mikica djuric 319 Napisano Mart 6, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Само се чекало кад ће нас зимски дани напустити, као незадовољна жена, без повратка, бар на неки временски период, да се може удахнути нови и свежији и сунчанији ваздух у наше моторашко срце. Зима је била досадна, хладна, одбојна, нервозна. Љубимци су самовали а и ми са њима. Наговештај лепших дана је наше зимске моторашке маштарије полако уводио у реалност. Исчекивања су постала готово стварна. Сунце, људи на улицама, баштама кафића, насмејани и ведри. Изашли из својих зимских заклона. За очекивати је било да се и наши љубимци морају обрадовати и извести на улице и друмове. Све је било спремно за отварање овогодишње сезоне. Мотор налицкан, осунчан, урађен сервис, одвежен из хладне и усамљене гараже, провозан по градски улицама, да га виде и да буде виђен. Ја наоружан стпљењем и жељом, сређујем се и моторашки скоцкан дочекујем суботу 4 март 2017 год. спреман да помирим одлазеће зимске дане са овим долазећим зимским сунчаним данима. Маторац мотораш креће у прво овогодишње возикање. Решио сам да посетим цркве у селу Црквине и Великој Иванчи и Марковачко језеро у Црквинама. Поглед са моје терасе пред полазак. Храм, мотор, селфи седи и вози. Излазим другачијом рутом из града, него уобичајено. Пролазим поред храма, реке Колубаре, Муп-а, па на магиситралу и правац Мионица, Дудовица, Брајковац, Белановица. Стижем локалним путевима до изласка на Ибарску магистралу коју прелазим и улазим у Дудовицу. Одмах настављам према Брајковцу. Брајковац. Само пролазим и посматрам. Хватам правац за Белановицу. Лагано возим. Уживам. Правим кратку паузу како бих скинуо поставу и осетио задовољство због пређених, првих овогодишњих километара. Боје су зимске а сунце и температура ваздуха пролећна. Само се чекало кад ће нас зимски дани напустити, као незадовољна жена, без повратка, бар на неки временски период, да се може удахнути нови и свежији и сунчанији ваздух у наше моторашко срце. Зима је била досадна, хладна, одбојна, нервозна. Љубимци су самовали а и ми са њима. Наговештај лепших дана је наше зимске моторашке маштарије полако уводио у реалност. Исчекивања су постала готово стварна. Сунце, људи на улицама, баштама кафића, насмејани и ведри. Изашли из својих зимских заклона. За очекивати је било да се и наши љубимци морају обрадовати и извести на улице и друмове. Све је било спремно за отварање овогодишње сезоне. Мотор налицкан, осунчан, урађен сервис, одвежен из хладне и усамљене гараже, провозан по градски улицама, да га виде и да буде виђен. Ја наоружан стпљењем и жељом, сређујем се и моторашки скоцкан дочекујем суботу 4 март 2017 год. спреман да помирим одлазеће зимске дане са овим долазећим зимским сунчаним данима. Маторац мотораш креће у прво овогодишње возикање. Решио сам да посетим цркве у селу Црквине и Великој Иванчи и Марковачко језеро у Црквинама. Поглед са моје терасе пред полазак. Храм, мотор, селфи седи и вози. Излазим другачијом рутом из града, него уобичајено. Пролазим поред храма, реке Колубаре, Муп-а, па на магиситралу и правац Мионица, Дудовица, Брајковац, Белановица. Стижем локалним путевима до изласка на Ибарску магистралу коју прелазим и улазим у Дудовицу. Одмах настављам према Брајковцу. Брајковац. Само пролазим и посматрам. Хватам правац за Белановицу. Лагано возим. Уживам. Правим кратку паузу како бих скинуо поставу и осетио задовољство због пређених, првих овогодишњих километара. Боје су зимске а сунце и температура ваздуха пролећна. Прођох и кроз Белановицу. Правац Гарашко језеро и Аранђеловац. Сунце греје, мотор бруји ,а мени у глави бистрина и милина. Стижем до раскрснице. Ја идем лево према Гарашима и Аранђеловцу. Овај део пута сам мало брже возио јер није било рупа, кратких кривина, ризле, локалних камиказа возача. Провукох се кроз Аранђеловац и Орашац. Приближавам се Марковачком језеру. Стигох до Марковачког језера и Црквина. Возим кроз село и одлазим прво да посетим цркву. Мирно је и лепо. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Mart 6, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Паркирам испред цркве и лагано улазим у лепу порту. Ветар је дувао мало јаче, али ми није сметало. Добро сам се осећао. За дивно чудо, врата од цркве су откључана. Углавном су у селима цркве закључане. Обрадовао сам се. Одћутао и одстајао неко време унутра. Волим овај осећај усамљености. Пребројиш некако свој живот, колико и када си грешио. Да ли си био довољно добар према другима и себи. Мене ови тренуци, ма колико трајали, увек оснаже и побољшају. Излазим из осунчане унутрашњости цркве и улазим поново у стварне животне релације. Љубимац верно и стрпљиво, као и увек, чека. Враћам се према језеру. Паркирам мотор. Сунчано и топло је, а ветар и даље дува. Мало се проћаскало са газдом, који је пријатан и љубазан. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Mart 6, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Излазим на терасу ресторана. Овде ветар баш добро „брије“. Тражим заветрину. Завлачим се у део где је ветар слабији. Оне две госпе су биле храбрије и издржљивије од мене. Њима није ништа није сметало. И овде сам се добро осећао. Сунце, вода и мир, али на неки други начин. Освежен и подмирен настављам возикање према Пружатовцу и Великој Иванчи. Пут је добар али има и кривина. Одмерена поставка машине, човека и природе. Лаганези. Разгледам и предем као неки матори, добро држећи мачор. Стижем пред цркву у Великој Иванчи, која је наравно закључана. Мало сам прошетао около и наставио даље. Нисам се дуго задржавао. [/ Овај део пута је био баш добар за вожњу. Без саобраћаја, добар асвалт, добре кривине. Лепа природа. Раскршће. Лево је пут за Аранђеловац, десно за Космај. Околина, мотор и ја, асвалт, савршена комбинација овог дана, овог момента, за потпуну ужванцију и путну зезанцију. Стижем у Ваљево. Део пута од Аранђеловца до Ваљева сам искористио да и ја мало будем неваљао несташан и скинем паучину и прашину са мотора, поготову на делу Ибарске магистрале. Захвалан Господу на још једном безбедном повратку свом граду и својој породици. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milx 129 Napisano Mart 6, 2017 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO MIKI!!! OTVORI TI SEZONU I LEPO SE PROVOZA!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vjeko 178 Napisano Mart 7, 2017 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Karađorđevo-Bačka Palanka-Kraljevo Motocikl: Suzuki gsx 750f Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Mart 7, 2017 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Mart 7, 2017 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Најпре да изразим жаљење што се нисмо срели,али си ти тог јутра кренуо у мој атар а ја пио пиво у Ваљеву. Иначе, цркава у Црквинама је позната по томе што је ту умро Деспот Стефан Лазаревић ловећи јелена, па је зато на грбу Младеновца један од мотива прострељени јелен. Ту је његов пратилац Ђурађ Зубовић поставио обелиск од венчачког мермера који се и сада може видети и прочитати запис о догађају. "Жабац" је жабац и власник Пајке сасвим посебна прича. Преко пута је мотел уређен у савременом стилу и идеалан за прославе. Још један поздрав ти шаљу >>М@ТОРЦИ<< ,са обавезом да се раскорак исправи. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3067 Napisano Mart 7, 2017 8-bit, 1894 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, lepo. Imaš u početku duple slike, malo mi se zavrtelo od vožnje u krug Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Mart 7, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Најпре да изразим жаљење што се нисмо срели,али си ти тог јутра кренуо у мој атар а ја пио пиво у Ваљеву. Иначе, цркава у Црквинама је позната по томе што је ту умро Деспот Стефан Лазаревић ловећи јелена, па је зато на грбу Младеновца један од мотива прострељени јелен. Ту је његов пратилац Ђурађ Зубовић поставио обелиск од венчачког мермера који се и сада може видети и прочитати запис о догађају. "Жабац" је жабац и власник Пајке сасвим посебна прича. Преко пута је мотел уређен у савременом стилу и идеалан за прославе. Још један поздрав ти шаљу >>М@ТОРЦИ<< ,са обавезом да се раскорак исправи. Договорено! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Mart 7, 2017 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Odma da se vratis na Hilandar I da zavrsis putopis. Vrlo dobro, sluzimo motoru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasic.z 21 Napisano Mart 7, 2017 U prolazu, 57 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha ybr Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Nek nam je krenulo,sa srecom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Mart 7, 2017 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno,bravo Mikice..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Mart 7, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Odma da se vratis na Hilandar I da zavrsis putopis. Vrlo dobro, sluzimo motoru Ха! Ха! Морам, ових дана! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan026 22 Napisano Mart 9, 2017 Svrati ponekad, 111 postova Motocikl: yamaha fzs 1000,yamaha mbk 125 Prijavi odgovor kao problematičan jeste malo vetrovit ali lep dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...