konjarnik 6 Napisano April 3, 2008 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S Prijavi odgovor kao problematičan Uvoz iz Amerike, da li prilikom uvoza iz Amerike mora kod nas da se radi homologacija za ovaj model?Radulović ga je već uvezao i prodao. Ako neko zna bilo šta o ovoj temi bilo bi korisno da podeli sa svima nama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki 086 5 Napisano April 3, 2008 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan U Crnu Goru ne treba raditi homologaciju, jer na uvoz motora nema nikakvih ogranicenja. Mene zanima za koju cijenu se moze nabavit taj motor u SAD? Kod nas je 8% carine (preko 800ccm3) i 17% pdv. Kad se to sabere sa cijenama koje sam ja uspio da nadjem na internet cini mi se da nije bas isplativo uvesti ga!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano April 3, 2008 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Moja Honda je stigla iz tu trulu Ameriku ;D i redovno se carini posto nema nikakvih ogranicenja za uvoz motora. Ima malo frke oko procene vrednosti ali sve se da srediti. Snadjen - spasen. ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 5, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan U Crnu Goru ne treba raditi homologaciju, jer na uvoz motora nema nikakvih ogranicenja. Mene zanima za koju cijenu se moze nabavit taj motor u SAD? Kod nas je 8% carine (preko 800ccm3) i 17% pdv. Kad se to sabere sa cijenama koje sam ja uspio da nadjem na internet cini mi se da nije bas isplativo uvesti ga!!!!!!!!! Nov, bez ikakvih opcija, je oko US$17.000. Na to dodaj $1100 za ABS, i $1900 za komplet ostalih sitnica (maglenke, kompjuter, grejači za ruke, nosači za kofere, itd.). Na ukupnu cenu dodaj taksu koja se razlikuje od države do države (ovde u Kaliforniji je 8,25%). Znači sve zajedno negde oko 21-22 hiljade dolara. Ovde nisu uračunati koferi, GPS i dodatna oprema (koferi su $1100 za dva bočna, onaj gornji je oko $700 sa nosačem, BMW Navigator III (by Garmin) je $1000; i naravno na sve ovo ide taksa od 8,25% ili koliko već). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki 086 5 Napisano April 5, 2008 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan U Crnu Goru ne treba raditi homologaciju, jer na uvoz motora nema nikakvih ogranicenja. Mene zanima za koju cijenu se moze nabavit taj motor u SAD? Kod nas je 8% carine (preko 800ccm3) i 17% pdv. Kad se to sabere sa cijenama koje sam ja uspio da nadjem na internet cini mi se da nije bas isplativo uvesti ga!!!!!!!!! Nov, bez ikakvih opcija, je oko US$17.000. Na to dodaj $1100 za ABS, i $1900 za komplet ostalih sitnica (maglenke, kompjuter, grejači za ruke, nosači za kofere, itd.). Na ukupnu cenu dodaj taksu koja se razlikuje od države do države (ovde u Kaliforniji je 8,25%). Znači sve zajedno negde oko 21-22 hiljade dolara. Ovde nisu uračunati koferi, GPS i dodatna oprema (koferi su $1100 za dva bočna, onaj gornji je oko $700 sa nosačem, BMW Navigator III (by Garmin) je $1000; i naravno na sve ovo ide taksa od 8,25% ili koliko već). Nije mi samo jasno zasto je velika razlika(u cijeni Evropa - SAD) na auta , a na motore skoro da i ne postoji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...