srbac 2453 Napisano Jun 16, 2021 (promenjeno) Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Meni je tako dva puta bilo. Radi samo jedan cilindar i puca.... Rezultat, desna sajla od gasa iskočila iz ležišta i zakačila ulaz bužira tako da je gas uvek bio dat oko 5mm. (kada sam skidao akumulator i dizao rezervoar malo, tada je sajla iskočila iz ležišta) Vratio sajlu u leziste, sve ok, radi ko sat. Promenio Jun 17, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jun 16, 2021 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, srbac je napisao: Meni je tako dva puta bilo. Radi samo jedan cilindar i puca.... Rezultat, desna sajla od gasa iskočila iz ležišta i zakačila ulaz bužira tako da je gas uvek bio dat oko 5mm. (skidao sam akm. i dizao rezervoar malo) Vratio sajlu u leziste, sve ok, radi ko sat. Je li moguće da sam nešto zakačio pri odvajanju rezervoara, da bi ozračio kočnicu na ABS modulu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jun 16, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ili sam možda nešto pomerio na sajli kod komande gasa na kormanu, kada sam čistio glavni kočioni cilindar? Sutra ćemo malo isproveravati stvari. Promenio Jun 16, 2021 član mikiroy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Jun 16, 2021 Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Dole sa desne strane kod leptira, gde ide sajla tu pogledaj kako leži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jun 17, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, srbac je napisao: Dole sa desne strane kod leptira, gde ide sajla tu pogledaj kako leži. Srbac. Izgleda da je to o čemu pričaš. Jutros kad sam krenuo na posao, prosvetlio sam baterijom iznad cilindra sa desne strane i vidi se da onaj metalni kraj na bužiru sajle gasa stoji nakrivo. Mislim da ću sa dugačkim špic klještima moći to da namestim bez skidanja oklopa. Hvala ti mnogo u svakom slučaju. Javiću večeras šta sam napravio. Promenio Jun 17, 2021 član mikiroy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Jun 17, 2021 (promenjeno) Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Samo prstima povučeš ili nekim šrafcigerom i bužir upadne unutra. Kod GSa je to pristupačno, RT ima zimsko odelo. Promenio Jun 17, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jun 17, 2021 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, srbac je napisao: Samo prstima povučeš ili nekim šrafcigerom i bužir upadne unutra. Kod GSa je to pristupačno, RT ima zimsko odelo. Imam špic klješta dugačka oko 30 cm. Lako ću dohvatiti s njima. RT je sačuvaj Bože što se tiče pristupa bilo čemu. Mislim da moram da odvijem preko 20 šrafova za skidanje oklopa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jun 17, 2021 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, srbac je napisao: Samo prstima povučeš ili nekim šrafcigerom i bužir upadne unutra. Kod GSa je to pristupačno, RT ima zimsko odelo. Bravo majstore. Upravo je bilo ono sa bužirom što si rekao. Popravka trajala 20 sekundi. Javi se porukom kad god želiš, dugujem pićeHvala mnogo još jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Jun 17, 2021 Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ko nije patio, taj ne zna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Jun 17, 2021 (promenjeno) Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan On 10.6.2021. at 0:41, mikiroy je napisao: E moram samo dodati da je menjač nestvarno tih i mnogo se tečnije šalta sa Castrol MTX 75W140. Neverovatna razlika. Jel si kupio ulje od Duce iz Sremske Mitrovice? Promenio Jun 17, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jun 17, 2021 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam preko KP od Nikole iz Sremske Mitrovice. Mislim da i dalje prodaje to ulje. Tri litra sam platio 5.250,00 din. Za jedno menjanje, čini mi se da sam potrošio oko litar i 40 ml. Jedna litra, ako se sipa propisno, nije dovoljna. Iz tog razloga sam uzeo tri i nadam se da sam dugo miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Jun 18, 2021 (promenjeno) Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan U diferencijalu se ne sipa do kraja, nego nekih 10-12mm manje . Ja sam isto kupio to ulje preko KP iz SM ali jos nisam sipao. Promenio Jun 18, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jun 18, 2021 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan U diferencijal se sipa do početka navoja (odozdo) ulivnog čepa. Tako mi je Đunta rekao, a našao sam i u servisnom uputstvu taj podatak. Ako nećeš da načinješ drugo pakovanje, daću ti ja pola litre, samo mi javi ako hoćeš. Radim na Slaviji, pa ti mogu doneti ako ti je zgodnije nego u Batajnici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jun 18, 2021 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Hoću da se javno zahvalim Đunti što me je uputio na firmu"Sigurnost" iz Zrenjanina, koja izrađuje sve hidraulične gumice po meri. U mejlu gde sam im poslao upit, odgovorili su da im samo pošaljem dimenzije gumica ili kočione klipove zajedno sa gumicama, što je po meni sigurnije, i oni tada izrade gumice. Ne rade gumice po tipu motora ili bilo kog vozila, već isključivo po meri. Napisali su da je komplet gumica za prednja kočiona klješta 300 dinara. Reko da podelim ovu korisnu informaciju, jer su OEM gumice baš skupe, a oni su specijalizovani i za hidraulične gumice, pa verujem da ih rade od ozbiljne smeše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 141 Napisano Jul 12, 2021 Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan On 18.6.2021. at 14:24, mikiroy je napisao: Hoću da se javno zahvalim Đunti što me je uputio na firmu"Sigurnost" iz Zrenjanina, koja izrađuje sve hidraulične gumice po meri. U mejlu gde sam im poslao upit, odgovorili su da im samo pošaljem dimenzije gumica ili kočione klipove zajedno sa gumicama, što je po meni sigurnije, i oni tada izrade gumice. Ne rade gumice po tipu motora ili bilo kog vozila, već isključivo po meri. Napisali su da je komplet gumica za prednja kočiona klješta 300 dinara. Reko da podelim ovu korisnu informaciju, jer su OEM gumice baš skupe, a oni su specijalizovani i za hidraulične gumice, pa verujem da ih rade od ozbiljne smeše. Ili odes u subotu na buvljak ostavis im kompletne celjusti i kad ti urade posalju ti kuci ili sacekas sledecu subotu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jul 12, 2021 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Vlada malinoa je napisao: Ili odes u subotu na buvljak ostavis im kompletne celjusti i kad ti urade posalju ti kuci ili sacekas sledecu subotu. Super. Hvala na informaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2691 Napisano Jul 12, 2021 Drug član, 1228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan On 17.6.2021. at 23:10, mikiroy je napisao: Kupio sam preko KP od Nikole iz Sremske Mitrovice. Mislim da i dalje prodaje to ulje. Tri litra sam platio 5.250,00 din. Za jedno menjanje, čini mi se da sam potrošio oko litar i 40 ml. Jedna litra, ako se sipa propisno, nije dovoljna. Iz tog razloga sam uzeo tri i nadam se da sam dugo miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano Jul 12, 2021 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Deda Dane. Ukoliko razmišljate oko količine ulja ulivenog u menjač i FD, i u manuelu je zbirno čini mi se 1020 ml. Prvo sam sipao u FD, kao što mi je Đunta rekao i pri tom priložio print screen manuel-a, do početka navoja odozdo na gore. Znam da sam iz iste flaše sipao u menjač, dobro iscedio flašu i još nije prelilo na ulivnom čepu menjača. Otvorio sa drugi litar i pri minimalnom sipanju je prelilo. Teško je oceniti koliko tačno je sipano iz nove flaše. Možda sam ja malo više "sunuo" pa je više i prelilo. Uglavnom, gotovo sam siguran da jedna litra nije dovoljna za FD i menjač. Ustvari, verovatno je dovoljna, ali se ne dešava prelivanje iz menjača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Jul 12, 2021 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, mikiroy je napisao: u manuelu je zbirno čini mi se 1020 ml. 1l + Liqvi Moly aditiv i to je to. Prvo FD pa menjac i ako fali koja kap nista mu nije. Ja sam tako , isto po preporuci Djunte. ebg nemam cirilicno DJ na tastaturi ili ja to ne umem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2691 Napisano Jul 15, 2021 Drug član, 