Predator016 1139 Napisano Mart 11, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ista situacija je i kod mene.. imam B i AM sto godina, i uopšte nisam imao dilemu oko kategorije, već odmah upisao A, iako sam kupio motor od 250ccm i 20kwKo zna šta će mi biti sledeće, a neću da imam neka ograničenja ako ne moram.Testove položio jesenas, vožnju ću negde u martu,nadam se.Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKO9966 20 Napisano Mart 11, 2020 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Glogovac (Jagodina) Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam svima, pomogli ste mi u odluci, na kraju ću poslušati većinu i upisati A. Cena obuke za A je 60.000 bez prve pomoći u ovoj auto školi (Signal Plus) Imam drugare koji su polagali i položili tamo za A i B kategorije i nisu imali lošeg iskustva sa tom autoškolom. Novac nije problem, uostalom može i na rate da se plaća, problem je kao što pojedini kažu ponovno cimanje oko polaganja za veću kategoriju. Nemam želju da vozim R, naked i slične motore niti želim kao početnik da sedam na takve motore, meni je moj EN odličan kao prvi motor i ne verujem da ću ga menjati u skorije vreme, voze ljudi i 125ccm pa su zadovoljni, tako da mi snaga uopšte nije presudna, više sam za laganije vožnje i putovanja. Prednost za A je i što recimo ima čopera (ili bilo kog drugog tipa motora) od 650 - 900ccm a snaga im je 36-37kw pa ih ne mogu voziti na A2 zbog tih par kilovata ukoliko nekad rešim da uzmem nešto malo gabaritnije... B kategoriju neću da polažem sve dok ne kupim auto i navežbam se malo, niti mi je hitno. Nemamo auto 15 godina pa se snalazimo Znači samo da pobedim strah i tremu i biće to sve ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKO9966 20 Napisano Mart 11, 2020 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Glogovac (Jagodina) Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Jedinu zamerku koju imam je što ne postoji neka uredba gde bi neko po završetku teorijskog ispita mogao odmah da potera motor na recimo parkingu i slično i time još brže i bolje savlada upravljanje nad motorom, bez da mu policija upropasti planove. Za ovih 300+km koje sam prešao, redovno sam razmišljao o posledicama ako me saobraćajac na'vata inače bih prešao dosta više, ako ništa drugo malo sam se naučio tako da nisam baš duduk za motore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doktorski 167 Napisano Mart 11, 2020 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Leoben, Styria Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, Yanco said: Čak i oni što kažu da nikad neće voziti velike kubikaže, vrlo brzo uvide da je jedan Toring motor od >35kW veoma lepa i pitoma mašina, a da im je ograničenje kategorija, pa se kaju što nisu polagali za A na vreme. Тај сам. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Mart 11, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Jedinu zamerku koju imam je što ne postoji neka uredba gde bi neko po završetku teorijskog ispita mogao odmah da potera motor na recimo parkingu i slično i time još brže i bolje savlada upravljanje nad motorom, bez da mu policija upropasti planove. Za ovih 300+km koje sam prešao, redovno sam razmišljao o posledicama ako me saobraćajac na'vata inače bih prešao dosta više, ako ništa drugo malo sam se naučio tako da nisam baš duduk za motore Ista situacija. Položio testove, kupio motor, sredio ga, spremio za sezonu i proklinjem svaki sunčani dan jer me tera da ga vozim , a ne smem da preterujem zbog policije. Ako me nahvataju, totalno sam ugasio.Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rodic_ru 46 Napisano Mart 11, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki SV650, Honda VFR 800 Vtec. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, MARKO9966 said: Znači samo da pobedim strah i tremu i biće to sve ok. Kakav strah, kakva trema... Sedaj na tog Bandita i zavrsi posao Prvi motor koji sam vozio je kawa ER6F i to od auto skole, bez ikakvog ranijeg iskustva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john314 620 Napisano Mart 11, 2020 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan bez razmisljanja polazi A ustedeces mnogo novca vremena i zivaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stryker_026 132 Napisano Mart 11, 2020 Svrati ponekad, 395 postova Lokacija: Veliko Orasje Motocikl: Daelim VS 125 F Mirotvorac Prijavi odgovor kao problematičan Samo obiđi još neku školu mislim da možeš naći jeftinije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PetkovicBecej 132 Napisano Mart 11, 2020 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda cb 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja položio pre 3 nedelje na sv650. Nikada pre nisam vozio ništa slične snage. Samo polako i uspeces. Ovde je malo javasluk što se tiče obuke pa sam ja sa samo 6 časova obuke položio iz prve, a pre toga vozio samo apenca. Teraj i ne brigaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 14, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sa kolegama koji predlažu da polažeš odmah za A kategoriju. Nije kod nas još tako dobro pa da možemo da rasipamo novac na milion kategorija, polažući odmah za A uštedićeš svoje vrijeme i novac. Što se tiče motora, dobar dio tvojih strahova od jačeg motora je prvo normalan i koristan (nećeš se glupirati na njemu) a drugo kratkoročan jer kad sjedneš na motor i odradiš nekoliko časova vožnje naviknućeš se na njega i neće biti problema. Usto neće oni od tebe ni tražiti da njim izvodiš vratolomije, nego najosnovnije stvari koje ćeš lako savladati. Zato idi odmah za A i ne brini, to ti je laganica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...