Sale_XT 1021 Napisano Mart 21, 2016 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Moze li nesto na ovu temu,vidim da je i to nauka za sebe i da ima programa za foto kalibraciju.Ja bih bar malo da podesim monitor u meniju.Sad tek vidim da mi je Magic bright namesten na Game mode,a to je previse svetlo.Dakle mala pomoc u vezi:brightnes,contrast,color.... Magic color Color tone itd Samsung monitor Sync Master 2243SN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Mart 21, 2016 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Samsung monitori imaju tu funkciju "magic bright" koju ja bas ne gotivim. U principu ta opcija se igra sa gamom i podesavanjima za kontrast i brightness. Game je recimo sa velikim kontrastom i pojacanom gamom (ako se dobro secam). Ima nekoliko sajtova koji objasnjavaju kako kalibrisati monitor, pogotovo brightness i kontrast jer oni najvise uticu na razdvajanje sivih tonova i crne boje. Color tone je obicna saturacija, crvene su "crvenije, zelene "zelenije" i tako dalje. Najbolje ti je recimo da odes na http://www.photofriday.com/calibrate.php pa lepo podesis contrast i brightness kako treba, pa posle da vijas sve ostalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Mart 21, 2016 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim spyder pro na racunarima u studiju. Da si blize, pa da nekako dodjem da ti sredim to. Ako ti nije hitno, resicemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 1021 Napisano Mart 21, 2016 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Meni nikad nista nije hitno fotografijom se bavim amaterski Imam drugara koji radi u Americi kao still photographer pa se juce iznenadio kad sam mu rekao da mi nije kalibrisan monitor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...