1228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan On 12.7.2021. at 23:33, mikiroy je napisao: Deda Dane. Ukoliko razmišljate oko količine ulja ulivenog u menjač i FD, i u manuelu je zbirno čini mi se 1020 ml. Prvo sam sipao u FD, kao što mi je Đunta rekao i pri tom priložio print screen manuel-a, do početka navoja odozdo na gore. Znam da sam iz iste flaše sipao u menjač, dobro iscedio flašu i još nije prelilo na ulivnom čepu menjača. Otvorio sa drugi litar i pri minimalnom sipanju je prelilo. Teško je oceniti koliko tačno je sipano iz nove flaše. Možda sam ja malo više "sunuo" pa je više i prelilo. Uglavnom, gotovo sam siguran da jedna litra nije dovoljna za FD i menjač. Ustvari, verovatno je dovoljna, ali se ne dešava prelivanje iz menjača. Ne druze, ja to odavno sve znam, ali razmisljam da samo kod proverenih dobavljaca uvek kupujem, pa i ulje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4204 Napisano Jul 16, 2021 Ne silazi, 6574 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan On 18.6.2021. at 14:24, mikiroy je napisao: Hoću da se javno zahvalim Đunti što me je uputio na firmu"Sigurnost" iz Zrenjanina, koja izrađuje sve hidraulične gumice po meri. Nema na čem. Gumice glavnog kočionog za 11.xx su S90063, njihova oznaka. Svojevremeno sam debatovao na ADV-u, kad tamo naš čovek poreklom iz okoline Zrenjanina, navuko se gumica za USA, tamo koštaju neke 30$, naše su 3. Oni mogu da naprave po meri, ali tada moraju da izrade kalup što košta naravno i nije isplativo za jedan komad. Već sam komentarisao, do propuštanja ne dolazi zbog pohabanosti gumice same od sebe, već je nešto drugo uzrok, tako da prosta zamena novim nije apsolutno rešenje, hoću da kažem, kočioni clindar nije slavina čije curenje se rešava novim gumicama, a više nema čoveka koji je radio punu reparaciju dugi niz godina u Beogradu, to što od nas neko ponekad uradi remont, nije od značaja. On 12.7.2021. at 23:33, mikiroy je napisao: u manuelu je zbirno čini mi se 1020 ml. Prvo sam sipao u FD, kao što mi je Đunta rekao i pri tom priložio print screen manuel-a, do početka navoja odozdo na gore. On 13.7.2021. at 1:28, sixi je napisao: 1l + Liqvi Moly aditiv i to je to. Prvo FD pa menjac i ako fali koja kap nista mu nije. Ja sam tako , isto po preporuci Djunte. Nepotrebno je uzimati litru ulja zbog 20ml, ništa menjaču neće biti da mu fali i daleko više, naravno, ja uvek imam rinfuz i punim do maksimuma, ko sipa po mom preporučenom izboru, uvek može da dobije tih nekoliko desetina mlilitara od mene. Ima tema o mazivima, pa ne bih ništa posebno, samo komentar da zvučnija i skupa ulja u konkretnom slučaju zaista nisu potrebna, jednako važi i za agregatna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano April 25, 2022 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Čini mi se da se čuje druk ležaj. Kada ubacim u prvu i u mestu malo seckam sa kvačilom, čuje se da malo udara. Izraženije je kad je motor hladan. Nikakvo proklizavanje kvačila se ne oseti. Da li je to možda normalno da se malo čuje ili da se pripremim za zamenu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasamajstor 54 Napisano April 30, 2022 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan On 25.4.2022. at 13:39, mikiroy je napisao: Čini mi se da se čuje druk ležaj. Kada ubacim u prvu i u mestu malo seckam sa kvačilom, čuje se da malo udara. Izraženije je kad je motor hladan. Nikakvo proklizavanje kvačila se ne oseti. Da li je to možda normalno da se malo čuje ili da se pripremim za zamenu? Nije to druk lezaj vec nutevi spojnička ili na lameli to je normalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikiroy 80 Napisano April 30, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: R 1100RT Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, sasamajstor je napisao: Nije to druk lezaj vec nutevi spojnička ili na lameli to je normalno. Ako je tako, to je super. Promenio April 30, 2022 član mikiroy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2691 Napisano Maj 1, 2022 Drug član, 1228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan A dali se nesto cuje dok je u leru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...