X3M 26 Napisano Maj 31, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto naslov kaze,nece da upali. Prvo sam mislio da je karburator,pa sam ga ocistio ali opet nista,sad mislim da su magneti otisli ili treba da se ociste,a kvar mi se dogodio iz cista mira,odjednom je poceo da me cima,gubi snagu u voznji,nesto je pucalo iz auspuha i na kraju se ugasi.Sta da radim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RATKO SX 4 Napisano Maj 31, 2006 In memoriam, 87 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Proveri dali imas varnicu i dali je u pravom trenutku. Moguce da su crkle platine jer kao sto kazes pucalo je iz auspuha. Magnet proveri tako sto ces uzeti parce metala i privuci magnetima(polovima) i ako se metal jako prilepi za polove onda je magnet u dobrom stanju i obrnuto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Maj 31, 2006 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem se u motore. ali kod kola, kada puca iz auspuha to su platine.... pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Maj 31, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Meni na CTX-u je otisla samo viljuska menjaca od dizanja i nista vise ali na Atx-u mi se desilo isto sto i tebi. Zamenio svecicu, ocistio karburator i majstor mi nastelovao platine i posle toga je super isao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Maj 31, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi bre magneti... Kao sto su ti i ostali rekli proveri prvo da li baca varnicu to valjda znas kako se radi ako ne znas pitaj. Najverovatnije ce samo promena svecice zavrsiti posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Jun 1, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ne baca varnicu,kao sto ste rekli moraju biti platine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 1, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne baca varnicu...A jesi probao da stavis nove svecice? I ja sam imao na APN slican problem sa "Super Bosnom". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Jun 1, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Pazi vamo. budi siguran kada neko kurbla da naslonis svecicu na cilindar (sestougaoni deo svecice) da bi imala masu, posto bez mase nema ni varnice. A mozes i pokusati da je drzis u ruci dok neko kurbla :twisted: . Ako nema varnice ili se nisi lepo ispekao, onda probaj drugu svecicu pa tek onda sve ostale kombinacije. Nemoj da rastavis pola motora da bi shvatio da ti je sveca riknula. No kad si vec izvadio svecicu i ako skontas da ima varnice, proveri i da li cilindar ima kompresije. To ces proveriti tako sto ces prstom zapusiti doticnu rupu na glavi(glavi motora, ne uvo) i probati malo da zakurblas. Ako je dobra kompresija, ne bi trebalo da mozes da zadrzis prst od pritiska. P.S.-obavezno prenesi utiske drzanja svecice i kurblanja u isto vreme. P.P.S.-ako nemas drugu svecicu, priblizi kabl od svecice do cilindra(skini prvo lulicu) i probaj da zakurblas. Trebalo bi da bude varnice naravno ako je struja ispravna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Jun 1, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam to proverio ali opet ne baca i proverio sam sa 2 razlicite svecice i dogodi se isto i svecice obavezno budu mokre kada ih izvadim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RATKO SX 4 Napisano Jun 1, 2006 In memoriam, 87 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Brate ocigledno je da su ti crkle platine ne daj boze da je bombina... najbolje ti skini platine i kupi nove (oko 250-300din)i namontiraj ,lepo usteluj paljenje.i to je to nema sta vise da te muci osim toga.... I jos nesto pokusaj da kurblas bez svecice i ako varnici u platinama to znaci da su crkle!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Jun 1, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam platine al' ne znam kako da skinem magnet da bi zamenio,znam da mi treba neki poseban alat sa 4 pipka ali sam zaboravio kako se zove i ne znam gde da ga nadjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RATKO SX 4 Napisano Jun 1, 2006 In memoriam, 87 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan TREBAO SI DA KUPIS RADAPCIGER A ON JE OKO 200DIN .. PRVO odvrnes maticu na magnetu pa onda moras da stavis umesto svecice blokadu dabi zaustavio klip u jednom polozaju i odvrnuo maticu. Onda zavrnes RADAPCIGER i polako skines magnet. Kada skines magnet onda odvrni platine,a sa platina kabal koji dolazi iz kondezatora i kabal za gasenje.. ako nesto krene naopako ti se javi ponovo. P.S.pogledaj PM ostavio sam ti neke informacije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Jun 1, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Samo mi jos reci kakvu blokadu da stavim umesto svecice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 1, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam blokirao na APN tako sto sam ubacio u brzinu i stisnuo kocnicu. Inace postoji alat i za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RATKO SX 4 Napisano Jun 1, 2006 In memoriam, 87 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Tako sto ces otici kod strugara i napraviti. to izgleda kao svecica (cak moze i od nje da se napravi) samo sto 1cm vise ulazi u cilindar nego obicna elektroda na svecici..da bi zaustavio klip u jednom polozaju.. ili jos prostije mozes da zabijes savciger u plocu na paljenju (ima jedna rupa visak ) i drzi kontru dok odvrces maticu i dok skidas magnet... U ostalom evo ti moj mob (064/422-6692)pa me ti nazovi pa cu ti ja opsirnije reci sta da radis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Jun 1, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti na savetu,pokusacu,a ako mi nesto bas zapne ja cu te nazvati,da te ne zovem bezveze sad dok ne pokusam sam...A inace to cu sutra da uradim jer sutra idem da kupim radapciger. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Jun 1, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan A zasto ne odes kod nekog majstora da ti to namesti ako ne znas ili pozoves nekoga ko se razume u to da ti pokaze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 2, 2006 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako covek ne nauci nesto na ovakvom motoru, sta ce za koju godinu sa daleko ozbiljnijom masinom. Zar ceo zivot da mu neki majstori izbijaju kintu iz dzepa? Samo napred, krljaj. Javi kad proradi !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Jun 2, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Masina je upaljena,bile su platine ali sad nesto lose ide,mislim da su karike spremne za menjanje tako da ce morati kod majstora u svakom slucaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 2, 2006 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan I to mozes sam promeniti, naravno ako si siguran da je to u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Jun 2, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam bas,posto nemam blage veze kako se to radi,ipak sam ja pocetnik... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 2, 2006 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Zar nemas nikoga da pozoves ko ima nesto iskustva, pa da zajednickim snagama to pokusate da odradite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Jun 2, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Imam ovde blizu par ljudi koji se razumeju oko toga,al' sam ja mislio da ga oteram na generalnu da mi majstor preceslja celu masinu i da sredi sta treba,jeste da cu da pljunem nekih 100e. al' sta cu kad sam mlad i neiskusan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 2, 2006 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Sakupi ti te prijatelje prvo pa pokusate da skontate prvo sta je u pitanju i onda odes kod majstora i kazes uradi mi to i to, a ne da ti posle naplati i dijagnostiku kvara, i ovo i ono, a mozda je samo nastelovao mesavinu gorivo-vazduh, na primer. Nemoj zuriti ionako pada kisa narednih 17 meseci pa imas vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Jun 2, 2006 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Razmislicu o svim opcijama...Opet,hvala ti na savetu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...