quasaar 1027 Napisano April 17, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Joseph i ja cemo se za vikend malo provozati do Rumunije.... opet. Nije bas izlet ili neko specijalno putovanje, idemo da posetimo prijatelje i da im ja vratim dug (pozajmica za kupovinu Transalpa). Ono sto je specificno za ovo putovanje je sto ce to biti moje prvo putovanje sa Transalpom, ako izuzmemo vikend voznje od 300-400km. Put je oko 600-650km u jednom pravcu. Krecemo sutra, u petak 18.04., popodne oko 3 sata (bezimo malo ranije sa posla) i vozicemo popodne i veci deo noci. Trebali bismo da stignemo po nasem vremenu negde oko 1-2 posle ponoci. Po svim prognozama ceka nas kisa u karpatima ceo vikend, ali olaksavajuca okolnost je sto taj put vec znamo skoro napamet pa barem necemo biti optereceni razmisljanje kuda i kako. Povratak u nedelju ujutro i to ce biti test za nas, posto planiramo da to bude i trening voznja bez ili sa minimalno zaustavljanja (na granici moramo stati, a ostala zaustavljanja bi trebalo da budu samo za pisanje i 1-2 kafice). To bi trebalo da bude ispit izdrzljivosti u sedlu za nadolazece putovanje u Norvesku, za koje imamo pojedinih dana planiranih i vese kilometara od toga. Toliko, kratak izvestaj i po koja slicica po povratku. Ako neko moze neka nam sredi manje kise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano April 17, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Sretno obojici. Cekamo slicice, a vi znate sta mi svi volimo da vidimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano April 17, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan |Ufff, SRETNO vam bilo, lep provod i nemo' slike da izostavljate!!! P.S. obavezno koristite zastitu xaxaxaxaxax mala shala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano April 17, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Puno srece i pamet u glavu............zelim vam ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1432 Napisano April 17, 2008 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put momci [move];D[/move] [move] [/move] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6071 Napisano April 17, 2008 Drug član, 3018 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Srecno momci, napisi samo koja je marsruta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 609 Napisano April 17, 2008 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put momci ,donesite nam lepih slika i nadam se da su meteorolozi pogrešili i da će biti sunce. Da nam ne trebaju vize za bilo kuda rado bi vam se pridružio na maratonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 17, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Marsruta je najbrza, sa dobrim putevima, ne previse gustim saobracajem,... vec vise puta istestirana i pokazala se kao najbolja: - NS - Zrenjanin - Srpska Crnja - Timisoara - Lugoj - Deva - Orastie (vecera) - Sebes - Sibiu - Fagaras - Codlea - Brasov (oko 590km) i istim putem nazad Krecemo sutra, 18.04. u 3 popodne i ocekujemo da po nasem vremenu stignemo u Brasov oko 1 posle ponoci. A povratak u nedelju po danu. Jos samo da nas vreme posluzi i da ne bude mnogo kise, ako nista bar u odlasku kada cemo voziti nocu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 17, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Idete poznatim putevima pa možete da testirate zumo ako hoćete. Da znate šta će vas čekati na nepoznatom terenu. Svratiću sutra do vas u firmu sa spravom pa odlučite... A onda ću vam poželeti i srećan put i ostalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 80 Napisano April 17, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Sretno i lep provod drugari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 18, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos da stigne rucak, da ga pojedemo i polako krecemo. Garmin montiran na Josephov motor --- hvala Marku za ovo --- taman da testiramo rukovanje njime i da ga malo proucimo za put u Norvesku. To je to , pokret, i javljamo se za 2 dana sa slicicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano April 18, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Blago vama. Srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 18, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put i ovako javno Ako se izgubite, setite se ove rečenice: GPS uređaji su samo pomoć u navigaciji a ne navigacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano April 18, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Spremni kao zapeta puska, GPS montiran, motor mi nikad nije bio ovako high-tech. Javicemo se kad stignemo, nadamo se lepom vremenu! Je`n, dva tri , end eksn! ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 19, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo da se prijavimo... vozili smo juce oko 12 sati. Na srecu nismo imali ni kapi kise, ali od Sibiu-a do Brasova smo imali debeo minus na termometru pa smo se malo posmrzavali. Upravo smo se vratili sa predivnog izleta. Ima lepih slicica, ali cemo vas pustiti do ponedeljka da malo cekate he he he. Odosmo sad na rucak pa na okupljanje Brasovskih Couchsurfera koje smo organizovali pre polaska, u jedan jako dobar kafic, da popijemo par pica i da se malo provedemo pre sutrasnjeg polaska kuci. Javljamo se uskoro sa kratkim putopisom i slicicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano April 20, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ma Vi ste KRALJEVI!!! I nek Vas te Rumunke malu ugriju da se opet ne pozmrzavate. Vejtamo slike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano April 20, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Ambasadori...chekamo slidze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 20, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo pre par sati stigli kuci. Imali smo prelepo toplo vreme ceo vikend (izuzev one noci u odlasku). Izvestaj sutra sa posla. A sad na spavanj... over & out Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 21, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo nas na poslu smo i sta pametnije da radimo ponedeljkom, nego da napisemo kraci putopis. Pa evo ga: Prosle godine sam kupio mog Transalpa, ali naravno, nisam imao para pa sam pozajmio od mojih dragih prijatelja iz Rumunije. Sada sam sakupio kinticu i odlucio da je vreme da skinem taj teret sa vrata, a da korist bude veca, odlucio sam se da im licno odnesem i napravim jednu lepu vikend voznjicu od 1200 i kusur kilometara. Kako zabu nije tesko naterati u vodu, tako ni Josepha nije tesko naterati na motor, i on je odmah prisato na voznju. Pokret je bio u petak, 18.04. (bezanje ranije sa posla), u 14:30. Planirano vreme za voznju je biloi 10-ak sati. Planirana ruta: NS - Zrenjanin - S. Crnja - Temisvar - Lugoj - Deva - Sibiu - Fagaras - Brasov. Markone nam se ponudio da nam da Garmina da ga malo testiramo, sto smo prihvatili (naravno ). Prva stanica, znamenitost, spomenik u Zitistu: Kako smo izlazili iz Zitista pocela je kisica, i odmah smo pomislili da se ni ovo putovanje nece razlikovati od prethodnih, medjutim posle samo par kapi uspeli smo da pobegnemo crnim oblacima. Granica, nasa strana: - Uniforma: Kuda? - Mi: u Rumuniju (u Zimbabve, pomislio sam, zar to nije taj granicni prelaz?) - Uniforma: Ihhh, pa sta cete tamo? - Mi: (tisina) Malo zagledanje motora i hvaljanje kako i on vozi milion na sat kroz selo na zadnjem bez ruku sedeci naglavacke unazad na auspuhu, ali na srecu brzo su nam lupili pecate. Na Rumunskoj strani, rutinsko pitanje, kuda idemo, pecat... carinik samo mahnuo da prodjemo i za minut smo bili opet na putu. Izvinjavamo se zbog nedostatka slika sa dela do Brasova, ali taj put smo prosli vec mnogo puta, a i vozili smo uglavnom nocu pa nismo mnogo skljocali. Sve u svemu, rutinski smo prosli Temisvar isto tako rutinski smo stali na OMV-u u Lugoj-u na kaficu i po gorivo.... 100 oktana, motori zadovoljno predu cak i parkirani, cakle im se farovi od srece. Posle kafice, nastavak, starim putem sa malo saobracaja, sada vec po mraku... oko 100km do Deve. Posto sam ja obisao u jednom seocetu par kamiona u susret mi je naislo vozilo policije sa rotacijom i sirenama koje je predvodilo konvoj KFOR kamiona. Joseph ih nije odmah skontao, i dok je obilazio kamione cak im je i ablendovao da se sklone . Deva, kratak odmor za cigaru: Zatim deonica Deva - Sibiu, magistrala sa dosta gustim saobracajem, ali posto je bio petak i jos noc, jedva da je necega bilo na putu. Gorivo za motore i Guarana za nas. Spremni za nastavak. Inace od Sibiu-a krece priblizavanje najvisim vrhovima Karpata, i cim smo izasli iz grada osecao se hladan vazduh koji silazi sa planine. Ubrzo je postalo dosta hladno. Oko 40km pred Brasovom smo stali da udovoljimo zovu prirode. Joseph se tresao od zime posto je bio izvadio ulozak iz jakne i pantalona, i naravno ostavio kod kuce. U sledecem gradu, Fagaras, sam ugledao digitalni termometar iznad jedne banke.... -4 u gradu. Ne smem ni da pomislim koliko je bilo na otvorenom sa 100km/h! Sve u svemu, nocna voznja i hladno vreme su nas dosta usporili i u Brasov smo stili u 3:30 ujutro. Dosta lose prolazno vreme, ali uzimajuci u obzir koliko smo puta stali i nije tako lose. Probudili smo nase prijatelje i narednih 2 sata proveli u caskanju i ispijanju konjaka Alexandrion i kafe. Bilo je vreme za spavanje. Spavali smo skoro 2 sata. Nismo bili bas u najboljem izdanju ali kada smo pogledali kroz prozor odmah smo se osecali bolje i bili smo spremni za voznju t.j. izlet. Prvo smo navratili na groblje, posto se odrzavao pomen Ovijevom ujaku, a zatim do njihove firme da njihov sin, Ioni, malo provoza svoju novu makinu. Mali ima vise smisla za balans i ravnotezu nego mnogi od nas. Motoric ide kao lud, klinac pici, zaleze, counter stearing,... niko mu nista nije objasnio... urodjeno, bice jednom bajker od njega. Ovi je nedavno polomio nogu i ovo je bio njegov najblizi kontakt sa motorom ovaj put: A i mi smo se malo zabavili sa drugim motorom... 125cc, prgav, nervozan, dize se na zadnji i u trecoj brzini: Posto je vreme bilo odlicno, odlucili smo se za voznju od 40-ak km u jednom pravcu do "Muntele Rosu" t.j. Crvene planine. 40 kilometara savrsenog asfalta, 99% saobracaja su motori, nema 100 metara pravca, samo krivine! Poslednjih 3 kolimetra zemlja, voda, makadam,... uzbrdo, krivine,... divota! A gore pogled: Evo i jedne umetnicke Posle kafe i pica, povratak za Brasov: Pre nego sto smo krenuli na put sam na forumu Couchsuring-a pustio topic da cemo biti u Brasovu da, ako neko hoce, mozemo da se nadjemu u subotu u 8 uvece u kaficu "For Sale". Nkoliko ih se prijavilo, i posto smo vecerali, otisli smo do kafica gde se okupila ekipa od 10-ak ljudi. Neki su dosli samo na kratko, na pice, a neki su ostali sa nama do kasno u noc. Lepo smo se ispricali i proveli. Kafic: Radus i Ana-Maria, a ova dvojica ne znam ko su ali imaju dobre majice Posto smo se, kao, naspavali, ujutru je bilo vreme za polazak . Ruta ista kao i u odlasku, s tim da smo imali prelep topao dan. Samo par zaustavljanja da se osvezimo i da rucamo. A ostatak, uglavno odlican, ponegde potpuno nov asfalt... krivinarenje,... ma divota. Imali smo dva bliska susreta. Prvi sa srndacima, jedan je iskocio pred mene i pretrcao put a drugi se, na srecu uplasio i pobegao u drugom pravcu. Da nije, verovatno bih se zakucao u njega. Drugi susret je bio sa mackom, koja mi se zakucala ravno u prednji tocak. Cuo se jako gadan zvuk, ali se motor nije ni zaneo, jedino je Joseph morao da brise krv sa svog vizira, posto je bio iza mene. Malo nam je pokvarilo raspolozenje, dolazak na granicu, naravno na nasu stranu. Uniforma: Gde ste bili? MI: U Rumuniji kod prijatelja. Uniforma: Ihhh u Rumuniji, pa sta cete tamo!? Sta imate? Mi: nista Malo zagledanje motora i hvaljanje kako i on vozi milion na sat kroz selo na zadnjem bez ruku sedeci naglavacke unazad na auspuhu, i bla bla bla bla... Ipak napokon su nas pustili a da nismo morali da se raspakujemo, ali smo morali da malo naturiramo masine i da ih malo navucemo kad krenemo.... kakvi idiJoti!!! Ipak ovo nam je bio mozda najbrzi prolazak, obicno moramo da ih pustimo da oni sednu i da malo turiraju, i onda da konstatuju kako ovo nisu bas dobre masine, posto ne mogu da idu milion na sat. Kafa u S. Crnji u kafani "Mamurni Ljudi" pa paljba kuci preko Zrenjanina. Stigli smo kuci sinoc oko 8 sati posle predjenih 1260km. Imali smo odlicno, suvo vreme, odlicno drustvo,... Motori su se ponasali odlicno, moja prosecna potrosnja nije presla 4.5 litara, a bas nismo stedeli na gasu i obrtajima. Maksimalna brzina po Garminu je bila 145km/h a prosek, kao i uvek, oko 65km/h. Inace Garmin nam je bas jako pomogao par puta u Temisvaru i Brasovu, posto je guzva bila bas velika, pa nismo morali da se koncentrisemo preterano na putokaze, vec smo pratili uputstva, i brzo prosli grad. Za kraj evo jos slicica Karpata iz povratka kuci: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 21, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast! Evo i trek loga... nažalost samo onog dela koji se tiče povratka, jer, sad sam ukapirao šta me je Joseph pitao kada smo se videli Obrisao je log puta do tamo... :-[ No nema veze jer ste i tako istim putem išli, pa sve kilometraže pomnožite sa dva i dođe mu isto Lepa vožnja, prelepe slike... a koga interesuje da vidi u Google Earthu ili Garmin MapSource-u evo fajlova: http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080420 Brasov RU Temerin.gdb Za MapSource pa onda tamo ima opcija pokaži u Google Earth-u... http://www.pegaz.rs/Tracklog/20080420 Brasov RU Temerin.gpx Za Google Earth direktno... (desni klik na link pa Save Taget As) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano April 21, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast kraljevi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano April 21, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa da i ja napisem par recenica... Uglavnom, quasaar je napisao sve sto se tice voznje, ja cu samo da prenesem par simpresija, emocija, trenutke koje sam primetio i zapamtio. Voznja: Voznja je bila opustena, ponekad brza, ponekad sporija, prosecna brzina po GPS-u 64 km/h, nije bilo divljanja. Sto sam primetio u Rumuniji, da u naselju postuju ogranicenja. Bez obzira sto su to sela od 100 stanovnika ili grad od 100000. Nije ni tesko promeniti narod, kao sto su nasi prijatelji pricali, pre nekoliko godina su bili gori i od nas, ali doslo vreme kamera...kazne na adresu, nema korumpiranih policajaca koji ocekuju mito, nema "redovnih kontrola" , nema sudije za prekrsaje kod koga mozes da se izvlacis sa raznim lazima, prevarama. Na koga je registrovano vozilo , taj placa. Ako je "tatica" vlasnik, sledeci put ce cuvati kljuceve od sina, i malo razmislis kad ti prijatelj pozajmi vozilo. Vlasnici crnih Audija, Passata, Mercedesa i slicnih vozila su isti kao i ovde, verovatno pokusavaju da se dokazuju, da pokazu sirotinji kako se zivi, ili jednostavno ih ne interesuje sta se desava oko njih. Sleperi su potenicajne ubice na otvorenom putu, voze se kao manijaci, jedina je odbrana biti brzi od njih. Putovanje: Neko voli Nes kafu, neko ne...Nescafe 3 in 1 Strong retko kad odbijem. Ovaj nas vikend bio upravo takav: mleko ,kafa , secer. Touring deo, za opustanje, tu se pusti mozak na pasu, 2x590km voznje gde nema puno razmisljanja. "Kafa deo" je oko 80 km krivina u subotu, bilo brzih, ostrih, sporih,pa 19 "hairpin" krivina za 1,5 km...Skoncentrisanost na maksimum, i guli se guma od ruba do ruba na savrsenom asfaltu. Secer na kraju, oko 3 km izuzetno loseg puta , sljunka, zemlje, blata...Proklizavanje zadnjeg tocka.... Mozda sam ja lud, ali za tih par km nisam mogao da obrisem osmeh sa lica, i posle neopisivo zadovoljstvo koji sam osecao kad sam stigao na livadu iz sume i video planine okolo, udisao cist, svez vazduh... Mogao bih jos stosta napisati , ali moram malo da odspavam. Krivine Mali ce da bude bajker, 100% sam siguran Hteli smo da svratimo na Transfagarasan, ali je zbog ociglednih razloga zatvoren put.. Svako selo ima bar jedno gnezdo Nije Nuklearna elektrana u Springfield-u ;D Ovako zamisljam Austriju... Nekad je ovako izgledao i put Temerin-Becej :-[ U odlasku nam srecan put pozeleo Rocky Balboa u Zitistu, u povratku nam Djura Jaksic samo mahnuo...Njemu nismo bili toliko zanimljivi...Prijatelji smo vec neko vreme. Pitanje za one "mudice" koji voze bez kacige: Kakav je UKUS ovih insekata??? Za zavrsnu rec sam trazio citat iz filma Rocky, ali nisam mislio da cu da nadjem ovakav :o Ostavicu na engleskom, plasim se da ce izgubiti smisao ako ja prevedem. “Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't how hard you hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done. Now, if you know what you're worth, then go out and get what you're worth. But you gotta be willing to take the hit, and not pointing fingers saying you ain't where you are because of him, or her, or anybody. Cowards do that and that ain't you. You're better than that!” Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano April 21, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Uhh...secanja...)) Bash lepe fotke..zzao mi je shto je bilo tako kratko! Ali slatko! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 22, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravooom TA team !!! vi jos malo pa ko' D&K pa do Japana !!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano April 22, 2008 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Ostavicu na engleskom, plasim se da ce izgubiti smisao ako ja prevedem. Prevedi, nema smisla da ostane na engleskom. Lepo ste se provozali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...