đunta 4179 Napisano Octobar 29, 2015 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko puta sam pročitao o nezgodama motorciklista koje su se dešavale na potezu od Kružnog Puta, Motel 1000 Ruža, pa do pravca pre skretanja za Avalu, uglavnom kod restorana Kumbara. Juče sam se spustio iz Kumodraža stotinak metara pre raskrsnice kod motela, naiđoše dva motora i umseto ka gradu ja ajd za njima. Sustignem odmah čim se prođe raskrsnica Kružnog puta, leva blaga al neprgledna krivina, vidim prvog da je već obišo vozila. Stižemo do Kumbare, gužva, izlaze sa parkinga na suprotnoj stanici, bus, kamion,...prvi šiba, drugi ne mogaše, počinje desna krivina, skretanje levo za Beli Potok il Pinosavu, obilazi motorciklista ladno kamion u toj desnoj krivini a totalno nepregledno plus zona raskrsnice. Izravnava se put, obiđem i ja na početku pravca, stoji kombi ispred pešačkog prelaza, ulica u levo uzbrdo, stao motorciklista i ja na par metara iza, kreće on da obilazi kombi, pomislih ovaj je lud, kombi počinje da skreće levo, radi mu levi žmigavac koji ja nisam mogao da vidim jer je bio zaklonjen motorom, na sreću se motor ispred malo pomeri, ispomože nogama a vozač kombija ga je izgleda ugledao pa zakočio i sve prođe bez posledica. Sad mi je jasno šta mi činimo kad smo na motorima a verovatno jednako kad smo u automobilima jer mnogi od nas voze paralelno. Za nezgode koje sam isčitao sam čuo razna opravdanja, činjenice i za i protiv, naj smešnije mi je bilo "ladan asfalt" a bio decembarski lep dan. Na tom potezu nikad nisam obišo nikoga makar bio i mali auto i bilo mesta jer jednostavno to ne treba činiti gde postoji potencijalni rizik da nešto il neko iskrsne, prodavnice, kafane s obe strane, autobuske stanice, raskrsnica,...Zaustavi me semafor neki minut, popržim motor baš svojski, jesam testirao podešenost vešanja al momci očigledno svojski peglaju čim ih ne stigoh do Ralje bez obzira na nekoliko teškaša. Nekoliko minuta preventivnog opreza ne znači ništa za dalju zaista lepu deonicu za. Ovo se ljudi jednostavno ne radi. 15 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Octobar 30, 2015 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan ma drzava je kriva jer je hladan asfalt, drzava je kriva jer ima rupa, drzava je kriva jer nije pravilno sve obelezeno, drzava je kriva jer su putari pravili nepregledne krivine.... a mi, nevini, nikad nismo krivi.... 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Octobar 30, 2015 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam odakle tolika ostrašćenost na 2 točka, kad sednemo, ko muve bez glave. Bar dva moja prijatelja redovno obilaze u desnoj krivini bez obzira bila nepregledna ili ne. Jednog sam video u gradu, ne što obilazi kolonu preko pune nego što je išo skroz na suptrojnoj strani po sredini, između dve kolone iz suprotnog pravca, doduše stajali na semoforu. Uvek je lakše okriviti drugog i razloge naći van sebe. Isekla me ćurka, jeste, al je još veća ćurka je ćuran koji ne prepozna ćurku ispred. Prepostavljanje, predupređivanje, ne pruža apsolutnu bezbednost ali je uveliko uvećava. Drugara motorciklisatu u automobilu, prilikom započetog skretanja u levo na raskrsnici i pod migavcem, udari motor koji je obilazio celu kolonu u raskrsnici, pade al bez posledica, drugar kao ajd, vozam i ja motor, nije važno za ogreban auto, kad motorciklista oće zove policiju što i učini i naravno popiće sve po zakonskom redu, nije mi jasno odakle to suženje svesti. Mogli bi da prepričavamo do sutra, čisto sam hteo da ukažem na crnu deonicu. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mad Mike 143 Napisano Octobar 30, 2015 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svakodnevno (bukvalno) gledam najopustenije prolaske na crveno. Da ne pricam o ostalim budalastinama. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Novembar 3, 2015 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan ............................čisto sam hteo da ukažem na crnu deonicu. Crn mozak u glavi, a ne deonica, moj Mile. A i te desne krivine...vlast mora odma da ih ukloni ako misle da dobiju izbore. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Novembar 3, 2015 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan ma drzava je kriva jer je hladan asfalt, drzava je kriva jer ima rupa, drzava je kriva jer nije pravilno sve obelezeno, drzava je kriva jer su putari pravili nepregledne krivine.... a mi, nevini, nikad nismo krivi.... A kad cujem objasnjenje "hladan asfalt" dodje mi da popizdim. Jel to u Norveskoj, Danskoj, Svedskoj, Finskoj... gde je neuporedivo hladnije nego kod nas mozda greju asfalt ili oni ne divljaju vec se prilagodjavaju uslovima i propisima. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 3, 2015 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da, treba situacija da se prilagodi našim željama. Nego, proletsos sam autom naišao na dvoje koji su pali, nije im trebala pomoć. To se desilo u desnoj krivini idući iz Beograda, lep pravac pa desna krivina sa betonskom bankinom, most, pa opet manji pravac. Nisam tud dugo prošao motorom i sad mi je pogled uočio zelenu boju po celoj betonskoj bankini i zadržao duže no što bi trebalo iz čiste radoznalosti, ono, šta je to, jer je za očekivati da saobraćajna obeležavanja budu crna, bela i žuta. Jesenas sam se krstio koji je to mamlaz napravio kanale za odvod vode pored puta onako opasne, kamene, betonske i sa oštrim ivicama, nekad vrlo blizu asfalta, ceo BMW bi mogao da stane, ne daj Bože da se sleti, sumnajm da bi prošlo bez težih posledica čak i sa utomobilom. ( To se iz bezbednosnih razloga radi drugojačije, prepokrije se kanal rešetkastim pločama). Kako se motor povodi za pogledom, opasno je da dođe do takozvane fiksacije i kucanje u to što zagledalo, znači pogled dalje od ove dve pojave. Vidim da je bio post, da, hladan asfalt, a što je još smešnije još je bilo povlađujućih komentara, aha, tačno, itd. Gumi treba da se prigreje pola sata da bi iole počela da drži, a po ladnom pitanje je dal uopšte postiže pun grip. Malo po zadnjoj kočnici na pravcu i kad nema niko, oseti se dal guma drži il se sulja gotovo bešumno. Iščitavao sam dosta o moto nezgodama, sad samo naslove il retko prvih par rečenica. Nekako sam rezgniran kako ih se većina dešava po istom klišeu, ono famozno, "nisam te video". Bilo je pisanja po forumu, uči se na kursevima i obukama i jednostavno mi ne pojmljivo da je to tako bez obzira na razloge. Ne postoji sveznajući, ne može se sve iščitati ali mi se čini da se ni ne čita ni zarad lične bezbednosti učeći na tuđim greškama, ali je zato velika dovitljivost da se iznađe razlog krivac van sebe. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 12, 2015 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Jesenas sam se krstio koji je to mamlaz napravio kanale za odvod vode pored puta onako opasne, kamene, betonske i sa oštrim ivicama, nekad vrlo blizu asfalta, ceo BMW bi mogao da stane, ne daj Bože da se sleti, sumnajm da bi prošlo bez težih posledica čak i sa utomobilom. ( To se iz bezbednosnih razloga radi drugojačije, prepokrije se kanal rešetkastim pločama). Kako se motor povodi za pogledom, opasno je da dođe do takozvane fiksacije i kucanje u to što zagledalo, znači pogled dalje od ove dve pojave. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/111318-dokle-vi%C5%A1e/#entry1790557 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Novembar 12, 2015 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ne vide nas ni kada smo po propisu, a ne gledam neki dan lika, vozi čitavo vrjeme čovjeku ispred sebe u mrtvom uglu, ko namjerno, pa je potom krenuo da ga pretiče kroz raskrsnicu. I preživio, ne znam kako... E da, kriva je vlast 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 13, 2015 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre tri dana opet đir, od Ralje ka Beogradu, obiđe me momak ko da stojim blizu Avale, svaka čast, ja za njim al pampur, no stigoh ga blizu Kumbare. Sad krivina u desno, baš tu kod kafane, nepregledno,šleper i momak ladno ga obilazi, bukvalno sam se prekrstio, identična sitacija ko sa piočetka teme samo obrnutog smera.Očigledno je potrebno pokazati se pred publikom, tu ima uvek sveta, bez obzira što nikog ne zanima nit iko zna ko je, al biti viđen je izgleda moranje po svaku cenu. Kakva vlast, takvi smo mi, ogledalce. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...