grofragnar 5 Napisano Januar 23, 2016 U prolazu, 38 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Koja je cena za prenos motocikla od 250cc iz Bugarske u Srbiju? Tj carina, pdv itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ruske011 601 Napisano Januar 24, 2016 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 5% kataloske vrednosti vozila i 20%pdv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grofragnar 5 Napisano Januar 24, 2016 U prolazu, 38 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Moze li primer za 1990god 250cc 45ks, npr placam 500e? I ako ima neko da mi preporuci nekog ko uvozi motore, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 24, 2016 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Moze li primer za 1990god 250cc 45ks, npr placam 500e? I ako ima neko da mi preporuci nekog ko uvozi motore, hvala. Nije bitno koliko si ga tamo platio, mozes ga dobiti i na poklon. Carina ima svoj katalog sa cenama koje su oni ili ko vec procenio pa prema tome placas 5% plus 20% na kompletan iznos, jerbo nas porez na porez iliti pdv je takav . Nisam siguran koliko ti se to isplati... Speditere koji carine i sredjuju tu papirologiju imas na svakom granicnom prelazu. Najbolje je da nadjes nekog prijatelja koji ima prijatelja, jer ako se ide ispod ruke, daleko, daleko manje se placa sva ta papirologija i carina. Iskustvo sa granicnog prelaza kod Zajecara: Hoces pravu cenu, cenu za mafijase ili cenu za ovce??? Zanimljiv podatak: Ako sam sredjujes papire, platices cenu za ovce! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pseudo_blues 7 Napisano Januar 24, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Aprilia Scarabeo 200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ovde možeš pronaći kataloške vrednosti motora http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_chronoforms&view=form&Itemid=219 Što se tiče uvoza, ja sam takođe dosta dugo razmišljao o tome. Naravno, Bugrska... Pošto vidim da si iz Niša, pretpostavljam da je i tebi to pocija. Ja sam čuo da je ovaj plac jedan od najboljih, u smislu poslovnosti http://rsmoto.mobile.bg/ . U smilslu svega drugoga, jebi ga, polovan motor - mačka u džaku. Zavisi šta juriš ali mislim da može da se uštedi par stotina evra, naročito ako si blizu a ti, pošto si iz Niša, jesi. Dalje, svi oni uvoze motore iz Italije ili barem velika većinja njih što znači da je kilometraža na satu, blago rečeno diskutabilna. Svi su prešli po 20 000k a kada udješ na http://www.autoscout24.it/ vidiš da i nije baš tako. Dalje, čuo sam da Bugari ne daju da se proba motor što je van svake pameti. Možda je to dezinformacija, ko zna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grofragnar 5 Napisano Januar 27, 2016 U prolazu, 38 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan E momci, hvala puno na odgovoru dosta ste mi pomogli (y) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...