Jump to content

Moto Zajednica

SHOEI RAID 2

Recommended Posts

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Molim za vase misljenje ili ako neko ima iskustva sa ovom kacigom.

Kosta 300 eur. , vredi li te pare?

Ima li sta bolje za te pare?

Unapred zahvalan.

Ako neko moze da ubaci sliku, meni ne ide.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 33 postova

Za shoei nema sta da se prica, sigurno vredi te pare! Raid je najniza klasa, kaciga dolazi bez ikakvih dodataka sem anti-fog unutrasnjeg vizira, naravno karbonska je. Za te pare ima dosta dobrih kaciga sa komplet opremom, zastita za bradu, nos... Znaj da Shoei ima 5god. garancije na sve! Ako dodas jos nekih 100 evra mozes da uzmes XR-1000 koja ima bolju aerodinamiku i malo je tisa od Raid2.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Bolje kupi Suomy Vandal koja je bolja kaciga za isto para. To je profesionalna trkacka kaciga sa homologacijom za SuperBike takmicenje, za taj novac ne postoji bolja.

Shoei je dobar samo kod X-Spirit i onog flip-up modela, nije los posao ni sa XR-1000, ostalo je totalno precijenjeno i nepotrebno bacanje para.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Bolje kupi Suomy Vandal koja je bolja kaciga za isto para. To je profesionalna trkacka kaciga sa homologacijom za SuperBike takmicenje, za taj novac ne postoji bolja.

Po meni je ipak Shoei Raid 2 bolja investicija (ali i skuplja). Materijali su znatno kvalitetniji, bolja postava nego kod Suomy-a (pretpostavljam i bolja akusticna izolacija), skoljka od kompozitnih materijala (Suomy- armirani fiberglas), +bolji sistem hvatanja vizira +zavrna obrada boja i laka kojima verujem nema premca...

Mada, opet, slazem se Lazom, jeste bolja od Suomy Vandala, ali ne duplo i sigurno ne opravdava cenu od 430e. Ili skupi jos malo za XR1000, ili potrazi jos neku kacigu u tom cenovnom rangu. NPR, za 20-ak evra vise imas HJC HQ-1 skroz karbonsku, top-model kacigu!  ;)

Maki, sta to govoris, Suomy vandal ima alcantra postavu koja se potpuno skida i pere, to nemaju ni Raid 2, a ni XR-1000. Skoljka je trokompozitna (fiberglas-carbon-kevlar - dakle kompozitni materijali), zavrsna obrada je slicna, samo su viziri malo bolji. Aerodinamika je kod Vandala bolja i pravljena je za trkace u SBK takmicenju i sve to za oko 300 eura kod nas! Raid 2 je tu van konkurencije skroz...

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Maki, sta to govoris, Suomy vandal ima alcantra postavu koja se potpuno skida i pere, to nemaju ni Raid 2, a ni XR-1000. Skoljka je trokompozitna (fiberglas-carbon-kevlar - dakle kompozitni materijali), zavrsna obrada je slicna, samo su viziri malo bolji. Aerodinamika je kod Vandala bolja i pravljena je za trkace u SBK takmicenju i sve to za oko 300 eura kod nas! Raid 2 je tu van konkurencije skroz...

Alcantra postavu trenutno stavljaju samo u spec1r extreme, nemaju je ni spec1r ni vandal nazalost...

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Alcantra postavu trenutno stavljaju samo u spec1r extreme, nemaju je ni spec1r ni vandal nazalost...

;)

Suomy, kao i ostali Italijanski proizvodjaci bas stede na postavi, kad su sportske integralke u pitanju... Neznam, meni Shoei generalno odaje utisak boljeg kvaliteta u celini, a drzao sam na glavi (ne u voznji  :)) obe kacige.

U svakom slucaju, generalno mi se Suomy nesvidja, cak i skuplji modeli odaju utisak lose zavrsne obrade, svi aerodinamisni i ventilacioni dodatci kao da ce svakim sledecim dodirom otpasti (slici utisak imam i sa AGV  >:(), a o patentu skidanja vizira (dobro, kod Vandala je drugacije) da ne govorim, ko da je star 20god.

To sa zavrsnom obradom jeste bio slucaj sa ranijim serijama, moja prva Spec-1R je bila takva, ali su se stvari promijenile, sa mojom drugom Spec-1R su mnoooogo popravili stvar. Sada se usudjujem da kazem da bih uvijek prije uzeo Spec-1R (ili extreme) nego li XR-1000 (da ne bude zabune, naravno da sam probavao sve te kacige dosta puta). Kod Shoei-a zaista ne bih isao ispod X-Spirit. A za mehanizam zamjene vizira, kod vandala je extra brz, a za ovaj sa poklopcima, pa sta znam, ja ne mijenjam na toj kacigi cesto vizire tako da mi to ne smeta. Taj mehanizam ima i Arai, radi se o tome da je vizir bezbjednije pricvrscen i osiguran i nece se tako lako otkaciti pri padu i udaru (sto se dosta desavalo na Shoei-u, AGV-u, Nolanu,...). Kako god bilo, covjek koji kupuje zna svoje prioritete, ali u cjenovnoj klasi od 300 eura, Raid 2 nije bas najbolji izbor, ali to ne znaci da je los ;)

• Drug član, 2245 postova

U svakom slucaju, generalno mi se Suomy nesvidja, cak i skuplji modeli odaju utisak lose zavrsne obrade, svi aerodinamisni i ventilacioni dodatci kao da ce svakim sledecim dodirom otpasti

evo ja imam i Spec 1R i XR 1000. Dakle, nisam ih probao, nego ih imam. XR1000 izgleda kao kaciga iz potpuno druge klase u odnosu na Spec 1R. Da budem precizniji, slozio bih se sa ovim sto je Maki napisao. To ne znaci da mislim da je Suomy los, ali eto.....recimo da mi je XR kvalitetnija (bar tako deluje) nekih 20% od nje

Taj mehanizam ima i Arai...

C! Lici, ali nije.

Mali off: Kod Arai-a nije potrebno skidati bocne poklopce, sitsnes jedan "taster" i vizir izlece napolje.

U svakom slucaju, generalno mi se Suomy nesvidja, cak i skuplji modeli odaju utisak lose zavrsne obrade, svi aerodinamisni i ventilacioni dodatci kao da ce svakim sledecim dodirom otpasti

evo ja imam i Spec 1R i XR 1000. Dakle, nisam ih probao, nego ih imam. XR1000 izgleda kao kaciga iz potpuno druge klase u odnosu na Spec 1R. Da budem precizniji, slozio bih se sa ovim sto je Maki napisao. To ne znaci da mislim da je Suomy los, ali eto.....recimo da mi je XR kvalitetnija (bar tako deluje) nekih 20% od nje

Ona Suomy sto si zeni kupio je iz stare serije kao i moja prva, stvar je od tada komad uznapredovala. moja druga Spec-1R je nesto sasvim drugo. Bivsi Minin XR-1000, kada stoji pored nove "specijalke",  nema sta tu da trazi. Spec-1R je u klasi sa X-Spirit i tu je klimavo poredjenje, XR-1000 je ipak klasa ispod. Nemojte pogresno da me shvatite, XR-1000 je odlicna kaciga ali ne za novac koji se prodaje, za to bi morala imati izmenljivu i perivu postavu i ozbiljniju aerodinamiku.

Kepo, koji broj nosis?

Imas u Louisu rasprodaju XL velicine, Raid II za 200, a XR1000 za 300e!!!

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Ja sam  je kupio u Luisu na popustu za 200 eura i mislim da je extra za te pare.Zbog ovog loseg vremena nisam imao priliku da je testiram, ali prvom prilikom cu je isprobati i javljam.Moram priznati da je presudna u izboru bila boja,malo cudno, ali zbog boje jakne sam izabrao bas tu kacigu a i ljudi, SHOEI je to!

Imas pred kraj sezone, kad im ostane "starih" boja na lageru spuste cenu i za 50%. Samo moras da reagujes brzo jer to nije snizenje nego rasprodaja pa neki cesti brojevi poput M, L planu za par dana...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja