Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS ADVANTURE

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S

Uvoz iz Amerike, da li prilikom uvoza iz Amerike mora kod nas da se radi homologacija za ovaj model?Radulović ga je već uvezao i prodao. Ako neko zna bilo šta o ovoj temi bilo bi korisno da podeli sa svima nama.   

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 114 postova

U Crnu Goru  ne treba raditi homologaciju, jer na uvoz motora nema nikakvih ogranicenja.

Mene zanima za koju cijenu se moze nabavit taj motor u SAD? Kod nas je 8% carine (preko 800ccm3)  i 17% pdv. Kad se to sabere sa cijenama

koje sam ja uspio da nadjem na internet cini mi se da nije bas isplativo uvesti ga!!!!!!!!!

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

Moja Honda je stigla iz tu trulu Ameriku ;D i redovno se carini posto nema nikakvih ogranicenja za uvoz motora. Ima malo frke oko procene vrednosti ali sve se da srediti. Snadjen - spasen. ;D  ;D

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

U Crnu Goru  ne treba raditi homologaciju, jer na uvoz motora nema nikakvih ogranicenja.

Mene zanima za koju cijenu se moze nabavit taj motor u SAD? Kod nas je 8% carine (preko 800ccm3)  i 17% pdv. Kad se to sabere sa cijenama

koje sam ja uspio da nadjem na internet cini mi se da nije bas isplativo uvesti ga!!!!!!!!!

Nov, bez ikakvih opcija, je oko US$17.000. Na to dodaj $1100 za ABS, i $1900 za komplet ostalih sitnica (maglenke, kompjuter, grejači za ruke, nosači za kofere, itd.). Na ukupnu cenu dodaj taksu koja se razlikuje od države do države (ovde u Kaliforniji je 8,25%).  Znači sve zajedno negde oko 21-22 hiljade dolara.  Ovde nisu uračunati koferi, GPS i dodatna oprema (koferi su $1100 za dva bočna, onaj gornji je oko $700 >:( sa nosačem, BMW Navigator III (by Garmin) je $1000; i naravno na sve ovo ide taksa od 8,25% ili koliko već).

• Svrati ponekad, 114 postova

Nov, bez ikakvih opcija, je oko US$17.000. Na to dodaj $1100 za ABS, i $1900 za komplet ostalih sitnica (maglenke, kompjuter, grejači za ruke, nosači za kofere, itd.). Na ukupnu cenu dodaj taksu koja se razlikuje od države do države (ovde u Kaliforniji je 8,25%).  Znači sve zajedno negde oko 21-22 hiljade dolara.  Ovde nisu uračunati koferi, GPS i dodatna oprema (koferi su $1100 za dva bočna, onaj gornji je oko $700 >:( sa nosačem, BMW Navigator III (by Garmin) je $1000; i naravno na sve ovo ide taksa od 8,25% ili koliko već).

Nije mi samo jasno zasto je velika razlika(u cijeni Evropa - SAD)  na auta , a na motore skoro da i ne postoji?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja