nesic1 266 Napisano Maj 3, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Evo mozda jednog glupog pitanja... Kada se kaze da jakna ima protektore da li se misli da ima ona kao sundjerasta podebljanja ili su od tvrdog materijala? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Maj 3, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na jakni (Ixon) su plastišni sa sunđerastim obodom za ramena i laktove dok je onaj za leđima od sunđera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Maj 3, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na Wintex-u su na laktovima, ramenima i ledjima protektori od tvrdog sundjera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
POP 6 Napisano Maj 3, 2008 U prolazu, 44 postova Lokacija: BGD,Bezanijska kosa Prijavi odgovor kao problematičan Svako vreme ime svoje materijale: Protektori>nekada=fatelin,sundjer Protektori>danas=sundjer,plasticni materijali,karbonska vlakna.. Protektori>sutra=sundjer,titanijum,.... Protektori>prekosutra=? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa 086 0 Napisano Maj 3, 2008 U prolazu, 26 postova Lokacija: Cetinje - Montenegro Prijavi odgovor kao problematičan Protektori su oni ulozci u jakni. I sto su cvrsci i laksi to su bolji :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Maj 3, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan OKe, 'fala na odgovorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Maj 4, 2008 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Svako vreme ime svoje materijale: Protektori>nekada=fatelin,sundjer Protektori>danas=sundjer,plasticni materijali,karbonska vlakna.. Protektori>sutra=sundjer,titanijum,.... Protektori>prekosutra=? ima titanijuma i danas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Maj 4, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan A neko ima i ugrađene titanijumske protektore... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Maj 4, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan A da li je bolje da kupim jaknu ili kornjacu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 4, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo jaknu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Maj 5, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan U 3T-Racing-u imash povoljno da uzmesh kornjachu, ona najveca preko celih ledja je oko 3500din. i solidna jakna oko 12000din pa za neke pristojne pare dobijesh i jedno i drugo shto je najbolja kombinacija (al' sam pametan ;D) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Maj 5, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ki pcelica ... ;D ..... nego naso sam neku kornjacu ima za ledja, ramena, laktove sve iz jednog dela, cena je cini mi se oko 110 evra?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jun 11, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan da probam da ne otvaram novu temu. mene zanima opcija sa protektorima koji se postavljaju spolja. konkretno, imam jaknu koju rado nosim ali bez protektora. ispod stavim kornjacu (duzu) i to je ok a recimo stavio bih i nesto za laktove spolja. isto tako i dole za kolena. znaci, da li tako nesto postoji, gde se moze nabaviti (nesto mi se cini da toga nema ni u louis-u). da li je stepen zastite manji kod takvih protektora nego kod onih ugradjenih u jaknu (!). preporucujete ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 11, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/?topic=artnr_gr&artnr_gr=20019225 (za laktove) http://www.louis.de/?topic=artnr_gr&artnr_gr=20019224 (za kolena) Što se tiče laktova, ako ništa drugo, daleko je jednostavnije obući jaknu sa protektorima, nego kačiti ove protektore preko jakne. Zamisli da 5 puta u roku od dva sata moraš pet puta da skineš i obučeš jaknu. Što se bezbednosti tiče, šta znam, mislim da je ipak teže da se protektor laktova u jakni uvrne i ne zaštiti lakat, nego što je to slučaj sa ovim spoljnim protektorom. Dodatno, jakna ima i štitnike za ramena. Meni ovi spoljni protektori više liče ako hoćeš da voziš u majici pa čisto da se zaštitiš tipa bolje išta nego ništa. To je neko moje razmišljanje, ne tvrdim ništa od ovoga što sam rekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jun 12, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/?topic=artnr_gr&artnr_gr=20019225 (za laktove) http://www.louis.de/?topic=artnr_gr&artnr_gr=20019224 (za kolena) Što se tiče laktova, ako ništa drugo, daleko je jednostavnije obući jaknu sa protektorima, nego kačiti ove protektore preko jakne. Zamisli da 5 puta u roku od dva sata moraš pet puta da skineš i obučeš jaknu. Što se bezbednosti tiče, šta znam, mislim da je ipak teže da se protektor laktova u jakni uvrne i ne zaštiti lakat, nego što je to slučaj sa ovim spoljnim protektorom. Dodatno, jakna ima i štitnike za ramena. Meni ovi spoljni protektori više liče ako hoćeš da voziš u majici pa čisto da se zaštitiš tipa bolje išta nego ništa. To je neko moje razmišljanje, ne tvrdim ništa od ovoga što sam rekao. odlicno hvala za linkove, ne znam kako sam ih prevideo tamo. upravo me to zanima. prednosti i mane. u tom smislu evo kontra pogled koji me provocira ka ovom resenju. imas ovakvu sitaciju. krenes iz bgd npr na taru. stavis protektore. u valjevu je pauza. skines protektore i u kofer. tada imas /skoro/ "civilnu" jaknu (komotno, udobno, sednes na pice, setas gradom a nisi robocap - ok moze u majci ali mi jakna dobro dodje zbog dzepova). nastavljas put, navuces kacigu, navuces i protektore. slazem se da nije neko resenje za lokalne, gradske voznje (?) na 100 metara kreni stani. jakna sa ugradjenim protektorima mi jedino pasuje kada sam na motoru (u pokretu) cim stanem postaje mi neprakticna cak i da je nosim "preko ramena". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jun 12, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan mene je jakna po ovoj vrucini pocela opasno da smara poceo sam da razmisljam o nekoj all-in-one kornjaci koju bih mogao da obucem ispod taknkog duksa jos samo parice.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 12, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ako na jani pise da ima CE protektore, to je onda prava stvar, sve drugo je igra. CE protektori se u jaknama stavljaju na ramena i laktove, na ledjima je obicno sundjer koji treba zamijeniti ledjim CE protektorom koji se gotovo uvijek doplacuje ili jednostavno kupiti kornjacu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...