srbbenda 96 Napisano Avgust 19, 2015 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan На празник Преображење Господње одлучио сам да посетом подржим браниоце цркве Архангела Михаила(Ваљевска Грачаница) у намери да одбране светињу од безобзирних комунистичких криминалаца који покушавају да оскрнаве ово Свето место зарад сопствених интереса. Отац Антоније Шта рећи? Радници јкп нелегално и супротно од свих моралних и верских обичаја ископавају покојнике који почивају непосредно уз манастирску порту. Блага теренска вожња Дивни предео који ће бити уништен пуњењем бране "Ровни" Ако пажљиво погледате видећета две девојке које се сунчају ,а све ово ће нестати уколико се брана напуни водом. Стари мост Потоп Одлично место за вожњу и зезање,ако не напуне језеро. Поглед из смера Ваљева. Отац Антоније и браниоци немањићке светиње су ме замолили да упознам бајкере и мотоциклисте са њиховом и мојом муком и да покушам да организујем масован долазак у манастир Св.Архангела Михаила као вид подршке,а ја мислим да би и ови терени били добри за неку лагану офроуд вожњицу.Па ако је неко расположен могли бисмо да се организујемо . 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Avgust 19, 2015 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan pazljivo sam gledao...gde su bre te devojke???? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fikacu 40 Napisano Avgust 19, 2015 Svrati ponekad, 161 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja ne videh ni jedne, jos sam zumbirao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Avgust 19, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan E, moja omladino... Pogledajte gde se sedište naslanja na rezervoar, pa u "dubinu" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano Avgust 19, 2015 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Isto se dogadja i u mome selu..selo Sopic,kod Lazarevca.Naime,prosle godine jaki olujni vetrovi su zadesili nas kraj pri cemu je nasa crkva ostala bez zvonika koji je zavrsio na zemlji.Nakon nekog vremena pop zaduzen za nasu parohiju pokusava da pokrene akciju donacija za izgradnju nove crkve.Kako jelte poznaje mnoge lokalne firme koje se bave gradjevinskim radovima,dobar deo posla vec pokusava da ugovori.A napomenuo bi da je crkva prvobitno sagradjena 1866 godine,sledece godine bi trebala da napuni 150 godina.U medjuvremenu,kod ljudi se javlja sumnja o citavoj toj "akciji" rusenja..mnogima je to delovalo besmisleno i neosnovano jer je crkva vec ranije reparirana pri cemu je temelj iste dodatno ojacan.Pop pokusava da svim silama zapocne rusenje crkve i dovodi u ispomoc mehanizaciju kako bi srusio kulu na kojoj je bio zvonik..i ne uspeva ni blizu..sto dodatno govori o tome koliko je zapravo gradjevina stabilna i dalje.Na ovom snimku se vidi pokusaj rusenja pri cemu puca sajla..sajla je zamenjena i opet ne uspevaju . U medjuvremenu je zapoceta akcija lokalnog stanovnistva u pokusaju spasenja ovog spomenika.Uspeli smo da zaustavimo to na neko vreme,uskoro bi trebalo da dodju i neki od profesora sa gradjevinskog fakulteta (ako se ne varam) kako bi dodatno potvrdili nasu izjavu da tu crkvu nije potrebno rusiti..i ako su vec vrsenja neka istrazivanja jer je pop tvrdio da se crkva nalazi na klizistu...sto je isto tako neistina.Jos jednom bi napomenuo da pop poznaje sve te "gradjevinske gigante" a da to naravno znaci procenat u namestanju poslova.Inace,vrednost radova odnosno cifra potrebna za izgradnju nove crkve je reda 250 000 eur..po recima popa.Oko spasenja crkve se i dalje vodi zestoka polemika jer je parohija dobila odredjenu svotu za pocetka gradnja koju ukoliko ne utrosi u roku od godinu dana duzna je da vrati i sada se taj novac mora negde oprati.U procesu je zahtev ministarstvu za zastitu spomenika da prekine ovu nepravdu jer na crkvi fali dobar deo krova i ako ne stignemo da je pokrijemo do pocetka zime bojim se da ce ovaj spomenik do proleca stvarno biti na putu bez povratka. http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:549055-Ekolozi-protiv-rusenja-crkve-Svetog-arhangela-Gavrila 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Avgust 20, 2015 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Браво за вожњу,са смислом,исту сам планирао ове сезоне,ал ми се не даде! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8701 Napisano Avgust 20, 2015 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Поглед из смера Ваљева. Отац Антоније и браниоци немањићке светиње су ме замолили да упознам бајкере и мотоциклисте са њиховом и мојом муком и да покушам да организујем масован долазак у манастир Св.Архангела Михаила као вид подршке,а ја мислим да би и ови терени били добри за неку лагану офроуд вожњицу.Па ако је неко расположен могли бисмо да се организујемо . Mogao bi da organizuješ. Što se mene tiče još ove sezone, ima vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Багзи 20 Napisano Avgust 20, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Požega Motocikl: Honda Transalp XL650 Prijavi odgovor kao problematičan И ја планирам што пре будем могао да одем до Ваљевске Грачанице, зовите ако буде шта организовано. Мислим да су планирани и протести у Ваљеву па ко може нека иде да се подржи одбрану цркве из доба Немањића. Читао сам и за Шопиће, туга је шта раде ови комунистички свештеници 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Avgust 20, 2015 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Ко може нек дође! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Avgust 21, 2015 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan , sretno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Avgust 22, 2015 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Ја ћу ових дана поново тамо,ако је неко расположен да ми прави друштво,нек се јави. http://www.vaseljenska.com/vesti/radnici-brane-rovni-zazidali-put-prema-valjevskoj-gracanici/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Багзи 20 Napisano Avgust 22, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Požega Motocikl: Honda Transalp XL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ја ћу покушати у уторак да дођем, нешто ми мотор није у реду, па да уједно одем у манастир па на протест, па ако кренем да се нађемо ако ти одговара 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Avgust 23, 2015 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Не могу у уторак. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Багзи 20 Napisano Avgust 23, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Požega Motocikl: Honda Transalp XL650 Prijavi odgovor kao problematičan Нема везе, ваљда ће бити још прилика ако Бог да и ако је неверници не сруше 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Avgust 25, 2015 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Од почетка пратим ову целу ујдурму и насиље према православним светињама пошто живим у Ваљеву и знам све шта се дешава. Потпуно непотребна грађевна на овим просторима која ће угрозити све живо и неживо. Народ неорганизован а мислим да многи и не схватају каква се опасност надвила над градом и манастиром Грачаницом. Преостало је само да се молимо Богу да нас сачува. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Моторче 3 Napisano Avgust 25, 2015 U prolazu, 8 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Србендо, свака част што си отишао и подржао малобројне (на жалост и велику Срамоту не само Ваљева већ читаве Србије) браниоце.Они, за сада, одолевају, али без помоћи других, тешко да може да се спасе ова велика светиња. А народ који руши своје светиње не може да очекује било шта добро. И овде, као и безброј пута до сада, показује се да нам само слога може помоћи. А ако се око оваквих ствари не можемо да сложимо и ујединимо, а око чега ћемо моћи?Јел нам треба још један Обреновац у Ваљеву да се опаметимо? Та брана је злочин не само над Немањићким манастиром, него и над целим еко системом тог подручја, јер ће толико загадити све, посебно подземне водотокове и сва изворишта, да ће то бити страшно.Да не причамо о томе што је то темпирана бомба над Ваљевом.Надам се да ће се Ваљевци у већем броју просвестити и реаговати. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Багзи 20 Napisano Avgust 25, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Požega Motocikl: Honda Transalp XL650 Prijavi odgovor kao problematičan Био сам данас у Грачаници, било је само пар момака пошто је већина била у Ваљеву и спремала протест. Стварно је невероватно какву светињу неверници хоће да униште. Да је среће тамо би у сваком моменту требало да је бар по 100 људи. Већина људи који долази је са стране, ваљеваца скоро и да нема. Дошао сам из правца села Поћута и на пар места кад сам питао за манастир добио сам скоро љутите одговоре. Није ми било јасно зашто, док нисам дошао у манастир где су ми рекли да ти људи не гледају са одобравањем на одбрану манастира, мало је рећи да сам остао забезекнут. Па кладим се да је у питању нека џамија да би више Срба дошло да је штите. Већина момака који су ту су врло млади, немају стрпљења, они су за неку акцију која неби донела ништа добро. Двојица су ухапшени прекјуче јер су разбили пар стакала на неком објекту на брани, испровоцирани тиме што су радници саградили зид који је затворио пут којим си ти Србендо дошао у манастир, тако да сада више није могуће тим путем доћи у манастир. Бар није могуће аутом, нисам сигуран да ли може да се провуче мотором. Све у свему једна велика срамота и велики грех пред Богом, за који ће испаштати породице оних који то чине. Микице мислим да си у праву и да народ нема појма шта се ради и да је слабо упознат са погубним чињеница у вези бране које се вешто скривају. Предео око манастира веома занимљив, место карактеристично за манастире грађене у давним временима, ушушкано и скривено од радозналих а нарочито непријатељских очију, којих је било много што говори и историја ове светиње. Рушен и паљен више пута од којекаквих зликоваца, па сад и ми сами хоћемо да га докрајчимо. Надам се да ће ово мало верника успети да га заштити, јер ако га буде бранио сам Св. Архангел Михаило неће бити добро ни за кога, а нарочито за ваљевце. У манастиру су се и у скорије време дешавала разна чуда ( чује се литургија а црква закључана, види се светлост у куполи и сл.), као да се и тиме опомиње да се светиња не дира. Изузетно ми је драго што сам дошао и провео тамо и ово мало времена, а надам се да ћу имати прилике да проведем и који дан, на духовну корист и спасење и себе и своје породице. Под утиском свега што сам видео и чуо, спустих се у Ваљево а тамо разочарење, врло мало народа на протесту, бар по мом мишљењу, можда 200-300. За град од 100.000 становника смешно. Гледам за време литије по граду, посматрају ваљевци са чуђењем шта се дешава, седе у кафићима пијуцкају кафу, шеткају се са дечицом улицом, немају стварно појма о чему се ради или просто их и не интересује. Размишљам у себи да ли сам ја будала да долазим из Пожеге, а овај народ мртав хладан што ће светињу на пар километара од града да им скрнаве. Искрено, отишао сам из Ваљева са неким осећајем да смо као народ стварно у најтежим моментима свог постојања, да смо дошли до дна, да смо пљунули на своје корене и све што нас је некад чинило јаким и да ће нас сутра бити стид пред својом децом због оваквих ствари. Молим вас да ми неко не замери због оваквих коментара, али стварно сам разочаран вечерас. Ако се организујемо да одемо заједно било би лепо, ако не, онда нек оде свако кад може, тим људима тамо значи кад виде да има још људи који их подржавају. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Моторче 3 Napisano Avgust 26, 2015 U prolazu, 8 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Молим вас да ми неко не замери због оваквих коментара, али стварно сам разочаран вечерас. Братац, нажалост, истину си рекао. На истини не може нико да ти замери. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Багзи 20 Napisano Avgust 26, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Požega Motocikl: Honda Transalp XL650 Prijavi odgovor kao problematičan Изгледа да је куцнуо час за обрачун па ко може нека дође http://www.vaseljenska.com/vesti/vazno-saopstenje-i-apel-svim-srbima-za-ujedinjenje-i-odbranu-pravoslavne-svetinje/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Avgust 26, 2015 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Браво Багзи,драго ми је што си ишао и олакшао својој души.Ваљало би кад би смо могли бар нас десетак да се организујемо и одемо тамо на један дан као знак подршке браћи и сестрама. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Avgust 30, 2015 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Полиција управо пописала народ на стражи у немањићкој Грачаници (недеља 17:15 часова) , обавестила Хришћане да то више није манастир него власништво Бране Ровни и да ће се после вратити да хапси оне који не буду напустили манастир! Такође, полиција на прилазу манастиру из Поћуте легитимише и плаши народ који год крене ка манастиру!? Претходно- Очекивајући јутрошњу Архијерејску Литургију били смо у великој недоумици између оног су најавили свештеници и пренели нам као речи владике Милутина да је „данас последња Литургија у Грачаници“, и самог владике који је изјавио да им „то он није рекао и да само Бог зна кад је последња Литургија“, уз препреке које банда са бране Ровни прави народу да га онемогући доћи до Грачанице- јер данас пре Литургије засуше насипом и заблокираше и други прилазни пут к манастиру преко Куница… и поред тога што полиција на брани Ровни није хтела саветовати народ како обилазним путем преко Поћуте да доће на Грачаничку Литургију… Ипак се у Грачаници јутрос слило близу 300 верника на Светој Литургији 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano Avgust 31, 2015 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.vaseljenska.com/vesti/uzivo-policija-rasteruje-i-hapsi-vernike-u-valjevskoj-gracanici/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Avgust 31, 2015 Drug član, 1871 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8701 Napisano Avgust 31, 2015 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan EJ SRBIJO .... http://mondo.rs/a825692/Info/Drustvo/Policija-upala-u-Gracanicu-hapsi-vernike.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Моторче 3 Napisano Avgust 31, 2015 U prolazu, 8 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan A славите ли славу? Славите ли славу српску? Имате ли славу? Кад је ваша слава? Муслиман ће да вам дође овде! Ту ћете у џамију да долазите, као робови! Срам вас било деце ваше! Ја бих сад скинула то што носим и отишла одатле! Срам да вас буде мајки ваших што вас родила! Србин? Који си ти Србин? Србин је направио ту цркву, Немањић, да би ти имао леба! А шта сад имаш? Ти си роб! Уништаваш рођено! Како вас није срамота! Хоћеш ту да дођем? Да ме приведеш, јел? Јел ово слободна земља? Само ти једи, братац. Ево и азиланти су ту. Доћи ће пет минута свачијих! Срам вас било! http://facebookreporter.org/2015/08/31/%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%99%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...