Jump to content

Moto Zajednica

Pitanja - CB500

Recommended Posts

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Polako dolazi veme da se menja ovaj potrošni mateijal.Naravno, neću sad, na kraju sezone, ali ovo mi je prvi motor, nemam blage veze šta da uzmem pa bih voleo malo bolje da se raspitam o svim opcijama.Dakle,

1.Kočione pločice: organske ili sinter, koji proizvodjač i okvirna cena?

2.Gume.To mi je malo zahebanija stavka, zbog cene.Trenutno su mi na motoru gume iz 2001  :o i veoma su zajebane. :D Prednja je 110/80-17 a zadnja 130/80-17.Napred Bridgestone Battlax, a nazad Pirelli, ne znam tačno koja.Jbg, jeste sramota, al nemam vremena ni da se pošteno navozam, a kamoli da gledam gume.  :)  Trebaju mi neke koje će dobro da drže, da mogu da se jurim sa muljazom po krivinama.  :P ;D

Ako može i cena za gume (bar okvirna).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

Kazi godiste motora pa cu ti reci cenu za CARBONE LORRRAINE

Motor je 1993 godište.

Gume ne moraju da budu Bridgestone, rekao sam da mi je trenutno prednja Bridgestone, ali mogu i promeniti proizvodjača.

Guest Cubric

Kakve organske, neorganske... Keramičke udri, nemoj da cicijaš. I to 'talijanske! Na pločicama se ne štedi. ;D

Ne stižem nikako sad zbog ispita, ali za desetak dana ću da obilazim radnje, planiram da kupim neke pantalone, pa ću ti pogledati i za pločice šta ima i pošto. ;)

Kakve organske, neorganske... Keramičke udri, nemoj da cicijaš. I to 'talijanske! Na pločicama se ne štedi. ;D

Ne stižem nikako sad zbog ispita, ali za desetak dana ću da obilazim radnje, planiram da kupim neke pantalone, pa ću ti pogledati i za pločice šta ima i pošto. ;)

Samo ti zaebavaj, na kraju ću da prelomim i da uzmem gipsane.Ima da staje u mestu.  :D

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

U katalogu imam samo od 1994 - 1996 i mladje pa ako ti odgovara CARBONE LORRAINE  svrati i ponesi stare da uporedimo ,inace cena ovih koje imam je 3200 ,to su SBK (prednje) a RX zadnje su 2300 kinti

pozz

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

2.Gume.To mi je malo zahebanija stavka, zbog cene. 

Trebaju mi neke koje će dobro da drže, da mogu da se jurim sa muljazom po krivinama.  :P ;D

Ako može i cena za gume (bar okvirna).

Sto se tice prve stavke, imaju kod capa neke karbon-sinter, ja probao na jednom motoru i fino rade. Jedino mislim da su malo skuplje, ali na ovome sto si ti naveo da ti treba nema stednje. Bolje da si kupio manje sarenu tj. jeftiniju kacigu, a za razliku kupio bolje gume i kocnice.

Sto se tice druge stavke, takvu gumu neces naci. Oduvacu te. Ja mogu da ti pomognem oko michelina, izbusio sam nesto dosta povoljno. Nabavio sam Ruski za afriku anakee za 180e obe, frizeru power ct za 180 zadnju, za skutere 33-38e..

Velika dilema, štedeti na glavi ili na kočnicama.  :) Defender isto košta, bez obzira dal je u boji ili ne.

Ne štedim ni na jednom ni na drugom, nego pitam da ne bih bez potrebe bacao pare na nešto što mi nije neophodno za onakav motor.Što se tiče guma izbor je spao na Bridgestone BT45 ili Dunlop Arowmax GT501.Može i Michelin al ne znam šta oni imaju u toj klasi.

• Skuteras, 3696 postova

Mozda ja gresim, ali sam sve nesto ubedjen da zbog losih guma i kocnica moze da se napravi tako dobro sranje da ti ni Shoei, Arai i ostali zajedno ne bi pomogli.

Ne zaebavaj me, rekao sam ti da ne štedim.Bar ne na tome.Za ostalo će vidimo.  :D

Gospoda iz Michelina mi preporučuju za moj motor Pilot Active.

• Skuteras, 3696 postova

Evo sad ti se ja raspitao za gume. Pilot activ kod ovih ljudi kosta 66-78e, mada bi za prednju bio malo problem posto trenutno nema na stanju.

Imaju pilot sport i kostaju 63-71e. Postarina negde oko 400 din. ja sam sad uzeo ove sport i nikako ne mogu da naviknem da su tolio dobre

:o :o :o

Za ove ostale bi mi trebalo preko 200e za obe gume.Čekaj, 78 evrova najviše, bez obzira prednja ili zadnja?A jel će to da može pred početak sledeće sezone, da mi ne stoje gume džabe celu zimu?Taman i da nabave Active prednju, mada po ovoj ceni mogu da uzmem i Pilot sport.

• Skuteras, 3696 postova

Ove cene sto sam ti stavi su ti 63 prednja, 71 zadnja. Ja nisam nikad video tu active, ali za pilot sport znam da je provereno dobra i mozda jedan od najboljih u toj klasi guma. Ja je poslednja 3 dana teram po kisi i odusevljavam se kako koci. U odnosu na one dunlop kao nebo i zemlja. Valjda ce moci da se uzmu i iduce godine, ali ako pristedis malo uzimaj to odmah, a iduce godine pare za putovanja da trosis

Pa Active su, kako sam ja skapirao, malo dugotrajnije al lošije.Ništa, onda ću da uzmem Pilotice Sportice, možda sad, imam pare.Aj dogovorićemo se za vikend, posle povratka sa neke vožnje, nadam se. ;)

• Skuteras, 3696 postova

Ja mislim da povoljnije nema, ai mislim da ce biti jos vozenja ove godine, tako da.... Tebi zadnja i nije problem koliko prednja. Ako dodje do neke promene vremena ja odoh u cetvrtak da oprobam ove moje do BG-a, pa ti javlam da li da uzmes ili ne.

Povoljnije stvarno nema, obe po ceni Bridgestone zadnje.Al neću ih sigurno menjati ove sezone jer meni nažalost i nema mnogo vožnje, pa nek me čekaju na proleće nove.A problem su mi obe, menjam obe obavezno.

Promenio sam ime teme, da ne bih otvarao novu.

Zanima me šta od ulja da sipam u motor?Pretražujući po forumu došao sam do zaključka da većina koristi Motul 5100 ili 300V, pa kud svi turci tu i mali Mujo.E sad, šta me buni: prethodni vlasnik je izgleda koristio samo najskuplje, bez obzira da li je potrebno, pa mi je sad u motoru 10w50 ulje.U user manualu preporučuju 10w30, a ja sam ipak mislio da uzmem 10w40.  ;D Koje od ova dva i koja viskoznost?Da li bučan menjač (iz prve u drugu) može da ima bilo kakve veze sa uljem?

Još nešto, pre neki dan sam proveravao nivo ulja, posle skoro 3000km ulja žuto ko sunce.Jel to tako na svim motorima?Znam da je preradjeno iz automobila crno.

Guest Cubric

Promenio sam ime teme, da ne bih otvarao novu.

Zanima me šta od ulja da sipam u motor?Pretražujući po forumu došao sam do zaključka da većina koristi Motul 5100 ili 300V, pa kud svi turci tu i mali Mujo.E sad, šta me buni: prethodni vlasnik je izgleda koristio samo najskuplje, bez obzira da li je potrebno, pa mi je sad u motoru 10w50 ulje.U user manualu preporučuju 10w30, a ja sam ipak mislio da uzmem 10w40.  ;D Koje od ova dva i koja viskoznost?Da li bučan menjač (iz prve u drugu) može da ima bilo kakve veze sa uljem?

Još nešto, pre neki dan sam proveravao nivo ulja, posle skoro 3000km ulja žuto ko sunce.Jel to tako na svim motorima?Znam da je preradjeno iz automobila crno.

Ih Kiro, pa nije to dizel motor, tako se to nosi. Doduse moguce je jedino da ima metalnih opiljaka posto je Honda, ali Hondajeto. ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja