Endurac 958 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ..Sava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ova je nesto prejaka , bode oci nekako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2080 Napisano Novembar 20, 2008 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da imas odlican osecaj za prostor i da samo treba da nastavish da pucash, takos e valjda i ucci najbolje;) I batalite fotosop ljudi, dzaba.... E ovde sma te cekao :D Pre saturisano. Ima i onaj glow efekat iznad drveca..ovaj deo isopod mosta i moze da prodje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ma naravno, ovo je kopija HDR efekta u fotoshopu koja ne radi najsjajnije na ovakvom pejyazu ali sam se igrao juce. Iako nisam ljubitelj obrade u p.s. morao sam da isprobam. Ima mesta gde radi efekat fenomenalno;) Inace nije tool saturacija u pitanju , nego samo tako deluje, vise je igra slojeva.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2080 Napisano Novembar 20, 2008 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Izdvoj samo ovaj deo isod mosta a nebo neka ostane kako je bilo. Zanimljivo je ovo dole, jos da su nam te obale malo lepse pa milina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan eH, TEK SAM SE NAVEZBAO DO OVDE;))) Ali evo, ovde je efekat malo zanimljiviji, Billy , pas moje djevojke skace sa nekog betona... PS Samo toliko, nemislim da je sustina fotografije u f Sopu, isktreno, koristim ga za osnovna podesavanja, i ako krenemo tim putem nigde necemo stici. Ali sam samo hteo da podelim sa vama ovaj zanimljiv efekat... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Novembar 20, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Endurac za hranu i poslastice si maher, al' ovo mi nekako prejako i bzvz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ma da, slazem se potpuno, to doduse kad se dobro uradi, zaista izgleda super, ali je to primenjena fotografija tj dizajn a ne fotografija. Makar za mene. A zasto sam ovo radio, pa zato sto mi treba FS sve vise za obradu fotografija, i vise nemam opciju da vrdam, jednostavno, seo sam da ga naucim. Inace slazem se da sam ovo amaterski odradio, momci koji su strucnjaci ovog efekta ovo rade da padnete na dupence;))) Vratih se na staro, prva je LOMOgrafija efekat (lomo ruski aparati sa uvek prisutnom vinjetom, naknadno pokret koji je oznacio vracanje na efekte lomografije, ali je efekat u PS, mada imam LOMO aparat spreman za akciju), i, Soft filter za portret iliti surface blur sa malo PS, ne opticki. Ovako se otprilike sredjuju portreti za shtampu...podseca me na objektiv sa soft fokusom, samo radi mnogo kilavije, npr u poredjenju sa 135 soft focus... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Novembar 20, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Endurac ako ti moze pomoci ona knjizica za CS2 od onog masnog Skot Kelbija, da ti donesem na kopiranje , skeniranje, slikavanje ili sta ces vec da radis ako ti treba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Moze matori, naravno, cek da vidim samo da nema na netu zadjabe, preko torrenta da skinem tutorial, da te ne maltretiram;)) Do sada sam koristio samo osnovne funkcije, bez problema medjutim, ne ide da u eri digitalne fotografijem ostanem imun na adekvatnu obradu, ipak nismo u kamenom dobu. Ali opet, ostajem ljubitelj prave fotografije. Citam refoto casopis pre neki dan, i muka mi je, samo obradjene fotke, shitina! Evp par redaka o Lomografiji i LOMO aparatima:) About e-Lomography Lomography - History In the early 1990s a couple of students discovered a small, enigmatic Russian camera, the Lomo Kompakt Automat, and created a new style of artistic experimental photography with their first unorthodox snapshot cavortings. The approach: taking as many photographs (Lomographs) as possible in the most impossible of situations possible and from the most unusual positions possible, and then having them developed as cheaply as possible. The result is a flood of authentic, colourful, crazy, off-the-wall, unfamiliar and often brilliant snapshots. These are mounted on panels to form a sea of thousands of Lomographs which regularly astonish viewers with their sheer colourfulness, diversity and power of expression. Ensuing major exhibitions in Moscow, New York, Vienna, Berlin, St. Petersburg, Havana, Zurich, Cologne, Madrid, Cairo, Tokyo and many other cities, where up to 100,000 Lomographs were shown at a time, established an international reputation for Lomography. Technical Details * Originally designed as a pocket-sized Soviet spy camera * Renders brilliant, super-saturated colors (for sample photos, click on the "See more pictures" link above) * Takes amazing night photos * Sturdy, stylish retro construction * Easy to use, takes normal 35mm film (2 rolls included) Par Austrijskih studenata se razbilo od pivca u pragu 90ih godina, prethodno su kupili ovaj jeftini ruski aparat, nastao u spijunskoj eri, i napravili onako pijani 30ak snimaka. kada su dosli kuci i razvili film, nisu verovali koliko su neverovatno dobre i neobicne fotke, sa jakim bojama. Aparat nema flash, podesava se samo fokus i expozicija, ima svoj svetlomer, exponira onoliko koliko je potrebno, pravi odlicne nocne snimke, cesto mutne fotografije, vinjetira i u uglovima i po stranicama pa sam rami svoju sliku itd itd... PS nadam se da je moj veciti entuzijazam zarazan i da vas nisam smorio jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Novembar 21, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti ovo nije trebalo, jos jedna tema za djiji midji. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2080 Napisano Novembar 21, 2008 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je dobra spravica, ali lakse je nauciti ligtroom nego kupovati sve ove stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 21, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ma dobro, shto kazu sve ima svoj sharm;) Elem ako neko naleti na Kompakt lomo, ce ga kupim, imam ih 3,4 vrste ali ni jedan nije tak Kompakt. Evo josh jedna Lomo i obecavam da prestajem. Slikano sa mojim starim 300 D, a sredjena u FS sinoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2080 Napisano Novembar 21, 2008 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna slikana sa mojim lomom :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 21, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna slikana sa mojim lomom :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2080 Napisano Novembar 21, 2008 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sta uradi da ovako ostari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 21, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Pa tako bi otprilike kao izgledala da si je uslikao sa Lomom, malo blurry (ne svaka) i sa vinjetom po ivicama, i dosta saturisane boje. Ako hoces da se igras, dodaj vinjetu u fotoshopu (distortion > lens correction > vinjeta>), pa onda zelen i plavi CHANNEL otvori (u channel meniju) i digni kontrast na 50% otprilike u oba (crbveni ne diraj). Malo udari blur, ali surface (on ne dira ivice kao gaussian) i voilla.... Kenjam mnogo znam, ovo sam ja sve pre par dana istrazivao al eto, da podelim;)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2080 Napisano Novembar 22, 2008 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti nastavi da kenjas. Da ti nisi kenjao ja ne bih znao da u PS-u ima vinjetiranje. Istina, nije kao u lightroom-u ali taman koliko treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Novembar 22, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti nastavi da kenjas. Da ti nisi kenjao ja ne bih znao da u PS-u ima vinjetiranje. Istina, nije kao u lightroom-u ali taman koliko treba Lightroom je dobar samo za RAW, ali i tu je problematican zbog Camera Color Profile-a jer ne prikazuje isto boje npr. sa Canona i Nikona kao njihovi maticni software-i. Dok Adobe to ne rijesi (a radi na tome), za RAW koristi maticni software, a za ostalu obradu PS. Ako bas zelis da radis u Ligtroom-u (stvarno jeste dobro odradjen) imas Plug-In za PS pod nazivom Adobe Camera RAW koji je u stvari isto sto i Lightroom za RAW (to je ista stvar implementirana u PS i samim tim ima iste stvari koje ima Lightroom u svom Develop modu) i to ti je najbolja kombinacija. Dakle, razvijes RAW u svom software-u (ili u ACR-u tj. Lightroom-u ako zelis drugaciji output ili ako imas studijske fotografije kod kojih se malko lakse usklade boje) i u PS-u radis ostalu obradu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 22, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ..ili uzmesh Lomo kompakt i uradish sve kao treba odjednom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Novembar 22, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan ja..ja..evo da prijavim da je stigla nova makina Canon 40D sa kit objektivom 17 - 85 mm ..hehehehe al' je sprava brrrrrrr moj Canon 400D ide u history Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Novembar 22, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Endurac, imam ja neki LOMO aparat, pise Lomo- LC A a na objektivu Minitar 1, kakav je to aparat??? Evo sad videh u uputstvu za upotrebu LOMO - LC A Compact automat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 22, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Uh, pa to bi trebalo da bude Lomo Kompakt Automat.... MAda niko nije siguran sta tacno znaci LC A osim Rusa;) Ali da te poradujem, to je to izgleda;))) Baci pogled na sliku aparata, jel to taj sa slike iz prethodnih postova? Ili pogledaj http://beta.lomography.com/magazine/cameras/tag/lc-a Ako jeste cuvaj gi, a ako ti ne treba ja ce ga kupim za male pare i vodim na kafu;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 22, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Endurac, imam ja neki LOMO aparat, pise Lomo- LC A a na objektivu Minitar 1, kakav je to aparat??? Evo sad videh u uputstvu za upotrebu LOMO - LC A Compact automat Tooo kralju;))) E sad turi film od 400ASA i ispucaj film da vidish radost;))))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hpg 8 Napisano Novembar 22, 2008 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Svaki put kad vidim da ima novi post u temi, ja se obradujem - ocekujem sliku (a vi pricate o aparatima) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...