Jump to content

Moto Zajednica

Potrebna pomoc osoba sa racunom na paypall-u radi placanja rezervnog dela!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Zdravo drugari!

Verovatno znate iz mojih i Joskinih tema da imam problem da nadjem neki neispravan CDI da popravimo moj ili ispravan polovan kojim bi zamenio moj,kao da niko u Srbiji nema (ustvari ima ali traze 100 eura za polovne neispitane CDI-ove),tako da sam nasao polovan a ispravan CDI na Transalp forumu za svega $40 iliti oko 2000 dindzi,sa postarinom ne verujem da ce izaci vise od 3000 dinara (dogovoreno da ide kao poklon,valjda nece proceniti da vredi vise od 20 eura pa da rebnu carinu) sto je opet ekstra povoljno,ali mi sad treba nacin da platim taj CDI!  ???

Osoba koja prodaje CDI trazi da mu se plati preko paypall-a,tako mu je najsigurnije a realno i meni je jer su oni ipak nekakav garant da ce posao proci dobro,samo sto je problem sto ja nemam paypall racun niti znam nekog ko ima u mom kraju sto nije ni cudo jer nemaju Srbiju na listi,tako da ako medju vama ima nekog ko bi mi pomogao neka se javi ovde ili na PP,moze i na 064/612-86-87 (Zoki),moze i neko od vas koji ste preko grane (USA,Canada...) a nije problem da vas castim neku cifru (ili klopu,pice... sta zelite) za pomoc!? ;)

Pozdrav 8)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Uh bre drugari toliko vas je procitalo ovo (preko 40 iako ste videli u naslovu da je malo specifican slucaj) a bas niko da proba da pomogne,zar je moguce da od 3700 ljudi niko nema paypall account?Izgleda da ce mi pomoc stici sa jednog kompjuterskog foruma gde sam nekad bio aktivan,mislio sam da cu ovde naci ljude da pomognu ali... javljam sutra sta je bilo i da li mi jos uvek treba vasa pomoc ili je sve sredjeno!

Pozdrav 8)

Jesam malo razocaran Boki,nije moralo da prodje dva dana da se neko javi a meni je bilo hitno da roba ne ode drugom,a znam da ima ljudi ovde koji imaju paypall racun i kojima je to bio minut posla i naravno da bih se oduzio,ali sad nije vise vazno,zavrsio sam to jutros sa ovim drugarom sa benchmark foruma i sad samo cekam da mi stigne,trazio sam da posalje USPS-om kako ne islo preko speditera (sto je slucaj ako paket dobijate FedEx-om,DHL-om ili UPS-om,trazite slanje USPS-om ili obicnim Airmail-om ako nije nesto vredno) i nadam se da ce stici za desetak dana i da ce onda Transalp proraditi punim plucima!  :D

Novajlija,hvala ti na ponudi prijatelju,imacu te na umu za sledeci put posto imam u planu jos neke sitnice da nabavljam preko Transalp foruma a tamo se isto placa paypall-om (normalno kad je njihov servis) tako da si ovaj put slobodan,cimnucu te neki drugi put! ;)

P.S.Samo da dodam da je iznenadjujuce kako su nasi ljudi bezobrazni sa cenama,pomenuo sam u prvom postu da su mi ovde trazili 100 eura za polovan a neispitan CDI jer im se"ne isplati za manje da prodaju"dok je nov u eBay prodavnici nekih $90,znaci 60 eura i sa postarinom i carinom sigurno nece biti preko 100 eura,a da ne pricam o drugim stvarima,na Transalp forumu sam vidjao crash barove u perfektnom stanju za $50 (1/3 cene novih),Corbin sedista upola cene pa i jeftinije,itd... imamo mi puno da naucimo o vrednosti polovne robe!!

Pozdrav 8)

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Driver sa Benchmarka ce ti uvek zavrsiti posao sa paypall-om. Sto se cena polovnih delova tice, ti kao da ne znas da zivis u zemlji Srbiji gde su malkice pomerene vrednosti ponude i traznje. Mi smo malo trziste i mala je ponuda polovnih delova, samim tim i prodavci imaju prostora da se ugradjuju koliko im treba.

• U prolazu, 39 postova

Jesam malo razocaran Boki,nije moralo da prodje dva dana da se neko javi a meni je bilo hitno da roba ne ode drugom,a znam da ima ljudi ovde koji imaju paypall racun i kojima je to bio minut posla i naravno da bih se oduzio,ali sad nije vise vazno,zavrsio sam to jutros sa ovim drugarom sa benchmark foruma i sad samo cekam da mi stigne,trazio sam da posalje USPS-om kako ne islo preko speditera (sto je slucaj ako paket dobijate FedEx-om,DHL-om ili UPS-om,trazite slanje USPS-om ili obicnim Airmail-om ako nije nesto vredno) i nadam se da ce stici za desetak dana i da ce onda Transalp proraditi punim plucima!  :D

Novajlija,hvala ti na ponudi prijatelju,imacu te na umu za sledeci put posto imam u planu jos neke sitnice da nabavljam preko Transalp foruma a tamo se isto placa paypall-om (normalno kad je njihov servis) tako da si ovaj put slobodan,cimnucu te neki drugi put! ;)

P.S.Samo da dodam da je iznenadjujuce kako su nasi ljudi bezobrazni sa cenama,pomenuo sam u prvom postu da su mi ovde trazili 100 eura za polovan a neispitan CDI jer im se"ne isplati za manje da prodaju"dok je nov u eBay prodavnici nekih $90,znaci 60 eura i sa postarinom i carinom sigurno nece biti preko 100 eura,a da ne pricam o drugim stvarima,na Transalp forumu sam vidjao crash barove u perfektnom stanju za $50 (1/3 cene novih),Corbin sedista upola cene pa i jeftinije,itd... imamo mi puno da naucimo o vrednosti polovne robe!!

Pozdrav 8)

Nije to nista.. da si pozvao e-ducan da ti oni kupe nesto preko pay-palla, ili e-bay-a pa da vidis oni koliko su bezobrazni. Ako nesto kosta 50$ na ebay-u da uzmes preko njih kostalo bi 210$ :D

@Cika Kure

Bas mi je drajver i zavrsio to,kao da si znao! ;) Kad sam video da ovde nema"junaka" (salim se naravno) ;) setio sam se da mi je drajver pre godinu i po-dve kupovao neke sitnice za iPod sa eBay-a pa ga priupitah jel hoce opet da pomogne (jedno vreme je batalio forum,od Septembra do skoro nije ucestvovao,nisam ni znao da li ce procitati poruku i odgovoriti na istu) i on je pristao i odradili smo to juce ujutru i treba da je CDI vec krenuo pravac Srbije! :D

A znam ja vrlo dobro da smo mi malo trziste,ali i mnoge druge zemlje su"mala trzista"pa opet stvari tamo imaju svoju realnu vrednost,recimo ja sam mogao preko eBay-a da uzmem NOV CDI za Hondu i da mi stigne sa svim troskovima za 100-tinak eura dok mi ovde traze 100 eura za polovan"jer im se ne isplati da ga prodaju za manje"(a uzeo ga sa slupanog motora koji je kupio budzasto!!!!) tako da odsad cim pregledam oglase ovde na forumu a ne nadjem ono sto mi treba,odma cimam drajvera za soping preko grane!

Znam da e-ducan hoce da odere,oni kao rade sve legalica i laganica,moras da platis sve moguce dazbine (a ZA STA da platim spediteru fiksni trosak spedicije za uvozenje nekog dela koji je oko 50-ak eura ako se ne varam,bez obzira na vrednost uvezenog dela,sta on to odradi da vredi 50 eura) i jos uzimaju 20% provizije za transakciju sto za skuplju stvar zna da ispadne bas puno,dok sam ja samo platio coveku za neke takse koja banka uzima nekoliko stoja na sumu od 3500 dindzi ($65 CAD pretvoreno u dinare) i sve je proslo dobro i vrlo jeftino!

Pozdrav 8)

• Drug član, 4488 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

ja tek sada vidim ovu temu,ako nije sredjeno javi mi na mail  nrtriumphracing@yahoo.ca  i ja koristim paypall pa cu ti sve srediti bez problema.Ako si kupio u CND ili USA nema sta da se sekiras zavrsiti cu ti to bez problema

Hvala ti drugar,imacu te u vidu za drugi put jer smo ovo vec zavrsili juce ujutru tako da sad trenutno nemam potrebe za paypall-om,a CDI sam kupio od nekog lika iz Montreala,znaci isto iz Kanade kao sto si ti a kad budem ubuduce nesto kupovao... na spisku si! ;)

Pozdrav 8)

• Drug član, 4488 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Hvala ti drugar,imacu te u vidu za drugi put jer smo ovo vec zavrsili juce ujutru tako da sad trenutno nemam potrebe za paypall-om,a CDI sam kupio od nekog lika iz Montreala,znaci isto iz Kanade kao sto si ti a kad budem ubuduce nesto kupovao... na spisku si! ;)

Pozdrav 8)

PAzi imam dobrog,ali doborg prijatelja u Montrealu i to se moglo zavrsiti kesom.Super ,ako zapne samo se javi

• Drug član, 1137 postova

za ubuduce, ne treba ti racun na paypalu da bi platio, dovoljno je da imas kreditnu karticu, paypal ima opciju direktnog placanja robe putem kreditne kartice bez logovanja...

Nemam kreditnu karticu a bilo mi je hitno i nisam mogao da cekam nedelju dana ili koliko vec traje procedura za vadjenje iste,mada je sad vec odavno poslic obavljen,roba stigla,deo radi kako treba,sad cu cak da narucim jos nesto sa istog foruma jer su ljudi sasvim OK,naravno opet ce ici preko Paypall-a ali sad vec znam kome da se obratim!

Pozdrav 8)

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Koliko si castio coveka koji ti je odradio preko paypala, koliko se krecu tarife, i meni trebaju neki delovi, kako ide placanje, ...

Zemo nije mi covek trazio nesto puno,samo da platim neke bankovne takse koje su na cenu CDI-a sa postarinom i osiguranjem paketa od $65CND (oko $70US ili oko 3500 dindzi) izasle nekih 15-ak %,e sad da li su to stvarno bile bankovne takse ili njegova ugradnja... iskreno me je bilo BAS BRIGA,jer sam za 500 kinti"cascenja"zavrsio posao i nabavio deo koji me evo odlicno sluzi i,sto je najvaznije,kostalo me je mnooooogo manje nego da sam ovde kupio CDI (trazili mi 100 eura za neispitan primerak sa slupanog motora i to da odem po njega 200km od Jagodine)!

A sto se osoba za konktat tice evo imas ovde par ljudi koji su se javili,da ne navodim sad nickove onih koji su mi se javili preko PP-a,mozda oni to ne bi hteli,ali ima dobrih ljudi ovde koji ce ti uciniti,samo vidi da kad narucujes delove ZAOBIDJES usluge tipa FedEx,UPS i slicne jer oni idu preko speditera kad stignu ovde a oni za par papira i pecata imaju fiksnu tarifu od oko 50-ak eura,tako da za par delova koji mozda nece ni toliko da te kostaju ima da platis debeeeeelu spediciju,trazi slanje UPS-om ili kao obican AirMail paket!!

Pozdrav 8)

• Svrati ponekad, 304 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adventure R

Sto se tice placanja preko PayPal-a, ja to radim vec tri godine, a sa Vladas-om smo narucivali neke delove za motor. Treba zaista izbegavati, kad god je to moguce UPS, DHL, FedEx i ostale jer kad paket stigne u zemlju, mozete zaista doci u situaciju da platite spediciju vise nego sto vas je kostao deo. Naravno to zavisi od dela koji uvozite tj porucujete. Sto se mene tice, ukoliko nekome treba pomoc neka mi se javi na mail kopljas@gmail.com. Nema taksi, nema troskova :)

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

--------------------------------------------------------------

Da ne otvaram novu temu, nasao sam neke delove pu USA i UK pa mi je potreban neko sa paypal racunom.

Hvala

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja