Konzul 20 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Grocka Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druze, nisam procitao sve postove mozda je neko vec pomenuo, ako nije ja cu. Jedan od uzroka sto motor vraca kurblu moze da bude i malo ranije paljenje. proveri i to. Ja imam masinu od XT 600 koju sam palio bukvalno na zemlji bez rama i ni jednom mi nije vratio za razliku od XT 500 koji mije lomio nogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 26, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Spave mi je pricao za neku XR600 koja je u razmaku od pola sata dvojici slomila nogu. Ovaj drugi je video sta se dogodilo prvom i rekao "Daj je meni!" i upalio je. Otisao na krug, ali mu se tokom voznje ugasilia i ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan "gazda grujo ne klonjujte duhom..." Ceda Velja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Maj 26, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan u razmaku od pola sata dvojici slomila nogu. i dalje samo rechi podrske... ;D "gazda grujo ne klonjujte duhom..." Ceda Velja ma kakvi. Jedan od uzroka sto motor vraca kurblu moze da bude i malo ranije paljenje. proveri i to. u pravu si, ali koliko ja znam ovde nemam mogucnost podesavanja. sva elektronika koja regulise paljenje je zalivena u kutijicu. magnet na radilici, namotaji statora i senzor su fiksni. mogu da se igram samo sa ventilima i karburacijom. ventile sam terao u + i -, opet isto. sto se karburatora tice, s obzirom da se radi o startovanju, gde je ili pod sauhom bez gasa, ili samo bez gasa, mogu se igrati sa smesom ili visinom ler gasa, sto sam i radio, opet isto. cuti i vreba. otprilike, VECA sila resava problem, (odnosno dotezanje sajle dekompresora do momenta da je skoro stalno otvoren (bez zazora), cime bi se smanjio otpor startovanju. plus, pade mi nesto na pamet. gledajuci gore skicu okretanja tokom jednog kick-a, a s obzirom da pretpaljenje ne prelazi 12-15 stepeni u tom opsegu, vidim da bi trebalo da imam fore 70-ak stepeni od dolaska kurble u krajnju donju poziciju (gde odvaja) do trenutka bacanja. e, sad. ako ja oocepim OFF, pa ga sinem JAKO i BRZO, i u trenutku kada dodjem do kraja (noga bezbedna ;D) ocepim RUN, mozda?... hm, posto je baterijsko a ne magnetno paljenje, trebalo bi da indukuje pecku u tom kratkom trenutku?! ili ne?! odo da probam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan neki bruse magnet kako bi imao ranije paljenje da bi se motor vise vrteo ali to je kod magnetnog a kod baterijskog jebi ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 28, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Takav je motor - muški i amin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Jun 3, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi Okrade? Jel pali na kurblu? Kako noge? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Jun 4, 2008 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan ZZZOOOOVIIIII FAAAARBAAAACHAAAAA... njegov TTR je napravio masakr u SM. Pola moto kluba zavrisilo na pediatriji, a sad pali ko bubica. Ja na DR-u nemam problem, mogu bos da palim... kad vi ocete uamanu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Jun 4, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan ZZZOOOOVIIIII FAAAARBAAAACHAAAAA... njegov TTR je napravio masakr u SM. Pola moto kluba zavrisilo na pediatriji, a sad pali ko bubica. Ja na DR-u nemam problem, mogu bos da palim... kad vi ocete uamanu . pediatriji?!?! ??? ;D ;D ;D ;D cuo sam se sa Zagorom jos ranije. problem je sto sam je ofarbao u crvenu boju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Jun 5, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ti rekose gulije da ga ne farbas u crveno a ti oces pa oces ZZZOOOOVIIIII FAAAARBAAAACHAAAAA... njegov TTR je napravio masakr u SM. Pola moto kluba zavrisilo na pediatriji, a sad pali ko bubica. Ja na DR-u nemam problem, mogu bos da palim... kad vi ocete uamanu . ni ja na DR-u nemam problem sto se i uverio on uzivo, cak ga je i on upalio ali ono je mnogo ljuta zver zbog te crvene boje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...