JOE 0 Napisano Avgust 7, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan imam problema u vezi Aprilie Pegaso 125 (rotax 123) znaci kao da imam blokadu (ali nemam) masina posle korektnog zagrevanja i kruga da bi postigla radnu temperaturu je trebala da se malo "cepne" e tu nastaju problemi... 1.brzina do 4-5k obrtaja , 2.brzina dolazi do 8k obrtaja i pocinje da trokira (onda posle jos malo dodavanja gasa u 2. masina "PROBIJA") i onda moze i u 3 i nadalje da se vozi lepo. Ali ako ne probijem tu barikadu u 2. brzini u svakoj sledecoj motor trokira i dolazi do 7,5k obrtaja i to je to-NEMA DALJE znaci moze da se probije samo u 2. brzini (u 3 kao da nema snage, zakucava na 8k obrtaja) bez tog probijanja u 2. motor dostize nekih 75-80 kmh a ako probijem u 2. dostize nekih 130kmh (mozda i vise, ali da ne preterujem ) i sada ako ja npr. ocu da postignem neku putnu brzinu (90-100) moram da "PROBIJAM" kako da namestim da motor pri dodavanju gasa moze da ode i u "crveno" bez ikakvih "PROBIJANJA u toj vise puta pomenutoj 2.brzini znaci zelja mi je da mogu sam da kontrolisem kolko cu u kom trenutnu da idem. uf.. valjda ste me razumeli ako slucajno niste pitajte pokusacu opet da objasnim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Avgust 7, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan evo i slika mog ljubimca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Avgust 7, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan i jos 1 ;D P.S jel zna neko gde mogu nabaviti nalepnice za ovo moje magarence ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Avgust 7, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan pf... mozda malo glupo ali ja ne mogu da editujem post ??? :-\ tako da stavljam jos jednu sliku ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 7, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Imali smo slichan problem brat i ja na njegovoj RS125. Pretrazhi malo forum, postavio sam skoro istu temu ili sachekaj da Maki napishe ono shto je pisao bar 20x. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Avgust 7, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=22238.msg293815#msg293815 date=1218103745] Imali smo slichan problem brat i ja na njegovoj RS125. Pretrazhi malo forum, postavio sam skoro istu temu ili sachekaj da Maki napishe ono shto je pisao bar 20x. :D Evo i 21, da mi ne bude dosadno. Za prvu brzinu nisam shvatio sta hoces da kazes, ali evo sta te muci u drugoj. Aprilia ima izduvni ventil koji otvara na 8000. On se usled neodrzavanja cesto zaglavi i pravi te probleme. 1.iznad izduva na cilindru pronadji kuciste ventila koje se drzi sa dva imbus srafa. (sajlica izlazi iz njega). Odvij ta dva srafa i izvuci ga napolje, ocisti "giljotinu" od garezi i vrati je nazad. PAZI DA JE NE OKRENES GRESKOM ZA 180 STEPENI! 2. Proveri da sajlica ide lako. Da nije zardjala, da ne zapinje, itd... 3. Verovatno te ovo muci. Na drugom kraju sajle, gore na ramu nalazi se solenoid. On povlaci sajlu i izvlaci ventil. Proveri njegovo funkcionisanje tako sto ces ga posmatrati i dodati gas preko 8000 u mestu. Na 8000 treba naglo da povuce sajlu. Ako to ne cini ili mu treba duze od 1sec, proveri podesenost hoda poluge. Treba da iznosi 8-10mm. (mislim da pise na nalepnici pored). Takodje uzmi malo tovat masti i podmazi ovaj deo. Eto, to treba da te resi muka. Ako ti nesto nije jasno- pitaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Avgust 7, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti Maki, izvini zbog cimanja cujemo se ako nesto ne stima kako treba, a i ako stima onda idemo na neko pice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Avgust 7, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ok, a ako ti u prvoj trokira oko 5-6000, onda imas isti problem (elektronika) ko sto je imao Boki. Za to pretazi forum da ne bih pisao opet ili cu ti ostaviti broj na PM, pa me zovi da ti objasnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Avgust 7, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan jeste imam probleme i u 1. ali cucemo se da prvo ovo odradim posto mi cale stize tek sutra ili prekosutra onda tek mogu nesto da javim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Avgust 7, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan nalepnice imas na svim moto skupovima, i par njih na forumu prodaje pa ih kontaktiraj!!!pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Avgust 12, 2008 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan brate imas taj problem,al tebi nekad I probije,a meni zakoci na 7000obrtaja I dalje nece.Skidao sam ovo cudo iznad izduva,cistio ga od garezi,mada se meni pokidala bila sajla pa sam je prespajo I cepao po gasu I solenoid ne mrda,ja ga dukom povucem,izvuce se ova klapna al opet nece preko 7. ako I ja uspijem da provalim u cemu je stos javljam ti,a ako ti uspijes obavezno javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Avgust 12, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan brate imas taj problem,al tebi nekad I probije,a meni zakoci na 7000obrtaja I dalje nece.Skidao sam ovo cudo iznad izduva,cistio ga od garezi,mada se meni pokidala bila sajla pa sam je prespajo I cepao po gasu I solenoid ne mrda,ja ga dukom povucem,izvuce se ova klapna al opet nece preko 7. ako I ja uspijem da provalim u cemu je stos javljam ti,a ako ti uspijes obavezno javi. Ja ti rekoh sta da uradis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Avgust 12, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da nekom treba novi CDI. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Avgust 13, 2008 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan moze biti da ce mi trebat I sajla I solenoid Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Avgust 13, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan da ne bih otvarao novu temu neces se ljutiti da postavim jedno pitanje. gdje se nalazi rubrika u kojoj imaju slike kucnih ljubimaca ljudi sa foruma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...