Peki 1214 Napisano Februar 12, 2009 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Lijo, koji je ovo motor u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Lijo, koji je ovo motor u pitanju Ovo gore je TRIUMPH Trident 750, SALETA iz BORA, a ovo drugo je takodje Triumph , predpostavljam tiger pošto ima jedan karb, mada može biti i Thunderbird malo utrimovan, što je kod nas češći slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Brate na ovom TRIUMPH-u bi ti i Mark Evans zavideo!!! Mozda mada je ovo BIO najbrzi motoru Super Twins klasi pre nego je radilica pukla i racbucala ave osim menjaca. Znaci imao sam specijalne Bregaste,kovane klipove i klipnjace,ventili su bili oblozeni crnim diamantom da se sporije habaju,trkace opruge ventila sa sesiriam od titanijuma,specijalene podizace ventila da mozes imati manji zazor ventila i da motor ne ceketa,belt drive ..........itd...........motor se vrteo na 10,000 obrtaja i tu sma napravio greskui jer nisam imao para da kupim kovanu radilicu Kad je puka motoru je bio kraj.A da nepricma sto sma radio na ramu.Fabricki je 27 stepeni ugao viljuske moje je bio 24.18 coli ova tocka .......motor je bio sa 3 L goriva u rezervaru tezak oko 165kg -170kg...... Pre petnaestak godina kada su se vozile prve trke classic na aerodromu, pripremili smo jednu HOREX Reginu 350, ali je došlo do istog rezultata. Inče je stavljen Bonevilov klip 9,5 kompresija, aluminijumska glava od Horexa 250 sporta sa većim ventilima, olakšana radilica, Amal 26 mm karb, S2 bregasta. Sve u svemu 9200 obrtaja na singlu u leru,a oko 8000 u vožnji. Motor se na gas dizao na točak, ali je na pola trke ciknula radilica, otkinula cilindar i klip.........greota, a taman smo mislili da je to to > > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 12, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Lijo, koji je ovo motor u pitanju Prvi jeste Trident, e sad ciji je ' ne znam, coveka koji ga vozi vidjam ovde po Novom Sadu. Drugi je takodje Triumph Mirka iz Sombora . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4788 Napisano Februar 12, 2009 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovo gore je TRIUMPH Trident 750, SALETA iz BORA A ovo je nekadasnji njegov Norton zbog koga sam ih zavoleo do beskraja. Prvi put kad sam ga cuo-kao helikopter iza brda. Evo i jedan Triumph Tunderbird sa Grobnika. Kaze covek motor na zeljezu. Ja pitam jel trese, a on kaze trese, moras piti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Februar 12, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Brate na ovom TRIUMPH-u bi ti i Mark Evans zavideo!!! Mozda mada je ovo BIO najbrzi motoru Super Twins klasi pre nego je radilica pukla i racbucala ave osim menjaca. Znaci imao sam specijalne Bregaste,kovane klipove i klipnjace,ventili su bili oblozeni crnim diamantom da se sporije habaju,trkace opruge ventila sa sesiriam od titanijuma,specijalene podizace ventila da mozes imati manji zazor ventila i da motor ne ceketa,belt drive ..........itd...........motor se vrteo na 10,000 obrtaja i tu sma napravio greskui jer nisam imao para da kupim kovanu radilicu Kad je puka motoru je bio kraj.A da nepricma sto sma radio na ramu.Fabricki je 27 stepeni ugao viljuske moje je bio 24.18 coli ova tocka .......motor je bio sa 3 L goriva u rezervaru tezak oko 165kg -170kg...... Pre petnaestak godina kada su se vozile prve trke classic na aerodromu, pripremili smo jednu HOREX Reginu 350, ali je došlo do istog rezultata. Inče je stavljen Bonevilov klip 9,5 kompresija, aluminijumska glava od Horexa 250 sporta sa većim ventilima, olakšana radilica, Amal 26 mm karb, S2 bregasta. Sve u svemu 9200 obrtaja na singlu u leru,a oko 8000 u vožnji. Motor se na gas dizao na točak, ali je na pola trke ciknula radilica, otkinula cilindar i klip.........greota, a taman smo mislili da je to to > > to je samo jedan u nizu motora koji si upropastio.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovo gore je TRIUMPH Trident 750, SALETA iz BORA A ovo je nekadasnji njegov Norton zbog koga sam ih zavoleo do beskraja. Prvi put kad sam ga cuo-kao helikopter iza brda. Evo i jedan Triumph Tunderbird sa Grobnika. Kaze covek motor na zeljezu. Ja pitam jel trese, a on kaze trese, moras piti... Ono iza je Guzzi le man 850 Ljube sina sa Julinog brda ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9900 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 4467 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan ja sam bio prisutan kad je Sasa sklapao BSA Rocket III tak da znam taj motor veo dobro. A ona Le Mans je Ljubin i eno ga Ljuba iza njega,a Norton je bio Sasin i koliko znam posle Sase je zavrsio u Loznicu,a posle toga nisam siguran. Evo nesto za onje koji nisi videli ove slike ovadno http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=2026.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja sam posle prodao neki ram i blok sa menjačenm od Triumpha T-birda sa papirima, da li znaš šta je ale sa njim uradio. Ja hteo da ga radim ali kad sam ga pregledao i shvatio da je sve mrtvo, pao mi entuzujazam. Mislim da je to bilo 1994 ili pete, valjda pred njegov odlazak preko bare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano Februar 14, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Evo mog custom-a... Nije starina al JBG nisam ni ja varioc/mehanichar pa da se tim zaludjujem... Radim ko sivonja jedva nadjem vremena da ga ochistim. Znachi samo rad i voznja a to shto je prashnjav JBG.. isto ide i prljav i uglancan. Videcu negde na prolece kad PEACEMAKER zavrshi Guzzi-ja da mi ga malo ispolira... Evo slichice JBG slikano mobilnim Ja kolko vidim ovo tvoj bajk... Slikali smo ga ili ja ili moj drug u Velikoj Plani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9900 Napisano Februar 14, 2009 Drug član, 4467 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja sam posle prodao neki ram i blok sa menjačenm od Triumpha T-birda sa papirima, da li znaš šta je ale sa njim uradio. Ja hteo da ga radim ali kad sam ga pregledao i shvatio da je sve mrtvo, pao mi entuzujazam. Mislim da je to bilo 1994 ili pete, valjda pred njegov odlazak preko bare. To ces morat da ga pitas sam,ja nisam ni znao za to ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Februar 14, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja sam posle prodao neki ram i blok sa menjačenm od Triumpha T-birda sa papirima, da li znaš šta je ale sa njim uradio. Ja hteo da ga radim ali kad sam ga pregledao i shvatio da je sve mrtvo, pao mi entuzujazam. Mislim da je to bilo 1994 ili pete, valjda pred njegov odlazak preko bare. To ces morat da ga pitas sam,ja nisam ni znao za to ;D Čim ga navatam na trkama veterana, pošto je inače neuhvatljiv. Mislim da je tada imao nekog bonnia bez papira pa mu je to trebolo leći ko dupe na nošu ;D ;D ;D ;D ;Dili kao budali šamar ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 15, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kuc,kuc ima li koga? Ja cekam neke zanimljive price i slike,a svi cutite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krce 242 Napisano Februar 16, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: uzice Motocikl: Harley big twin Prijavi odgovor kao problematičan Omiljena tema .Celog se zivota bavim krsevima i customima pa evo nekih slika. Ovo su motori koje sad posedujem. BMW R25/2 sa prikolicom Stoye II sad i kada sam ga pronasao 1989 u kokosinjcu u selu Kriva reka kod Uzica Monet Goyon PS47 350cm3 Harley Davidson 1200 iron head ram iz 1952 masina 1971 god. Pre i posle Sad ima jos novije auspuhe trumpet style I na kraju moj prvi projekat raden za prodaju Honda vt600 shadow sa svim mogucim dodatcima . Zanimljivo je da sam je doterao u Srbiju da prodam i nisam uspeo dve godine a onda sam je stavio u oglase na mobile .de i prodao je coveku u Bosanskom brodu isto mi se to dogodilo i sa kawom vn 1500 koju sam ovde na forumu prodavao za male pare a kad sam ga oterao za nemacku dobio sam skoro 2,5 puta vise cudo jedno. Evo Honda Danas bas nosim moj novi Harley projekat na lakiranje pa cu ubaciti neke slike veceras Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Bas je dobar ovaj BMW... Gde si nabavio WW gume za njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SvExY 2 Napisano Februar 17, 2009 U prolazu, 10 postova Lokacija: Majilovac Prijavi odgovor kao problematičan e ljudi odlicna tema ja sam zaludjen za stare masine imam nesto od automobila ali bih i nesto od motora pa ako ima javni te Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleon 1 Napisano Februar 17, 2009 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobra ideja da se otvori jedan podforum za oldtimere.Imam jedan stari motor koji me ceka kad se vratim a nisaSliku saljem uskoro m mu ni marku odgonetno jos pa mi mozda neko od vas moze nesto vise reci o njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleon 1 Napisano Februar 17, 2009 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slike.Masina je skinuta u osrednjem je stanju marke ILO fm120k nemacki.Naziv samog motocikla nezna uz ogromne napore da odgonetnem trazeci preko neta svuda nisam uspeo jedino postoji broj odnosno plocica na ramu.Mozda bi se po njoj i dalo odgonetnuti ali sem broja nikakvi drugi podatci ne postoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 18, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Evo par slika kako to rade u Turskoj. Svi se još voze, čak i plava jawa na koju je naslonjen neki pano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krce 242 Napisano Februar 18, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: uzice Motocikl: Harley big twin Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti da je Nemacki trijumf 125 negde oko 35-40tih godina i mada je u to vreme mnogo nemackih motora koristilo ILO motore , je mislim da je Traijumf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krce 242 Napisano Februar 18, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: uzice Motocikl: Harley big twin Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter84 17 Napisano Februar 18, 2009 U prolazu, 92 postova Lokacija: Svilajnac Prijavi odgovor kao problematičan Puch 250 iz 1954god. Krenuo sa restauracijom i zastao. Nadam se uskoro da nastavim. Ovakav je sad. A ovako treba da izgleda. I Ardie b252 iz 1953god zavrsenog. U voznom stanju. Sad izgleda ovako. Uz jos malo sitnih prepravki pokusacu da ga dovedem do ovog stanja. Samo sto ce ostati crne boje a linije ce biti bele. I oba motora su ekstremno prljavi. Potrebno je jedno pranje i poliranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 18, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan tema je za pohvalu svaka cst za trud Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleon 1 Napisano Februar 18, 2009 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dali je neko video nesto slicno ili ima taj njemacki Trijumph kod nas?J a sam godinama pokusavao da pregledom slika na netu odgonetnem video sam par slicnih ali ne i isti motor .Masine 2 rezerne sam preko EBAY-a kupio iz Njemacke i poslao dole ali sam motor nisam jos pronasao niti video bar sliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan8 3 Napisano Februar 18, 2009 Svrati ponekad, 458 postova Motocikl: gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan I ja o ovome razmisljam,da kupim oldtajmera i od njega napravim nekog customa ili bobera. Samo me zezaju papiri,skoro niko ih nema,neznam da li da kupujem nesto bez papira. Tema je super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...