Krstic Nenad 8 Napisano April 1, 2008 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd - Čukarica Motocikl: Sprint Prince Prijavi odgovor kao problematičan Poštovanje i pozdrav svima, od strane srećnog vlasnika motora Jawa 350 , koga imam evo već nepunu nedelju Na preporuku jednog poznanika, posetio sam sajt www.mojauto.co.yu da bih pronašao motor - ali za auto, jer je moja Škoda doterala do kraja. Umesto Škodinog motora - našao sam oglas da se prodaje Jawa 350, za 200 evra, ispravna, 1989. godište. Pozvao sam čoveka, i ocenim da je sve u redu, i izrazim interesovanje da vidim motor. Oduvek sam želeo da se oprobam na "dva točka", ali iako imam 39 godina nikad nisam ni seo za motor a kamoli da ga provozam. Svejedno, ne obraćam pažnju na takve "sitnice", i pitam čoveka odakle je? Kad sam čuo da je iz Sombora, malo sam se ohladio - treba stići tamo iz Beograda, jer mi je auto u kvaru, a za prikolicu nemam nameštenu kuku ni treću tablu nit je ona registrovana. Nema veze - zapucam ja za Sombor, iako nikad pre nisam bio - najdalje u tom smeru sam išao do Bača. Čim sam video motor - znao sam da je to to. Nije me omelo to što je motor odjavljen još 2002. godine i što su tablice vraćene SUP-u, ni što nema akumulator, ni što je motor 1979. godište. Rešio sam da ga uzmem, pa makar ga ne "upalio", ni za probu. Prosto, video sam da je čovek pošten, a i motor izgleda iskren i pošten. Problem je bio - kako prevesti to čudo? Da sam mogao da ga upalim, možda bih probao da ga odvezem do rođaka u Bač, ali rekoh da nikad nisam vozio motor, pa bi to bio veliki rizik. Malo sam se raspitao po gradu, i našao jednog veoma ljubaznog čoveka koji se ponudio da mi preveze motor u prikolici do Beograda. Ponudu sam prihvatio i dobro uradio, jer mi je već sutradan trokirao motor na Škodi Favorit Čovek je taksista, a jedan km je 30 din, pa konačna cena za prevoz od 6500 din mi izgleda korektna, pogotovo što je km u Beogradu oko 50 dinara, a treba on i da se vrati u Sombor. Jawu sam parkirao nasred sobe u stanu, jer nemam sajlu za zaključavanje, a i volim da je na oku Sad - treba to čudo i pokrenuti; blizu mene, ima jedna prodavnica delova, mada uglavnom imaju delove za Tomos. Otprilike, trebao bi mi akumulator od 6V i 10 ampera, ali se u struju ne razumem. Neki kažu da akumulator treba da ima veću amperažu, kako bi bio izdržljiviji. Drugo, u rezervoaru ima goriva, ali motor dugo nije paljen, tako da bih ja ispustio sav benzin. Nisam siguran koliko treba dvotaktola, valjda ide oko 4% do 5%, toliko sam svojevremeno sipao u Trabanta. Promenio bih i crevo za gorivo, koje je malo kao naprslo, pa ne bih hteo neko iznenađenje u vidu prolivanja benzina po motoru. Interesantno mi je samo "paljenje" motora, to je ceo proces, prenosim kako mi je rekao bivši vlasnik: prvo se na "česmi" pusti gorivo, pa onda kurbla triput stisne, zatim sledi kontakt ključem, ponovo kurbla i to je to Ovaj, mora li ovako, ili ima neki lakši način? Još samo da položim, prenesem vlasništvo motora, registrujem ga, i eto mene na ulici za jedno dva tri meseca, taman kad zvezda upži odozgo Krstić Nenad Čukarička padina Beograd Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
autospeedorg 0 Napisano April 1, 2008 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 1, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav i tebi,,procackaj po forumu nacices odgovore na sva tvoja pitanja..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano April 1, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao na forum. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano April 1, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav gene i dobrodošao na forum dobrih vibracija Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zo_lee 64 Napisano April 1, 2008 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: KULA Motocikl: Kinroad 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodoshao ! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 1, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav i dobrodosao! u sekciji Garaza imas temu o Jawi i mnogo raspolozenih da ti pomognu da svog ljubimca doteras u red. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano April 2, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao! Evo ga jos jedan Jawaman na forumu! ;D Akumlator 6V 10A ce odgovarati za Jawu. A sto se tice ulja, nemoj preterivati. Do 4% je sasvim dovoljno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Havarisan 169 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Neso! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano April 2, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano April 2, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Nenade! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pozz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krstic Nenad 8 Napisano April 2, 2008 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd - Čukarica Motocikl: Sprint Prince Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima za odgovore, a sajt je stvaro lepo urađen, ima tu štošta da se vidi. Za Jawu, samo mi fali bočna prikolica, neće žena da sedne na motor, možda bi u prikolicu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yubilly 43 Napisano April 3, 2008 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: Honda CB600F Hornet PC36 Prijavi odgovor kao problematičan Postovani gospodine Krsticu dozvolite da vam se zahvalim na ovako dobroj prici koju ste ostavili nama da je sa uzivanjem citamo. Ja vjerujem da na ovom forumu mozete naci sve odgovore pa cak i vise nego vam treba. Pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
STRASSER 1 Napisano April 3, 2008 U prolazu, 0 postova Lokacija: Sombor Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za lepe reči koje si uputio nama Somborcima. Dobro došao, pa da se i vidimo na nekom od susreta. Motor ću lako zapamtiti, žuta JAWA BG tabla. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krstic Nenad 8 Napisano April 5, 2008 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd - Čukarica Motocikl: Sprint Prince Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za lepe reči koje si uputio nama Somborcima. Dobro došao, pa da se i vidimo na nekom od susreta. Motor ću lako zapamtiti, žuta JAWA BG tabla. Nema lepšeg utiska o nekom gradu, nego kad odeš prvi put i imaš samo pozitivne utiske Posebna prednost manjih gradova je što se ljudi manje više svi znaju, pa sam se lako dogovorio sa čovekom za prevoz. Doduše, iz druge, jer u gradski taksi novog udruženje, Jawa teško ulazi pozadi u Golf 3 A moje table na BG - malo će pričekati, mora malo da pretresem motor, previše je stajao u garaži. I da, danas je moja gospođa prvi put sela na motor, mada nije u voznom stanju (motor) PS: po čemu Sombor neodoljivo liči na Beograd? Jedna od glavnih ulica je raskopana, svuda ima znakova "radovi na putu" i "zabranjen prolaz", a nasred tog puta parkiran neki prastari kec, jedva ga kamioni obilaze A možda je kec imao BG table Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano April 5, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao,komsija. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
farkas 4 Napisano April 6, 2008 U prolazu, 19 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Honda Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druže ,dobronam doso. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano April 6, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao prijatelju i lepo se s nama druzio u prici i voznji!!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...