Jump to content

Moto Zajednica

Trebinje 1 maj 2017

Recommended Posts

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: VFR 800

Supruga i ja planiramo da otvorimo sezonu putovanja. Cilj nam je Trebinje i okolina za prvi maj, 5 dana!!!! :jee1:  

Ako neko ima bilo kakve predloge i sugestije u vezi puta (kojom rutom i sta obici) i smestaja.... dobro bi nam dobrodosle!  

Hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 70 postova

Trebinje je prelep gradic u srcu hercegovine. Otvoren i pitom , i pruza dobrodoslucu svakom, kako putnicima u prolazu, tako i ljudima koji su ga vec posecivali. Od znamenitosti, na prvom mestu je, svakako, hercegovacka Gracanica, zaduzbina Jovana Ducica, koja se uzdize nad samim gradom , sa Crkvine, obliz njeg brdasca, podno samog Leotara. Sa vidikovca Gracanice, puca pogled na citavo Trebinje i trebinjsku dolinu, slika koju zasigurno necete zaboraviti. Obzirom da si iz ekipe za Hilandar, dopasce ti se i Saborni Hram koji je u samom centru grada, a ne bi bilo lose obici i manastire Tvrdoš i Duži, koji su na nekoliko kilometara od samog grada. U manastiru Duži je i dan- danas, penzionisani vladika Atanasije Jeftic. To je sto se tice duhovnih lepota. Od ostalih, svakako, stari grad sa gomilom prijatnih kafica, nezaobilazni cevapi kod Mura, i naravno , basta Pod platanima. Kultno mesto svih trebinjaca, kojim se s razlogom ponose, jer ako nisi popio kafu Pod platanima, kao da nisi bio u Trebinju. Ako volite dobro vino, obavezno obidjite i vinariju u okviru manastira Tvrdos, te privatnu vinariju Vukoje. Necete se pokajati! Interesantna je i autenticna kafana Stara Hercegovina na putu za H. Novi, sa tradicionalnim jelima i ambijentom, sa sve magarcem vezanim ispred. Ima jos raznih lepota, no se bojim da ce me administratori razapeti zbog opsirnosti. Sve u svemu, izabrali ste moju omiljenu destinaciju, koju obilazim svake godine ( koreni me vuku), i siguran sam da se pokajati necete. Dobrodusnost grada, a pre svega ljudi, koja se oseca na svakom koraku, a i patina kojom je sve fino upakovano, naterace vas da se zaljubite u Trebinje. Probajte, sigurno cete pozeleti da odete jos koji put.

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

• Podržavam 2

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ima jos raznih lepota, no se bojim da ce me administratori razapeti zbog opsirnosti.

Hoce, nisi bio dovoljno opsiran!

• Svrati ponekad, 166 postova
  • Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S

Od Bileće ka Trebinju u selu Mosko sa desne strane - jagnjetina...... :ooo: . Svratite i u Dubrovnik.

Da svakako da je najbolja jagnjetina tamo,to se dobro zna,ali i na Tuli kad se izadje iz Trebinja prema granici sa Crnom Gorom ima dobar restoran sa lijeve strane,hrana isto takoodje predobra ;)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 166 postova
  • Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S

Supruga i ja planiramo da otvorimo sezonu putovanja. Cilj nam je Trebinje i okolina za prvi maj, 5 dana!!!! :jee1:  

Ako neko ima bilo kakve predloge i sugestije u vezi puta (kojom rutom i sta obici) i smestaja.... dobro bi nam dobrodosle!  

Hvala unapred!

Mi se gledamo u Trebinje pod Platanama ili dolje ako se spustite do mora ;)

• Zainteresovan, 893 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1000f

Trebinje je prelep gradic u srcu hercegovine. Otvoren i pitom , i pruza dobrodoslucu svakom, kako putnicima u prolazu, tako i ljudima koji su ga vec posecivali. Od znamenitosti, na prvom mestu je, svakako, hercegovacka Gracanica, zaduzbina Jovana Ducica, koja se uzdize nad samim gradom , sa Crkvine, obliz njeg brdasca, podno samog Leotara. Sa vidikovca Gracanice, puca pogled na citavo Trebinje i trebinjsku dolinu, slika koju zasigurno necete zaboraviti. Obzirom da si iz ekipe za Hilandar, dopasce ti se i Saborni Hram koji je u samom centru grada, a ne bi bilo lose obici i manastire Tvrdoš i Duži, koji su na nekoliko kilometara od samog grada. U manastiru Duži je i dan- danas, penzionisani vladika Atanasije Jeftic. To je sto se tice duhovnih lepota. Od ostalih, svakako, stari grad sa gomilom prijatnih kafica, nezaobilazni cevapi kod Mura, i naravno , basta Pod platanima. Kultno mesto svih trebinjaca, kojim se s razlogom ponose, jer ako nisi popio kafu Pod platanima, kao da nisi bio u Trebinju. Ako volite dobro vino, obavezno obidjite i vinariju u okviru manastira Tvrdos, te privatnu vinariju Vukoje. Necete se pokajati! Interesantna je i autenticna kafana Stara Hercegovina na putu za H. Novi, sa tradicionalnim jelima i ambijentom, sa sve magarcem vezanim ispred. Ima jos raznih lepota, no se bojim da ce me administratori razapeti zbog opsirnosti. Sve u svemu, izabrali ste moju omiljenu destinaciju, koju obilazim svake godine ( koreni me vuku), i siguran sam da se pokajati necete. Dobrodusnost grada, a pre svega ljudi, koja se oseca na svakom koraku, a i patina kojom je sve fino upakovano, naterace vas da se zaljubite u Trebinje. Probajte, sigurno cete pozeleti da odete jos koji put.

Opis za svaku pohvalu, cak i ja iz daleke Makedonije sam pozeleo da idem .... a mozda i prodjem letos ..... mozda. svaka cast!!!

• Drug član, 1142 postova
  • Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo

hercegovacka Gracanica, zaduzbina Jovana Ducica

Mislim da nije njegova zadužbina nego je samo tu sahranjen.

• U prolazu, 70 postova

Koliko sam ja upoznat, ostavio je odredjenu sumu za realizaciju citavog projekta. Naravno, tada nije imao ideju o danasnjem izgledu, ali se za to pobrinuo gosp. Branko Tupanjac, rodom iz Bilece, jedan od najpoznatijih Srba u Americi.

• U prolazu, 70 postova

I da, sahranjen je tu, odnosno mosti su prenete iz Amerike 2000. godine, kada je i otvorena Hercegovacka Gracanica.

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: VFR 800

Ljudi hvala Vam,... a tebe Dusko castim toplom cokoladom cim stignemo u Jerisos,... svaka cast na opisu! Ima li predloga kojim putem ici. Na viamichelin mi daje vise opcija,... nikad nisam isao na tu stranu. Zna li neko u kakvom su stanju putevi i sta izbegavati!?

• Podržavam 1

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: XJ600 Diversion

Krenete kroz Bijeljinu, svratite kod Paje u Knez kafe na osvezenje. Onda preko zvornika ka sokocu lijepa deonica za voznju tek od Han Pijeska. Obavezno posjetiti manastir žitomislić kod Medjugorja. Ne znam sta bih vam vise predlozio, ja stajem gdje god vidim parkirane motore ili ako me privuce pejzaž ispred neke kafane. U svakom slucaju treba stati i na tjentištu.

Послато са HTC Desire 320 уз помоћ Тапатока

• Svrati ponekad, 248 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6

Ja isto planiram ici sa suprugom za trebinje 9 juna, tad se tamo organizuje moto skup.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja