Jump to content

Moto Zajednica

Bgd-BiH-MNE-Albanija-Makedonija-ALBANIJA UZDUZ I POPREKO

Recommended Posts

• Zainteresovan, 593 postova

zgubiDane zapusio si mi usta za sva vremena. Od sada te oslovljavam sa gospon Mediću. Svaka ti cast!!! Aj samo teraj dalje...

PS ovim si postom izgubio prijatelja Smajsera. Taj dok je ziv ovo nece da ti oprosti. Na Kajmakcalan bez njega.....uhuhuh....to boli... ;D ;D ;D

Mada ko ga jebe, sisa....njemu je bitnije da vidi gde je bilo iskrcavanje na Normandiju...i to mi je Srbin...pu!

Ma Smajser je izdajnik i dsmra. Je*es njega, druze moj najbolji ;D

Dragi moj bivsi prijatelju..... mesto koje si ti trazio nije spomen crkva na vrhu Kajmakcalana. To je obelezije SRPSKIH DIV HEROJA. Ono sto je tebi trebalo nalazi se nesto severnije niz padinu. To su ostaci BUGARSKIH rovova. Tamo si trebao da odes i polozis cvece. To bi bio pravi gest paznje.

Lepo je sto si se slikao pored urne koja je nekad nosila srce Arcibalda Rajsa. Admin citiran na vrhu teksta, njegov je veliki obozavalac. Zbirku ''upozorenja'' CUJTE SRBI, koju je Rajs ostavio kao svoj testament, on cita kad god nadje vremena i umire od smeha.

Kajmakcalan je sveto mesto,previse natopljeno krvlju i posuto kostima, zaboravljeno od ljudi ali ne i od Boga.

Mesto za koje 95% ovdasnje populacije nije ni culo, a kamo li ga posetilo.

Mozda je tako i bolje.

Nedostojni naslednici ne treba ni da kvare vecni mir svojih velikih predaka.

Tebi Medicu..... SVAKA CAST!...i pored izdaje prijatelja ;) Svakom ko ucini ovakav napor da bi odao postu onima koji su dali sve za svoju Otadzbinu, oprosteni su svi ''gresi''.

KAJMAKČALAN

Putniče, stani! Ovde leže oni!

Gomile ove prah kraljeva kriju.

S kapom u ruci njima se pokloni,

I redom tako ižljubi ih sviju!

Iz ovih humka, iz hrnjage kama,

Gde truba svesti srca jaka svrsta,

Praznici slave granuli su nama

I mučenike skinuli sa krsta.

Ovde su večni, što vatrama žrtve

I bilom srca probudiše mrtve -

Srbine, stani! Ovde leže oni!

Ovo su naše lavre i oltari;

Njihovim svetlim sjajem se ozari,

I čelo svoje molitvom prikloni!

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2245 postova

ja kad god prodjem pored osmatracnice sa Kajmakcalana (neko pametan je preselio u Pionirski park, da nam bude blizu, a ne da se pentramo kao Dane), zastanem, prekrstim se i pomislim na junake. Smajseru, nije ni to malo, a?

Smajseru, nije ni to malo, a?

Pa kad se realno pogleda...u pravu si.I onako ti se ''posao'' uvek ''vrti'' na stotinjak m od iste  ;D ;D

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Dragi Dane,

Imas pice i klopu zbog ovih slika i dela.  Najzalost Kajmakcalan je zaboravljen od ove nase drzave.  Hvala ti jos jednom i svaka ti cast.

Dr. Arcibald Rajs je heroj srpskog naroda, nazalost malo ljudi u danasnjoj Srbiji zna koje on.

• Drug član, 1414 postova

Lepa voznja, nema sta....i Arcibald Rajs je znao da je problem u nama samima i sa nama ovakvim kakvi smo!!! Jos jednom, bravo za ovo duhovno putovanje :)

• Svrati ponekad, 131 postova

Sta da kazem,lepo putovanje,ali me zamislilo malo,zasto?Prosao celu Makedoniju,svaki grad,selo,obelezja istorije ,a nikad se ne popeo na Kajmakcalan!Moram da vidim to uzivo.Hvala na lepim fotkama!

Evo linka,pa ko ima interesa i malo vremena moze da vidi Rajsova ''upozorenje''. Ko razume - shvatice.....http://www.rastko.org.yu/istorija/I/arajs-pocujte.html

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Arcibald Rajs je bio vizionar,veliki Srbin Svajcarskog porekla,hvala Dane i Smajseru na lekciji,procitacu (opet) njegovu knjigu sa velikim zadovoljstvom,Dane svaka cast za poduhvat ;)

• Svrati ponekad, 426 postova

Svaka cast!!

Ono nesto malo ljudi za koje sam cuo da su poslednjih godina prosli Albanijom imalo je vrlo lepe utiske, al da je lako premostiti barijeru u glavi... i nije. :(

Ne bi da te pozurujem, al mnogo si ga otego sa slikama! ;)  ::)

• Drug član, 1777 postova

Arcibald Rajs je bio vizionar,veliki Srbin Svajcarskog porekla,hvala Dane i Smajseru na lekciji,procitacu (opet) njegovu knjigu sa velikim zadovoljstvom,Dane svaka cast za poduhvat ;)

Upoznah danas jednu tvoju drugaricu ;) Kuka da neces se vozis sa njom ;D

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Upoznah danas jednu tvoju drugaricu ;) Kuka da neces se vozis sa njom ;D

Xexe,bezbednije mi je da i ja idem u Albaniju nego da se vozim sa njom ;D

• Drug član, 1777 postova

Sa Ohrida nemam slika, sliko Gale, ali to je uglavnom vec i vidjenjo.

Inace na Ohridu je EKSTRA. Jezero je super za kupanje, nasli smo jedan super kafic na obalik, tu se preko dana kupali a nocu provodili. Uvece je stvarno bilo super, u subotu je bila neka klubska muzika, pusta DJ, a u pratnji je neka riba tukla o one male bubnjeve i to je zvucalo fantasticno. Mesto puno, ribe sredjene ko za matursko vece, sve u svemu, lepo znas kako ;)

Cene veoma povoljne. Nas 4 smo se ucipilo po 20eurica i dali tata Patku da on sve placa. Jeli po kafanama ceo dan, non stop neki sladoledi, purinjaci, taksiji, pica na plazi, izlazak uvece, viski, pivo, kafe, ma sve, sve i ta lova je trajala ceo dan...

Doso ponedeljak, obrenovacka ekipa put kuce, a mi siptari za Albaniju ;D

Odlucili smo da udjemo preko Sv. Nauma, tj sa donje strane Ohridskog jezera. Na granici bez problema, 1 euric taksa za ulaz po osobi gas.

Ovako izgledaju plaze sa albanske strane Ohrida

nNplY_p1010328yg8.jpg

kG4tX_p1010329vy3.jpg

Kako sam pre par dana przujao kroz Albaniju i vec video sta ova zemlja moze da ponudi, uredjene plaze me nisu puno iznenadile.

Idemo dalje, krecemo ka gradu Leskovik

icEka_p1010332nx3.jpg

r0cN3_p1010334vu2.jpg

I odmah radovi na putu. Samo da napomenem, da se tamo trenutno rade sve saobracajnice izmedju vecih mesta, i da ce za godinu dve, putna mreza biti fenomenalna.

8iExH_p1010331wm7.jpg

Idemo dalje i sa strane, na vrhu brda, hriscanski krst...

7rcvc_p1010341rp6.jpg

O Albaniji nisam znao puno, ali sam znao da ima i katolika i pravoslavaca, ali da ktst dominira brdom, nisam ocekivao. Kasnije se to ispostavilo kao najnormalnija pojava...

Kao sto rekoh... Ovde dva krsta i manastir...

l5SOh_p1010344nh1.jpg

Inace videli smo vise pravoslavnih crkvi nego kod nas, a djamija mozda samo par, a mislim skoro ni jednu u juznom delu...

I, tako, idemo mi glavnim putem, vidimo lepe planine sa strane... Kume aj da opletemo ovim sporednim putem da vidimo sta ima, ajde...

zWBnN_p1010347zh0.jpg

404.jpg

vTMvb_p1010357gy9.jpg

BqKXK_p1010359vj6.jpg

CiBY4_p1010354ri1.jpg

rze5Q_p1010360gf8.jpg

qpGro_p1010363tc2.jpg

0KLmN_p1010365jx4.jpg

CFo4k_p1010368vw8.jpg

I na red dolazi nesto sto je u Albaniji dominantnije i od crkava i krstova i... svega... To su BUNKERI!

Ima ih svuda, ali bugvalno svuda. Kroz celu Albaniju, na svakom brdu, na svakoj plazi, jednostavno svuda... Svi su tipski, pravljeni u fabrikama, sa ankerima gore, i tako su transportovani i postavljani na odovarajuca mesta. Sve se to desavalo u periodu izolacije, pod vladavinom kumunistickog rezima i Evera Hodze... Zemlja je bila potpuno zatvorena, toliko, da ljudi cak nisu smeli ni svoj grad da napuste. Odredjenim danima, odredjene namernice su mogle da se kupe u odredjenim prodavnicama. I pored tolike izolovanosti, ljudima nije slomljen duh...

Hsw90_p1010371gg7.jpg

Bosko Buha ;D

Bh3Eo_p1010374xw1.jpg

Idemo dalje...

En3Nr_p1010410to6.jpg

MlR5A_p1010426jw8.jpg

GVdP1_p1010434tf0.jpg

Jako cesta pojava pored puteva...

404.jpg

poyD4_p1010440at6.jpg

p4zMW_p1010441cv5.jpg

WAYy3_p1010444pb2.jpg

q2FIJ_p1010446go1.jpg

404.jpg

8xUck_p1010456ip3.jpg

Vy9LL_p1010457td7.jpg

OxM1V_p1010466cp8.jpg

Sunce vec pocrvenelo, taman stigosmo do Leskovika...

404.jpg

U ovom gradu nlako nalazimo prodavnicu i tu kupujemo sve sto nam je potrebno za vecerasnji kamp, paket piva ;) nesto hrane smo kupili na Ohridu, tako da ce gozba biti sigurno dobra

9nzNp_p1010469la8.jpg

jVVff_p1010471bq5.jpg

Imamo sve, jos je dan, trazimo dobro mesto za kamp. Nedaleko posle grada, odvaja se putic u brdo, i pomislih ovde mozda moze da bude dobro. Osecaj me nije prevario, ogroman plato, dobar pogled, i crkva na vrhu... Na moje iznenadjenje tu vidim jos jedan sator. Cesi, njih svoje, mladic i devojka dvadest i koja godina, putuju autobusom kroz Albaniju... Tishhh, sto nisu dve Cehinje ;D

Evo ga nas logor ujutru...

VeqrT_p1010153kw5.jpg

Pogled...

r1Vrp_p1010157is7.jpg

mzhfq_p1010160nw3.jpg

I crkva, pravoslavna... Nigde zive duse, crkva otkljucana, otvorena...

Ud7nK_p1010158jg5.jpg

z9ceF_p1010162ep3.jpg

Da se cuje zvono...

3TYSR_p1010163yg9.jpg

Unutra sve na mestu... deluje nestvarno, zar ne?

08u47_p1010165zg6.jpg

qEdqf_p1010169pt3.jpg

Nailazimo na ikonu koja nama dosta znaci...

3OfCL_p1010174nq0.jpg

egyxF_p1010176wk6.jpg

Posle razgledanja doruckic i pakovanje. Odma dole na putu je izvor koji koristimo za pranje sudova...

YG7F0_p1010476kt7.jpg

Drugi dan je poceo, osmeh na licu, a i po planu bi trebalo da padne kupanje u moru...

Nastavice se...

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 143 postova

Privatni buker, eh, nikad ne znas kad ti može zatrebati. Plus lijepa dekoracija u dvorištu  ;D ;D

pKZD0_p1010476kt7.jpg

Ovo je hit sezone, odlična fotka, odličan trenutak. A puno govori i o naravi našeg putopisca. Svaka čast, jedva čekam nastavak :)

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Hvala Dane po ko zna koji put !

Pokazujes ponovo kako shvatiti motor i neograniceno stanje duha, tela i prostora . :)

Bravo !!!

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

E svaka cast!!

I hvala za ovo "ubacivanje mene" :D u ovaj putopis!

A da! Za ove koji nisu upoznali Daneta slobodno ga pozovite u goste kad bude u vasem kraju ,mali nije troskali ;D ;D

Sledeci put kreni malo ranije ima i ovde josi ponesto osim onog dobrog puta  :D  pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja