Gost Napisano Januar 29, 2018 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, pošto sam novajlija potrebna mi je vaša pomoć. Guma mi se svakih nedelju, dve dana izduvava u garaži (nemam štender) bez obzira na koliki pritisak je naduvam. Ali svakako sam mislio da je menjam pošto je za 20 šira od propisane, em što je stara ko zna koliko (namerno je koliko vidim izlizan i uništen broj nedelje i godine proizvodnje na njoj) pa ne bih da se i dalje mlatim sa njom. Na felni piše J 18xMT 3.5 DOT Da li je to odgovarajuća zadnja felna za taj model motora da li neko zna? I naravno ako imate neku preporuku koju zadnju gumu da kupim i gde (koji proizvođač gume) za ovaj motor. Da li gledati i polovne? Za sad sam samo našao u toj dimenziji DUNLOP. Motor je 1999. godište. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12876 Napisano Januar 29, 2018 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da bude 130/70R18. Preporučujem Continental ContiGO. Klasična allround guma, vozio sam je nekih 25000km dok se zadnja nije satrala od težine (tri kofera, saputnik). Nikakav problem sa kvalitetom gume i ponašenjem na drumu. Vozio sam intezivno i po kiši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 29, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim ContiGO isto. Pre cu da je zamenim zbog godina nego sto cu je potrositi. Dobra guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanbgd 6 Napisano Januar 30, 2018 U prolazu, 1 post Lokacija: beograd Motocikl: Aprilia...scrabeo 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, pošto sam novajlija potrebna mi je vaša pomoć. Guma mi se svakih nedelju, dve dana izduvava u garaži (nemam štender) bez obzira na koliki pritisak je naduvam. Ali svakako sam mislio da je menjam pošto je za 20 šira od propisane, em što je stara ko zna koliko (namerno je koliko vidim izlizan i uništen broj nedelje i godine proizvodnje na njoj) pa ne bih da se i dalje mlatim sa njom. Na felni piše J 18xMT 3.5 DOT Da li je to odgovarajuća zadnja felna za taj model motora da li neko zna? I naravno ako imate neku preporuku koju zadnju gumu da kupim i gde (koji proizvođač gume) za ovaj motor. Da li gledati i polovne? Za sad sam samo našao u toj dimenziji DUNLOP. Motor je 1999. godište. hvalaImam za tebe pirelli mt90 prednju i zadnju... Vozio sam ih oko 2000km max Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Januar 30, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Pingvin37 je napisao: Pozdrav ljudi, pošto sam novajlija potrebna mi je vaša pomoć. Guma mi se svakih nedelju, dve dana izduvava u garaži (nemam štender) bez obzira na koliki pritisak je naduvam. Ali svakako sam mislio da je menjam pošto je za 20 šira od propisane, em što je stara ko zna koliko (namerno je koliko vidim izlizan i uništen broj nedelje i godine proizvodnje na njoj) pa ne bih da se i dalje mlatim sa njom. Na felni piše J 18xMT 3.5 DOT Da li je to odgovarajuća zadnja felna za taj model motora da li neko zna? I naravno ako imate neku preporuku koju zadnju gumu da kupim i gde (koji proizvođač gume) za ovaj motor. Da li gledati i polovne? Za sad sam samo našao u toj dimenziji DUNLOP. Motor je 1999. godište. hvala Sto se zezas sa gumama 18"? Nadji zadnju felgu od TDM 850 4.00x17" i stavi gumu 150/70x17.. TDM-ova felga pase 1/1 na tvoj motor, a lakse ces naci 17" gumu nego 18". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Januar 30, 2018 Prijavi odgovor kao problematičan Možda i da nađem neku felnu 17 što kažeš ali ne bih to još radio, bar ne za sad... Inače zvao sam motobox iz NS-a za contiGO, kod njih je čekanje za gume po 2 meseca plus mora da se ostavi avans, a koliko vidim mnogo modela trenutno nemaju u magacinu. A ne mogu toliko da čekam, ove godine sezona ne staje Videćemo i sa kolegom Dejanbgd šta nam je raditi dal bi dobro legla zadnja 140/80-18 Pirelli Hvala svima na predlozima i savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12876 Napisano Januar 30, 2018 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dimenzija mora biti po fabričkim specifikacijama. Geometrija motocikla je projektovana uzimajući u obzir zadnji 18. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Januar 30, 2018 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Alekre said: Dimenzija mora biti po fabričkim specifikacijama. Geometrija motocikla je projektovana uzimajući u obzir zadnji 18. Misliš da ne bi dobro leglo da na fabričku specifikaciju 130/70-18 montiram 140/80-18 za zadnju??? Sve se vodim onom jedan broj razlike nije strašno, ali do jedan broj i nikako preko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12876 Napisano Januar 30, 2018 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ne. Postoji razlog zašto su inženjeri projektovali baš takve dimenzije pneumatika i postoji razlog zašto u Nemačkoj moraš na tehničkom imati tačne dimenzije U tvom slučaju, 130/70 R18, 70 je visina pneumatika izražena kao procenat širine. Dakle visina tvog pneumatika je 70% od 130. Sa druge strane, izračunaj kakva je to razlika u visini kod 140/80 R18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1747 Napisano Januar 30, 2018 Drug član, 1486 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan 50 minutes ago, Alekre said: Dimenzija mora biti po fabričkim specifikacijama. Geometrija motocikla je projektovana uzimajući u obzir zadnji 18. Da, uzimajuci u obzir dimenziju gume 130/70-18, ali ako se namontira 17 sa visim profilom gume, kao sto je naveo kolega Utjerivac, ciklistika ce ostati nepromenjena, jel? Po mom skromnom misljenju, moze se montirati i 17-tica sa odgovarajucom visinom, kao i 18-tica broj gore ili dole. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Januar 30, 2018 Prijavi odgovor kao problematičan 56 minutes ago, Alekre said: Naravno da ne. Postoji razlog zašto su inženjeri projektovali baš takve dimenzije pneumatika i postoji razlog zašto u Nemačkoj moraš na tehničkom imati tačne dimenzije U tvom slučaju, 130/70 R18, 70 je visina pneumatika izražena kao procenat širine. Dakle visina tvog pneumatika je 70% od 130. Sa druge strane, izračunaj kakva je to razlika u visini kod 140/80 R18 Guma koju imam sada a koja ispušta je 150... Jeste da sam hteo manju između ostalog upravo zbog tvog navedenog razloga al nisam imamo nikakve specijalne zamerke u vožnji dok nije počela da pušta. I vlasnik pre mene je vozio dugo sa tom gumom. Više je menjam jer je dotrajala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...