Jump to content

Moto Zajednica

Prstenovi za auspuh

Recommended Posts

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Da pojasnim, radi se o prstenovima koji se stavljaju na brezone i kad se zategnu drze auspuh zasrafljen za motor. Al sam ga objasnio svaka mi cast.

To su u stvari 2 polu-prstena, gornji i donji, koji nalegnu jedan na drugi i ..... nadam se da je bar neko razumeo. E, treba mi jedan par tih prstenova, pa me zanima gde bih to mogao da nadjem. Mislim da to nema veze sa markom i modelom motora, nego sa precnikom cevi?

Hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 935 postova

Hm, verovatno je to jedna od varijanti....

Ovi koji meni trebaju su..... kako da objasnim.... iz 2 dela, 2 polukruga koji se sklope i cine ceo prsten.

• Svrati ponekad, 430 postova

Da pojasnim, radi se o prstenovima koji se stavljaju na brezone i kad se zategnu drze auspuh zasrafljen za motor. Al sam ga objasnio svaka mi cast.

To su u stvari 2 polu-prstena, gornji i donji, koji nalegnu jedan na drugi i ..... nadam se da je bar neko razumeo. E, treba mi jedan par tih prstenova, pa me zanima gde bih to mogao da nadjem. Mislim da to nema veze sa markom i modelom motora, nego sa precnikom cevi?

Hvala.

Koi je motor u pitanju tip i godiste da ti pogledam dali moze da se naruci nov i cena

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa napravi ih,iseces na strugu okrugli prsten kakav ti odgovara,iseces na pola doradis skratis itd,i eto resenja,to ti je cirka 300 do 500 din,,a vrse funkciju kao i druge koje ces kupiti,,a sta se desilo sa tvojim prstenovima. ???

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Možeš da vidiš na nekom otpadu za motore, znam da ima neki u Altini(zemun) a broj ima negde na forumu pa vidi.

• Drug član, 935 postova

Spali u voznji, pre toga se, naravno odvile matice i spale i to na putu do majstora. Ja sam celu granu skidao pa vracao, pa ovu levu cev ocigledno nisam dobro zatego i eto.....

Od cega bi trebalo da budu napravljeni, ako bi ih pravio?

Kawasaki gpz 500 s 1991.

• Drug član, 935 postova

Možeš da vidiš na nekom otpadu za motore, znam da ima neki u Altini(zemun) a broj ima negde na forumu pa vidi.

pogledacu, hvala

• Svrati ponekad, 430 postova

pogledacu, hvala

Deo koji si izgubio se zove HOLDER-EXHAUST PIPE moze da se naruci posebno

• Zainteresovan, 651 postova

pa napravi ih,iseces na strugu okrugli prsten kakav ti odgovara,iseces na pola doradis skratis itd,i eto resenja,to ti je cirka 300 do 500 din,,a vrse funkciju kao i druge koje ces kupiti

Slazem se sa Bokilicem. Ako ce to da kosta vise nego da ti neko isece na strugu, nemoj da bacas pare.  ;)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Spali u voznji, pre toga se, naravno odvile matice i spale i to na putu do majstora. Ja sam celu granu skidao pa vracao, pa ovu levu cev ocigledno nisam dobro zatego i eto.....

Od cega bi trebalo da budu napravljeni, ako bi ih pravio?

Kawasaki gpz 500 s 1991.

pa od obicnog gvozdja...najednostavnije,ja ih pravio do sad 100 puta,naravno trebao bi uzorak,to verovatno nemas,ali pogledas u manuelu dimenzije,nemora da bude bas original coskast,pljosnat itd 100%

• Drug član, 935 postova

imam jedno desetak od kawa 750 koje su završile u delovima, svrati imaš ih gratis. ;D ;D ;D

Svraticu, sigurno.

Nista gratis, ako pasuju, imas pivo, dva, 6, 7..... ;)

Hvala

• Drug član, 935 postova

ja ih pravio do sad 100 puta,naravno trebao bi uzorak,to verovatno nemas

Imam. Spala su mi ona 2 polumeseca sa jedne cevi, sa druge nisu.

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Honda CB 500, onaj najbrzi plavi

Evo resenja, al da prvo objasnim kako sam dosao do njega.

Meni se nosac lonca slomio a ja ga nisam na vreme zavario tako da je posle 1000km i jednim malim padom on polomio izduvnu granu na najslabijem mestu, tamo na pocetku, odmah do prstenova. Onda, posto sam bio negde u Crnoj Gori tj. Bijelom Polju morao sam da zavarim kako god. Pa je jedan limar za "bijednih 40e" zavario sve i prstenove i granu.

Kada sam ga servisirao namucio sam se pa sam na kraju zakljuciio da nema leba da se mucim dalje, moram kod strugara a on mi je to uz par preciznih uputstava odlicno sredio. Naravno morao sam da isecem ono staro da sve montiram, pa da pecnem var kako treba da stoji, pa da skinem, pa onda pun var. Onda sam i dao da se naprave dihtunzi za izduvnu granu. Napravili su ih od celika i klingerita. Tako da nema sanse da produvaju. I evo savrseno radi. Slike prilazem pa ako koristi sledi primer.

post-1605-12878997444439_thumb.jpg

post-1605-12878997444704_thumb.jpg

post-1605-128789974449_thumb.jpg

post-1605-12878997445032_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja