Jump to content

Moto Zajednica

Udes kod Banjice....

Recommended Posts

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Ispred mene pao decko sa skuterom na Avalskom putu kod skretanja za Banjicu...izgleda da je previse prisao desnoj strani kolovoza gde ima peska i pao.....izgulio je levu stranu i izgleda da je slomio zube (kaze policajac sa uvidjaja).....imao je Jet kacigu.

Nadam se da ce se sto pre oporaviti....pamet u glavu i opremu na sebe....

soG9T_skuterudesjb6.th.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Guglajući došao sam do nekih interesantnih statističkih podataka. Od ne ynam ni ja koliko sektora na kacigi ili glavi, uzmite kako god hocete, oko 40% padova se završi na predelu vilice i ostalih delova koje štite samo full face kacige. Mislim da je 40% i više nego dovoljan razlog...

• Zainteresovan, 591 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Bas mi rece burazer za to. Prosao je bio pre jedno 3-4 sata i kaze hitna pomoc, milicija, bojao se da nije neko poginuo...

Koji je bio skuter? Koje boje kaciga? Znam vecinu klinaca odatle na skuterima...

• Drug član, 1359 postova

PUNO ZELJE ZA OPORAVAK DECKU.

Neznam ni ko je izmislio te kacige koje nestite bradu i one koji ih kupuju  a jos manje one koji to isto nenose ili kupe na pijeci ili sto jeftiniju . Izgledam li smesno na malom motoru sa kacigom za R-ove neznam i ne zanima me kupio sam kacigu za 18.000 da mi cuva glavu i bila je vise od 50% mog malog motora . Nazalost motor trazi jos pored njega i opremu bar za 500-600 evra u najeftinijoj varijanti . Razmislite dali je bolje kupiti deo po deo dobre opreme ili sve odjednom da nevalja nista . Na zalost ovaj decko ako bude trebo sad da radi navlake ne zube kostace ga vise od skoro najbolje kacige . Razmislite sta stavljte i kupujete za glavu i koliko ona vredi.

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Ako im je vec vrucina, i traze protok vazduha, uvek je bolje nositi Cross kacigu...ja sam sebi uzeo jednu za toplo vreme...ta je kaciga napravljena za protok vazduha, i niko me nece ubediti da je u jet kacigi nesto mnogo "ladnije"...

Problem je sto se kod nas ne kupuje kaciga sa namenom, vec "po modi"...uz ovaj motor ide ova kaciga, a uz onaj ona druga...a ko je to rekao?!

Ja u svojoj kolekciji imam 5 komada...ne kazem da svako treba da ima toliko, ali minimum su dve: za hladnije i toplije vreme...za hladnije obavezno full face, a za toplije moja preporuka motocross kaciga + cvike i mirna Backa...i zastita, i nije vrucina...

• AntiFabrikanT , 65 postova
  • Motocikl: match not found

i izgleda da je slomio zube (kaze policajac sa uvidjaja).....imao je Jet kacigu.

Meni stvarno nije jasno nosenje tih jet kaciga. Kaciga treba da zastiti glavu, pa jebes takvu zastitu kad mozes da slomis zube, vilicu i da izgulis facu. Te jet kaciga uglavnom nose skuterasi, kao ne treba im nesto bolje zato sto ne voze previse brzo, a i vecina njih ne zna kakve sve povrede glave mogu da zadobjiu pri brzini od 50 km/h. Pa u cemu je razlika kad padnes sa 50 km/h sa skutera od 50 kubika ili sa R1? Nazalost ovaj decko je na tezi nacin naucio da treba nositi full face kacige.

e pa u tome i jeste fora imenjace...

AMSS deli JET KACiGE onima koji se voze bez kaciga... kada sam cuo za to , samo sam prokomentarisao-- KOJE STIPSE!!!!!! sta pokusavaju time da dokazu??? da im je stalo do bezbednosti skuterasa???? da da, kako da ne... toliko o tome.... oni bi 1. trebalo da zabrane nosenje JET kaciga, ako vec hocemo...

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Eh sad, a sta reci za one koji nose slemice, serpe, lonce, rudnicke i vatrogasne kacige, i sve to pa ih i ne vezuju? Dobro je da je nosio i ovu! Kad ne nosis kriv si, kad nosis dzet opet si kriv, ma mislim, ne treba preterivarti. I ja nosim dzet kacigu, vozim skuter, bolje i to nego nista!

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

ja sam do skora vozio sa ARC (poprilicno jeftinom) JET kacigom, imao sam pad pre 2.5 godine sa 30km/h sa malog skutera i kaciga mi je spasla zivot jer sam glavom uleteo u zicanu ogradu sa siljcima (zahvaljujuci kacigi evo me ovde sa vama).Od skora sam kupio Nolan N-102 i trudim se da je nosim uvek sklopljenu i postignem efekat full face kacige ali u odnosu na prethodnu kacigu javila su se 2 problema:

1.u toplijim danima i gradskoj guzvi postaje neizdrzivo vruce sto utice na koncentraciju pa pribegavam otvaranju iste

2.vidokrug mi je znacajno smanjen jer moram poprilicno da se okrecem oko sebe pri preticanju kao i da spustam glavu dole i gledam u retrovizore

Zakljucak je bolje ista nego nista,a ja cu morati uskoro da nabavim sebi jos jednu kacigu pa cu razmisliti o vom savetu za CROSS varijantu sa cvikerima ;)

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Cena od 449 evra, uopste nije naivna za dzet kacigu.

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

2.vidokrug mi je znacajno smanjen jer moram poprilicno da se okrecem oko sebe pri preticanju kao i da spustam glavu dole i gledam u retrovizore

Po meni to je samo stvar navike...ja sam se toliko navikao na kacigu tako da kada (retko) sednem na motor bez nje osecam se cudno....

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Po meni to je samo stvar navike...ja sam se toliko navikao na kacigu tako da kada (retko) sednem na motor bez nje osecam se cudno....

Upravo tako...naucis da malo vise okreces glavu, i to je to...ja ako sednem na motor bez kacige (mada je to skoro nikad,ali evo danas bas da ga preteram 50m do garaze - pade kisa, i ja reko' da ne guram, nego brzo...) mnogo mi neprijatno, glava mi se sama uvlaci u ramena, k'o kornjaci :D :D :D

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Nisam lepo objasnio, pa da pojasnim 8)

Uvek nosim kacigu (sem kad spavam ;D) a problem koji sam naveo je kad nosim Nolan  N102 sklpoljen u odnosu na prethodnu JET kacigu jer na mom motoru su retrovizori veliki i pregledni ali su spusteni malo dole, pa dok sam u JET varijanti dovoljno je samo blago ocima da obrnem krug i znam sta se desava iza mene dok sa sklopljenom moram da pomeram citavu glavu gore dole ;)

• Zainteresovan, 655 postova

Sve je to super ova kaciga ona kaciga.... Ja kad sam usao u radnju da pazarim svoju prvu kacigu pitam lika sta ima koje su cene, on krenuo neku pricu znas ova je mnogo skupa, ovo ono a ja njemu lepo kazem.... rodjace ni najskuplja kaciga ne vredi ni 1% kolko vredi moja glava tako da...  ;)

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Sve je to super ova kaciga ona kaciga.... Ja kad sam usao u radnju da pazarim svoju prvu kacigu pitam lika sta ima koje su cene, on krenuo neku pricu znas ova je mnogo skupa, ovo ono a ja njemu lepo kazem.... rodjace ni najskuplja kaciga ne vredi ni 1% kolko vredi moja glava tako da...  ;)

Mudre reci iz tvojih usta izlaze mladicu.  ;)

• U prolazu, 9 postova

Kad na jednu stranu stavis vrucinu,visoku cenu,kao nepreglednost,neizigravanje mangupa odnosno izigravanje mentola sa full kacigom na fensi skuteru,racunicu samo za 200m i slicne stavove a na drugu povredu glave,moze da pretegne ova prva strana/al do prvog pada!

• Svrati ponekad, 142 postova

Zastita sebe i suvozaca nema cenu sto se tice kvalitetne opreme koja zivot spasava. Na zalost je mnogo onih koji misle da ce ih " nosa " zastititi ili kaciga kupljena na buvljaku za 3.000 i to ona full-face. Najezim se kad vidim takve na motorima i skuterima. Ja bih licno zabranio " nose " a i " jet " kacige....nista bolje do malo modifikovane " nose ".

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja