DZONNAC 1 Napisano Februar 9, 2016 U prolazu, 11 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Nisam baš siguran dal' je ovo mesto za tu temu ali ako nije premestiću je. Pošto imam 15 godina i veliku želju za enduro motorima ali nemam para i zato tokom leta sav zaradjen novac ide na novi motor (kada kažem novi mislim na polovnjaka ali za mene novi). Pa bih želeo pomoć starijih motorista oko kupovine motora za početnika (naravno endura) neke normalne cene. Nije bitno jel stranac ili nije, svakako ga ne bih registrovao jer nemam para, ako ne može da se nadje enduro onda bilo koji motor pristojan za 400-500e. Ipak shvatite da sve ja finansiram jer ne bih želeo da izlažem moje roditelje iako znam da mi ne bi mogli pomoći. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Februar 10, 2016 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan To ti je rupa bez dna, realno ne mozes da nadjes nista da valja za te pare osim eventualno nekog skutera.. Moje neko iskustvo je "bogato" s te strane, ipak su to stari motori i UVEK imas neka dodatna ulaganja da bi ga doveo u neko funkcionalno stanje, a onda kad krene da se redja kvar po kvar, onda pocinje veselje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Februar 10, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan kud ce skuter bez papira i bez dozvole... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DestroYer015 129 Napisano Februar 10, 2016 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Sabac Motocikl: TA 99' Dominator 95' Keeway exceed 125ccm Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da znam otprilike sta trazis i gde ces ga voziti... Verovatno brda oko Loznice, Mackov kamen tako to i okolina, tako da mogu da ti dam savet da potrazis keeway exceed 125ccm.... Imao ga i prezadovoljan sam, idealan motor za ucenje, moze malo zahtevniji off, lagan, povozan, za grad je definitivno idealan a uz to ti je jeftino odrzavanje, potrosnja jos malnja i mozes da ga teras gde god... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DZONNAC 1 Napisano Februar 10, 2016 U prolazu, 11 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Pa da verovatno cross. Gledao sam neke Tomose ATX-e i neku Yamahu DT ali samo gledao, pošto se ne razumem baš. A taj Keeway kad bih našao ja bih pev'o. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10523 Napisano Februar 10, 2016 Hronični Motociklopata, 7332 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan uzmi neki Sprint Pulser 125, odlicni su, mozda i najbolji kinezi u toj klasi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Februar 10, 2016 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan A da uzmes te pare da resis polaganje prvo? Uvatice te bez dozvole na neregistrovanom motoru... kazna za tako nesto je oba bubrega i prvorodjeno dete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DZONNAC 1 Napisano Februar 10, 2016 U prolazu, 11 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan A ne bih ja njega vozio po otvorenom, a i za polaganje ako neko može da mi kaže koliko se kreće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Februar 10, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan sa 15 godina ne mozes nista u stvari mozes za traktor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2249 Napisano Februar 11, 2016 Drug član, 986 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Msm da moze sa 15 za A1 to je do 125 ccm. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Februar 11, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan mora 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DZONNAC 1 Napisano Februar 11, 2016 U prolazu, 11 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slučaju hvala vama momci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2249 Napisano Februar 16, 2016 Drug član, 986 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan A1 kategorija A1 - Motocikli čija radna zapremina motora nije veća od 125cm3 i snage motora do 11kW, kao i teški tricikli čija snaga motora ne prelazi 15 kW. Za obuku je potrebna lična karta, lekarsko uverenje i navršenih 15 godina.Obuka se sastoji iz potrebnog broja teoretskih i praktičnih časova. Fond časova zavisi od toga da li veće posedujete neku kategoriju ili ne. Pogledati na stranici "cenovnik" kojoj grupi pripadate. Teoretski ispit se polaže po završenoj teoretskoj obuci, nakon testa se vadi lekarsko uverenje i kreće se sa praktičnom obukom. Sa navršenih 16 godina kandidat stiče pravo da izađe na praktični deo ispita. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Februar 16, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ti preporucio da ne razmisljas o strancu jer ce to vrlo brzo biti bacene pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Februar 17, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Ako volis praviti motore uzmi nesto sa manjim kvarom pa pravi tako ces se najbolje upoznati sa motorom i nauciti sve o njemu i zavoljeti, ali samo japan eventualno italija nebi nikad uzeo kineza, nisam sa kinezom imao licnog iskustva posto ih nema puno u bosni... Ja ne bi polagao A1 kategoriju posto je puno para,a za koju godinu ces biti punoljetan i onda polozis za A..ja sam se najvise vozao po naselju sumi ponekad odem u grad ako naletim na muriju ja pobjegnem i tako... i ja sam krenuo od 50,125cc pa evo stigao na 600 i ni jedan mi motor nije bio ispravan(kros) osim honde ct110 ali to nema ovdje naci...nisam ja puno stariji od tebe i ja imam 18 godina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Februar 19, 2016 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Vidite momci, motorno vozilo koje nije registrovano i kojim upravlja lice bez vozacke dozvole nije nesto sto mogu da podrzim. "Ako naletim na muriju ja pobegnem" zamisli sad da si imao saobracajku dok si bezao od milicije i da si nekog ozbiljno povredio ili nedaj boze ubio, ili sebe nije ni bitno. Razumem ja da ste vi mladi i zeljni motora i voznje, ali motor je isto sto i napunjen pistolj, mozes da ubijes sebe a mozes i nekog drugog, okolnosti pod kojima se to desi ce ti odrediti ostatak zivota ne samo tvog nego i tvojih roditelja (koji ce placati sve kazne koje ces dobiti). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Februar 19, 2016 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Jeftinije je polagati nego voziti bez dozvole, to govorim iz licnog iskustva. Da sam znao kakve cu muke i probleme da imam zbog mog nekog hira i nestrpljenja, ne bih ni sedao tada na dva tocka. Posle kad je sve stiglo na naplatu, posle su tek muke. Od tih para mozes da kupis neki fin motoric. Savet - ne vozi bez vozacke ukoliko nisi spreman da drzavi das mnogo para Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Februar 19, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Upravu ste nema sta, to mi je i otac govorio, sva sreca pa nisam imao udesa ili tako necega, nisam vozio jak motor, a policiju sam vecinom izbjegavao (isao sporednim ulicama), nije sad da sam jurio i bjezao kao u filmovima.. I evo sad kad imam polozeno nemam para za registraciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Februar 20, 2016 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi.Ako smem da se nadovezem na ovu temu posto i sam trazim neki enduro da li iko zna nesto o motoru Honda MBX 125 f,interesuju me dimenzije motora,dostupnost delova posto se model proizvodio nekih tricavih 3 godine em je star 25+ Ne mogu nigde naci dimenziju motora na netu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 20, 2016 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Aj da napisem i ja koju...ja sam dugo vozio samo sport motore,sad vec neko vreme vozim enduro i kros......i mogu da kazem da je enduro i kros motore mnogo skuplje voziti.... Ja svaki motor koji sam imao vozim pun gas ili necu ni da ga vozim,tako mi nije zanimljivo...na sportskom motoru ako ubodes dobar primerak nemas nikakvih bitnih ulaganja,samo ulje i gas..ja sam uvek kupovao polovne gume i birao modele koji su provereni i koji su dosta zastupljeni pa ako i nesto crkne moze da se nadje polovno.... e sve radim sam i mehaniku i farbanje pa me nije mnogo kostalo... Dok sa endurom to nije slucaj....ja i po terenu vozim pun gas...a to za sobom povlaci da vrlo brzo upropastim lanac i zadnju gumu..to najpre inace motor stalno polomljen...te uvek nesto zafarbaj,te zavari,te ispravi... Imam klr 650 vozim nakros gumama i on ih bukvalno jede...pogotovo zadnji 2-3 voznje i krampona nema,lanac takodje.....vrlo mali potrosac,ja sam ubo dobar primerak pa nisam imao mnogo problema ali posle 2 godine voznje po terenu i on je isteran prilicno....trenutno me ceka zamena lanca balans tegova 125 evra,lanac bregate sam amenio skoro 60 evra,zadni amortizer takodje,napred treba da zamenim semeringe i ulje u viljusci.....mada vec pocinje da pusi na auspuh sto znaci da polako spremam za klip i karike... Drugi motor mi je cist kros kx 125....cim sam ga uzeo,vrlo brzo je crkao...pa resim da ga komplet uradim.....nov klip,nova klipnjaca,hilzna,lezajevi semerinzi,ulje i viljusci....preko 300 evra.....pocnem da se vozim....cvaja ko cvaja trazi da se tera pun gas i trosi kao tenk.....pa vrlo brzo ode kvacilo,kliza kao ludo....pojele se medju ploce....polovne nema,nove skupe kao zlato....ja nesto nabudzim...to sad radi ali pitanje dokle....zadnja guma pri kraji.... Dakle pouka price...ko vozi off road kako treba tj pun gas treba mu dzak para,ja koji sve sam radim pa se nekako borim,ko nema pojma je u startu ugasio.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Februar 20, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Aj da napisem i ja koju...ja sam dugo vozio samo sport motore,sad vec neko vreme vozim enduro i kros......i mogu da kazem da je enduro i kros motore mnogo skuplje voziti.... Ja svaki motor koji sam imao vozim pun gas ili necu ni da ga vozim,tako mi nije zanimljivo...na sportskom motoru ako ubodes dobar primerak nemas nikakvih bitnih ulaganja,samo ulje i gas..ja sam uvek kupovao polovne gume i birao modele koji su provereni i koji su dosta zastupljeni pa ako i nesto crkne moze da se nadje polovno.... e sve radim sam i mehaniku i farbanje pa me nije mnogo kostalo... Dok sa endurom to nije slucaj....ja i po terenu vozim pun gas...a to za sobom povlaci da vrlo brzo upropastim lanac i zadnju gumu..to najpre inace motor stalno polomljen...te uvek nesto zafarbaj,te zavari,te ispravi... Imam klr 650 vozim nakros gumama i on ih bukvalno jede...pogotovo zadnji 2-3 voznje i krampona nema,lanac takodje.....vrlo mali potrosac,ja sam ubo dobar primerak pa nisam imao mnogo problema ali posle 2 godine voznje po terenu i on je isteran prilicno....trenutno me ceka zamena lanca balans tegova 125 evra,lanac bregate sam amenio skoro 60 evra,zadni amortizer takodje,napred treba da zamenim semeringe i ulje u viljusci.....mada vec pocinje da pusi na auspuh sto znaci da polako spremam za klip i karike... Drugi motor mi je cist kros kx 125....cim sam ga uzeo,vrlo brzo je crkao...pa resim da ga komplet uradim.....nov klip,nova klipnjaca,hilzna,lezajevi semerinzi,ulje i viljusci....preko 300 evra.....pocnem da se vozim....cvaja ko cvaja trazi da se tera pun gas i trosi kao tenk.....pa vrlo brzo ode kvacilo,kliza kao ludo....pojele se medju ploce....polovne nema,nove skupe kao zlato....ja nesto nabudzim...to sad radi ali pitanje dokle....zadnja guma pri kraji.... Dakle pouka price...ko vozi off road kako treba tj pun gas treba mu dzak para,ja koji sve sam radim pa se nekako borim,ko nema pojma je u startu ugasio.... A sto brate kawu, ne bih se slozio u potpunosti s tobom, ma da nemam nista protiv kawasakija, znam da pravi dobre sportake sad za enduro manje vise za razliku od yamahe i honde.. u cvaju treba uloziti jer je fullcross, a za ove rage stare od 600 i vise kubika samo gas.. i ja sve sam pravim tako da mi nije skupo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Februar 20, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi.Ako smem da se nadovezem na ovu temu posto i sam trazim neki enduro da li iko zna nesto o motoru Honda MBX 125 f,interesuju me dimenzije motora,dostupnost delova posto se model proizvodio nekih tricavih 3 godine em je star 25+ Ne mogu nigde naci dimenziju motora na netu MBX je kao sportak (naked) mozda si mislio na MTX 125, oni su izdrzljivi u pm, ne trose puno idu dobro, za dijelove ne znam jer sam iz bosne, ovdje ih ima...pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Februar 20, 2016 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ne,mislio sam na Honda MBX 125 F...i mislim da spada u enduro klasu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DZONNAC 1 Napisano Februar 22, 2016 U prolazu, 11 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Pa svakako ja to ne bih vozao na velike ture, 5-10 kilometara na dan je puna kapa. Dok se izučim, naučim, itd. Ipak bi ja to sve investirao, i polaganje i sve to. Tako da ima vremena, ali para nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...