zeljko_srb 8 Napisano April 18, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan evo od juce sam primetio, kada krecem, recimo stojim na semaforu, i prva, gas, druga, gas, i osetim u prvoj i drugoj kao da sam stisnuo kvacilo, onako proklizava mi. nije nesto strasno, ali me nervira. to mi je samo u prvoj i drugoj, kad dam naglo gas. pogledao sam sajlu, i nigde ne glavi, ima lufta. sta bi to moglo biti u vezi kvacila? znam tako kada mi je bilo na tomos ctxu, pa sam promenio samo opruge, i bilo mi je dobro posle. da li ovde mora isto da se menja, nesto? opruge, lamele? sta vec ide? ili se to moze nastelovati nekako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 18, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan da ti ne proklizava od ulja?koje si ulje sipao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 18, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa pre ce ti proklizavati u cetvrtoj i petoj nego u prvoj i drugoj,,,kako ti se ponasa uzbrdo,,ubaciga u 4 5 stisni gas pa ako ti kliza,,to je to,,lamela kaput....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano April 18, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan nisam jos promenio ulje, ni nista. ulje mi je crno u motoru, kao katran. moram da ga promenim pod hitno. uzecu sutra na sajmu 3 flase, motul 5100 15 40, tako nesto. 10e litar. pa kad promenim, videcu da li mi opet klize. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 18, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan covece pa ti jos vozis sa starim uljem?!!strasno menjaj to pod hitno i filter i ulje,zagrej dobro masinu pa ispusti i pusti da se dobro ocedi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano April 18, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan I ako ti kliza lamela, moj savet ti je da uzmes mineralno 20w50, nikakva polusintetika ako hoces da ti ne pojaca proklizavanje i potrosnju ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano April 19, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan pa koje sad da uzmem? motul 5100 15 40, ili to? koja je to marka? koje da trazim? da mi nebi proklizavalo vise? jebiga brate wice, nisam mogao da promenim ulje, jer ipak ja sam djak. ne radim nigde, a i kako da radim kad idem u skolu, a cale i keva bas nesto nemogu da mi davaju za motor, tako da se sve sam snalazim pomocu, stapa i kanapa. jebiga, bice. znam i sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano April 19, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan pa koje sad da uzmem? motul 5100 15 40, ili to? koja je to marka? koje da trazim? da mi nebi proklizavalo vise? jebiga brate wice, nisam mogao da promenim ulje, jer ipak ja sam djak. ne radim nigde, a i kako da radim kad idem u skolu, a cale i keva bas nesto nemogu da mi davaju za motor, tako da se sve sam snalazim pomocu, stapa i kanapa. jebiga, bice. znam i sam. Ja kad nemam pare za servis, ja ne vozim motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 19, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je bolje malo gusce ulje,ima kod dekija ipone 20-50 oko 800 din,neko hvali i neka bardahl ulja ako sam dobro upamtio,protrci po forumu vec je bilo puno price o uljima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano April 19, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan znaci da mi nebi proklizavalo sipam gusce ulje? ma sta da mu radim, ja moram da se vozim, vreme je lepo... servis ce biti sredjen vec ove nedelje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano April 19, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi isto motul samo mineralno, 20 / 50 i samo cepaj. Em je jeftinije, em si sigurniji da ce lamela manje klizati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano April 19, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan jbg, danas sam bio na sajmu i tamo unutra na standovima je motul 5100 15w 40 kosta 10e litra, a napolju jedan lik prodaje ulje uvezeno iz nemacke, i ima veliki balon od 4 litre motul 5100 15w50 mislim, ili tako nesto, e to sam uzeo, znaci 4 litre, za 2600dinara, ja mislim da je to ok cena. imam i filter ulja, i novu svecicu, to cu da stavim, mozda vec sutra. a to za lamelu, jebem ga, videcmo, mozda promenim opruge, ili lamele, ili jedno i grugo... kolko to moze da kosta? jel zna neko, onako okvirno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano April 20, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Cena 5100 je 800 dinara! Lamele su ti oko 80e, ploce oko 40e, a federi 20e! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano April 20, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan evo da se javim sta sam malo pre uradio. kupio sam ulje motul 5100 neznam koja oznaka sad tacno. uzeo sam flasu 4l za 2600 dinara. promenio sam ulje, stavio novi filter ulja, ocistio ono sito. stavio novu svecicu. nisam jos probao, nek se slegne ulje, pa cu stra da probam da vidim jel proklizava opet. da vam kazem kako je izgledalo staro ulje. pa to je neverovatno. znaci crno gao garez, ima neki talog, smrdi, onaj filter ulja, zguzvan , prljav, sito puno nekih opiljaka, prljavo skroz,... ja neznam kako je motor radio normalno za tim uljem ,stvarno mi nije jasno. al dobro, sad cemo da vidimo kako ce da radi sa ovim... i sta posle raditi ako i dalje proklizava. jel bi mogo samo da promenim opruge? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano April 20, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Mogo` bi, al` ako imas srece pa ti lamele budu ok. Moras da skines lamele da bi se videlo o cemu se radi. Napamet nista! Nije toliko problem u crnom ulju koliko u tim opiljcima, ako su metalni. Nadam se da nisu od radilice, ili lezajeva ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan bogami nevalja stoima opiljke,,to nije nikako dobro,,od cega li su ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano April 20, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Kontrolishi ulje sad redovno da vidish da li troshi... Za oko hiljadu km opet sipaj novo ulje da se prochisti motor i obavezno pogledaj da li opet ima opiljaka. Ako ih bude bilo, nece izaci na dobro :-\ Jeste da ce ova zamena ulja opet da te koshta ali ti opiljci mogu da ti pojedu pare za josh pola motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano April 20, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ajao, sad ste me skroz skenjali. pa jedva sam pare skupio i za ovo ulje, sad bi morao da menjam za 1000 opet, kazes, pa jos ako se nesto desilo, i kvacilo....ajaoo kuku.... :'( sta da radim. a od cega bi mogli biti ti opiljci. neznam dal su gvozdeni ili aluminijumski, ali znam da su opiljci. e da je to apn, ja bi lako otvorio da vidim sta je i kako je. a ovako se ne usudjujem da otvaram da vidim sta je i kako je. sta mislite vi? sta da radim? jel mogu biti ti opiljci od kvacila, ili od cesljanja zubcanika... meni motor dobro ide, i nemam nikakvih problema osim kvacila, i sto mi se par puta do sad ugasio sam, na semaforu, i onda ga ja upalim i nastavim normalno... sta da radim dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa vozi par dana pa ispusti ulje vidi kakvo je ako ima opet opiljaka rasturaj da ne bi bila jos veca steta.....ako nema vrni isto ulje i vozi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano April 20, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan da vozim par dana, ili da napravim 1000 km? koliko km otprilike. jer ja otkad sam uzeo hondu napravio sam 600km tek, a imam je mozda mesec dana... a ko zna koliko se vec ti opiljci skupljaju, jer ipak ko zna kad je ulje menjano, mozda ga jos i svaba nije menjo, a ovaj vlasnik pre mene je samo dolivo kad zafali, jer on je xl a uvezo prosle godine... koliko da predjem pa da ispustim ulje? meni je se ti opiljci skupljaju na sito gore u ramu, znaci to nije u masini, ali ipak to ulje prolazi kroz masinu i kroz ram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 20, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan jbg druze,izabrali smo skup hobi e sad moguce je da su ti opiljci od zupcanika iz menjaca,moguce je da ulje nije jaaaaako dugo menjano pa da se nakupilo,pa na tebi je da odlucis ili vozaj par stotina km pa proveri,ili odvozaj 1000 km pa zameni ulje,u svakom slucaju prati kako se ponasa masina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano April 20, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan dobro. na koliko km da izvadim ulje, pa da pogledam jel ima opiljaka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano April 21, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan dobro. na koliko km da izvadim ulje, pa da pogledam jel ima opiljaka? Vozi OKO hiljadu km, onda promeni da se prochisti mashina i dobro pogledaj da li ima opiljaka, a ako ima onda ga rasturaj i pre toga nemoj da sipash novo ulje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano April 21, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan dobro. kad napravim hiljadu, videcemo onda. daj Boze da nema nista. evo da kazem danasnje utiske sa male voznjice. motor sa novim uljem radi kao sat. pre mi je na leru kada se ugreje radio, nesto malo preko 1500 obrtaja, a sada sa novim uljem malo ispod hiljadu, motor dosta lepse radi. i kvacilo manje proklizava, ali se ipak oseti da malko proklizne kad naglo dajem gas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...