IM93 8 Napisano Novembar 26, 2020 U prolazu, 14 postova Motocikl: Honda S-Wing 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kojoj kacigi bi ste dali prednost sto se tice kvaliteta, Scorpion exo city solid ili Agv orbyt? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VR46 585 Napisano Novembar 27, 2020 Svrati ponekad, 298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS "13 LC Prijavi odgovor kao problematičan Ово нису кациге,ово су качкети... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13862 Napisano Novembar 27, 2020 Integrisan, 7649 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Izbi sebi iz glave da je to skuter pa JET ide uz to. Evo da ti kažem nešto. Pre deset i više godina postavim isto tako temu kao i ti. Kažu meni ljudi ovde, kupi integralnu i ne gledaj grafiku i te gluposti. Tako i uradim. Vozio sam skuter od 50cc. Prođe nedelju dana, zapletem se prednjim točkom, sa ne više od 30kmh. Opalim bradom direktno u asfalt. Nisam ni skontao šta se desilo. Integralna me je skroz zaštitila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IM93 8 Napisano Novembar 27, 2020 U prolazu, 14 postova Motocikl: Honda S-Wing 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam kupio skuter, bio sam ubedjen da cu kupiti integralnu kacigu, zbog bezbednosti, pocnem da vozim u avgustu (nosim polovnu kacigu koju sam dobio na poklon, ne vozim bez kacige) i 99% vozaca skutera vidim sa jet kacigom na glavi. Znam da cesto vecina nije u pravu, ali eto, pomutili su mi razmisljanje. Da li bi mi mozda flip up bila dobra opcija, s obzirom da nosim naocare za vid? Koliko su one pouzdane? Veliko hvala svakako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Novembar 27, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 11. 2020. at 18:19, IM93 je napisao: Kada sam kupio skuter, bio sam ubedjen da cu kupiti integralnu kacigu, zbog bezbednosti, pocnem da vozim u avgustu (nosim polovnu kacigu koju sam dobio na poklon, ne vozim bez kacige) i 99% vozaca skutera vidim sa jet kacigom na glavi. Znam da cesto vecina nije u pravu, ali eto, pomutili su mi razmisljanje. Da li bi mi mozda flip up bila dobra opcija, s obzirom da nosim naocare za vid? Koliko su one pouzdane? Veliko hvala svakako! Raširi Ja isto nosim naocare, probao sam full i flipup, lakse je za naocare sa flip kacigom, bar meni, cak ne moram ni da skidam naocare da bi stavio/skinuo kacigu. Jedino nisam uspeo da resim magljenje naocara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 786 Napisano Novembar 28, 2020 Zainteresovan, 478 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 11. 2020. at 18:19, IM93 je napisao: Kada sam kupio skuter, bio sam ubedjen da cu kupiti integralnu kacigu, zbog bezbednosti, pocnem da vozim u avgustu (nosim polovnu kacigu koju sam dobio na poklon, ne vozim bez kacige) i 99% vozaca skutera vidim sa jet kacigom na glavi. Znam da cesto vecina nije u pravu, ali eto, pomutili su mi razmisljanje. Da li bi mi mozda flip up bila dobra opcija, s obzirom da nosim naocare za vid? Koliko su one pouzdane? Veliko hvala svakako! Raširi Ako nemas disciplinu zaobidji flip,ja licno je koristim, ali onog momenta kad treba da krenem iz mesta tog momenta zatvaram flip.Ako je vruce otvorim vizir, problem sa flipom je sto ces vrlo brzo poceti da vozis sa otvorenim a onda....dzabe ste krecili 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5750 Napisano Novembar 28, 2020 Drug član, 2537 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim jet po gradu, nema sanse da se kuvam u full face. Dobro nas grad nije isti kao bg al opet. Svestan sam rizika, al rizik je na motoru velik svakako, ma koju kacigu nosili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Novembar 28, 2020 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ја увек препоручујем кациге овог типа: helmets Crossover da moto e scooter grex G4.2 PRO WWW.GREX.IT Произвођач није битан. Оно што јесте, је заштита за браду. Има велико видно поље, скоро као и џет, проветрена је, а пружа више заштите. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 29, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan imaš i neke kacige koje imaju posebne falcove u koje se uvuku naočare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 541 Napisano Decembar 8, 2020 Zainteresovan, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon pada od pre 8 godina, nikad vise nijednu kacigu osim full face. Moja preporuka Nolan N87, naocare bez problema nosim, kaciga ima integrisane tamne naocare koje takodje mogu da se spuste i kad se nose dioptrijske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IM93 8 Napisano Februar 14, 2021 U prolazu, 14 postova Motocikl: Honda S-Wing 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljena Scorpion exo city solid. Da komentarisem kakva je, ne vredi, pocetnik sam. Nadam se da ce mi na glavi sluziti samo kao “ukras”. Hvala svima na savetima! Sto se mene tice moze lock. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...