Jump to content

Moto Zajednica

Suomy rukavice

Recommended Posts

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Danas sam išao da rezervišem kacigu (odvojio sam onog šarenog Defendera, ko lutka je ;D ) pa su mi zapale za oko i jedne rukavice.Posto sam bio u velikoj zurbi probao sam ih samo na brzinu, da vidim da li je ok veličina.Leže ko salivene, za materijal nisam siguran, mislim da su kožne, ali su veoma tanke i lagane, ne osećaju se na ruci.To bi mi bile prve rukavice, pa nemam pojma na šta da obratim paznju, šta je bitno...Evo slika, ako neko ima iskustva sa njima, da me posavetuje sta mi je činiti.Cena oko 60e.

post-715-12879001460599_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: zx6r

Ja sam  moje rukavice (Richa)  platio isto 60 eur ali kod Rajka u Kragujevcu, i cini mi se da su 3x bolje.

Imaju ojacanja od kevlara,ne samo sa gornje strane kao te,vec i na svakom prstu (sem kaziprsta), i na dlanu + usisnike za vazduh(kao neka ventilacija).A na cicku koji ide oko zgloba je isto neko ojacanje koje mu dodje kao neki stitnik.

Mozda ne bi bilo lose,ako si u prilici da odes do Rajka da vidis sta ima.

Ovo je moje vidjenje.Ima ljudi koji ne vole tako nabudzene rukavice.

Ove mi deluju skupe,a nista specijalno. U GEvari sam pre par nedelja video po meni bolje rukavice za slicne pare.

Dobro, ja nisam ni znao kako se kreću cene rukavica.60ak evrova mi je maksimum a mislio sam da za te pare ne moze da se nadje nista bolje.Nemam ništa protiv tih nabudženih, naprotiv, deluju mi mnogo bezbednije.Ako ti nije problem daj neku slikicu ili link.

• Zainteresovan, 788 postova

Pre dve godine kupio sam Suomy "black carbon" rukavice, mislim da se tako zovu, jako su slicne ovima koje ti hoces da kupis, tada sam ih platio oko 50 evra. Iskreno,da se vratim sada u 2006 zaobisao bih suomy rukavice u sirokom luku. Ono sto me je najvise smorilo je totalna asimetrija u kroju leve i desne rukavice (za ovo sam sam kriv, u prodavnici sam probao samo desnu koja je bila ok), palac na levoj ruci je poprilicno tesno sasiven, sto jako smeta u voznji, dok  npr. u prostor za mali prst komotno staju mali i domali (i za ovo sam takodje ja kriv jer nisam detaljno pogledao ono sta kupujem vec je sve bilo nekako na frku i bezveze), najvece njesra je bilo kada sam posle par dana otisao do prodavnice ne bi lih pokusao da zamenim rukavice za neke druge i kada sam ugledao potpuno prazan lokal, zatvorili su prodavnicu a ja sam ostao sa falicnim rukavicama.

Moj savet ti je da ne kupujes suomy kada su u pitanju rukavice jer stvarno za te pare mozes mnooogo bolje naci, za 60e kupi neke koje imaju i traku za zatezanje oko zgloba, znaci dosta. Moje takodje imaju samo ovaj "lastiz" okolo kao i ove sa slike i takodje na prstima nema karbonskih stitnika vec je samo usivena dupla koza. Pogledaj FLM u louisu ili Held..

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ja imam Suomy rukavice Kengur model, sluze mi za stazu i performance voznju. Rukavice su odlicne, jake, sjajan kroj, gomila protektora... Sa njima sam odvalio na batajnici i spasile su mi prste u potpunosti, izgrebane su skroz, pogotovu lijeva ali su odradile posao. Ako ti odgovara velicina slobodno ih kupi.

@ Nucleus:

Vjerovatno si zabo onaj par iz izloga sto svi probavaju pa se jedna rasirila, a mozda te zabo i primjerak sa greskom. Cesto sam u CentruS i nema sta tamo nisam nosao i probao, imam dosta njihove opreme i takve stvari se Suomy-ju ne desavaju. :(

@ Nucleus:

Vjerovatno si zabo onaj par iz izloga sto svi probavaju pa se jedna rasirila, a mozda te zabo i primjerak sa greskom. Cesto sam u CentruS i nema sta tamo nisam nosao i probao, imam dosta njihove opreme i takve stvari se Suomy-ju ne desavaju. :(

Kamo srece da se rasirila.. Na oko se vidi da je shtep na levoj pobegao za skoro citav cm u stranu nego na desnoj, bas bezveze, dimenzije su totalno rzlicite, kupljene su u Petrovaradinu, zaboravih kako se zvala prodavnica...

Nije mi baš hića za rukavice, tako da ne bih uzimao ove Suomy ako već ima boljih za te pare.Jel može neka preporuka, do 60e sa što više protektora?

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Za te pare nemas bolje, za malo vise para su Alpine Stars i ostala ekipa...

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: zx6r

Evo ti kakve ja imam rukavice-placene 60 eur.  Ima i ojacanja i na palcu i na dlanu i tu traku za zatezanje oko zgloba (ne vidi se na ovoj slici)

post-1699-1287900180487_thumb.jpg

Slicne ovima sto ih ima Mario Marko je kupio moj ortak pre godinu dana, marka je Held, dao je oko 70e, mnogo su bolje (bar meni) od ovih Suomy gore na slici, ako po nicemu drugom onda po mogucnosti zatezanja rukavice oko zgloba.

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

A da li si uzeo u obzir Spool SP-23?

normal_SP_23_KKK.jpg

Provjeri u Guevari koliko su, prosle godine su bile 70 i koji evric.

• Svrati ponekad, 187 postova
  • Motocikl: Suzuki Inzuma 250

Ja imam ove SUOMY rukavice od pre desetak dana, išao sam na Zlatibor u njima i zadovoljan sam, veoma su lake i ruka se ne znoji u njima.

Moja preporuka!

• Svrati ponekad, 229 postova

Ja imam Suomy rukavice Kengur model, sluze mi za stazu i performance voznju. Rukavice su odlicne, jake, sjajan kroj, gomila protektora... Sa njima sam odvalio na batajnici i spasile su mi prste u potpunosti, izgrebane su skroz, pogotovu lijeva ali su odradile posao. Ako ti odgovara velicina slobodno ih kupi.

Da te nije mozda udario crveni golf 2 na batajnickom drumu?Pricao mi je jedan decko kako je udario ktm pa da vidim jesi to ti?

@ Nucleus:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja