Jump to content

Moto Zajednica

balansiranje tocka

Recommended Posts

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

naravno...ja pricam za moj motor, dakle yamaha xt 600...prednji tocak sam skinuo za 4 minuta...odvio sajlu za brzinu, popustio 4 strafa (10-tke) koja stezu osovinu, onda odvio osovinu, izvukao i tocak je ispao...aj zadnji tocak gde sam se posteno zaprljao zbog lanca, a ima i vise posla, mora da se popusta celjust, kasnije steluje lanac, dakle, pipavije, al prednji je stvarno ladovina...no dobro, svako ima pravo da formira cenu prema svom nahodjenju, mozda nije ni znao kako to izgleda kod mene posto smo pricali preko telefona.

zamena guma i balansiranje je vec druga prica, imao je tu posla, prvo je menjao ulozak na masini, pa onda ucvrscivao tocak, pa onda provere, lepljenje, provere, lepljenje, provere, lepljenje ... dobrih 10-15 minuta po tocku...a i mashina koju koristi sigurno nije jeftina tako da se to treba naplatiti posteno.

dobra stvar cele price je da sam naucio (uz manual) kako da skinem tocak, zategnem lanac...ko zna, mozda mi zatreba pu pu negde na putu  ;)

pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Vezano za sve koji imaju "žbice": razumem balansiranje radi uravnotežavanja točka, ali, ako je žičana felna malkice kriva, zar se to ne radi preko zatezanja i otpuštanja žica? Nekako mi je to normalniji način, nego dodavanje N grama olova po felni. Posle centriranja žica, da, naravno, uraditi balansiranje, kada (predpostavljam) treba manje tegova. Ako grešim, ispravite me.

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

To sa zbicama je za centriranje u vertikalnu osu. Balansiranje je nesto drugo - to je raspodela mase po obodu tocka i radi se sa tegovima.

Znaci, da, prvo centriranje pa balansiranje...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja