda treba na tome i da ostane. A ako se vec planira neka veca aktivnmost onda bi trebao i mas da ucestvuje u tome jer je to visa instanca od kluba i on bi trebao malo vise da se aktivira. pogotovo sto se tice bezbednije voznje. A i samo smo  svedoci da pojedini clanovi moto klubova ne daju dobar primer sigurne i bezbedne voznje te time odaju los utisak i stvaraju losu predstavu  o celom motoraskom drustvu.

• , 1322 postova

A i samo smo  svedoci da pojedini clanovi moto klubova ne daju dobar primer sigurne i bezbedne voznje te time odaju los utisak i stvaraju losu predstavu  o celom motoraskom drustvu.

vjeruj mi da se clanovi moto klubova ZNAJU voziti u grupi,i da je svaka klupska voznja sigurnija od one gdje se voze  pojedinci koji nisu u klubu.Tu se tocno znaju pravila voznje,svako svakoga poznaje i ta pravila se postuju.Osim toga,tko daje losu predstavu o sebi,razmisli ponovo koliko ljudi vidis sa oznakama da se voze bez kaciga a koliko vidis bez oznaka  ;).

Mislim da se zna u moto svijetu tko ignorira osnovna pravila a tko ih se drzi.Prodji malo po Miseluku,da ne spominjem cuvenu ulicu silikona pa da vidimo te klubove koji stvaraju "losu predstavu o celom motoraskom drustvu".

Pa nije valjda da ja znam to bolje nego ti koji sam 700 km udaljen.

Naravno,da ne mislim to na sve ,nego na pojedince,ali ipak na pojedince koji su u vecini.

Naravno da ima i ljudi u klubovima koji ne postuju propise,ali nisu problem pojedinci,problem je vecina.

Niko na mene nece paziti ako se ne pazim sam,bio u klubu ili ne bio.

A oni sto padaju bez opreme,da budem iskren,ne zalim ih ni najmanje,jer po meni to i nisu motoristi.Mozes njima pricati koliko hoces ali od toga nema nista.

Takvi jednostavno nemaju ljubav prema motorima jer on ako nije "vidjen" smatra da ni nema motor.Takvima nikakve akcije ne pomazu,za njih nema spasa.

A vjerujte,takvi pozeri se ni ne primaju u klubove

• U prolazu, 99 postova

Posto su klubovi osnovani radi druzenja onda treba na tome i da ostane. A ako se vec planira neka veca aktivnmost onda bi trebao i mas da ucestvuje u tome jer je to visa instanca od kluba i on bi trebao malo vise da se aktivira. pogotovo sto se tice bezbednije voznje. A i samo smo  svedoci da pojedini clanovi moto klubova ne daju dobar primer sigurne i bezbedne voznje te time odaju los utisak i stvaraju losu predstavu  o celom motoraskom drustvu.

mislim da gresis svi klubovi imaju neko pravilo o voznji

recimo u mom klubu nemozes da se vozis bez kacige drugo ako se putuje prilagodjavamo se brzini najslabijeg po motoru ,ili iskustvu

desava se da ljudi divljaju ali to nema veze sa klubom vec sa tim kako vozis.i uopste sa ljudima bili u klubu ili slobodni

ko se nepridrzava nekih pravila kluba ,pozdravis se i zdravo

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja